Ιστορία και ψηφιοποιημένα τεκμήρια στην εποχή του διαδικτύου.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Υποδομές Ανοικτής Πρόσβασης: Το μέλλον της επιστημονικής επικοινωνίας, ΕΚΤ, Αθήνα, Δεκεμβρίου 2008 Πρωτοβουλίες Ανοικτής Πρόσβασης στη Βιβλιοθήκη.
Advertisements

Το Podcasting αποτελεί μία κίνηση τόσο ερασιτεχνών όσο και επαγγελματιών στο διαδίκτυο ήχου "κατ' αίτηση" δηλαδή ήχου που μπορεί κανείς να ακούσει όποτε.
Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου Βέλτιστες Πρακτικές στη Γλωσσική Τεχνολογία Βέλτιστες Πρακτικές στη Γλωσσική Τεχνολογία Εβδομάδα Επιστήμης & Τεχνολογίας.
ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ(WORD)
ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ – ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ, ΙΣΤΟΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΠΥΛΩΝ
Τι είναι wiki; Μια ιστοσελίδα που επιτρέπει στους επισκέπτες της να προσθέσουν, να αφαιρέσουν και να διαμορφώσουν το περιεχόμενό της.
“ Εγχειρίδιο” εύχρηστων εφαρμογών για την εκπαιδευτική πράξη.
Web 2.0 Διαδίκτυο: Ο Προσωπικός μας Υπολογιστής
Το web 2.0, εισήγαγε (ακριβέστερα: δημιούργησε τις προϋποθέσεις για) νέες κοινωνικές και διδακτικές πρακτικές. Η επίδραση του web 2.0 στην Εκπαίδευση μπορεί.
Οδηγίες για τη σύνταξη βιογραφικών σημειωμάτων Δρ. Πόπη Κονιδάρη
To Διαδίκτυο ως πηγή πληροφοριών Ενότητα 3. Πλεονεκτήματα σε επίπεδο πηγών ► Υπάρχει πληθώρα πληροφοριών (που περιλαµβάνουν µεγάλο εύρος από media). ►
Σχεδιαστικά εργαλεία Διαχείριση σελίδων Βιβλιοθήκες αντικειμένων Διαχείριση αντικειμένων Επιφάνεια ψηφιακής μελάνης Πληκτρολόγιο οθόνης ΟΦΕΛΗ Αναγνώριση.
«Καινοτομικά Διαδικτυακά Περιβάλλοντα στην Εκμάθηση της Λογιστικής»
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ WEBQUEST;.  Είναι μια εικονική διάταξη διδασκαλίας και μάθησης μέσα στο διαδίκτυο.  Όλες οι πληροφορίες γι’ αυτή τη διαδικασία προέρχονται.
Διδακτικά οφέλη από τη χρήση του διαδραστικού πίνακα στην τάξη
Πανεπιστημιακό κέντρο εκπαίδευσης επιμορφωτών Δυτικής Ελλάδας Πανεπιστήμιο Πατρών, ΤΕΕΑΠΗ - Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ΤΚΕΠ Εκπαίδευση Επιμορφωτών Β΄Επιπέδου.
Το διαδίκτυο ως πηγή πληροφοριών
Διαδίκτυο: ο νέος δρόμος Μιχάλης Βαφόπουλος,
Ημερίδα επιμόρφωσης Φιλολόγων στις Νέες Τεχνολογίες Σχολικός Σύμβουλος Μηχανολόγων ΠΕ12 Λ. Ψαρράς Αξιοποίηση των Νέων Τεχνολογιών: Εκπόνηση ιστοσελίδας.
Ενότητα Β: Εισαγωγή στο Διαδίκτυο Κουμπή Βασιλάντα, Ph.D, MSc.
ATLASWIKI: Ένα συνεργατικό περιβάλλον μάθησης βασισμένο στον παγκόσμιο ιστό για τη διδασκαλία των φυσικών επιστημών Βασίλης Κουλούντζος & Φανή Σέρογλου.
Αναπληρωτής Καθηγητής Ανδρέας Βέγλης Διευθυντής Εργαστηρίου Εφαρμογών Πληροφορικής στα ΜΜΕ Τμήμα Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Διαχείριση πληροφοριών και επικοινωνίες Ονομ/νυμο Επιμορφωτή Επιμορφωτής: Ονομ/νυμο Επιμορφωτή ΥΠΕΠΘ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ»
ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ I ΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ IΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Σύστημα Τεκμηρίωσης, Διαχείρισης και.
Project B’ Τετράμηνο «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ» Ο σκοπός της ερευνητικής εργασίας είναι να συνδέσει τις.
#dyas_collections password: academyofathens1926. Πώς προβάλλω τις συλλογές μου μέσα από το ΔΥΑΣ Παρουσίαση των στοιχείων καταγραφής των συλλογών στην.
Σεπτέμβριος  Το ΕΚΤ είναι ο εθνικός οργανισμός για την τεκμηρίωση, την πληροφόρηση και την υποστήριξη σε θέματα επιστήμης, έρευνας και τεχνολογίας.
Οι ΤΠΕ (Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών) ως εργαλεία για την ανάπτυξη κριτικής ιστορικής σκέψης: εκπαιδευτικό λογισμικό, χρήση διαδικτύου ΜΕ.
Ψηφιακές Βιβλιοθήκες Θέμα εργασίας: Υπηρεσίες Ψηφιακών Βιβλιοθηκών προς τους χρήστες (Συγκριτική προσέγγιση) Ασκητή Βασιλική Αθήνα, 12/12/2005.
Θεματική ενότητα: Ταξινομικά κριτήρια και είδη εκπαιδευτικής έρευνας
Επιλογή έργου για την ατομική εργασία
Ο τομέας της Πληροφορικής
Μαρκου Παναγιώτης Το διαδίκτυο ως πηγη πληροφοριών και εκπαιδευτικών πόρων Εκπαιδευτικά δίκτυα Ευρωπαϊκό δίκτυο σχολείων[ Canada's.
…………………………………………………………. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ Το κλειδί για τη δια βίου μάθηση 14 – 16 Ιουνίου 2006 Goethe-Institut Athen Μαθαίνοντας δια βίου Βιβλιοθήκες.
Πλαίσιο ανάπτυξης ΕΠΣΕ+Τ Διεθνείς τάσεις για την ανοικτή πρόσβαση Διεθνείς πρωτοβουλίες και δράσεις για ανοικτή πρόσβαση Νέες πρακτικές για επιστημονικές.
Το διαδίκτυο ως αιτία της παραβατικότητας των μαθητών.
Σύγχρονη Εκπαίδευση = Απόκτηση Πληροφορίας Λήψη πληροφορίας + Επεξεργασία από μαθητή Βιωματική διδασκαλία.
ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Τμήμα Αρχειονομίας & Βιβλιοθηκονομίας Εργασία στα πλαίσια του μαθήματος ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ Υπεύθυνος Καθηγητής: Σαράντος Καπιδάκης.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ TO ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ; Δίκτυο υπολογιστών (γενική έννοια)
Ψηφιακές Βιβλιοθήκες Παρουσίαση:Πιτσιλλίδου Σόφη Α.Μ:Β
ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ iBYZANTINE: Χρήση Προηγμένων Εφαρμογών.
Η επιστήμη του Web.
Παρουσίαση της Ηλεκτρονικής Έκδοσης των Περιοδικών «Ιστορία» και «Αρχαιολογία»
Εισαγωγή στην Επιστήμη των Υπολογιστών και Επικοινωνιών Εισαγωγή στο ηλεκτρονικό και κινητό επιχειρείν Σπύρος Κοκολάκης ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ.
EContent Στέλιος Πιπερίδης Εθνικός Εκπρόσωπος eContent
Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Γενικά Αρχεία του Κράτους Ιστορικό Αρχείο Μακεδονίας.
Ενότητα 1.1 Ο ρόλος των ΤΠΕ στη δόμηση της κοινωνίας της Γνώσης. Η ένταξη των ΤΠΕ στα πλαίσια των στόχων της εκπαίδευσης για την περίοδο και.
