Παραδοσιακή μουσική Λέσβου Χριστίνα Δρόσου. Ιστορία της μουσικής της Λέσβου-Επιρροές Η κύρια επιρροή της μουσικής της Λέσβου βρίσκετε ανατολικά στην Μ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Αλεξία -Ιωάννα -Γιώργος Ε2’ ΤΑΞΗ 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο
Advertisements

ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ.
Παραδοσιακοί Χοροί της Μακεδονίας
2Η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΝΙΧΝΕΥΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ
Ιστορία του ρεμπέτικου τραγουδιού
1ο πειραματικο θεσσ/νικησ
Θεοχαροπούλου Θεοδώρα Καμενίδου Χαρά Μπαζούκη Ντίνα
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
ΠΟΝΤΟΣ - ΣΜΥΡΝΗ.
Μουσικά όργανα απο ξένες χώρες
Όργανα Ορχήστρας.
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ.
Aρχοντικα σπιτια τηΣ λεσβου κατραμαδοσ μιχαλησ
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΦΗΒΩΝ
Ξεδιπλόνωντας την ιστορία του καπνού φτάνουμε στο 6000 π.Χ.Το δέντρο του καπνού φύτρωσε πρώτα στην Αμερική.Οι ινδιάνοι χρησιμοποιούσαν τον καπνό πριπερίπου.
Πώς περνούν τον ελεύθερό τους χρόνο οι μαθητές του σχολείου μας.
Κυριακή 20 Μαΐου 2007 στις 7:30 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου Κυριακή 20 Μαΐου 2007 στις 7:30 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου.
Ξύλινα Πνευστά Μαρία Στυλιανού.
Σχολείο: Γυμνάσιο ΛΤ Χάλκης Ημερ/νία: 31/05/2009
Εκπαιδευτικο προγραμμα Συμφωνικησ Ορχηστρασ Κυπρου 20 Νοεμβριου, 2014
ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΟΝΟΜΑ: ΡΟΔΟΥΛΑ ΖΑΜΠΑ.
Η βασιλεια του ΜιχαΗλ Γ’
Εντεχνο (συγχρονο) λαικο τραγουδι
προχώρησαν στην σκοτεινή αμμουδιά
« Για δες που τα όργανα ζωντανεύουν…»
Για δες που τα όργανα μιλούν
ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ
ΚΙΘΑΡΑ Η κιθάρα ανήκει στην κατηγορία των έγχορδων μουσικών οργάνων. Αποτελείται συνήθως από έξι χορδές. Κατασκευάζεται από ξύλο σε διάφορους χρωματισμούς,
ΠΟΝΤΟΣ. επιμέλεια: Ευδωρίδου Μαρία Στη βόρεια ακτή της Μικράς Ασίας, στα παράλια της Μαύρης θάλασσας, ζούσε από αιώνες, με ζωντανές τις αναμνήσεις της.
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΠΝΟ
Δημοτικό Σχολείο Πέγειας
Βύρωνας: Μια Συνοικία, Μια Ιστορία
Διεξαγωγή πολιτιστικού προγράμματος με τίτλο:
Καινοτομίες στη Μέση Εκπαίδευση Καινοτομίες στην Μουσική Εκπαίδευση ΑΧΛ2009.
ΕΝΤΕΧΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
Σχολείο:1ο ΕΠΑ.Λ. ΜΥΡΙΝΑΣ
Διαθεματική εργασία: Ιστορία της Νότιας Πιερίας. Πούρλια Οι κάτοικοι εγκαταστάθηκαν στους Παλαιούς Πόρους (Πούρλια) το Οι συχνές κατολισθήσεις,
Μελοποίηση-Παρουσίαση Κοντακίου Αγίου Ρωμανού του μελωδού π. Θεόδωρος Τσαμπατζίδης-Κωνσταντίνος Κεντρωτής, ΠΕ16.01 ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ.
Tα πρωτα βήματα Μετά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο, κατά τα τέλη της δεκαετίας του 1940 το μπουζούκι έχει καθιερωθεί στη συνείδηση των κατώτερων οικονομικά.
ΕΝΟΤΗΤΑ 7: ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ
Μουσική Ε'2 Ελευθερία-Φαίδρα Ποπ Ποπ ονομάζεται ένα είδος μουσικής. Ο όρος Ποπ προέρχεται από τον αγγλικό όρο popular, που σημαίνει δημοφιλής. Τα κύρια.
Λαϊκά θέματα στη Ελλάδα και την Τουρκία: Μία παράλληλη ανάγνωση Διδάσκων: Ευάγγελος Αυδίκος.
Πληροφορίες για τμήματα με ιδιαιτερότητες α. Τμήμα Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας β. Οι ενδιαφερόμενοι για τα Τμήματα: ●Λογοθεραπείας ●Μουσικής.
TO ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΣΥΝΘΕΤΕΣ-ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ. Τα άτομα που συνέβαλαν σημαντικά στην εξέλιξη και κοινωνικοποίηση του ρεμπέτικου τραγουδιού. Ο Μάρκος Βαμβακάρης.
Το Πλωμάρι διασχίζεται από το χείμαρρο Σεδούντα.
Μουσικά Όργανα.
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ. ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ Οι παραδόσεις μας έχουν άμεση σχέση με τη χριστιανική θρησκεία, αλλά ορισμένες από αυτές έχουν καθαρά παγανιστικές.
ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Β’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Η ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.
Τότε και τώρα. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η επιλογή του θέματος του Project έγινε από εμάς τους μαθητές, που επικράτησε ανάμεσα σε 3 θέματα. Οι λόγοι που επιλέξαμε το θέμα.
Όμιλοι παραδοσιακών τραγουδιών. Εργαστήρι Τέχνης και Πολιτισμού Το "Εργαστήρι Τέχνης και Πολιτισμού" είναι ένας σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με.
Οργανολογία Ι Μάθημα ΧΙ Ελληνικά λαϊκά μουσικά όργανα.
Παραδοσιακοί Χοροί. Περιεχόμενα Εισαγωγικά Ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί (καλαματιανός,τσάμικος,μπάλος)Ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί (καλαματιανός,τσάμικος,μπάλος)
Η Καλλιθέα και οι κήποι της!!!. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ  Ιστορία της Καλλιθέας  Κτήρια Καλλιθέας  Τραγούδια Καλλιθέας Λαικό Τραγούδι Παραδοσιακό Μουσική Ρεμπέτικο.
ΙΝΔΙΑΝΙΚΕΣ ΦΥΛΕΣ.
Μουσικά Σύνολα Η Συμφωνική Ορχήστρα.
Πρόσφυγες και ρεμπέτικο τραγούδι
Πρόσφυγες και ρεμπέτικο τραγούδι
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Εισαγωγή στην έννοια των μουσικών συνόλων
ΟΡΧΗΣΤΡΑ κ.
Εορτασμός της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 Οργανώθηκαν σταθμοί-εργαστήρια Ιστορικά γεγονότα, Χορός, Μουσική-Τραγούδι, Κατασκευές 27 Οκτωβρίου 2017.
Θέατρο Σκιών Τάσου Ανδριώτη Τηλ: Website: Facebook:
Κεφάλαιο 36 Οι κάτοικοι της Ασίας.
ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ Έγχορδα ή Χορδόφωνα. ΚΙΘΑΡΑ ΣΑΝΤΟΥΡΙ.
ΜΟΥΣΙΚΗ.
Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας
Τεχνολογία και Επιστήμη
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Παραδοσιακή μουσική Λέσβου Χριστίνα Δρόσου

