Σχολικός εκφοβισμός Δούκας Αλβανός Med,

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Οι εκπαιδευτικοί: Τουλιόπουλος Φώτης
Advertisements

Προτάσεις της Ομάδας Εφήβων Συμβούλων και της Κοινότητας Εφήβων Συμβούλων του Συνηγόρου του Παιδιού Στρασβούργο, 7- 8 Οκτώβρη 2010 για τη συνάντηση των.
Συνεργασία Εκπαιδευτικών και Γονέων
X I ΣΤΟ ΒULLYING.
Όλοι μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματά μας συζητώντας !
ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ Ντία Γερμανού, Δασκάλα ΙΒ΄Δημοτικό Σχολείο Πάφου.
Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Διεύθυνσης Π.Ε. Ανατ. Θεσσαλονίκης
Φιλοθέη-Ψυχικό 2013 Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης στη Σχολική Μονάδα
ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ- ΥΠΕΡΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Όνομα:Ελευθερία+Γιώτα
Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Δ.Ε.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
OXI στην Ενδοσχολική Βία!!! Μίλα μη φοβάσαι..
Οι εκπαιδευτικοί: Τουλιόπουλος Φώτης
Ενδοσχολική Βία Η ενδοσχολική βία είναι μια κατάσταση κατά την οποία ασκείται εσκεμμένη , απρόκλητη, συστηματική και επιθετική συμπεριφορά που έχει ως.
Γονείς Εκπαιδευτικοί Μηχανισμοί ομάδας
ΚΑΠΝΙΣΜΑ; ΌΧΙ ΕΜΕΙΣ! SİGARA MI? BİZDEN UZAK!
Δημιουργία θετικής ατμόσφαιρας μάθησης Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης Περιφερειακό Ινστιτούτο Επιμόρφωσης Θεσσαλονίκης Παπαδόπουλος Πάρης.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ – ΣΧ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ –ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 1/3/2004 Σκοπός – στόχοι της Συνάντησης Ο ρόλος του Σχολικού Συμβούλου (Παιδαγωγική ευθύνη λειτουργίας.
ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Υπουργική Απόφαση: Φ.353.1/324/105657/Δ1) Εκπαιδευτικοί Παράλληλης Στήριξης 1.
Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ: ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Λεωνίδας Κυριακίδης Τμήμα Επιστημών της.
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ Β’ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤ’ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
Σχολικός Εκφοβισμός Τι είναι σχολικός εκφοβισμός;
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΡΕΝΑΡΟΥ
Παρεμβάσεις ενάντια στο σχολικό εκφοβισμό Εντοπίζονται σε τρία επίπεδα: Στοχευμένες παρεμβάσεις Ολιστικές παρεμβάσεις ή παρεμβάσεις βασισμένες στο σχολείο.
Δύσκολες Συμπεριφορές στο Σχολείο.
ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΑΞΗ: Α’ ΛΥΚΕΙΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2014.
ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: Στρατηγικές ένταξης και επικοινωνίας Ευάγγελος Πεπές.
ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ;  Αντικείμενο προσοχής  Εσκεμμένη η απρόκλητη  Κοινωνικό πρόβλημα  Ομαδικό φαινόμενο  Συχνό φαινόμενο.
ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ.
ΠΡΟΛΗΨΗ & ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ:
Ο σχολικός εκφοβισμός (αγγλ. bullying) είναι ένα φαινόμενο νεανικής παραβατικότητας,
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ
Με τον όρο βία στο σχολείο αποδίδεται στα ελληνικά ο αγγλικός school bullying, που αναφέρεται στην χρήση βίας, σκόπιμη και επαναλαμβανόμενη, που ασκείται.