Μελέτη για την Επίδραση των Προγραμμάτων Ψηφιοποίησης στη Διαχείριση και στη Σταθερότητα των Συλλογών με Ιστορικές Φωτογραφίες. Φοιτήτρια: Παγώνη Αποστολία.
Οδηγίες συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής αίτησης για το πρόγραμμα Teachers 4 Europe
ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ & ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΚΜΙΑΣ Εργασία στα πλαίσια του μαθήματος “ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ” Θέμα: “BRITISH LIBRARY- The World’ knowledge” ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-
ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΗΡΩ Α.Μ.: Β ΠΙΤΣΟΥΝΗ ΔΗΜΗΤΡΑ Α.Μ.: Β ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ Α.Μ.: Β
Χρήση και υποστήριξη Κοινοτήτων Πρακτικής και Μάθησης
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ COLLATE PROJECT COLLATE:Collaboratory for Annotaton,Indexing and Retrieval of Digitized Historical Archive Material(συνεργασία για σχολιασμό,
Γκρίζα βιβλιογραφία Διονύσης Κόκκινος, Βιβλιοθηκονόμος, MSc Εργαστηριακός συνεργάτης ΤΕΙ Αθήνας e-Class:
“Οδηγίες για τη διατήρηση των οπτικοακουστικών υλικών της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου” Γκουτή Αγοραστή Ευαγόρου Αθηνούλα Κονταξάκη Στυλιανή.
Β΄ Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού Ερευνητική εργασία Β΄Λυκείου «Συμμετέχουμε, άρα υπάρχουμε»: Η κοινωνική οπτική της WEB 2.0 μάθησης ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2012.
1η Φάση Εργασίας o Ευαγγέλη Ντάρλα: Υπεύθυνος συλλογής πληροφοριών, Σχεδιαστής παρουσίασης, Υπεύθυνος παρουσίασης o Ζάρρου Γεωργία: Υπεύθυνος συλλογής.
Κριτήρια επιλογής και αξιολόγησης ψηφιακού υλικού Ενότητα «Δημιουργία και διαχείριση ψηφιακών συλλογών»
2η περίοδος επιμόρφωσης Β' επιπέδου - ΓΕΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ 1 Τι είναι το web 2.0; Γιατί είναι τόσο σημαντικό για την εκπαίδευση;
 Ηλεκτρονικό κείμενο ονομάζουμε ένα κείμενο που έχει ψηφιοποιηθεί.  Η νέα τεχνολογία επιτρέπει την ψηφιοποίηση του ήχου, της εικόνας και της οπτικο-ακουστικής.
Και η εκπαιδευτική τους χρήση.  Web 2.0 τεχνολογίες, εφαρμογές και υπηρεσίες  Δημιουργία μαθημάτων με τη χρήση εργαλείων Web 2.0, διαδικτύου – σύγκριση.
Μεθοδολογία Έρευνας Διάλεξη 4 η (2015 – 16) Βιβλιογραφική Έρευνα Δρ. Αλέξανδρος Αποστολακης
ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, WEB2.0 KAI WEB X Από τον WEB 1.0 στον WEB X.0
Δρ. Αλέξανδρος Αποστολάκης Τηλ.:
Κεφάλαιο 6o. Επίπεδο εφαρμογής
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ:
Μαθησιακοί στόχοι κεφαλαίου
Μεθοδολογία Έρευνας Διάλεξη 6η: Δευτερογενή Δεδομένα: Τύποι δευτερογενών δεδομένων Δρ. Αλέξανδρος Αποστολάκης Τηλ.:
Διδακτική της ιστορίας με ΤΠΕ 3ο μάθημα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ιστορία και ψηφιοποιημένα τεκμήρια στην εποχή του διαδικτύου

