Αντισύλληψη.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Εργασία Στο Μάθημα Της Βιολογίας
Advertisements

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΜΒΡΥΟΥ ΚΑΙ ΤΟΚΕΤΟΣ
16ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Ε.Γ.Β.Ε ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Μία σύγχρονη, «νόμιμη», συνεχής γενοκτονία
ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗ.
Εργασία Βιολογίας Θέμα: Αντισυλληπτικές μέθοδοι και Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (ΣΜΝ)
Μάθημα 2 – Ενημερωτικό Φυλλάδιο
Αναπαραγωγή και Ανάπτυξη
Το γεννητικό σύστημα της γυναίκας και του άνδρα
Η αλλαγή από παιδί σε έφηβη
ΓΟΝΟΚΟΚΚΙΚΗ ΟΥΡΗΘΡΙΤΙΔΑ
ΜΕΘΟΔΟΙ ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗΣ Αντισύλληψη είναι τα προληπτικά μέτρα που χρησιμοποιεί ένα ζευγάρι για να αποφύγει μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Με άλλα λόγια, είναι.
ΕΜΜΗΝΟΡΥΣΙΑΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ
ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ
Ελεγχος γεννΗςεων ΟικογενειακΟς προγραμματιςμΟς
ΤΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΜΑΥΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΓΛΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ
ΑΠΟ ΤΗ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ
ΣΑΓΩΝΑ ΕΛΕΝΗ, ΜΑΙΑ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, ΜΑΙΑ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ
Γονιμοποίηση & Σύλληψη
ΑντισυλληπτικΑ συστήματα ελεγχΟμενηΣ απΟΔΕσμευσηΣ
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ
ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ - ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗ
ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗ – Σ.Μ.Ν..
ΠΑΛΑΙΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ
ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗ ΚΑΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ
Η αρχή της ζωής.
ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗ.
Κονδυλώματα (HPV).
ΜΕΛΑΤΟΝΙΝΗ.
ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ- ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗ Σε έρευνα που έγινε σε 200 άτομα 100 άνδρες και 100 γυναίκες. Το 80% των ατόμων μας απάντησαν ότι έχουν.
Υπεύθυνοι Καθηγητές: Αργυρόπουλος Χρήστος Τσικολιδάκη Βασιλική
ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΕΝΝΗΣΕΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ
Αντισύλληψη Γενική ορολογία αντισύλληψης: είναι η μέθοδος που χρησιμοποιείται για την αποφυγή ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης και μετάδοσης σεξουαλικώς μεταδιδόμενων.
Οικογενειακός Προγραμματισμός
Σύλληψη , τοκετός και έμμηνος κύκλος
Οιστρογόνα & ανδρογόνα
10. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΣΧΕΣΗΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ: ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ AIDS: Σύλληψη, Αντι-σύλληψη, Σεξουαλική.
Γεννητικό σύστημα γυναίκας
 Είναι ο τρίτος σε σειρά συχνότερος καρκίνος στην γυναίκα μετά τον καρκίνο του μαστού και του ενδομητρίου.
Αναπαραγωγή Σε όλα τα ζωντανά όντα
ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΟΜΙΛΗΤΡΙΕΣ: ΚΑΡΑΜΠΗ- ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ- ΑΜΑΛΙΑ ΠΛΑΣΣΑΡΑ ΕΙΡΗΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ: ΠΑΓΩΝΗ ΕΛΕΝΗ ΡΟΜΠΟΛΑ ΔΗΜΗΤΡΑ.
ΜΕΘΟΔΟΙ ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗΣ Ομιλητής: ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Συντακτική ομάδα  ΣΩΤΑ ΗΛΕΚΤΡΑ  ΚΑΤΣΙΚΕΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ  ΓΟΥΡΜΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ  ΝΙΚΟΛΕTΤΗ ΣΤΑΥΡΗ  ΓΚΡΙΤΖΙΟΥ.
Τμήμα Α2 Έτος Τι είναι η εξωσωματική γονιμοποίηση; Η εξωσωματική γονιμοποίηση είναι η πιο συνηθισμένη μέθοδος Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.
 Παίρνουμε τα ωάρια από τις ωοθήκες της γυναίκας, τα τοποθετούμε σε ειδικά θρεπτικά υλικά που μιμούνται το περιεχόμενο της σάλπιγγας και προσθέτουμε.
 Ορισμός σεξουαλικής επαφής  Οφέλη του σεξ στον άνθρωπο  Αντισυλληπτικές μέθοδοι  Ορμόνες κατά τη σεξουαλική επαφή  Σεξουαλική επαφή κατά την εγκυμοσύνη.
12. Αναπαραγωγή & ανάπτυξη Βιολογία Α’ Λυκείου. Αναπαραγωγή Το μόνο σύστημα που δεν είναι απαραίτητο για επιβίωση Ύπαρξη 2 διαφορετικών φύλων Πρωτεύοντα.
Ανάπτυξη Εμβρύου - Τοκετός
ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ ΖΩΩΝ 35-36/ 13 Απριλίου 2016 Π.ΠαπαζαφείρηΑναπαραγωγή 1.Εισαγωγή 2.Αναπαραγωγική φυσιολογία άρρενος 3.Αναπαραγωγική φυσιολογία θήλεος 4. Κύηση.
ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ –ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ - ΣΥΛΛΗΨΗ Μαγδαληνή Αγγέλικα Γιώτα Γκαγιάννη Κατερίνα Καμβρογιάννη Μάτα Γεωργούδη Δήμητρα Ρούση ΓΕΛ ΖΑΓΟΡΑΣ ΤΑΞΗ : Α’
ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΤΗ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ
Εργασία στη Φυσιολογία
Έκτρωση Η έκτρωση είναι η διακοπή μιας αδιατάρακτης ενδομητρίου κυήσεως ενός ή περισσοτέρων εμβρύων, που διενεργείται σε πρώιμη ηλικία κυήσεως (< 24.
ΓΕΝΝΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ στα πακέτα των τσιγάρων
ΤΟ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΣYΣΤΗΜΑ ΣΤΗ ΓYΝΑΙΚΑ
Η αρχή της ζωής.
ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ:σύλληψη-αντισύλληψη-σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα
Αντισύλληψη Ναριμάν Άττα Κορίνα Βέλλα Έφη Κούκουζα Θοδωρής Μουδούρης
ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗ ΑΝΝΑ ΚΥΡΟΥ ΜΥΡΤΩ ΛΙΑΤΟΥ ΤΙΝΑ ΜΠΑΝΤΟΛΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΑΠΝΑΡΑ.
12. Αναπαραγωγή & ανάπτυξη
Μιχαλοπουλου χριστινα Πετρακη γεωργια-ανδρομαχη
Φάκελος «Αντισύλληψη»
ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΕΣ ΠΡΩΙΜΗΣ ΚΥΗΣΗΣ
Όταν μείνει έγκυος μία γυναίκα, εξακολουθεί να έχει εμμηνο ρύση κατα τη διάρκεια της κύησης; Ναι Όχι.
Ουροποιητικό σύστημα. Αποβάλει τις άχρηστες ουσίες από το σώμα μας Οι άχρηστες ουσίες που παράγονται από τα κύτταρα περνούν στο αίμα Μέσω του κυκλοφορικού.
Φλεγμονώδης νόσος της πυέλου
ΣΑΓΩΝΑ ΕΛΕΝΗ, ΜΑΙΑ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, ΜΑΙΑ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Αντισύλληψη

ΩΟΘΥΛΑΚΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ Ωοθυλακικός κύκλος είναι το διάστημα από την αρχή μιας περιόδου έως την αρχή της επομένης. Ρυθμίζεται από ορμόνες της υπόφυσης & των ωοθηκών

ΩΟΘΥΛΑΚΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ Οι περισσότερες γυναίκες έχουν κύκλο διαφορετικής διάρκειας. Γενικά, η ωορρηξία πραγματοποιείται από 11 έως 16 ημέρες πριν από την προσεχή περίοδό σας.

Ωορρηξία είναι η απελευθέρωση ενός ώριμου ωάριου από τις ωοθήκες.

Γονιμοποίηση είναι η ένωση ενός ωαρίου και ενός σπερματοζωαρίου.

ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗΣ Το ενδομήτριο έλασμα (σπειράλ) Το διάφραγμα ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗΣ Το ενδομήτριο έλασμα (σπειράλ) Το διάφραγμα Το αντισυλληπτικό χάπι Το προφυλακτικό Η μέθοδος του ρυθμού Η μέθοδος της θερμοκρασίας Η μέθοδος εξέτασης της τραχηλικής βλέννας Η μέθοδος της διακεκομμένης συνουσίας Αντισυλληπτικό ταμπόν (σφουγγαράκι) Απολίνωση των σαλπίγγων Βαζεκτόμη

