Μια βόλτα στο θέατρο Σπύρος Ρουμελιώτης Α’3.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Η ιστορία του Πέπε.
Advertisements

ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Β’ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΥΟ ΔΟΝΤΙΟΥ ΠΙΚΙ - ΠΙΚΙ.
…από μικρούς συγγραφείς
Η παραβολή του σπλαχνικού πατέρα (παραβολή του «ασώτου υιού»)
Μια φορά κι έναν καιρό ζούσαν τρία μικρά λυκάκια με τη μαμά τους.
ΤΟΜΑΣ ΤΟ ΤΡΕΝΑΚΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΑΞΙΔΙ
H Αιμιλία πήγε στο σχολείο ενώ δεν αισθανόταν πολύ καλά
‘Aπιστος Σύντροφος ?.
Αυτό το ΤΑΝΤΡΑ ήρθε από την Ινδία. Δεν πειράζει αν είσαι ή οχι προληπτικός, αξίζει ο κόπος να διαβάσεις...OK? Αυτό είναι ένα Tantra Totem Nepalese για.
ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ
Χριστούγεννα όπως πραγματικά έγιναν
ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΜΟΥ ΦΕΤΟΣ..
Τα παράδοξα των καιρών μας
ΕΡΓΑΣΙΑ Α΄ ΤΡΙΜΗΝΟΥ Κ ΕΊΜΕΝΑ Ν ΕΟΕΛΛΗΝΙΚΉΣ Λ ΟΓΟΤΕΧΝΊΑΣ Μ ΑΡΊΑ Μ ΟΥΡΚΟΚΏΣΤΑ Τ ΜΉΜΑ Α'2 Το σοφό σπουργίτι.
Άρης το σαλιγκάρι Άντον Κρινγκς.
Ο Μάνος Χατζιδάκις για το νησί των συναισθημάτων
Οι Φιλόσοφοι της αρχαίας Ιωνίας
Έχεις δύο επιλογές! από το
Lord Robert Baden Powell of Gilwell. TΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΗΝΥΜΑ Αγαπητοί μου πρόσκοποι, είμαι 80 ετών (πώς σας φαίνεται;) αλλά δεν μπορώ να πω ότι αισθάνομαι.
STOP ΣΤΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ
ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΜΟΥ ΦΕΤΟΣ..
«Είμαστε σύννεφα και παίρνουμε όποιο σχήμα θέλουμε»
Ας μιλήσουμε για τη φιλία!!!
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΒΑΤΡΑΧΟΥ Να την διαβάσετε, να την σκεφτείτε και να την διαδώσετε. είναι ωμή μα πραγματική …
Το παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας (από την πλευρά του Λύκου)
Ενότητα 8 Υποενότητες 1,2 Γλωσσοδέτες
O γέρος και τα τρία αδέλφια
Διαφορετικότητα 4ο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού Ομάδα: Δανάη Φαλέκα
Ένα παραμύθι κατά του σχολικού εκφοβισμού
ΟΠΩΣ ΝΙΩΘΩ ΜΗ ΝΙΩΣΕΙΣ Ομάδα εργασίας: Ζησιμόπουλος Άγγελος
Κελεσίδης Βαγγέλης.
Οι μαθήτριες Ε΄ Δημοτικού Σταυρίνα Άννα. Μια φορά και έναν καιρό στο σχολείο των κοντοπόδαρων καθώς παίζανε μπάλα εμφανίστηκε ένας μακροπόδαρος που τον.
Το πρώτο κεφάλαιο αναφέρεται στον Ρόμπι, το πρώτο ρομπότ το οποίο πουλήθηκε σε μια οικογένεια σαν κουβερνάτα της κόρης τους. Το κορίτσι αγαπά πολύ το ρομπότ.
Μαρία Μιχαήλ Β’3 25/04/2012 Χάνσελ και Γκρέτελ (…μια σύγχρονη εκδοχή)
Καλή διασκέδαση. Η πάπια που ψήθηκε Κάποτε, σε μία μακρινή λίμνη, υπήρχε μία πάπια που αποφάσισε να βρει την τύχη της μακριά από το σπίτι της και τους.
Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΣΟΦΟΣ
ΟΙ ΔΥΟ ΦΙΛΕΣ ΣΟΦΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Δ1.
Παρουσίαση Δ.Σ.Μελισσοκομείου
Σεμπάστιαν Πίλαρτζικ Θάνος Κανέλλος Τζαβέλας Νέστορας
Ευαγγελία Στυλιανού Α’4
Μια φορά κι έναν καιρό, υπήρχε ένα νησί στο οποίο ζούσαν όλα τα συναισθήματα. Εκεί ζούσαν η Ευτυχία, η Λύπη, η Γνώση, η Αγάπη και όλα τα άλλα συναισθήματα.
Σχολικός Εκφοβισμός School Bullying.
