Ground Ivy (Γλήχωμα).

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Προληψη καρκινου: ΑλλαγεΣ στο τροπο ζωηΣ απο την παιδικη ηλικια
Advertisements

Πως Γράφω Σωστά Επιστημονικές Ερμηνείες - Πως Γράφω Σωστά Επιστημονικές Ερμηνείες Βασίλης Γαργανουράκης
ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΟΥΝ
Μετοκλοπραμίδη (primperan)
Λαϊκή Συνέλευση Άνω Πόλης Συνέλευση Κάθε Δευτέρα 18.00
Χημεία και καθημερινή ζωή Ομάδα Εργασίας
ΒΙΤΑΜΙΝΗ Κ.
ΔΕΫΔΡΟΕΠΙΑΝΔΡΟΣΤΕΡΟΝΗ (DHEA)
Βιταμίνη Β12 Η βιταμίνη Β12 είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη του Β συμπλέγματος βιταμινών. Είναι απαραίτητη για την παραγωγή των ερυθρών και των λευκών.
ΧΟΝΔΡΟΪΤΙΝΗ.
ΦΩΣΦΑΤΙΔΥΛΟΣΕΡΙΝΗ.
Eyebright (Ευφρασία).
Aloes (Αλόη). Πρόκειται για το στερεό υπόλειμμα, το οποίο παραλαμβάνεται με εξάτμιση του υγρού, που προέρχεται από τα κομμένα φύλλα των φυτών του γένους.
Hops (Λυκίσκος).
Eucalyptus (Ευκάλυπτος ο σφαιριόκαρπος)
ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΣΠΟΡΟΥ ΣΤΑΦΥΛΙΟΥ
ΧΛΩΡΕΛΛΑ.
GINSENG. Το ginseng είναι η αποξηραμένη ρίζα του φυτού Panax ginseng. Υπάρχουν οχτώ είδη του γένους Panax που καλλιεργούνται στα κεντρικά Ιμαλάια, Κίνα,
Ginger (Πιπερόριζα).
ΒΙΤΑΜΙΝΗ Ε.
ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
Elder (σαμπούκος).
ΚΑΡΟΤΕΝΟΕΙΔΗ. Είναι φυσικές χρωστικές ουσίες που βρίσκονται στα φυτά, συμπεριλαμβανομένων των φρούτων και λαχανικών, οι οποίες τους δίνουν το λαμπερό.
ΚΑΛΙΟ (Κ).
Golden Seal (Υδράστις)
ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ.
σ-ΑΔΕΝΟΣΥΛΟΜΕΘΕΙΟΝΙΝΗ
ΟΚΤΑΚΟΣΑΝΟΛΗ.
Hawthorn (Κράταιγος ο οξυάκανθος)
ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ
Agnus Castus (Άγνος ο αγνός)
ΣΕΛΗΝΙΟ.
ΧΟΝΔΡΟΣ ΚΑΡΧΑΡΙΑ.
ΛΙΝΕΛΑΙΟ.
GINKGO BILOBA.
Gravel Root (Ευπατόριο)
ΜΕΛΑΤΟΝΙΝΗ.
ΓΛΥΚΟΖΑΜΙΝΗ.
Alfαlfα (Μηδική).
ΦΛΑΒΟΝΟΕΙΔΗ.
Fragula (Φράγκουλα).
ΧΙΤΟΣΑΝΗ.
ΕΛΑΙΟ ΗΡΑΝΘΕΜΟΥ Ή ΠΡΙΜΟΥΛΑΣ (EVENING PRIMROSE OIL)
False Unicorn. Ανήκει στην οικογένεια των Liliaceae. Όσον αφορά την χημική σύσταση του φυτού οι πληροφορίες είναι περιορισμένες. Έχει αναφερθεί ότι περιέχει.
Ν-ΑΚΕΤΥΛΚΥΣΤΕΪΝΗ. Η Ν-ακετυλκυστεϊνη (NAC) είναι ένα παράγωγο του αμινοξέος L-κυστεΐνη. Είναι πηγή σουλφυδρυλικών ομάδων και γι’αυτό μπορεί να διεγείρει.
Γ-ΟΡΥΖΑΝΟΛΗ.