Πρακτικές Οδηγίες Εκπαίδευσης στην Κοινωνικοποίηση… Το τρίπτυχο της συνεργασίας: οι ομάδες που πλαισιώνουν τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ΕΙΡΗΝΗ.
Ερευνητική εργασία της Ά Λυκείου Υπεύθυνος καθηγητής: Σουσαμλής Παναγιώτης.
«Δράσεις κατά της βίας στο σχολείο την 6η Μαρτίου 2012» 70ο Γυμνάσιο Αθήνας.
Συνεργασία Εκπαιδευτικών και Γονέων
ΒΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: ΚΑΤΑΝΟΩ, ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ, ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ
Σωτηρία Ηλιοπούλου Βίκυ Μάρκου
ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ
Δ΄ ΔIEYΘΥΝΣΗ Π.Ε. ΑΘΗΝΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ – ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ(bullying)
Bullying Τρόποι Πρόληψης και Αντιμετώπισης
ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΟΛΟΥ
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ.
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Σχολή Θετικών Επιστημών Τμήμα Βιολογίας Mάθημα Παιδαγωγικών Ενισχυτική Εργασία Υπεύθυνη μαθήματος: Ζαχαρούλα.
ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ: RAINBOW TEAM ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ: ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ (BULLYING)
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΜΑΘΗΣΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Δρ. Μόνικα Σιακού Επίκουρη Καθηγήτρια Ψυχολογίας Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Σχολικές πρακτικές για την καλλιέργεια θετικού κλίματος Φραντζή Αντιόπη Διευθύντρια 70 ου Δ.Σ Αθηνών Σάββατο, 16 Μαΐου ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών.
Ενδοσχολική Βία (Bullying). Διαστάσεις του φαινομένου Η ενδοσχολική βία και ο εκφοβισμός μεταξύ των μαθητών έχει αρχίσει να γίνεται αντικείμενο προσοχής,
Βία στα σχολεία. Τι είναι ο εκφοβισμός; O σχολικός εκφοβισμός συμβαίνει όταν κάποιος μαθητής ή μαθήτρια χρησιμοποιεί επανειλημμένα τη δύναμη του/της,
«Στο δρόμο για την αειφορία».  Βρίσκεται στην περιοχή της Νέας Κυψέλης, στην οδό Δοϊράνης 43.  Μετρά 90 χρόνια λειτουργίας.  Έχει πλούσια συμμετοχή.
Επιθεώρηση Συμβουλευτικής-Προσανατολισμού,
Το ερωτηματολόγιο για το σχολικό εκφοβισμό ως μέσο ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης όλου του σχολείου 1ο Γυμνάσιο Πεύκης Υπεύθυνη καθηγήτρια: Μαρία.
Βία και μορφές βίας Χρυσάνθη Χ..
6 Μαρτίου 2016 Παγκόσμια ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού!
ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ
Βασικός στόχος της παρέμβασης:
6η Μαρτίου - Παγκόσμια ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού
Ερευνητική εργασία Θέμα: Σχολική βία Κατάλογος μαθητών:
33o Δημοτικό Σχολείο Πάτρας Παιδαγωγική συνάντηση: «Δε φοβάμαι στο σχολείο» Εκπαιδευτική έρευνα Οι γονείς του 33ου Δημοτικού Σχολείου εκφράζουν τις απόψεις.
Αναζητώντας το καλό κλίμα στο σχολείο
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ
ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ.
Συνεργασία νηπιαγωγείου -οικογένειας
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Σχολικός εκφοβισμός Δούκας Αλβανός Med, Διευθυντής 6ου Δ.Σ. Μεταμόρφωσης

Σχολικός εκφοβισμός

Σχολικός εκφοβισμός

(σωματική, λεκτική, ψυχολογική, σεξουαλική, διαδικτυακή) Σχολικός εκφοβισμός Επαναλαμβανόμενη επιθετική συμπεριφορά άδικη και σκόπιμη που προκαλεί φόβο και περιλαμβάνει ανισορροπία δυνάμεων (σωματική, λεκτική, ψυχολογική, σεξουαλική, διαδικτυακή)

Παρεμβάσεις στο σχολικό περιβάλλον Θέσπιση Σχεδίου πρόληψης Καθορισμός Πρωτόκολλου Διαχείρισης καταστάσεων Σχολικού εκφοβισμού Ενέργειες Διευθυντή Ενέργειες εκπαιδευτικών σε επίπεδο τάξης Καθορισμός κώδικα συμπεριφοράς με τη συνεργασία εκπαιδευτικών-μαθητών-γονέων  

Διαμόρφωση θετικού κλίματος στο σχολικό περιβάλλον Συνεργατική ατμόσφαιρα στη λήψη αποφάσεων Τάξη και πειθαρχία με κανόνες- Επαγρύπνηση στην εφαρμογή Ισότητα κι επιείκεια στην απονομή δικαιοσύνης Περιορισμός στη χρήση της τιμωρίας ως μέσου πειθαρχίας Επιμελής επίβλεψη σχολικού χώρου- εντοπισμός αδυναμιών Πρόληψη συνωστισμού στα προαύλια Παροχή ευκαιριών στα διαλείμματα για θετική έκφραση της ενεργητικότητας Φροντίδα Σχολικού κτηρίου

Διαμόρφωση θετικού κλίματος στο σχολικό περιβάλλον Καλλιέργεια θετικών διαπροσωπικών σχέσεων των μαθητών μεταξύ τους Ανάπτυξη θετικών διαπροσωπικών σχέσεων μαθητών και διδασκόντων Περιορισμός εντατικοποίησης και ανταγωνισμού στις ευαίσθητες ηλικίες Ώρες ψυχαγωγίας, εκδηλώσεις δημιουργίας, ενθάρρυνσης πρωτοβουλιών Αγαστές σχέσεις σχολείου-κοινότητας(φορείς-δήμος) Οργάνωση εκδηλώσεων με κέντρο το σχολείο

Συνεργασία του σχολείου με τους γονείς Αντιμετώπιση αρνητικών ατομικών χαρακτηριστικών Μέθοδοι ανατροφής-πρότυπα-ευθύνες Διαμόρφωση μηχανισμών άμυνας- αυτοπεποίθησης

Γονείς που το παιδί τους φαίνεται να έχει το ρόλο του θύτη Συζητήστε με τον Διευθυντή του σχολείου για το περιστατικό Συνεργαστείτε με το σχολείο, για την αντιμετώπιση του Συνεργαστείτε με τον Διευθυντή και τον δάσκαλο του παιδιού σας για την εφαρμογή των κανόνων, συνεπειών και πρόληψης Παρακολουθήστε την εξέλιξη της κατάστασης

Γονείς που πιστεύεται ότι το παιδί σας έχει πέσει θύμα εκφοβισμού Παραμείνετε ήρεμοι - ο δάσκαλος μπορεί να μην γνωρίζει το περιστατικό ή να υπάρχουν αλληλοσυγκρουόμενες απόψεις Να είστε σαφής όσο γίνεται για το συμβάν Σημειώστε τις ενέργειες που θα κάνει το σχολείο και να είστε σε συνεχή επικοινωνία Ρωτήστε αν και πώς μπορείτε να βοηθήσετε εσείς Συζητήστε το πρόβλημα με άλλους γονείς και με το σύλλογο Κλείστε ραντεβού με το διευθυντή και να μιλήσετε διεξοδικά για το συμβάν Ενημερωθείτε από άλλες πηγές

Γενικότερα Ζητήματα: Ένταξη του σχολείου στο Δίκτυο πρόληψης και αντιμετώπισης φαινομένων σχολικής βίας Άμεση λειτουργία του θεσμού των ΕΔΕΑΥ Επάνδρωση του σχολείου με ειδικούς παιδαγωγούς και εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης Καλλιέργεια και ανάπτυξη της προσωπικότητας του εκπαιδευτικού με συνεχή επιμόρφωση Ουσιαστική σχέση/ παρέμβαση συγκεκριμένων φορέων στη σχολική ζωή

Γενικότερα Ζητήματα: Ανάπτυξη δράσης ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, ειδικών παιδαγωγών Συμβολή υπευθύνων στην «εκκαθάριση» των χώρων γύρω από τα σχολεία Έκδοση ενημερωτικών βιβλίων, φυλλαδίων, παιχνιδιών Ανάπτυξη τοπικών δράσεων για δημιουργία πολιτιστικών ομάδων και Ομάδων Δημιουργικής Απασχόλησης Πρακτική αντιμετώπιση οικονομικής κρίσης- μεταναστευτικού  

: Συμπερασματικά, Καλύτερα να προλαμβάνουμε παρά να θεραπεύουμε Υπάρχει σχέση αλληλεπίδρασης σχολικού εκφοβισµού με τα προβλήματα της ευρύτερης κοινωνίας Χρειάζεται Ολιστική- συστημική παρέµβαση με τη συνεργασία της οικογένειας, του σχολείου και φορέων-υπηρεσιών που σχετίζονται µε την υγεία του παιδιού Σας ευχαριστώ πολύ