ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΕΜΠΕΔΩΣΗΣ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Κοινωνικός Αποκλεισμός στην Εκπαίδευση! Το φροντιστήριο απαραίτητο εργαλείο προόδου των νέων.
Advertisements

Keller: Stats for Mgmt & Econ, 7th Ed
1 Έρευνα 16-19/5/05 Πανελλαδική πολιτική έρευνα κοινής γνώμης ΠΕΙΡΑΙΑΣ Μάιος 2005.
1 CMR Cypronetwork Marketing Research & Consulting Ιούλιος 2009 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ για την Παγκύπρια Ένωση Καταναλωτών.
Στάσεις και συνήθειες απέναντι στα φροντιστήρια και τα ιδιαίτερα Απρίλιος 2008.
© ΕΙΔΙΚΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ Συντάχθηκε για λογαριασμό του Τηλεοπτικού Σταθμού ΑΝΤ1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2011.
Στην AEGEAN εδώ και 15 χρόνια στεκόμαστε δίπλα στην κοινωνία με ενέργειες που στηρίζουν τους νέους αλλά και όσους μας έχουν ανάγκη.
Ιούλιος Έρευνα Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης Ιούλιος 2012.
Ιανουάριος 2010 © Κυπριακό Βαρόμετρο Συντάχθηκε για λογαριασμό του Τηλεοπτικού Σταθμού ΑΝΤ1.
Σύμβουλος Ελληνικών: Ευρυδίκη Παπαγεωργίου
Ιούλιος Έρευνα Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης Ιούλιος 2012.
ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ( ) TOΥ ΠANEΠIΣTHMIOY KΡHTHΣ Συνεδριακή Διημερίδα: “Ανταγωνιστικότητα & Επιστημονικό Δυναμικό” 6-7 Οκτωβρίου 2005.
€ $500,000 $250,000 $125,000 $64,000 $32,000 $16,000 $8,000 $4,000 $2,000 $1,000 $500 $300 $200 $100 Καλωσορίσατε.
Μαθηματικά Ε΄ Δημοτικού Είδη προβλημάτων στην κλασματική μονάδα
Κεφάλαιο 1 Για Ποιο Λόγο; ΔΟΣΑ Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
Μια παρουσίαση από τα παιδιά της Δ΄ τάξης
ΣχολείαΣχολεία Υποδομή, προβλήματα και παραλείψεις.
Project Β’ Τετραμήνου Ομάδας Αθλητισμού και Εφήβων
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ TVXS.GR Η Palmos Analysis είναι μέλος της ESOMAR και της WAPOR και έχει Αριθμό Μητρώου 11 στο Μητρώο Επιχειρήσεων και.
1 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ Ιούνιος 2009 CMR Cypronetwork Marketing Research & Consulting.
Λύκειο Αγίου Νικολάου ΕΡΕΥΝΑ Αυτοαξιολόγησης Μαθητή Ευγενία Γαλιούνα Καθηγήτρια Πληροφορικής.
ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΕΜΠΕΔΩΣΗΣ
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2012 © Συντάχθηκε για λογαριασμό του Τηλεοπτικού Σταθμού.
© ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ Ιανουάριος 2011 Συντάχθηκε για λογαριασμό του Τηλεοπτικού Σταθμού ΑΝΤ1 © ΕΚΛΟΓΙΚΟ.
Διανεμητικές επιπτώσεις της λιτότητας και της ύφεσης Μάνος Ματσαγγάνης Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών.
Τα επαγγελματικά πρότυπα των μαθητών της Στ΄ τάξης του δημοτικού σχολείου ως κίνητρα των μελλοντικών επαγγελματικών τους στοχοθετήσεων Στέλιος Κ. Κρασσάς.
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2012 © Συντάχθηκε για λογαριασμό του Τηλεοπτικού Σταθμού.
Quatuor Squilla Θέμα: "Πώς επηρέασε η χρήση της κινητής τηλεφωνίας τις διαπροσωπικές σχέσεις και ποια νέα ήθη και γλώσσα εισήγαγε στη σύγχρονη καθημερινότητα;"
ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕΤΑΒΛΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΣΚΗΣΗ ΕΜΠΕΔΩΣΗΣ
1 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ Μάρτιος 2009 CMR Cypronetwork Marketing Research & Consulting.
ΜΑΙΟΣ 2012 © Συντάχθηκε για λογαριασμό του Τηλεοπτικού Σταθμού.
Μάιος 2010 © Κυπριακό Βαρόμετρο Συντάχθηκε για λογαριασμό του Τηλεοπτικού Σταθμού ΑΝΤ1.
