Μίγματα κάντε κλικ για τη συνέχεια Δημιουργήθηκε από την Πασχαλίνα Γκρούγια Μίγματα
Μίγματα Τι ονομάζουμε μίγμα; κάντε κλικ για τη συνέχεια Μίγματα Τι ονομάζουμε μίγμα; Δημιουργήθηκε από την Πασχαλίνα Γκρούγια Από ποιες ουσίες αποτελείται το σοκολατούχο γάλα; γάλα κακάο ζάχαρη Άλλα συστατικά Οι ουσίες που προκύπτουν από την ανάμειξη καθαρών ουσιών ονομάζονται μίγματα.
Καθαρές ουσίες Από τι αποτελούνται τα παρακάτω σώματα; κάντε κλικ για τη συνέχεια Καθαρές ουσίες Από τι αποτελούνται τα παρακάτω σώματα; Δημιουργήθηκε από την Πασχαλίνα Γκρούγια γάλα κακάο ζάχαρη Τα σώματα αυτά δεν αποτελούνται από διαφορετικά υλικά. Είναι καθαρές ουσίες.
ΕΤΕΡΟΓΕΝΕΣ ΜΙΓΜΑ Τι ονομάζουμε ετερογενές μίγμα; κάντε κλικ για τη συνέχεια ΕΤΕΡΟΓΕΝΕΣ ΜΙΓΜΑ Τι ονομάζουμε ετερογενές μίγμα; Δημιουργήθηκε από την Πασχαλίνα Γκρούγια ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: ΝΤΟΜΑΤΑ ΠΙΠΕΡΙΑ ΕΛΙΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΑΓΓΟΥΡΙ ΤΥΡΙ ΛΑΔΙ ΑΛΑΤΙ Ένα μίγμα ονομάζεται ετερογενές όταν μπορούμε να διακρίνουμε τα συστατικά του.
Άλλα ετερογενή μίγματα κάντε κλικ για τη συνέχεια Άλλα ετερογενή μίγματα Δημιουργήθηκε από την Πασχαλίνα Γκρούγια σοκολατούχο γάλα σκουπίδια ζάχαρη και καφές
ΟΜΟΓΕΝΕΣ ΜΙΓΜΑ Τι είναι το ομογενές μίγμα; κάντε κλικ για τη συνέχεια ΟΜΟΓΕΝΕΣ ΜΙΓΜΑ Τι είναι το ομογενές μίγμα; Δημιουργήθηκε από την Πασχαλίνα Γκρούγια αέρας ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: ΑΖΩΤΟ ΟΞΥΓΟΝΟ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ ΑΛΛΑ ΑΕΡΙΑ Ένα μίγμα ονομάζεται ομογενές όταν δεν μπορούμε να διακρίνουμε τα συστατικά του.
Άλλα ομογενή μίγματα κάντε κλικ για τη συνέχεια Δημιουργήθηκε από την Πασχαλίνα Γκρούγια κρασί αλατόνερο χρυσός
Διαλύματα Τι ονομάζουμε διάλυμα; κάντε κλικ για τη συνέχεια Διαλύματα Τι ονομάζουμε διάλυμα; Δημιουργήθηκε από την Πασχαλίνα Γκρούγια Τα ομογενή μίγματα λέγονται και διαλύματα. αλατόνερο Διαλύτης: Είναι το νερό, διότι περιέχεται σε μεγαλύτερη ποσότητα στο μίγμα. Διαλυμένη ουσία: Είναι το αλάτι, διότι δεν περιέχεται σε μεγαλύτερη ποσότητα στο μίγμα.