Euphorbia (Ευφόρβια). Η euphorbia (Euphorbia hirta L.), γνωστή στην Ελλάδα ως ευφόρβια ή κοινώς γαλατσίδα, ανήκει στην οικογένεια των Εuphorbiaceae. Περιέχει.
ΣΠΕΙΡΙΛΙΟ. Το σπειρίλιο είναι ένας μικροσκοπικό φύκος πράσινου-μπλε χρώματος. Αναπτύσσεται σε λίμνες και ευδοκιμεί σε θερμά και αλκαλικά περιβάλλοντα.
ΠΑΝΤΟΘΕΝΙΚΟ ΟΞΥ.
ΙΩΔΙΟ.
Echinacea (Εχινάτσια). Είναι ένα ιθαγενές φυτό της Βορείου Αμερικής (Purple Coneflower). Ανήκει στην οικογένεια των Compositae. Υπάρχουν 3 είδη με φαρμακολογικό.
ΒΙΤΑΜΙΝΗ Β6.
ΚΑΡΝΙΤΙΝΗ.
ΥΠΕΡΟΞΕΙΔΙΚΗ ΔΙΣΜΟΥΤΑΣΗ Superoxide dismutase (SOD)
Gentian (Γεντιανή).
ΠΑΡΑ-ΑΜΙΝΟ ΒΕΝΖΟΪΚΟ ΟΞΥ
Αναστασία Ιωαννίδη Μαρία Παναγή Νίκη Αγρότου, Β΄1
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ MASTER CHEF
Αρωματικά φυτά Θεραπευτικά βότανα.
ΜΑΘΗΜΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΑΙΘΕΡΙΩΝ ΕΛΑΙΩΝ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΦΥΤΑ. Η ΛΕΞΗ ΑΡΩΜΑ.
Βότανα κ’ Θεραπείες. Στην αρχαιότητα, βότανα αποκαλούσαν όλα τα φαρμακευτικά φυτά που κατά την μάσηση παρουσίαζαν πικράδα, γλυκάδα ή και αρωματική γεύση.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΔΕΡΜΑΤΟΠΑΘΕΙΕΣ Είναι οι δερματοπάθειες που προκύπτουν στο εργασιακό περιβάλλον και η αιτία που τις προκαλεί είναι κάτι που έχει άμεση σχέση.
ΠΑΝΓΑΜΙΚΟ ΟΞΥ. Εναλλακτική ονομασία του πανγαμικού οξέος είναι η βιταμίνη Β 15, αλλά δεν έχει επίσημα αναγνωριστεί ως βιταμίνη. Περιέχει D-γλυκονοδιμεθυλο-αμικοακετικό.
 Τα Αρωματικά Φυτά αποτελούν μια σπουδαία παράδοση για την Κρήτη.  Βοτανολογικές μελέτες αποκαλύπτουν ότι το νησί έχει από τα πιο ενδιαφέροντα οικοσυστήματα.
Ο τέτανος είναι μια οξεία νόσος που προκαλείται από μια τοξίνη (δηλητήριο) η οποία παράγεται από το βακτήριο κλωστηρίδιο του τετάνου (Clostridium tetani)
Βαλσαμόχαρτο - Σπαθόχορτο
ΠΕΠΤΙΚΟ ΕΛΚΟΣ: ΕΛΚΟΣ ΣΤΟΜΑΧΟΥ - ΕΛΚΟΣ ΔΩΔΕΚΑΔΑΚΤΥΛΟΥ
COMENIUS MULTILATERAL SCHOOL PARTNERSHIP EUROPEAN MULTIGUIDE
ΒΟΤΑΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.  Από την αρχαιότητα οι άνθρωποι γνώριζαν τη βότανα στη λαϊκή θεραπευτική δράση των φυτών. Διάφορες ουσίες των φυτών χρησιμοποιούνται.
Νοσηλευτική φροντίδα ασθενών με διαταραχές του ανώτερου πεπτικού
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ground Ivy (Γλήχωμα)