ΕΠΙΜΕΛΙΑ: Κατερίνα Μαράντη Ηλέκτρα Γιαντζίκη Δημήτρης Βασιλείου Νικόλας Έρτσος.
Το μαύρο πρόβατο Γυμνάσιο Λουτρακίου Σχ. Έτος ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΩΤΣΗ ΕΙΡΗΝΗ ΚΩΤΣΗ ΕΛΕΝΑ ΜΙΧΑΣ ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΠΕΚΙΑΡΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑ.
« ένα άλλο πιθανό … τέλος ». Την κρίσιμη μέρα τύλιξε τα παπούτσια, τα πήρε στο σπίτι και τα έκρυψε. Προς το απόγευμα έβαλε τα καλά του, ετοιμάστηκε και.
«Η ιστορία μιας μαύρης γάτας» 2 ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού Συνεργάστηκαν οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης: Ξένια-Βερονίκη Μπέσα Κλεβίσα Κέρτσι Γεωργία.
ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ UNICEF ΜΕ ΘΕΜΑ: “Να σας γνωρίσω τους φίλους μου, τα παιδιά του κόσμου” ΚΑΙ ΤΙΤΛΟ: “ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ”
Μείωση της αποφυγής - avoidance reduction Λίγοι θεραπευτές σήμερα θα χρησιμοποιούσαν αυτή την προσέγγιση μεμονωμένα. Τη χρησιμοποιούν ως ένα μέρος του.
Αφήγηση Παράδειγμα ανάλυσης. Παράγοντες επιλογής Ένα βασικός παράγοντας, για να επιλέξω να γίνω εκπαιδευτικός ήταν ότι και οι δύο μεγαλύτερες αδελφές.
ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΣΧΟΛΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗ ΠΡΑΞΗΣ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Η΄ Εξάμηνο Τμήματος Χρηματοοικονομικής.
ΤΟ ΑΣΧΗΜΟΠΑΠΟ σε νέες περιπέτειες
Ένα παραμύθι για το διαδικτυακό εκφοβισμό
6ο Δημοτικό σχολείο Αρτέμιδος Ομάδα CBoys
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Τα παράδοξα των καιρών μας
Βιωματική Δράση Α΄Τάξης 2ου Γυμνασίου Πεύκης
ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ –ΖΩ-ΥΠΑΡΧΩ
Η δύναμη της εικόνας Σήμερα γιορτάζουμε την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου με θέμα «Γίνε η αλλαγή: Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο»
Φύλο εργασίας :στο σώμα του ανθρώπου, έκοψαν και κόλλησαν εικόνες ,όπου το σώμα λέει ΝΑΙ (ευχάριστα αγγίσματα)
To test της κουνιάδας.
Μεγαλώνω ένα κλάσμα, το μικραίνω ή φτιάχνω ισοδύναμό του.
Η ιστορία της Κοκκινοσκουφίτσας
Η Κοκκινοσκουφίτσα.
ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.
Ασφάλεια στο διαδίκτυο
Ένα ανοιξιάτικο πρωινό ένας λαγός είχε βγει έξω από την φωλιά του και έτρωγε φρέσκο χορταράκι. Καθώς έτρωγε, είδε μια χελώνα να περνάει λίγο πιο μακριά.
Ένα ανοιξιάτικο πρωινό ένας λαγός είχε βγει έξω από την φωλιά του και έτρωγε φρέσκο χορταράκι. Καθώς έτρωγε, είδε μια χελώνα να περνάει λίγο πιο μακριά.
Γεια σας! Τι κάνετε, ελπίζω να είστε όλοι καλά!
Τα τρία μικρά λυκάκια. Μια φορά κι έναν καιρό ζούσαν τρία μικρά λυκάκια. Το πρώτο ήταν άσπρο, το δεύτερο μαύρο και το τρίτο γκρίζο με πράσινη ουρά.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Μια βόλτα στο θέατρο Σπύρος Ρουμελιώτης Α’3

Ο Πέτρος, ο Νίκος και ο Ορέστης ήταν φίλοι από παιδιά Ο Πέτρος, ο Νίκος και ο Ορέστης ήταν φίλοι από παιδιά. Ο Ορέστης κάθε φορά που συναντούσε κάποιον τυφλό στο δρόμο αντιδρούσε άσχημα. Θεωρούσε ότι τον εμποδίζουν να κινηθεί γρήγορα και πολλές φορές τους μιλούσε άσχημα ή τους έσπρωχνε για να περάσει.

