Θεοδόσης Ναναυράκης. ΤΟ ΒΟΓΙΑΤΖΕΡ 1 Το Βόγιατζερ 1 πήρε τις πρώτες φωτογραφίες προσεγγίζοντας τον Δία τον Ιανουάριο του 1979. Η κοντινότερη προσέγγιση.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ 10 ZOOM Από το απειροελάχιστο στο …άπειρο .
Advertisements

Στη γειτονιά του ήλιου start Δημιουργία: Παύλος Κώτσης.
Lambda-Sat Διαστημικές αποστολές 12 Γυμνάσιο Αχαρνών Γραπτή εργασία:
ΑΡΗΣ Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ.
Aπ ό το μεγαλύτερο στο μικρότερο του σύμ π αντος.
Προσδεθείτε και ξεκινάμε!!!
Η γη μασ Η ΓΗ ΜΑΣ.
To διάστημα.
Κωνσταντίνος Βασιλόπουλος & Δημήτρης Μιχαλακόπουλος
Το ηλιακό μας σύστημα!.
Το πλανητικό σύστημα.
Κατασκευή: Γρηγόρης Τάσιου
Ήλιος o Πρώτος «…κι έχουμε στο κατάρτι μας βιγλάτορα
Δυνάμεις του 10: κοσμικό ταξίδι, από το Σύμπαν των γαλαξιών μέχρι το άτομο.
Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΗΛΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
. ZOOM ZOOM Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ 10 Από το απειροελάχιστο στο …άπειρο.
ΔΙΑΣ.
Ταξίδι με τη NASA α π ό το μεγαλύτερο ά π ειρο στο μικρότερο ά π ειρο του σύμ π αντος.
ΠΛΑΝΗΤΕΣ.
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ- ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Εργασία των : Μούτσο Αριόνα Παπαδοπούλου Αγγελική Σαπουντζή Βάνα
Αυγούστα Πετρακάκη Ελευθερία Μυρωνίδου Ιφιγένεια Μορφοπούλου
ΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ «στις γειτονιές του φεγγαριού…» Νίκη Μαματσή Φυσικός.
Τι είναι; Η προηγμένη σύνθεση εξερεύνησης (ACE) είναι μια αποστολή εξερεύνησης που δημιουργήθηκε από τη ΝΑSΑ. Πρόκειται για μια ρομποτική διαστημοσυσκευή,
Διαστείμα Όλγα Χατζιγε ωργίου Μαρία Μυλόρδ ου διαστειμαΔιάστημα Μαρία Μυλόρδου Όλγα Χατζηγεωργίου.
ΦΕΓΓΑΡΙ Η Σελήνη είναι (ο μοναδικός) φυσικός δορυφόρος της Γης και ο πέμπτος μεγαλύτερος φυσικός δορυφόρος του ηλιακού συστήματος. Πήρε το όνομά του από.
Αφροδίτη είναι ένας πλανήτης που από την εικόνα του φαίνεται παράδεισος ενώ όλος ο πλανήτης περιβάλετε από λαβα ηφαίστειων ενώ υπάρχει ένα σύννεφο από.
ΕΘΝΙΚΟ και ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΜΔΕ «ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ» Αικατερίνη – Ελένη Σουλάνδρου Α.Μ:
ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΝΤΟΥ ΤΟΝ ΑΙΜΙΛΙΟ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΣΚΟΥΦΑΡΙΔΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΚΟΝΤΟΥ.
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΕΡΜΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΓΗ ΑΡΗΣ ΚΡΟΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ.
Βάλια Σκούρα Μελίνα Μερτζάνη
ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΑΣ.
ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΑ. ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Ως Ηλιακό Σύστημα θεωρούμε τον Ήλιο και όλα τα αντικείμενα που συγκρατούνται σε τροχιά γύρω του χάρις.
Ηλιακό Σύστημα Ως Ηλιακό Σύστημα συνήθως εννοείται ο Ήλιος με τους οκτώ πλανήτες που περιστρέφονται γύρω από αυτόν. Αν θα θέλαμε να είμαστε ακριβείς όμως,
ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
Η ΓΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ.
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΜΑΣ ΕΡΜΗΣ,ΑΦΡΟΔΙΤΗ,ΓΗ, ΑΡΗΣ,ΔΙΑΣ,ΚΡΟΝΟΣ,
ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Οι φάσεις της σελήνης.
Δίας και Κρόνος Οι δύο αέριοι γίγαντες μας αποκαλύπτονται.
Θανάσης Αλμπάνης & Γιάννης Ρίζος. Ερευνητική εργασία με θέμα τον πλανήτη Δία O Δίας είναι ο μεγαλύτερος πλανήτης του Ηλιακού Συστήματος. Είναι ο πέμπτος.
Ο Κρόνος Ο Κρόνος είναι ο έκτος πλανήτης σε σχέση με την απόστασή του από τον Ήλιο και ο δεύτερος μεγαλύτερος του Ηλιακού Συστήματος μετά τον Δία.
Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η Δήμητρα Σκληθριώτη Ζήσης Κωστάκης Μαρία Καρκαλά.
Οι πλανήτες ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Γ o Π.Δ.Σ.Ρ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΤΑΞΗ Δ΄
Η Σελήνη είναι ο μοναδικός φυσικός δορυφόρος της Γης και ο πέμπτος μεγαλύτερος φυσικός δορυφόρος του ηλιακού συστήματος. Πήρε το όνομά του από την Σελήνη,
Η ΓΗ ΚΑΙ Ο ΕΡΜΗΣ ΣΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ
Ηλιακό Σύστημα.
Ειρήνη Ελμίρα Ευτυχία ΣΤ΄1
Πλανήτες Μια εργασία του Νικόλα Σπυρίδων Δημήτρη Συμεωνίδη.
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΗΛΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ ΤΗΣ ΣΤ ΤΑΞΗΣ.
ΒΑΡΟΣ Το Βάρος στο Ηλιακό μας Σύστημα
Κωνσταντίνος Βελαλής & Παναγιώτης Πατατούκος
Ηλιακο συστημα.
Υπεύθυνος καθηγητής – Κ . Βαλανίδης
Ηλιακο συστημα.
ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ!
ΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ.
Ηλιακό Σύστημα.
ΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
Ηλιακο συστημα.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΤΖΕΚΤ Α’ ΛΥΚΕΙΟΥ
ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Χριστιάνα Αρης.
Ηλιακό Σύστημα.
ΠΛΑΝΗΤΕΣ.
Πλανήτες Ο ήλιος.
Ηλιακό Σύστημα.
PROJECT 4: ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΑΡΗΣ.
Πλανήτες - Planets Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός, Ποσειδώνας, Πλούτωνας.
Πλανήτες - Planets Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός, Ποσειδώνας, Πλούτωνας.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Θεοδόσης Ναναυράκης