 Περιοδικό Wired 1993: γίνεται λόγος για το πέρασμα της «γνώσης» στην ψηφιακή εποχή. Η επανάσταση που θα φέρει αυτό το πέρασμα παρομοιάζεται με την ανακάλυψη της φωτιάς (Lewis J. Perelman)  Σκεπτικιστές:  η ποσότητα θα επηρεάσει αρνητικά την αναζήτηση της σοφίας και της βαθύτερης κατανόησης των κειμένων  Το διαδίκτυο δεν κάνει διάκριση μεταξύ αλήθειας και ψεύδους, σημαντικού και ασήμαντου

 Είναι περισσότερο προσβάσιμα  Μπορούν να διακριθούν στοιχεία που διαφορετικά ήταν δυσδιάκριτα λόγω παλαιότητας  Προστατεύονται τα τεκμήρια και αποκτούμε πρόσβαση σε εύθραστα  Μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες του διαδικτύου για την παρουσίαση της ιστορίας.

 Δυνατότητα αποθήκευσης και ταξινόμησης πολύ μεγαλύτερου όγκου δεδομένων (τι σημαίνει αυτή η προοπτική για τον ιστορικό του μέλλοντος;).  Προσβασιμότητα: μετά την αρχική επένδυση στην αποθήκευση του αρχείου, η διάχυση μπορεί να γίνει χωρίς πρακτικά επιπρόσθετο κόστος. Ταυτόχρονα η πρόσβαση στην πληροφορία γίνεται περισσότερο δημοκρατική (πρωτόκολλα για το ποιοι γίνονται δεκτοί στις βιβλιοθήκες και έξοδα για την μετάβαση στα αρχεία, που μπορεί να είναι και σε άλλο κράτος).  Ευελιξία: Ανασύνθεση του υλικού με πολλαπλούς τρόπους (δυνατότητα παραλληλισμού διαφορετικών στοιχείων και προσεγγίσεων, αντιπαραβολής και σύγκρισης). Αυτόματες μεταφράσεις.  Ευκολότερη παραγωγή ιστορίας από τους ιστορικούς (ακαδημαϊκούς ή μη).

 Ψηφιακή ιστορία είναι η προσπάθεια εξέτασης και αναπαράστασης του παρελθόντος με τη βοήθεια και τη χρήση των νέων τεχνολογιών του ηλεκτρονικού υπολογιστή, το διαδίκτυο και το software.  Είναι ένα ανοικτό πεδίο επιστημονικής παραγωγής και επικοινωνίας, που παράγει νέα υλικά και φτιάχνει νέες επιστημονικές βάσεις δεδομένων.  Είναι ακόμη μια νέα μεθοδολογική προσέγγιση, που στηρίζεται στη δυνατότητα που προσφέρουν οι υπερσυνδέσεις να αναδιατάξουμε, προσδιορίσουμε και εξερευνήσουμε τις συνδέσεις με το παρελθόν.  Η ψηφιακή ιστορία δημιουργεί με τη βοήθεια της τεχνολογίας ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο οι άνθρωποι μπορούν να έχουν την εμπειρία του παρελθόντος, να διαβάσουν και να ακολουθήσουν την επιχειρηματολογία γύρω από ένα ιστορικό πρόβλημα.  Η ψηφιακή ιστορία ενθαρρύνει τους αναγνώστες να θέσουν ερωτήματα και να κάνουν τις δικές τους συνδέσεις.  Η ψηφιακή ιστορία προσφέρει τα τεκμήρια, τα υλικά, και ενθαρρύνει τον αναγνώστη να βυθιστεί στο παρελθόν και να εξερευνήσει τις πολλαπλές πλευρές του και να πειραματιστεί. Will Thomas, ndex.html

 Παράδειγμα με φωτογραφία και κινηματογράφο  Τα ψηφιακά μέσα προσφέρουν και χρειάζεται να μάθουμε μια νέα γλώσσα για να λέμε τα πράγματα  Αναζήτηση τεκμηρίων απλή και σύνθετη (τι γινόταν πριν;)  Οπτικά και ηχητικά τεκμήρια (αναζητήσεις)  Διαδραστικότητα

 Η ψηφιακή ιστορία χρησιμοποιεί πηγές σε ψηφιακή μορφή  Δημιουργούνται και μεταβάλλονται με μικρή προσπάθεια και έξοδα  Αντιγράφονται με μηδαμινό κόστος  Μεταφέρονται γρήγορα  Αποθηκεύονται εύκολα  Επεξεργάζονται με αλγόριθμους  Ενθαρρύνουν τη δουλειά σε δίκτυα William J. Turkel, anhistory.org/issues/952/int erchange/index.html

 Οι νέες τεχνολογίες έχουν οδηγήσει σε μεγάλους όγκους αποθηκευμένων τεκμηρίων. Χρειάζεται ένας τρόπος να γεφυρωθεί η ερμηνεία με τη δυνατότητα ανάλυσης (π.χ. πολιτικών).  Προσφέρουν σύνθετες τεχνικές αναζήτησης εγγράφων.  Πλατφόρμες που αναπτύσσονται στο Web.02 καθιστούν ευκολότερη τη συνεργασία των ερευνητών. (