Sevastoupoleos 5, Athens Tel.: , Fax: , qed Omn  bus Οκτώβριος 2013.
Διάγραμμα 1 Φεβρουάριος 2012 αποτελέσματα παγκύπριας τηλεφωνικής έρευνας, χρήσης του διαδικτύου στην Κύπρο για οικονομική πληροφόρηση © συντάχθηκε για.
Κατάγομαι από ένα ορεινό χωριό του Ζαγορίου. Έζησα στον τόπο καταγωγής μου μέχρι την ηλικία των 9 ετών και, στη συνέχεια, εγκαταστάθηκα με την οικογένειά.
Κοστολόγηση Μάθημα 16.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 7 ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ
Είδη δειγμάτων Τυχαίο/ μη τυχαίο
Έρευνα Επιμελητηρίου Ηρακλείου για τις καταναλωτικές συνήθειες στο Νομό Ηρακλείου σε σχέση με το κρέας Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Έρευνας Γιώργος Καραπιδάκης.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5 ΧΩΡΙΚΗ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5 ΧΩΡΙΚΗ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ
ΕΡΕΥΝΑ στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης Νοέμβριος 2013.
Ο οινοτουρισμός και οι προοπτικές ανάπτυξης της Θεσσαλίας
Μάρτιος 2015 Πανελλαδική Έρευνα για τα Ιδιαίτερα Μαθήματα και τα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης.
Διασκεδάζω Προγραμματίζοντας στο code.org
Ο ΕΑΥΤΟΣ ΜΟΥ ΜΕ ΛΕΝΕ ΑΓΓΕΛΑ ΚΟΥΠΑΝΟΥ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ 12 ΕΤΩΝ.... ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΑΣ ΤΑ ΛΕΩ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ ΧΙΧΙΧΙ... ΤΑ ΛΕΜΕ!!!
Σχολικό Έτος Ενημέρωση Γονέων-Κηδεμόνων
1 τσιγάρο στερεί 5,5 λεπτά ζωής…
Πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές του Στ1
Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΜΕΡΙΚΩΝ ΟΤΙ Η ΜΟΡΦΩΣΗ ΕΙΝΑΙ «ΑΧΡΗΣΤΗ» Β’ ομάδα:Λιόλιου Αρετή, Ματσούκα Αντωνία,
O/Η «ΘΕΤΟΣ/Η ΓΟΝΕΑΣ». Πρόκειται για γονέα ελληνικής καταγωγής που «υιοθετεί» έναν/μια μετανάστη/ιδα γονέα και συνεργάζεται μαζί του/της, με στόχο την.
ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΞΩ ΚΟΣΜΟ 17 Ασίκη Ζωή / 1 ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερούπολης.
Μεθοδολογία της έρευνας στις Κοινωνικές Επιστήμες Ι & ΙΙ
Συγχρονικές μελέτες ή Χρονικής στιγμής
Το φυλλόγραμμα (stem and leaf plot) Αποτελεί ένα συνδυασμό πίνακα και ιστογράμματος. Κάθε παρατήρηση χωρίζεται Σε δύο μέρη: 1.
Στατιστικές Υποθέσεις (Ερευνητικά Ερωτήματα / Υποθέσεις προς επιβεβαίωση)
Σπύρος Αβδημιώτης MBA PhD Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Κατεύθυνση Διοίκησης Επιχειρήσεων Τουρισμού & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας.
Διαδικασία συλλογής των δεδομένων – Δειγματοληψία Απώτερος στόχος η διερεύνηση των σχέσεων μεταξύ μεταβλητών και παραγωγή γνώσης με το σχήμα «αίτιο – αποτέλεσμα».
Δειγματοληψία Στην Επαγωγική στατιστική οδηγούμαστε σε συμπεράσματα και αποφάσεις για τις παραμέτρους ενός πληθυσμού με τη βοήθεια ενός τυχαίου δείγματος.
Έρευνα ανίχνευσης στάσεων σχετικά
ΙΕΚ Γαλατσίου Στατιστική Ι
ΔΙΑΛΕΞΗ 9η Δειγματοληψία Ορισμοί Είδη δειγματοληψίας
Απρίλιος 2011 © ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ © ΕΚΛΟΓΙΚΟ
Κοινωνικός Αποκλεισμός στην Εκπαίδευση!
Νοέμβριος 2010 © ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ
Ιούλιος 2010 © Κυπριακό Βαρόμετρο
Παρουσίαση αποτελεσμάτων έρευνας με τη μορφή ερωτηματολογίου
ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΜΠΕΔΩΣΗΣ ΜΕΘΟΔΩΝ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑΣ
ερώτηση της εβδομάδας του Newpost.gr
ερώτηση της εβδομάδας του Newpost.gr
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΕΜΠΕΔΩΣΗΣ Α ΜΑΥΡΙΔΟΥ

Δειγματοληψία πιθανότητας 1.Απλή τυχαία δειγματοληψία 2. Συστηματική τυχαία δειγματοληψία 3. Στρωματοποιημένη δειγματοληψία 4. Δειγματοληψία σωρού (πολυσταδιακή) 5. Τυχαία ανάθεση σε ομάδες

1. Θέλω να μοιράσω ερωτηματολόγια σε σχέση με παραμέτρους υγείας στον πληθυσμό του Αιγάλεω. Στέλνω συνεργάτες και τους καθοδηγώ να μπαίνουν στο 2ο σπίτι κάθε δρόμου στους μονούς αριθμούς, να ανεβαίνουν στον 2ο όροφο και να κτυπούν στοπρωτο διαμέρισμα μετά το ασανσέρ.

2. Θέλω να μελετήσω την επίπτωση του καπνισματος στην μαθησιακή επίδοση των φοιτητών του ΤΙΕ Αθήνας σε δείγμα 200 παιδιών Μπαίνω στην αίθουσα 6 και διαλέγω τους καπνίζοντες από την δεξιά μεριά του πίνακα και τους μη καπνίζοντες από την αριστερή

3. Θέλω να μελέτησω την ενημέρωση για την ποιότητα του πόσιμου νερού με βάση το μορφωτικό επίπεδο του πληθυσμού μιας πόλης 2000 κατοίκων Εχει 300 άτομα με πτυχίο ΑΕΙ/ΤΕΙ 1200 άτομα αποφοίτους λυκείου 500 άτομα αποφοίτους δημοτικού Μπορώ να παρω δείγμα 100 κατοίκων ΤΙ ΤΥΠΟΥ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ?

4 Θέλω να μελετήσω την παρουσία κάποιου γονιδίου σε κατοίκους της Ηπείρου με γονείς Αλβανικής καταγωγής Στην συνέχεια θέλω να δω αν η παρουσία του γονιδίου μεταδίδεται σε παιδιά τους που όμως ο άλλος γονέας είναι Ελληνας Τι δειγματοληψία θα κάνω??

5 Θέλω να κάνω εκλογικό γκάλλοπ σε δείγμα 5000 κατοίκων του κέντρου της Αθήνας ΤΙ ΤΥΠΟΥ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ ΘΑ ΚΑΝΩ??

Δειγματοληψία μη-πιθανότητας Περιλαμβάνει 1. Δειγματοληψία ευκολίας ή περιστασιακή 2. Δικτυωτή δειγματοληψία (χιονοστιβάδας) 3. Δειγματοληψία κατά κριτήρια ή ποσοστώσεων 4.Κατευθυνόμενη δειγματοληψία

1. Θέλω να κάνω ένα γκάλλοπ για τις εκλογές της 6ης Μαίου Θαρωτήσω Θέλω να κάνω ένα γκάλλοπ για τις εκλογές της 6ης Μαίου Θαρωτήσω φίλους συνάδελφους αγοραστές σε μια υπεραγορά Τους επιβάτες σε ένα βαγόνι μετρό

2.  Σε μια μελέτη για τις επιπτώσεις στην υγεία της κεραίας κινητής τηλεφωνίας στους κατοίκους. Εχω οικονομική δυνατότητα 100 ερωτηματολογίων Ρωτώ πρώτα τους φίλους μου που μένουν κοντά σε κεραίες Οι φίλοι μου με παραπέμπουν σε γνωστούς τους Οι γνωστοί τους σε δικούς τους γνωστούς Κλπ μεχρι το 100

3. Για μια μελέτη φορέων HIV πηγαίνω στην οδο ΧΧΧ όπου είναι στέκι εκδιδόμενων γὖναικών Στην οδό ΧΧΧΧ γνωσρό στέκι τοξικομανών Στο κέντρο αναφοράς του HIV

4. Θέλω να μελέτησω τις συνθήκες ζωής μεταναστών στην Περιοχή της Ομόνοιας Θέλω 65% του δείγματος να είναι μαύρες γυναίκες Το 10% < 25 χρονών Το 25% εργαζόμενοι Το 20% Αφρικάνοι

???

1 Σε ένα εργοστάσιο, 62% των εργαζομένων είναι ειδικευμένοι ή ανειδίκευτοι εργάτες, 31% ειδικευμένες ή ανειδίκευτες εργάτριες και 7% επόπτες. Η διοίκηση του εργοστασίου έχει εξασφαλίσει για τους εργαζομένους την δυνατότητα χρήσης ενός γειτονικού αθλητικού κέντρου και επιθυμεί να εκτιμήσει το ποσοστό των εργαζομένων, που κάνουν χρήση του κέντρου αυτού με βάση ένα δείγμα 400 εργαζομένων. Πρόχειρες εκτιμήσεις δείχνουν ότι τα ποσοστά είναι 40-45%, 20-25% και 1-7.5% για τις τρεις παραπάνω κατηγορίες. (α) Πώς θα καταμερισθεί το δείγμα;

2 Μία έρευνα μεταβολικού νοσήματος έχει μια λίστα 20 ασθενών που παρακολουθεί. Αποφασίζει να προσθέσει στην μελέτη 1 πατέρα ή 1 μητέρα των ασθενών. Ζητάει από τους ασθενείς να φέρουν τα ονόματα 1 πατέρα και 1 μητέρας. Τι τύπου δειγματοληψία είναι??

3 Θέλουμε να εκτιμήσουμε την κάλυψη με εμβολιασμό για ιλαρά στα παιδιά Α΄ Δημοτικού του Νομού Α (150 Δημοτικά σχολεία). Βήματα: 1. Ταξινόμηση (φυσική) των παιδιών σε σχολεία (150 σχολεία x ~20 μαθητές = 3.000 μαθητές) 2. Λήψη τυχαίου δείγματος σχολείων: π.χ. 30 σχολεία [χρειάζεται μόνο κατάλογος των σχολείων] 3. Λήψη δείγματος 10 παιδιών από κάθε σχολείο που επελέγη (30 σχολεία x 10 μαθητές = 300 μαθητές) [χρειάζεται κατάλογος μαθητών μόνο από τα επιλεγμένα σχολεία]