Βίκυ Σμπαρούνη Accounting & Taxation Manager ΕΒΕΑ - 14/04/2010

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
© GfK 2013 | Η Επιχειρηματικότητα στην Ευρώπη – 2013 | Αθήνα, 4 Φεβρουαρίου GfK Hellas | Consumer Experiences | Dr. Spyridon Tryfonas Αθήνα, 4 Φεβουαρίου.
Advertisements

Ευρωπαϊκή Εταιρεία για τη Γλωσσική Δοκιμασιολογία και την Αξιολόγηση της Γλωσσικής Επίδοσης
Ισχυρισμοί διατροφής και υγείας Παρόν και μέλλον Βασίλης Μαθιουδάκης
Συνεισφορά στις ελληνικές εξαγωγές ανά περιφέρεια Διάστημα: Ιαν-Ιούνιος 2012 •70% των ελληνικών εξαγωγών εξακολουθεί να πραγματοποιείται από τις περιφέρειες.
Η Κύπρος ετοιμάζεται για το ευρώ… …το νόμισμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Η Κύπρος ετοιμάζεται για το ευρώ… …το νόμισμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2013 Ημέρα Γνωριμίας. Στόχος Προπτυχιακού Προγράμματος Τμήματος Αγγλικών Σπουδών  Καλλιέργεια ενσυνείδητης κριτικής σκέψης που.
Καλως Ήρθατε στο CERN!.
Όμιλος Εταιριών της Α.Γ.Ε.Τ. ΗΡΑΚΛΗΣ Ημέρα Αναλυτών – 24η Μαΐου 2007.
Έργο «Take Care»: Οδηγός Ορολογίας Ιατρικής Περίθαλψης για Μετανάστες Διάρκεια: από 1 Νοεμβρίου 2012 μέχρι 31 Οκτωβρίου 2014.
Financial Auditing in FP6 and FP7 Ελένη Ξυδά Κάτια Γεωργίου Οικονομικές Υπηρεσίες Π.Κ. IGLO Era in Action Workshop Brussels, 13 October 2010.
Νέες υπηρεσίες/ ανακοινώσεις από τον ΟΒΙ. DESIGN VIEW O Ενιαίο διαδικτυακό εργαλείο αναζήτησης κατατεθειμένων design στην Ευρώπη, βασισμένο σε πληροφορίες.
Τακτικό μέλος της AESGP Association of European Self – Medication Industry Σύνδεσμος.
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Πληροφορίες.
Buildingpartnershipsbuildingpartnerships. η εταιρία μας •ανώνυμη εταιρία ασφαλιστικών συμβούλων και συντονιστών ασφαλιστικών συμβούλων •έμπειροι και καταξιωμένοι.
Ευρωπαϊκή Ένωση 27 κράτη-μέλη 23 επίσημες γλώσσες
Ευρωπαϊκη ενωση Το μετέωρο βήμα….
1 η Ημερίδα φαρμακοποιών Κρήτης Φαρμακοποιοί και οικονομική κρίση Ευρωπαϊκή ανάλυση Εισηγήτρια : Χατζέλλη Μαριάνθη Υποψήφια Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών.
ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΜΟΡΦΙΑ
ΣΧΟΛΕΙΟ:ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΑΒΡΥΤΩΝ ΤΑΞΗ:Β΄3 ΜΑΘΗΜΑ:ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΚΑΘΗΓΗΤΗ :ΤΕΡΖΗ ΜΕΡΟΠΗ όνομα μαθητή : πολιτακη Κατερίνα ΘΕΜΑ :
Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΣΥΜΒΟΛΗ/ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ (του ΠΜΣ «ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ & ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ» του Παντείου πανεπιστημίου) Όλγα Παπαναστασοπούλου.
Τυρί-Φέτα Η φέτα και γενικότερα το τυρί είναι ένα πολύ διαδεδομένο προϊόν στην χώρα μας και μαζί με το ελαιόλαδο αποτελούν βασικά προϊόντα της διατροφής.
Καλώς Ήρθατε στο CERN! Χρήστος Λαζαρίδης University of Wisconsin-Madison.