ΤΟ ΒΟΓΙΑΤΖΕΡ 1 Το Βόγιατζερ 1 πήρε τις πρώτες φωτογραφίες προσεγγίζοντας τον Δία τον Ιανουάριο του Η κοντινότερη προσέγγιση ήταν km. Στα πλαίσια της αποστολής αυτής λήφθηκαν σχεδόν φωτογραφίες και ανακάλυψε τις πρώτες εξωγήινες ηφαιστειακές δραστηριότητες. Δία1979km Χάρη στην επίδραση του πεδίου βαρύτητας του Δία συνέχισε το ταξίδι του επιταχύνοντας την πορεία του, έτσι ώστε σε απόσταση μόλις km από τον Κρόνο, φωτογράφησε το σύστημα των δακτυλίων του και ανέλυσε τη σύσταση της ατμόσφαιρας και του Κρόνου και του δορυφόρου του Τιτάνα. Κρόνου Τιτάνα

Στις 18 Φεβρουαρίου 1998 η απόστασή του από τον ήλιο ήταν 10,4 δισεκατομμύρια km. Στις 14 Οκτωβρίου 2005 το Βόγιατζερ 1 απείχε 14,5 δισεκατομμύρια km από τον Ήλιο, έχοντας διανύσει 17,2 δις km από την ημέρα της εκτόξευσής του. Πρόσφατα το Βόγιατζερ 1 απείχε από τη γη περίπου 18 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα το πιο απομακρυσμένο από τη γη αντικείμενο ανθρώπινης κατασκευής. Η ταχύτητά του είναι περίπου 600 εκατομ. km τον χρόνο εν συγκρίσει με τον Ήλιο. Δηλαδή σε σχέση με τον Ήλιο η ταχύτητά του είναι περίπου 17 km το δευτερόλεπτο. Όπως και το δίδυμό του ( Βόγιατζερ 2), το Βόγιατζερ 1 μεταφέρει ένα χαιρετισμό προς τα τυχόν νοήμονα όντα που, ίσως συναντήσει κάποτε το σκάφος. Ο δίσκος περιλαμβάνει ήχους, μουσική και 115 εικόνες από τον πλανήτη Γη.18 Φεβρουαρίου1998 ήλιο14 Οκτωβρίου2005

Το VIM είναι μια επέκταση του Voyager κύρια αποστολή που ολοκληρώθηκε το 1989 με τη στενή flyby του Ποσειδώνα από το διαστημικό σκάφος Voyager 2. Ο Ποσειδώνας ήταν ο τελικός εξωτερικό πλανήτη επισκέπτονται ένα διαστημόπλοιο Voyager.To Voyager 1 ολοκλήρωσε προγραμματισμένη κοντά στο flybys του Δία και του Κρόνου πλανητικά. Κατά την έναρξη της VIM, τα δύο διαστημικά σκάφη Voyager ήταν σε πτήση για πάνω από 12 χρόνια. πρώτο χαρακτηριστικό που συναντά ένα διαστημόπλοιο, ως αποτέλεσμα αυτής της διαστρικής αιολική / ηλιακή αλληλεπίδραση του ανέμου ήταν να είναι το σοκ τερματισμού όπου ο ηλιακός άνεμος επιβραδύνεται από υπερηχητική σε υποηχητική ταχύτητα και μεγάλες αλλαγές στην κατεύθυνση της ροής πλάσματος και μαγνητικό προσανατολισμό πεδίου Ο στόχος της αποστολής του Voyager Interstellar Mission (VIM) είναι να επεκτείνει την εξερεύνηση της NASA από το ηλιακό σύστημα, πέρα ​​ από την γειτονιά των εξωτερικών πλανητών στα εξωτερικά όρια της σφαίρας του Ήλιου της επιρροής, και ενδεχομένως πέρα. Αυτή η εκτεταμένη αποστολή συνεχίζει να χαρακτηρίσει το εξωτερικό ηλιακό σύστημα και το περιβάλλον για την αναζήτηση όριο ηλιόπαυση, τα εξωτερικά όρια του μαγνητικού πεδίου του Ήλιου και προς τα έξω ροή του ηλιακού ανέμου. Η διείσδυση των ορίων ηλιόπαυση μεταξύ του ηλιακού ανέμου και το διαστρικό μέσο θα επιτρέψει να γίνονται οι μετρήσεις των διαστρικών πεδίων, τα σωματίδια και κύματα επηρεάζονται από τον ηλιακό άνεμο.