Μια μέρα ο Νίκος διάβασε στο internet ότι σε ένα θέατρο ανεβάζουν μια παράσταση όπου συμμετέχει και το κοινό. Στη συγκεκριμένη παράσταση παίζουν τυφλοί και σκοπός της είναι να κάνουν γνωστό στους υπόλοιπους, που βλέπουν, πώς κινούνται και πώς νιώθουν όσοι έχουν χάσει την όρασή τους. Ο Νίκος αμέσως το συζήτησε με τον Πέτρο και σκέφτηκαν ότι θα έπρεπε οπωσδήποτε αυτή τη παράσταση να την παρακολουθήσουν μαζί με τον φίλο τους τον Ορέστη. Αποφάσισαν να κλείσουν εισιτήρια και για τους τρείς τους. Φυσικά το θέμα της παράστασης δεν θα του το έλεγαν, γιατί σίγουρα θα αντιδρούσε. Έκλεισαν λοιπόν εισιτήρια και απλά είπαν στον φίλο τους ότι θα πάνε να δούνε μία παράσταση, που τους είπαν ότι είναι πολύ καλή.

Μόλις έφτασαν στο θέατρο και ο Ορέστης κατάλαβε για το τι πρόκειται να δει είπε στους άλλους : -Ρε, είστε καλά ; Τι με φέρατε να κάνω εδώ; Δεν πάμε να πιούμε καμιά μπύρα ; -Έλα ρε, μιας και ήρθαμε ας κάτσουμε να το δούμε. -Μην πάνε χαμένα και τα εισιτήρια…

Σκοπός της παράστασης ήταν να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες το τι συμβαίνει όταν σβήνουν τα φώτα, πώς είναι η ζωή στο σκοτάδι. Πώς είναι η καθημερινότητα των τυφλών. Οδηγοί με μειωμένη ή καθόλου όραση συνόδευσαν τους επισκέπτες σε μια <<βόλτα στην πόλη>>, μέσα στο απόλυτο σκοτάδι. Οι χώροι ήταν ειδικά διαμορφωμένοι και θα έπρεπε να κινηθούν βασισμένοι μόνο στους ήχους, τη θερμοκρασία, την αφή, αλλά κυρίως στους τυφλούς οδηγούς, οι οποίοι έγιναν τα μάτια τους. Έδωσαν σε όλους από ένα μπαστούνι σαν αυτό που κρατούν οι ίδιοι.

Τους εξήγησαν πώς έπρεπε να το κρατάνε και πώς έπρεπε να κινούνται Τους εξήγησαν πώς έπρεπε να το κρατάνε και πώς έπρεπε να κινούνται. Στην αρχή ήταν πολύ περίεργα και άβολα. Με τη βοήθεια των τυφλών άρχισαν να αισθάνονται πιο άνετα και να συνηθίζουν στα νέα δεδομένα. <<Μπήκαν στο μετρό>>, <<περπάτησαν στο Μοναστηράκι>>, <<σε διάφορους δρόμους της Αθήνας>> και στο τέλος <<πήγαν για ποτό σε bar>>. Καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης γνωρίστηκαν με τους τυφλούς. Πολλοί απ’ αυτούς δεν είχαν γεννηθεί έτσι, αλλά τυφλώθηκαν έπειτα από ένα ατύχημα ή μια αρρώστια.

Ο Ορέστης όταν τελείωσε η παράσταση ήταν πολύ σκεπτικός Ο Ορέστης όταν τελείωσε η παράσταση ήταν πολύ σκεπτικός. Οι φίλοι του τον ρώτησαν πώς του φάνηκε. -Σας ευχαριστώ πολύ με φέρατε εδώ. Νιώθω πολύ άσχημα για τη μέχρι τώρα συμπεριφορά μου απέναντι σ’ αυτούς τους ανθρώπους. Σίγουρα από δω και πέρα θα τους αντιμετωπίζω διαφορετικά. Με σεβασμό. Ο καθένας μας θα μπορούσε να βρεθεί στη θέση τους.