Ιστορία της μουσικής της Λέσβου-Επιρροές Η κύρια επιρροή της μουσικής της Λέσβου βρίσκετε ανατολικά στην Μ. Ασία. Οι μεγάλες πόλεις Σμύρνη και Κωνσταντινούπολη υπήρξαν πολιτισμικά κέντρα που καλλιεργούσαν μεγάλη παράδοση στη μουσική. Μετά τον 18 ο αιώνα υπήρχε στενή συνεργασία της Λέσβου με τη Σμύρνη στο εμπόριο. Έτσι επηρέασε η μουσική της Μ. Ασίας την μουσική της Λέσβου.

Οι πρώτες ενδείξεις Στα τέλη του 19 ου αιώνα έχουμε με την έναρξη της δισκογραφίας τις πρώτες ενδείξεις για την μικρασιάτικη επιρροή απάνω στην μουσική της Λέσβου όπως κάλαντα, νανουρίσματα, παιδοτράγουδα κ.α. Υπάρχουν γραπτά στοιχεία για συγκροτήματα, τραγουδιστές, τραγούδια κ.α.

Τα όργανα Τα συνηθισμένα όργανα που χρησιμοποιούσαν οι μουσικοί βιολί, σαντούρι, κρούστα, κλαρίνο, σαξόφωνο, χάλκινα πνευστά και μετά την δεκαετία του 1950 τα ντράμς. Αργότερα εμφανίζεται και το ούτι, το μπουζούκι και το αρμόνιο.

Χορός Οι παραδοσιακοί χοροί που εμφανίστηκαν στη Λέσβο με καθαρή επιρροή από την Μ. Ασία και την μουσική της είναι τα ζειμπέκικα, τα συρτά, τα μπάλους, καρσιλαμάδες και χασαποσέρβικα. Μετά το 1950 υπήρχε μια Ευρωπαϊκή επιρροή στη μουσική και στο χορό με βάλτς, φόξτροτ κ.α.

ΒΙΝΤΕΟ Συρτός Μεσοτοπίτικος καρσιλαμάς