PLAY AND STAY CAMPAIGN. Ομάδα Εργασίας για το Play and Stay Ιδρύθηκε το 2002 Έρευνα για το πώς το Τένις μπορεί να παρουσιαστεί αποτελεσματικότερα. Παράγοντες.
Θεσσαλονίκη, 12 Μαρτίου 2010 ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΝΤΟΝ. ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΡΑΘΑΝΟΥ & ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΩΝ κ.κ. ΔΗΜ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ & ΜΑΚΗ ΜΙΧΑΗΛΟΥΔΗ Οικονομικό.
ΑΣ ΜΑΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε.
"Πορεία και Προοπτικές του Ελληνικού Ελαιολάδου στη Διεθνή Αγορά" Γρηγόρης Αντωνιάδης Πρόεδρος Δ/Σ ΣΕΒΙΤΕΛ Ημερίδα ΥΠΕΞ-ΥΠΑΑΤ, 16/9/2008.
Η περίπτωση της SIEMENS
TAX Πρακτικά προβλήματα από την εφαρμογή της νομοθεσίας τεκμηρίωσης ενδοομιλικών συναλλαγών και η ανάγκη για βελτίωσή της Γεώργιος Σ. Μαυραγάνης, Γενικός.
3η Ημερίδα Τομέα Kοινοτικής Νοσηλευτικής& Π.Φ.Υ. ΕΣΝΕ 5 Νοέμβρη 2005 Η Ομοσπονδία Νοσηλευτών Επαγγελματικής Υγείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση - FOHNEU- Ο ρόλος.
Αρκετοί Ευρωπαίοι ηγέτες είχαν την πεποίθηση ότι ο μόνος τρόπος για να εξασφαλιστεί μια διαρκής ειρήνη μεταξύ των χωρών τους ήταν να ενωθούν αυτές οικονομικά.
Ε.Π. ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΞΟΝΑΣ 4 / ΜΕΤΡΟ 4.1 / ΔΡΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: “ΠΡΑΞΕ” (ΤΕΧΝΟΒΛΑΣΤΟΙ) - Α ΦΑΣΗ Ανάπτυξη Εξειδικευμένων.
Χάρτης Χώρες Πληθυσμός
Ευρωπαϊκή Ένωση.
Τα χαρακτηριστικά του πληθυσμού της Ευρώπης
Τα Σύμβολα της Ενωμένης Ευρώπης
Residency Database Residency Database Project IFMSA Transnational project Από τηv Ελληνική Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων και Ανταλλαγών Φοιτητών Ιατρικής (HelMSIC)
ΙΣΤΟΡΙΑ & ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩ
Όλοι μαζί μια αγκαλιά, όλοι μαζί μια ένωση.
Νομίσματα Ευρωπαϊκών Χωρών
ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ Γ΄ ΤΑΞΗΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
Από ποιες θάλασσες βρέχεται η Ευρώπη; Ποιο είναι το μήκος της ακτογραμμής της; Τι έχουν προκαλέσει οι πάγοι στις ακτές της Βόρειας Σκανδιναβίας;
Α. ΔΕΔΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  ΔΥΟ ΑΡΧΕΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ◦ PATH DEPENDENCE ◦ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ  ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ  ΕΛΛΕΙΨΗ.
Η ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΗΜΕΡΑ
1 Η Έλλειψη Εθνικού Σχεδιασμού για την Υγεία και οι Δραματικές Επιπτώσεις της ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΑΙΩΝ ΜΕΤΡΩΝ Γιώργος Ι. Στάθης.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ «Οι κοινωνικές διαστάσεις της ανώτατης εκπαίδευσης: η περίπτωση της Μπολόνια.
XBRL Νέο Πληροφοριακό πρότυπο για τις επιχειρήσεις Παρουσίαση: Στεργιάκη Ελισάβετ XBRL Νέο Πληροφοριακό πρότυπο για τις επιχειρήσεις Παρουσίαση: Στεργιάκη.
Η ΕΠΟΧΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΤΗΣ ΔΙΑΣΤΑΣΗ 12 ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ EUROPEAN REGIONAL SCIENCE ASSOCIATION.
1 Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ. 2 ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ: Μπορεί να βοηθήσει στα μεγάλα χρηματοδοτικά  Μπορεί να βοηθήσει στα μεγάλα χρηματοδοτικά προβλήματα.
Μέλος Δ. Σ. Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδος
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ERASMUS+
Επιβλέπουσα Καθηγήτρια: Βασιλική Ασκητοπούλου
Κλαδική Ειδίκευση και Εξαγωγικός Προσανατολισμός των Χωρών της ΕΕ και των Περιφερειών τους στην περίοδο της κρίσης Ιωάννης Βαβούρας*, Στρατούλα.
Ενοτητα 5. αμεσεσ ξενεσ επενδυσεισ
ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ERASMUS+ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ (SMS) ΑΚ.ΕΤΟΣ
«Η χώρα μου η Ευρώπη!!!» (ταξίδι γνωριμίας)
EURES Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΚΑΙ Η ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΩΝ 25 ΧΩΡΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε.
A Supply-Side Explanation for Current Account Imbalances 2014
Ευρωπαϊκή Ένωση.
ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Καταγραφής Ενδιαφέροντος των Επιχειρήσεων – Μελών του ΕΒΕΘ για τις Αγορές του Εξωτερικού.
Παγκόσμια έρευνα EY: Έλεγχος και φορολογικοί κίνδυνοι Γιάννης Γουλιάς
Τραπεζεσ– Ασφαλιση Πιστωσεων – Χρηματοδοτηση
ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗ ΡΟΗ ΚΕΡΔΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΦΥΓΗ ΔΙΠΛΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ
Γ. Τσιροπούλα Ερευνήτρια Εθν. Αστεροσκοπείο Αθηνών
Ηλίας Μπουναρτζής/users.sch.gr/bounartzis
Μελέτη Κόστους Κινητών Επικοινωνιών
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Βίκυ Σμπαρούνη Accounting & Taxation Manager ΕΒΕΑ - 14/04/2010 Προετοιμασία Φακέλου Τεκμηρίωσης Ενδοομιλικών Συναλλαγών: Η εμπειρία της sanofi-aventis Βίκυ Σμπαρούνη Accounting & Taxation Manager ΕΒΕΑ - 14/04/2010

Η sanofi-aventis Παγκοσμίως Παγκόσμιος Ηγέτης στο Χώρο της Υγείας με έδρα την Γαλλία # 1 στις αναδυόμενες αγορές (1) Περίπου 105,000 εργαζόμενοι σε 110 χώρες Διαφοροποιημένη παρουσία στον τομέα των φαρμάκων, των καταναλωτικών προϊόντων και των γενοσήμων Παγκόσμιος ηγέτης στα εμβόλια και στον τομέα υγείας των ζώων Καθαρές πωλήσεις 2009: €29.3 δις, σημειώνοντας αύξηση 6.3% (2) 33 εξαγορές & συνεργασίες το 2009 (1)Εξαιρούνται οι χώρες: ΗΠΑ, Καναδάς, Δυτική Ευρώπη (Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα, Κύπρος, Μάλτα, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Σουηδία, Πορτογαλία, Ολλανδία, Αυστρία, Ελβετία, Ιρλανδία, Φινλανδία, Νορβηγία, Ισλανδίά, Δανία), Ιαπωνία, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία. (2) Συγκριτικά στοιχεία με το 2008

Η sanofi-aventis Ελλάδας N°1 στην Ελλάδα για το 2009 (στοιχεία IMS & ΙΦΕ) Συνολικές πωλήσεις 2009: 402,9 εκατ. ευρώ 500 εργαζόμενοι πανελλαδικώς, εκ των οποίων 350 επιστημονικοί συνεργάτες Με έδρα την Αθήνα Κέντρα επιστημονικής ενημέρωσης στη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη Διοικητικά υπεύθυνη και για την Κύπρο

Η διαδικασία που ακολουθήσαμε (1/2) Βασικός Φάκελος Τεκμηρίωσης Δημιουργήθηκε από τα κεντρικά του ομίλου μας. Μεταφράστηκε στα Ελληνικά. Ελληνικός Φάκελος Τεκμηρίωσης Ακολουθήθηκε η δομή των πληροφοριών όπως προβλέπεται από την ΥΑ Α2-8092 31/12/2008. Χρησιμοποιήθηκαν, όπου ήταν δυνατό, αυτούσια εδάφια του Βασικού Φακέλου για λόγους συνέπειας. Προστέθηκαν πληροφορίες και ποσοτικά στοιχεία που αφορούσαν την Ελληνική θυγατρική.

Η διαδικασία που ακολουθήσαμε (2/2) Ελληνικός Φάκελος Τεκμηρίωσης Έγινε αξιολόγηση του φακέλου από εταιρία συμβούλων και εντοπίστηκαν τα σημεία / διαδικασίες που απαιτούσαν περαιτέρω τεκμηρίωση. Συνεργαστήκαμε με τα κεντρικά του Ομίλου και την εταιρία συμβούλων για την ολοκλήρωση του φακέλου. Τελικό βήμα: μετάφραση του φακέλου στα Αγγλικά και αποστολή στα κεντρικά του Ομίλου για την τελική έγκριση ότι ο Φάκελος αντικατοπτρίζει τα πραγματικά περιστατικά, δεδομένου ότι ο Όμιλος είναι αυτός που διαμορφώνει την μέθοδο κατάρτισης των ενδοομιλικών τιμών.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε Συγκριτικά στοιχεία Ο όμιλος για τον καθορισμό των Τιμών Μεταβίβασης του 2008 εφάρμοσε την εσωτερική παγκόσμια τιμολογιακή πολιτική με βάση τις οικονομικές συνθήκες και δεδομένα που ήταν διαθέσιμα πριν την έναρξη του 2008 (4ο τρίμηνο του 2007). Σύμφωνα με την απόφαση Α2-8092 31/12/2008, τα συγκριτικά στοιχεία για την τεκμηρίωση των τιμών θα πρέπει να αφορούν τα 3 τελευταία χρόνια, δηλ. 2006-2008. Η διαδικασία της συλλογής και επεξεργασίας των συγκριτικών στοιχείων από τις τράπεζες πληροφοριών είναι χρονοβόρα και επίσης δεν υπάρχουν επαρκή διαθέσιμα στοιχεία των ετών 2006-2008 πριν το τέλος του 2009. Τυχόν έλεγχος κατά το 2009 αναφορικά με συναλλαγές του 2008 θα δημιουργούσε πρόβλημα αναφορικά με την παρουσίαση συγκριτικών στοιχείων.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε Έλλειψη επίσημης θέσης σε πρακτικά ζητήματα Τυχόν πρακτικές τεκμηρίωσης οι οποίες έχουν υιοθετηθεί από τον Όμιλο βάσει αποδοχής τους από τις φορολογικές αρχές άλλων κρατών δεν γνωρίζουμε αν θα γίνουν αποδεκτές στην Ελλάδα δεδομένης της έλλειψης επίσημων οδηγιών και ιστορικού ελέγχων.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε Έλλειψη επίσημης θέσης σε πρακτικά ζητήματα Παραδείγματα πρακτικών ζητημάτων που προέκυψαν κατά την κατάρτιση του Φακέλου αποτελούν: Ομαδοποίηση συναλλαγών για σκοπούς τεκμηρίωσης (για παράδειγμα εάν οι υπηρεσίες οι οποίες συνδέονται στενά με πωλήσεις προϊόντων μπορούν να τεκμηριωθούν μαζί με τις πωλήσεις προϊόντων) Χρήση διαφορετικών λογιστικών προτύπων από δύο συναλλασσόμενους (για παράδειγμα προσδιορισμός ενδοομιλικών τιμών με βάση το αποδεκτό εύρος τιμών περιθωρίου κέρδους που προσδιορίστηκε από τις οικονομικές καταστάσεις IFRS τρίτων συγκρίσιμων εταιρειών δεν εξασφαλίζει ότι το περιθώριο κέρδους με βάσει το ΕΓΛΣ θα είναι εντός του αποδεκτού εύρους τιμών.