 Ποιότητα και αυθεντικότητα  Αποφάσεις για το τι αρχειοθετείται και από ποιόν (πχ κυβερνήσεων, πολιτικών κλπ).  Αναγνωσιμότητα: αλλάζουν εντελώς οι κώδικες της ανάγνωσης των ακαδημαϊκών εργασιών  Όρια διαδραστικότητας  Περιορισμοί πρόσβασης στο διαδίκτυο

 1. Εργαλεία επικοινωνίας και σχεδιασμού μαθήματος.   reviews/dighistvoss.php reviews/dighistvoss.php  2. Πλατφόρμες που ενθαρρύνουν τους μαθητές «κάνουν» ιστορία  Richard B. Latner, Crisis at Fort Sumter,  Virginia Center for Digital History, Virginia Runaways,  Steven Mintz, “eXplorations,” Digital History: Using New Technologies to Enhance Teaching and Research,  3. Διαδραστικότητα και συνεργασία μέσω wiki, blogs, podcasts  4. Εικονική πραγματικότητα:  Lisa M. Snyder, Urban Simulation Team, ucla: World’s Columbian Exposition of 1893, _expo.htm _expo.htm

 Εμπορικές/μη εμπορικές  Ανοικτής/περιορισμένης πρόσβασης  Ιστοσελίδες αρχείων: συλλογές αρχείων (πχ ΑΣΚΙ) και εικονικά αρχεία (πχ.  Μουσειακές εκθέσεις (αίρουν τους περιορισμούς του χώρου και του χρόνου). Συχνά διαδραστικές (  Οι ιστορικοί εξακολουθούν να είναι συμβατικοί στον τρόπο που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο. Μια διαφορετική προσπάθεια:  Blogs  Wiki  Ιστοσελίδες μαθημάτων:  Ιστοσελίδες συζήτησης και ενημέρωσης (h-net)

 Roy Rosenzweig: Centre for History and New Media  Historical Thinking Matters:  History Matters:   Ellis island foundation: Ellis island foundation: 

  academyofathens.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1 59%3Abookmarksview&catid=67&Itemid=110&lang=el academyofathens.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1 59%3Abookmarksview&catid=67&Itemid=110&lang=el  Εφημερίδες της Εθνικής Βιβλιοθήκης:  Ψηφιακό αρχείο της ΕΡΤ: doc-cont.aspxhttp:// doc-cont.aspx  Γενικά Αρχεία του Κράτους:  «Ανέμη». Ψηφιακή βιβλιοθήκη νεοελληνικών σπουδών: ; h_type=simple&search_help=&display_mode=overview&wf_step=init&s how_hidden=0&number=10&keep_number=&cclterm1=&cclterm2=&cclt erm3=&cclterm4=&cclterm5=&cclterm6=&cclterm7=&cclterm8=&cclfi h_type=simple&search_help=&display_mode=overview&wf_step=init&s how_hidden=0&number=10&keep_number=&cclterm1=&cclterm2=&cclt erm3=&cclterm4=&cclterm5=&cclterm6=&cclterm7=&cclterm8=&cclfi  Η πόλη στους νεότερους χρόνους:

 Ψηφιοποιημένες συλλογές ΕΛΙΑ:  Αρχείο φωτογράφων ΕΛΙΑ:  Πρακτικά της Βουλής: Ellinon/I-Bibliothiki/Koinovouleftiki-Syllogi/Praktika- Synedriaseon/Praktika-Voulis / Ellinon/I-Bibliothiki/Koinovouleftiki-Syllogi/Praktika- Synedriaseon/Praktika-Voulis /  Ψηφιοποιημένα τεκμήρια από τη Βικελαία Βιβλιοθήκη:  Ο παράνομος τύπος στις συλλογές των ΑΣΚΙ:  Ο «Πανδέκτης» του ΕΚΤ:  Μαρτυρίες προσφύγων Αττικής: ces_popup.php?init=1&offset=0 ces_popup.php?init=1&offset=0  Μακεδονίας: g_form_list_sources_popup.php?init=1&offset=0http:// g_form_list_sources_popup.php?init=1&offset=0  Εθνικό οπτικοακουστικό αρχείο: Επίκαιρα: