ΧΟΝΔΡΟΣ ΚΑΡΧΑΡΙΑ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΑΝΤΙΑΓΓΕΙΟΓΕΝΕΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ
Advertisements

Βούρος Μιλτιάδης-Χρήστος
Μετοκλοπραμίδη (primperan)
ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙ-ΝΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ – ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΑΝΟΣΙΑΣ
ΣΥΝΔΕΤΙΚΟΣ ΙΣΤΟΣ.
Σύσταση του ατμοσφαιρικού αέρα
ΒΙΤΑΜΙΝΗ Κ.
ΔΕΫΔΡΟΕΠΙΑΝΔΡΟΣΤΕΡΟΝΗ (DHEA)
Ground Ivy (Γλήχωμα).
Βιταμίνη Β12 Η βιταμίνη Β12 είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη του Β συμπλέγματος βιταμινών. Είναι απαραίτητη για την παραγωγή των ερυθρών και των λευκών.
ΧΟΝΔΡΟΪΤΙΝΗ.
ΦΩΣΦΑΤΙΔΥΛΟΣΕΡΙΝΗ.
Eyebright (Ευφρασία).
Aloes (Αλόη). Πρόκειται για το στερεό υπόλειμμα, το οποίο παραλαμβάνεται με εξάτμιση του υγρού, που προέρχεται από τα κομμένα φύλλα των φυτών του γένους.
Hops (Λυκίσκος).
Eucalyptus (Ευκάλυπτος ο σφαιριόκαρπος)
ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΣΠΟΡΟΥ ΣΤΑΦΥΛΙΟΥ
ΧΛΩΡΕΛΛΑ.
GINSENG. Το ginseng είναι η αποξηραμένη ρίζα του φυτού Panax ginseng. Υπάρχουν οχτώ είδη του γένους Panax που καλλιεργούνται στα κεντρικά Ιμαλάια, Κίνα,
ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ
Ginger (Πιπερόριζα).
ΒΙΤΑΜΙΝΗ Ε.
WWW. DENTAL-BLOG. GR Στέφανος Χριστοδουλίδης Παυλίνα Αλευροπούλου.
Elder (σαμπούκος).
ΚΑΛΙΟ (Κ).
Golden Seal (Υδράστις)
ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ.
σ-ΑΔΕΝΟΣΥΛΟΜΕΘΕΙΟΝΙΝΗ
ΟΚΤΑΚΟΣΑΝΟΛΗ.
Hawthorn (Κράταιγος ο οξυάκανθος)
ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ
Agnus Castus (Άγνος ο αγνός)
ΣΕΛΗΝΙΟ.
ΛΙΝΕΛΑΙΟ.
GINKGO BILOBA.
Gravel Root (Ευπατόριο)
ΜΕΛΑΤΟΝΙΝΗ.
ΓΛΥΚΟΖΑΜΙΝΗ.
Alfαlfα (Μηδική).
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ. Στόχοι oΝα αναγνωριστούν οι δυσάρεστες επιπτώσεις του υποσιτισμού κατά τη περίοδο εγκυμοσύνης καθώς και στην.
ΦΛΑΒΟΝΟΕΙΔΗ.
Fragula (Φράγκουλα).
ΧΙΤΟΣΑΝΗ.
ΕΛΑΙΟ ΗΡΑΝΘΕΜΟΥ Ή ΠΡΙΜΟΥΛΑΣ (EVENING PRIMROSE OIL)
False Unicorn. Ανήκει στην οικογένεια των Liliaceae. Όσον αφορά την χημική σύσταση του φυτού οι πληροφορίες είναι περιορισμένες. Έχει αναφερθεί ότι περιέχει.
Ν-ΑΚΕΤΥΛΚΥΣΤΕΪΝΗ. Η Ν-ακετυλκυστεϊνη (NAC) είναι ένα παράγωγο του αμινοξέος L-κυστεΐνη. Είναι πηγή σουλφυδρυλικών ομάδων και γι’αυτό μπορεί να διεγείρει.
Γ-ΟΡΥΖΑΝΟΛΗ.
Euphorbia (Ευφόρβια). Η euphorbia (Euphorbia hirta L.), γνωστή στην Ελλάδα ως ευφόρβια ή κοινώς γαλατσίδα, ανήκει στην οικογένεια των Εuphorbiaceae. Περιέχει.
ΣΠΕΙΡΙΛΙΟ. Το σπειρίλιο είναι ένας μικροσκοπικό φύκος πράσινου-μπλε χρώματος. Αναπτύσσεται σε λίμνες και ευδοκιμεί σε θερμά και αλκαλικά περιβάλλοντα.
ΠΑΝΤΟΘΕΝΙΚΟ ΟΞΥ.
ΙΩΔΙΟ.
Echinacea (Εχινάτσια). Είναι ένα ιθαγενές φυτό της Βορείου Αμερικής (Purple Coneflower). Ανήκει στην οικογένεια των Compositae. Υπάρχουν 3 είδη με φαρμακολογικό.
ΚΑΡΝΙΤΙΝΗ.
ΥΠΕΡΟΞΕΙΔΙΚΗ ΔΙΣΜΟΥΤΑΣΗ Superoxide dismutase (SOD)
ΑΝΤΙΫΠΕΡΛΙΠΙΔΑΙΜΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ.  Η στεφανιαία νόσος σχετίζεται με επίπεδα χοληστερόλης στο πλάσμα και λιποπρωτεϊνιικών σωματιδίων που περιέχουν τριακυλογλυκερόλη.
Gentian (Γεντιανή).
ΠΑΡΑ-ΑΜΙΝΟ ΒΕΝΖΟΪΚΟ ΟΞΥ
« Κάπνισμα συνήθεια που δεν προάγει την υγεία μας» Εργασία των: Εργασία των: Κουτρουμάνη Ελευθερίας & Νικητάκη Αγγελικής.
Αντιστηθαγχικά Φάρμακα
ΛΕΚΙΘΙΝΗ.
 Είναι η απόλυτα φυσική διαδικασία διατροφής πολύτιμη και αναντικατάστατη.  Δεν χρειάζεται καμία προετοιμασία ή αποστείρωση και μπορεί να γίνει αυθόρμητα.
BABY BOOM. HOW THE FIRST NINE MONTHS SHAPE THE REST OF YOUR LIFE.
ΠΑΝΓΑΜΙΚΟ ΟΞΥ. Εναλλακτική ονομασία του πανγαμικού οξέος είναι η βιταμίνη Β 15, αλλά δεν έχει επίσημα αναγνωριστεί ως βιταμίνη. Περιέχει D-γλυκονοδιμεθυλο-αμικοακετικό.
Πυρίτιο: ο ρόλος του στην υγεία μας και οι συνέπειες της έλλειψής του στον οργανισμό μας Χαρά Μωυσιάδη Γ΄2.
Αντιψυχωτικά.
συμπληρώματα διατροφής-νομοθεσία 2017
Μικροσυστατικά ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ Μικρές ποσότητες.
Η σεξουαλικότητα άτομο βοηθάει τον σε πολλούς τομείς της υγείας του Ανοσοποιητικό σύστημα Καλύτερη καρδιακή λειτουργία Προφύλαξη από μορφές καρκίνου Γενικότερα.
ΑΝΑΣΤΟΛΕΙΣ ΤΩΝ α-1 αδρενεργικων υποδοχεων
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΧΟΝΔΡΟΣ ΚΑΡΧΑΡΙΑ

Ο χονδρικός ιστός περιλαμβάνει ένα μείγμα από γλυκοζαμινογλυκάνες μία από τις οποίες είναι η θειϊκή χονδροϊτίνη. Ο χόνδρος του καρχαρία πιστεύεται ότι περιέχει συστατικά γνωστά ως παράγοντες αντιαγγειογένεσης, στους οποίους περιλαμβάνεται η σφυρναστατίνη 1 και 2. Αυτοί είναι παράγοντες που εμποδίζουν την ανάπτυξη νέων αιμοφόρων αγγείων που συνήθως συναντώνται σε κακοήθεις όγκους και αυτός ο μηχανισμός θα μπορούσε θεωρητικά να βοηθήσει πολύ στις περιπτώσεις καρκίνου στον άνθρωπο

ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ Είναι διαθέσιμος με τη μορφή δισκίου, κάψουλας και κόνεως Δεν έχει ορισθεί δόση Δεν είναι αποδεδειγμένη η αξία των συμπληρωμάτων χόνδρου καρχαρία

ΔΡΑΣΕΙΣ Έχει προταθεί ότι ο χόνδρος του καρχαρία μπορεί να προστατεύει από την ανάπτυξη όγκων Ο προτεινόμενος μηχανισμός είναι ότι οι παράγοντες αντι-αγγειογένεσης εμποδίζουν τον όγκο να αναπτύξει το δίκτυο των αιμοφόρων αγγείων που χρειάζεται για να τον εφοδιάζει με θρεπτικά συστατικά. Αυτός ο μηχανισμός πιθανόν να οδηγεί σε συρρίκνωση και νέκρωση του όγκου λόγω ασιτίας

ΧΡΗΣΕΙΣ Έχει προταθεί ως συμπλήρωμα για τη θεραπεία του καρκίνου και (εξαιτίας της περιεκτικότητας του σε χονδροϊτίνη) για τη θεραπεία της οστεοαρθρίτιδα Προς το παρόν δεν υπάρχει καμιά απόδειξη από κλινικές έρευνες που να δείχνει ότι ο χόνδρος του καρχαρία βοηθά στη θεραπεία του καρκίνου στους ανθρώπους

Εγκυμοσύνη και θηλασμός ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ Να αποφεύγεται σε ασθενείς με ηπατοπάθεια. Υπήρξε μία μεμονωμένη περίπτωση που αναφέρει ηπατίτιδα που αποδίδεται σε χόνδρο καρχαρία Εγκυμοσύνη και θηλασμός Δεν υπάρχει διαθέσιμη πληροφόρηση Ο χόνδρος καρχαρία θα πρέπει να αποφεύγεται.

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ Ηπατίτιδα και διάφορες γαστρεντερικές διαταραχές (π.χ ναυτία, εμετός, δυσκοιλιότητα) έχουν αναφερθεί.   ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ Δεν έχουν αναφερθεί