Είναι ένα μικρό φυτό με μοβ-μπλε άνθη που δεν ξεπερνά σε ύψος τα 30 εκατοστά. Στην Ελλάδα συναντάται σε διάφορα είδη. Συστατικά του φυτού είναι διάφορα αμινοξέα, φλαβονοειδή, στεροειδή, τερπενοειδή, αιθέρια έλαια. Άλλα συστατικά του φυτού είναι παλμιτικό οξύ, ροσμαρινικό οξύ, σουκινικό οξύ, πικρό συστατικό σαπωνίνη, ταννίνη και κηρούς. Το τμήμα του φυτού που χρησιμοποιείται είναι η πόα

ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ Αποξηραμένη πόα : 2-4 γραμμάρια ή ως έγχυμα τρεις φορές ημερησίως Υγρό εκχύλισμα : 2-4 ml (1:1 25% σε αλκοόλη) τρεις φορές ημερησίως

ΔΡΑΣΗ Σε in vivo μελέτες έχει καταγραφεί μια μέτρια αναστολή (27%) του οιδήματος στο πόδι ποντικών που προκαλείται από την καρραγεενάση Σημαντική προστατευτική δράση σε ποντίκια έναντι του έλκους. Στυπτική δράση Αντισηπτική δράση Αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες Αντιιική δράση έναντι του Epstein-Barr ιού έχει αναφερθεί Αναστολή δημιουργίας όγκων σε δέρμα ποντικιών Σημαντική κυτοτοξική δράση έχει επίσης αναφερθεί στη λεμφοκυτταρική λευχαιμία και στο καρκίνωμα του ήπατος

ΧΡΗΣΕΙΣ Καταγράφεται σε λίστα του Συμβουλίου της Ευρώπης ως φυσική πηγή αρώματος στα τρόφιμα (κατηγορία Ν3) Αυτή η κατηγορία δείχνει ότι μπορεί να προστεθεί στα τρόφιμα με τον παραδοσιακό και αποδεκτό τρόπο, αν και οι διαθέσιμες πληροφορίες για την περίπτωση της αξιολόγησης της πιθανότητας εμφάνισης τοξικότητας, είναι ανεπαρκείς. Όσον αφορά την χρήση του ως βότανο αναφέρεται ότι έχει ήπιες αποχρεμπτικές, αντικαταρροϊκές, στυπτικές, διουρητικές και στομαχικές ιδιότητες Κατά παράδοση, έχει χρησιμοποιηθεί για βρογχίτιδα, διάρροια, αιμορροΐδες, κυστίτιδα, γαστρίτιδα και συγκεκριμένα για χρόνια βρογχική καταρροή.

ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ Αντενδείκνυται στην επιληψία αν και καμία λογική εξήγηση δεν έχει δοθεί για αυτόν τον ισχυρισμό Υπερβολικές δόσεις μπορεί να ερεθίσουν το γαστρεντερικό σύστημα και καλό θα είναι να αποφεύγεται από άτομα με νεφροπάθεια. Εγκυμοσύνη και θηλασμός Ελλείψει τοξικολογικών στοιχείων και με βάση την πιθανή ερεθιστική και αμβλωτική δράση του αιθέριου ελαίου, η χρήση του Ground Ivy κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού θα πρέπει να αποφεύγεται

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ Δηλητηριάσεις από Ground Ivy σε βοοειδή και άλογα έχουν καταγραφεί στην Ανατολική Ευρώπη. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν επιταχυνόμενα μειούμενο παλμό, δυσκολία στην αναπνοή, αιμορραγία, αυξημένη θερμοκρασία σώματος, ζάλη, διόγκωση σπλήνα, διαστολή του στομάχου και γαστρεντερίτιδα Το αιθέριο έλαιο στο Ground Ivy περιέχει πολλά τερπενοειδή και τα αιθέρια έλαια πλούσια σε τερπένια είναι ερεθιστικά για τον γαστρεντερικό σωλήνα και τους νεφρούς. Η πουλεγόνη είναι ένα ερεθιστικό, ηπατοτοξικό και αμβλωτικό συστατικό του αιθέριου ελαίου του φυτού φλησκούνι

ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ Δεν αναφέρονται συγκεκριμένες Οι ασθενείς όμως που λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή για επιληψία π.χ. καρβαμαζεπίνη, φαινυτοΐνη, κ.α. θα πρέπει να συμβουλεύονται τον γιατρό τους για την λήψη Ground Ivy