Διαλύω όσο αλάτι θέλω στο νερό; Δημιουργήθηκε από την Πασχαλίνα Γκρούγια αλατόνερο κάνε κλικ για να δεις την απάντηση
κάντε κλικ για τη συνέχεια ΑΠΑΝΤΗΣΗ Δημιουργήθηκε από την Πασχαλίνα Γκρούγια Μπορώ να διαλύσω ορισμένη ποσότητα αλατιού στο νερό. Αν συνεχίσω να ρίχνω αλάτι, τότε αυτό δε θα διαλύεται αλλά θα κατακάθεται στον πυθμένα. Η ποσότητα που κατακάθεται στον πυθμένα ονομάζεται: ίζημα
Πού πιστεύετε ότι θα διαλυθεί περισσότερο αλάτι; Δημιουργήθηκε από την Πασχαλίνα Γκρούγια κάνε κλικ για να δεις την απάντηση α. σε μεγάλο όγκο νερού β. σε μικρό όγκο νερού γ. διαλύεται η ίδια ποσότητα αλατιού ανεξάρτητα από τον όγκο του νερού επόμενο
Μπράβο!!! Δημιουργήθηκε από την Πασχαλίνα Γκρούγια επιστροφή
Λάθος!!! Δημιουργήθηκε από την Πασχαλίνα Γκρούγια επιστροφή
Λάθος!!! Δημιουργήθηκε από την Πασχαλίνα Γκρούγια επιστροφή
Πού πιστεύετε ότι θα διαλυθεί περισσότερο αλάτι; Πού πιστεύετε ότι θα διαλυθεί περισσότερο αλάτι; Δημιουργήθηκε από την Πασχαλίνα Γκρούγια κάνε κλικ για να δεις την απάντηση κρύο νερό ζεστό νερό α. σε ζεστό νερό β. σε κρύο νερό γ. διαλύεται η ίδια ποσότητα αλατιού ανεξάρτητα από τη θερμοκρασία του νερού επόμενο
Μπράβο!!! Δημιουργήθηκε από την Πασχαλίνα Γκρούγια επιστροφή
Λάθος!!! Δημιουργήθηκε από την Πασχαλίνα Γκρούγια επιστροφή
Λάθος!!! Δημιουργήθηκε από την Πασχαλίνα Γκρούγια επιστροφή
Ποιο συστατικό διαλύεται περισσότερο στο νερό; Δημιουργήθηκε από την Πασχαλίνα Γκρούγια κάνε κλικ για να δεις την απάντηση ζάχαρη αλάτι α. από τις εικόνες φαίνεται ότι η ζάχαρη διαλύεται περισσότερο στο νερό β. από τις εικόνες φαίνεται ότι το αλάτι διαλύεται περισσότερο στο νερό γ. πρέπει να κάνουμε ένα σχετικό πείραμα για να το διαπιστώσουμε επόμενο
Μπράβο!!! Δημιουργήθηκε από την Πασχαλίνα Γκρούγια επιστροφή
Λάθος!!! Δημιουργήθηκε από την Πασχαλίνα Γκρούγια επιστροφή
Λάθος!!! Δημιουργήθηκε από την Πασχαλίνα Γκρούγια επιστροφή
Πού θα διαλυθεί περισσότερο αλάτι; Δημιουργήθηκε από την Πασχαλίνα Γκρούγια κάνε κλικ για να δεις την απάντηση κρασί νερό α. από τις εικόνες φαίνεται ότι το αλάτι διαλύεται περισσότερο στο νερό β. από τις εικόνες φαίνεται ότι το αλάτι διαλύεται περισσότερο στο κρασί γ. πρέπει να κάνουμε ένα σχετικό πείραμα για να το διαπιστώσουμε επόμενο
Μπράβο!!! Δημιουργήθηκε από την Πασχαλίνα Γκρούγια επιστροφή
Λάθος!!! Δημιουργήθηκε από την Πασχαλίνα Γκρούγια επιστροφή
Λάθος!!! Δημιουργήθηκε από την Πασχαλίνα Γκρούγια επιστροφή
ΑΠΑΝΤΗΣΗ Δημιουργήθηκε από την Πασχαλίνα Γκρούγια Η ποσότητα της διαλυμένης ουσίας που μπορεί να διαλυθεί σε ένα διαλύτη εξαρτάται από την ποσότητα, τη θερμοκρασία, το είδος του διαλύτη και από το είδος της ουσίας. Όσο μεγαλύτερη είναι η ποσότητα και η θερμοκρασία του διαλύτη, τόσο μεγαλύτερη ποσότητα της ουσίας μπορεί να διαλυθεί. επιστροφή
ΑΠΑΝΤΗΣΗ Δημιουργήθηκε από την Πασχαλίνα Γκρούγια Η ποσότητα της διαλυμένης ουσίας που μπορεί να διαλυθεί σε ένα διαλύτη εξαρτάται από την ποσότητα, τη θερμοκρασία, το είδος του διαλύτη και από το είδος της ουσίας. Όσο μεγαλύτερη είναι η ποσότητα και η θερμοκρασία του διαλύτη, τόσο μεγαλύτερη ποσότητα της ουσίας μπορεί να διαλυθεί. επιστροφή
ΑΠΑΝΤΗΣΗ Δημιουργήθηκε από την Πασχαλίνα Γκρούγια Η ποσότητα της διαλυμένης ουσίας που μπορεί να διαλυθεί σε ένα διαλύτη εξαρτάται από την ποσότητα, τη θερμοκρασία, το είδος του διαλύτη και από το είδος της ουσίας. Όσο μεγαλύτερη είναι η ποσότητα και η θερμοκρασία του διαλύτη, τόσο μεγαλύτερη ποσότητα της ουσίας μπορεί να διαλυθεί. επιστροφή
ΑΠΑΝΤΗΣΗ Δημιουργήθηκε από την Πασχαλίνα Γκρούγια Η ποσότητα της διαλυμένης ουσίας που μπορεί να διαλυθεί σε ένα διαλύτη εξαρτάται από την ποσότητα, τη θερμοκρασία, το είδος του διαλύτη και από το είδος της ουσίας. Όσο μεγαλύτερη είναι η ποσότητα και η θερμοκρασία του διαλύτη, τόσο μεγαλύτερη ποσότητα της ουσίας μπορεί να διαλυθεί. επιστροφή
(Για έξοδο κάντε δεξί κλικ και πατήστε «Τέλος προβολής») Παρακολούθησέ το ξανά Η παρουσίαση αυτή δημιουργήθηκε προκειμένου να λειτουργήσει ως υποστηρικτικό εργαλείο στη διδασκαλία του κεφαλαίου ΥΛΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ του σχολικού βιβλίου της Ε΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου. Δημιουργήθηκε από την Πασχαλίνα Γκρούγια Αν θέλετε να υποβάλλετε κάποιο σχόλιο ή έχετε εντοπίσει κάποιο λάθος, παρακαλώ επικοινωνήστε: pasxa.grougia@yahoo.gr (Για έξοδο κάντε δεξί κλικ και πατήστε «Τέλος προβολής») πηγές εικόνων
ΠΗΓΕΣ ΕΙΚΟΝΩΝ συνέχεια πηγών Η παρούσα παρουσίαση έχει εκπαιδευτικό σκοπό, μη εμπορικό. Για τη δημιουργία της χρησιμοποιήθηκαν κάποιες εικόνες που αντλήθηκαν από το διαδίκτυο. Παρακάτω αναφέρονται οι πηγές τους. Δεν έχω πρόθεση να παραβιάσω τα πνευματικά δικαιώματα κανενός και είμαι πολύ προσεκτική όταν χρησιμοποιώ υλικό από το διαδίκτυο. Αν όμως κάποιος πιστεύει ότι θίγονται τα δικαιώματά του από τις παρουσιάσεις μου, παρακαλώ ας επικοινωνήσει μαζί μου. Δημιουργήθηκε από την Γκρούγια Πασχαλίνα Πηγή: http://gravanis1925.com/product_images/y/759/xhbqmvclbg4e046d52424542__65705_zoom.jpg συνέχεια πηγών
Πηγή: http://www.newsbeast.gr/files/temp/4668D6D359A4A881A4BAE1D8C451EADC.jpg Δημιουργήθηκε από την Γκρούγια Πασχαλίνα Πηγή: http://media.kuechengoetter.de/media/117/12315048637510/kakao_gro.jpg Πηγή: http://www.zougla.gr/Uploads/Sofia/Zaxari.jpg συνέχεια πηγών
συνέχεια πηγών Πηγή: Δημιουργήθηκε από την Γκρούγια Πασχαλίνα http://www.patrasevents.gr/imgsrv/f/full/632506.jpg Πηγή: http://polytexnikanea.gr/WP3/wp-content/uploads/2013/07/skoupidia.jpg Πηγή: http://1.bp.blogspot.com/-99iMVFvSclo/TsBcTYVE1RI/AAAAAAAAdOk/nPEGpfmwVOY/s1600/40.jpg συνέχεια πηγών
συνέχεια πηγών Πηγή: Δημιουργήθηκε από την Γκρούγια Πασχαλίνα http://www.slap.gr/wp-content/uploads/aeras_kopanistos_large.jpg Πηγή: http://4.bp.blogspot.com/-3yiQ_sT4HRA/UZEHkbr6_tI/AAAAAAABlJg/mLB7-vDU7Z0/s1600/krasi-1.jpg Πηγή: http://images.inewsgr.com/96/valsamo-gia-ton-vicha-to-alatonero.jpg συνέχεια πηγών
συνέχεια πηγών Πηγή: Δημιουργήθηκε από την Γκρούγια Πασχαλίνα http://asset.tovima.gr/vimawebstatic//FDAD38FC03C25A447E9D4D7634D258A9.jpg Πηγή: http://ebooks.edu.gr/modules/ebook/show.php/DSGL-C135/474/3141,12622/images/img3_87.jpg Πηγή: http://1.bp.blogspot.com/-62DaallR_so/Uc7MvuTnSVI/AAAAAAAABbs/C0lX6BtBlHU/s1000/water-glasses.jpg συνέχεια πηγών
Πηγή: http://praktikesidees.gr/v2/wp-content/uploads/2013/09/%CE%95%CE%A5%CE%94%CE%91%CE%A0-%CE%9C%CE%95%CE%99%CE%A9%CE%A3%CE%97-%CE%A4%CE%99%CE%9C%CE%A9%CE%9D.jpg Δημιουργήθηκε από την Γκρούγια Πασχαλίνα Πηγή: http://mybellavista.files.wordpress.com/2010/04/boilingwater_full.jpg Πηγή: http://5tinimera.files.wordpress.com/2010/10/alg_salt_shaker.jpg συνέχεια πηγών
Πηγή: http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20120910/low/assets_LARGE_t_189761_54107440.JPG Δημιουργήθηκε από την Γκρούγια Πασχαλίνα Πηγή: https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRslppKC0aTjsdLqHjC3JsymVBEkZGnduduCkhiapM9MH1QQ1uChw Πηγή: http://www.missbloom.gr/media/pics/29256-alatonero.jpg επιστροφή