Βασικες Εννοιες Φυσικης Μηχανική. Την προηγουμενη φορα Μας απασχολησαν τα ιδανικά αέρια Είδαμε το πώς: Η συμπίεση και η εκτονωση αερίων συνδέεται με εισοδο.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ποιους νόμους του Νεύτωνα χρησιμοποιεί;
Advertisements

Έγινε επίδειξη και πρακτική εφαρμογή δύο δημοφιλών προγραμμάτων επεξεργασίας κειμένου (Microsoft Office, OpenOffice Writer). Μάθαμε πώς αλλάζουμε τη γλώσσα.
Μίγδη Άννα Πληροφορίες για οδοντίατρους και ασθενείς στο διαδίκτυο.
Εσωτερική Ενέργεια.
Μερκ. Παναγιωτόπουλος - Φυσικός
Ι. Διάγραμμα Ελεύθερου σώματος
Σελ. 1 Ε.2.2 Υπηρεσίες – Λειτουργία Helpdesk Καταχώρηση και παρακολούθηση αιτημάτων μέσω web Ε Καταχώρηση αιτημάτων υποστήριξης.
Οι ιστοσελίδες ως πηγές πληροφόρησης και η αξιοπιστία τους
Facebook. Μέλη της ομάδας: Μέλη της ομάδας: Σοφία Βισκαδούρου Σοφία Βισκαδούρου Δέσποινα Αγγελίδου Δέσποινα Αγγελίδου.
Καλή και δημιουργική χρονιά.
Κεφάλαιο 6: Κινητική Ενέργεια και Έργο
η τροχιά το υλικού σημείου είναι ένας κύκλος
Ισορροπία υλικού σημείου
(νόμος δράσης-αντίδρασης)
ΚΙΝΗΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΑΕΡΙΩΝ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΕΝΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΤΥΧΗ ΤΟΥ Κάππας Κων/νος Επιμορφωτής ΤΠΕ -
EDUE 240: Βάσεις και Βασικές Έννοιες των Φυσικών Επιστημών στο Δημοτικό Maria Evagorou Fall UNIC, Συνάντηση 2η.
3.7 ΔΥΝΑΜΗ & ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΗ
 Να δούμε το υλικό  Διδακτικοί στόχοι  Διδακτικές στρατηγικές  Αλληλεπίδραση στην τάξη  Τι είναι φυσική, χημεία, βιολογία;  Αξιολόγηση μαθητών και.
Κεφάλαιο 11 Στροφορμή This skater is doing a spin. When her arms are spread outward horizontally, she spins less fast than when her arms are held close.
1.1 Οι φυσικές επιστήμες και η μεθοδολογία τους
Εισαγωγή στις Αρχές της Επιστήμης των Η/Υ» Β΄ τάξης Γενικού Λυκείου
Πότε λέμε ότι δύο σώματα αλληλεπιδρούν;
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ!!!
ΕΙΣΑΓΩΓΗ: ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ & ΕΝΝΟΙΕΣ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ
ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ!!!
Πρόβλημα του μήνα Ένα πρόβλημα ακοής. Περιεχόμενο Στόχοι: Να σχεδιάζουν και να χρησιμοποιούν ένα απλό τεστ ακοής· Να συγκρίνουν κριτικά τους σχεδιασμούς.
Ποια είναι η αιτία που προκαλεί τη μεταβολή της ταχύτητας των σωμάτων;
Τμήμα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών Ιωάννινα 2013 Διδάσκων: Δημήτριος Ι. Φωτιάδης Υπολογιστική Μοντελοποίηση στη Βιοϊατρική Τεχνολογία.
Στροφορμή.
ΤΕΣΤ ενέργειας ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ
ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
2.2 Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ.
Ας θυμηθώ τις βασικές έννοιες που έμαθα!
Βασικές έννοιες των Φ.Ε. στο Δημοτικό Σχολείο Συνάντηση 1 η.
INTERACTIVE PHYSICS Χρήση για την υποστήριξη «δύσκολων σημείων» της Φυσικής του Λυκείου Καλφαγιάννης Θανάσης.
ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 2: ΘΕΜΑΤΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ Η/Υ
ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΑΛΓΟΡΙΘΜΩΝ
Ήχος, Επιχειρηματολογία στις Φ.Ε, εναλλακτικές αντιλήψεις μαθητών
H τριβή στην κίνηση Χάρις Χριστοφή
Βασικες Εννοιες Φυσικης _2
Ευθύγραμμος αγωγός κινούμενος σε ομογενές μαγνητικό πεδίο.
Βασικες Εννοιες Φυσικής. Προηγουμενο μάθημα Δεξιότητες – Δεξιότητες: Δυνάμεις του 10 και λιγη άλγεβρα – Δεξιότητες: Λύση απλών σχέσεων – Ασκηση: μια άσκηση.
Βασικες Εννοιες Φυσικης Συνέχεια της Μηχανικής. Την προηγουμενη φορα (1/2) Κάναμε την πρώτη επαφή μας με τη μηχανική στο Πανεπιστήμιο Η κατανόηση της.
Βασικες Εννοιες Φυσικης Ηλεκτρικά φαινόμενα. Την προηγουμενη φορα Συνεχίσαμε να δουλεύουμε με τη Μηχανική (συνδεση με μοριακή θεωρια, πίεση, παραδειγματα.
Νόμος Boyle π ί ε σ η (P) ό γ κ ο ς (V) Μικρός όγκος, Μεγάλη πίεση Μεγάλος όγκος, Μικρή πίεση (θερμοκρασία σταθερή)
Βασικες Εννοιες Φυσικης Εφαρμογες και Ιδανικα αέρια.
Ασφάλεια στο Διαδίκτυο!
ΕΝΟΤΗΤΑ 3 – Κεφάλαιο 7: Υπηρεσίες Αναζήτησης στον Παγκόσμιο Ιστό Λέξεις Κλειδιά: Διεύθυνση Ιστοσελίδας (URL), Θεματικοί Κατάλογοι, Λέξεις Κλειδιά (Key.
Διάλεξη 14: Εισαγωγή στη ροή ρευστών
Βασικες Εννοιες Φυσικης
Η συλλογιστική για το σχεδιασμό. Για το μάθημαΙ  « Παραδοτέα :  Ασκήσεις  Σχεδιασμός και κατασκευή ενός λογισμικού με το Αβάκιο  Ένα κείμενο
Βασικες Εννοιες Φυσικης Βασιλης Κολλιας Βασικές Εννοιες Φυσικής _ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ.
Βασικες Εννοιες Φυσικης Βασιλης Κολλιας Βασικές Εννοιες Φυσικής _ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ.
Διάλεξη 15: O αλγόριθμος SIMPLE
Κινητική θεωρία αερίων
Κινητική θεωρία των αερίων
Διερεύνηση του 2ου νόμου του Newton
Βασικες Εννοιες Φυσικης
Εσωτερική Ενέργεια ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Πλήρης αναφορά Βιβλιογραφίας θα αναρτηθεί με την ολοκλήρωση των σημειώσεων.
Διδασκαλία φυσικών Επιστημών δημοτικό
Δομή του μαθήματος Το σύστημα και το περιβάλλον του συστήματος
ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΣΤΕΡΕΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΡΟΠΗ ΔΥΝΑΜΗΣ – ΡΟΠΗ ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ.
ΤΑΛΑΝΤΩΣΕΙΣ.
Κινητική θεωρία των αερίων
Εννοιολογική Χαρτογράφηση
3ο Κεφάλαιο - Δυνάμεις Δύναμη είναι η αιτία που μπορεί να προκαλέσει μεταβολή στην κινητική κατάσταση ενός σώματος ή την παραμόρφωση του. Είναι διανυσματικό.
Γενική Φυσική 1ο Εξάμηνο
Ισορροπία υλικού σημείου
Βασικες Εννοιες Φυσικών Επιστημών
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Βασικες Εννοιες Φυσικης Μηχανική

Την προηγουμενη φορα Μας απασχολησαν τα ιδανικά αέρια Είδαμε το πώς: Η συμπίεση και η εκτονωση αερίων συνδέεται με εισοδο και απώλεια ενέργειας και αντιστοιχες αλλαγες στη θερμοκρασία Συνδυάζοντας με παλαιότερες γνώσεις μας προσεγγίσαμε τη δημιουργία «άσχημου» και «καλου» καιρού. Ωτόσο: «Έκλεψα» λιγο. Σας έβαλα σε ύλη που είναι πιο δυσκολη (πχ με τις μάζες αέρα που περιστρέφονται)

Αυτή τη φορά Θα σας ενημερώσω για κάποιες προσθετες δυνατότητες στο e-class Χώρος όπου μπορουμε να κάνουμε σχόλια Χώρος όπου μπορουμε να ανεβάζουμε ό,τι αποριες έχουμε που σχετίζονται με τη Φυσική Ένα wiki για να δουλευετε προβλήματα που σας βάζω

Το ερώτημα για τον αφυγραντή Μπορει να έχει και άλλα σχετικά ερωτήματα όπως: Πως μπορουμε να μετρήσουμε ποσο αποτελεσματικος είναι ένας αφυγραντής; Πώς μπορουμε να συγκρινουμε αφυγραντές μεταξυ τους;

Σημερα Κινησεις και Δυνάμεις bUhttps:// bU («σχολική παρουσίαση») Από τις εφημερίδες: technology/article/?aid= Ροζ πανθηρας (4-)

Τι θέλω για εσάς Να μπορειτε να περιγράφετε με λεπτομερη τρόπο (λεπτομέρεια στο χρονο και στο χώρο) κινήσεις, με τον τρόπο της κοινότητας των Φυσικών Να μπορειτε να εξηγείτε με λεπτομερη τρόπο (λεπτομέρεια στο χρονο και στο χώρο) κινήσεις, με τον τρόπο της κοινότητας των Φυσικών Γιατι τα θέλω αυτά;

Αρχικη δραστηριότητα Σκεφτειτε μονοι σας: ποιες θα είναι οι σημαντικές έννοιες, οι λέξεις κλειδιά αυτης της ενότητας; πώς να οριζονται και να μετριούνται; Μηπως οι αντιστοιχες λέξεις χρησιμοποιουνται με άλλο νοημα στην καθημερινή ζωή; Μηπως καποιες καθημερινές έννοιες είναι «απαγορευμένες» σε εξηγήσεις φυσικής; Μήπως οι ιδιες φράσεις μπορουν να ενοουν άλλα πράγματα; Σαν τι μπορει να είναι μια απλη αφήγηση που χρησιμοποιεί τις έννοιες αυτές και την αιτιότητα; Πώς να είναι άραγε πιο δυσκολες εξηγήσεις/προβλέψεις με χρήση των εννοιών αυτών

Γλωσσα και Φυσική στη Μηχανική «Μπήκε στο δωμάτιο με δυναμη» Αν μας έδιναν σημερα τη δυνατότητα να αλλάξουμε ορολογία τι όνομα θα δίναμε: – Στη δυναμη της Φυσικής; – Στην ορμή της Φυσικής; – Στην επιτάγχυνση της Φυσικής; – Στην πίεση της Φυσικής; Στο ερώτημα αυτό θα ξαναγυρίσουμε

1 ο Σημαντικο σημείο Η «δυναμη» στη Φυσική ποτέ δεν εμφανιζεται μονη της. Παντα οι δυνάμεις Φ εμφανιζονται σε ζευγαρια. Τα δυο μελη του ζευγαριου δεν ασκουνται ΠΟΤΕ στο ιδιο σωμα. Πάντα η κάθε δύναμη Φ του ζευγαριου ασκειται σε άλλο σώμα

Τι είναι η δυναμη στη Φυσική; Η δυναμη Φ είναι ενας λογιστής που παρακολουθεί την ομαλη ροή της ορμής από σωμα σε σώμα. Γι αυτό εμφανιζονται σε ζευγάρια

2 ο Σημαντικο σημείο Στη φυσική εκπλησσόμαστε μόνο από τις αλλαγές στην κινηση. «Φυσική» είναι η κινηση με σταθερη ταχύτητα και όχι μονο η ειδική περιπτωση όπου η ταχυτητα είναι μηδεν.

3 ο Σημαντικο σημείο Κάθε κινηση στη Φυσική δεν δικαιολογείται με κανένα άλλο τρόπο παρα με αναφορα σε εισόδους και εξοδους ορμής (αρα σε δυνάμεις). Αρα οι Φυσικοι μεταφράζουν αυτό που βρίσκεται μπροστά τους σε κάτι άλλο, «περίεργο» αλλά προβλέψιμο. Τα παραπάνω σημεία μπορουν να «οργανωθουν» σε ένα συστημα προτάσεων: οι τρεις νομοι του Νευτωνα motion-basics

Τεχνική Θα μαθουμε τη μεθοδολογια με την οποια οι Φυσικοι «χαραζουν» δυναμεις Φ πανω σε σώματα. Γενικοτερα το πώς μετασχηματιζουν μια εικονα της πραγματικής ζωης (ή μια κατάσταση της πραγματικής ζωής) σε μια «αναπαράσταση» όπου «λυνουν το προβλημα με τον τρόπο των Φυσικών»