Το ενδομήτριο έλασμα (σπειράλ) Το ενδομήτριο έλασμα είναι ένα μικρό σπιράλ μήκους 3-4 cm που εμποδίζει το γονιμοποιημένο ωάριο να εμφυτευθεί στην μήτρα. Ανεπιθύμητες ενέργειες: πόνο διαταραχές περιόδου σπανία ενδοπυελικές λοιμώξεις Ποσοστό επιτυχίας: 96-99% Αποφεύγεται η χρήση του σε άτοκες γυναίκες

Το διάφραγμα Είναι μια στρογγυλή & λεπτή ελαστική μεμβράνη που τοποθετείται μπροστά από τον τράχηλο της μήτρας και εμποδίζει το σπέρμα να εισχωρήσει στη μήτρα. Ποσοστό επιτυχίας: Περίπου 90% Ανεπιθύμητες ενέργειες: Σπάνια προκαλεί ερεθισμό.

Το αντισυλληπτικό χάπι Αντισυλληπτικό χάπι είναι συνδυασμός οιστρογόνων & προγεστερόνης. Η κύρια δράση του είναι να εμποδίζει την απελευθέρωση του ωαρίου από την ωοθήκη. Ανεπιθύμητες ενέργειες: 1.Θρομβοφλεβίτιδα 2.Πνευμονική εμβολή 3.’Ογκοι στο ήπαρ

Αντενδείξεις Ποσοστό επιτυχίας: Προσεγγίζει τα 100% Καπνίστριες άνω των 35 ετών Παχύσαρκες άνω των 35 ετών Ανεξήγητη κολπική αιμόρροια Υποψία εγκυμοσύνης Κιρσοί κάτω άκρων Ιστορικό θρομβοφλεβίτιδας Ιστορικό πνευμονικής εμβολής Ιστορικό καρκίνου μαστού Ιστορικό νοσημάτων ήπατος Ποσοστό επιτυχίας: Προσεγγίζει τα 100%

Προφυλακτικό (Ανδρικό – Γυναικείο) Προφυλακτικό (Ανδρικό – Γυναικείο) Είναι μια λεπτή ελαστική μεμβράνη που εφαρμόζει στο πέος που βρίσκεται σε στύση ή στον κόλπο. Ποσοστό επιτυχίας: 90-98%

Η μέθοδος της θερμοκρασίας Η μέθοδος του ρυθμού Η μέθοδος της θερμοκρασίας Βασίζεται στον γεννητικό κύκλο της γυναίκας. Αποφυγή της σεξουαλικής επαφής τις γόνιμες ημέρες. Η μέθοδος έχει μεγάλο ποσοστό αποτυχίας. Βασίζεται στο γεννητικό κύκλο της γυναίκας. Άνοδος της θερμοκρασίας μετά την ωοθυλακιορρηξία. Προσδιορισμός των γόνιμων ημερών με καθημερινή θερμομέτρηση. Η μέθοδος αυτή έχει μεγάλο ποσοστό αποτυχίας.

Εξέταση της τραχηλικής βλέννας Εξέταση της τραχηλικής βλέννας Βασίζεται στον γεννητικό κύκλο της γυναίκας. Αλλαγή της βλέννας που εκκρίνεται από τον τράχηλο της μήτρας. Εξέταση της βλέννας με το χέρι . Ποσοστό επιτυχίας: 70-98%.

Αντισυλληπτικό ταμπόν (σφουγγαράκι) Διακεκομμένη Συνουσία Αντισυλληπτικό ταμπόν (σφουγγαράκι) Είναι ένα πολύ μικρό ταμπόν εμπλουτισμένο με σπερματοκτόνες ουσίες. ποσοστό επιτυχίας: 85-90%. Η πιο παλιά μέθοδος & πιο διαδεδομένη. ποσοστό επιτυχίας: είναι χαμηλό

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗΣ Απολίνωση των σαλπίγγων Βαζεκτομή Απολίνωση (κλείσιμο) των σαλπίγγων. Απολίνωση των σπερματικών πόρων. ποσοστό επιτυχίας: περίπου 100%.

Άμβλωση = διακοπή της κύησης Άμβλωση = διακοπή της κύησης

ΤΡΟΠΟΙ ΑΜΒΛΩΣΗΣ Φαρμακευτική (πρώτες επτά εβδομάδες). Χειρουργική (έξι εβδομάδες μετά την σύλληψη). Θεραπευτική απόξεση.

ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ ΑΜΒΛΩΣΗΣ Σωματικές: Μόλυνση Ακατάσχετη αιμορραγία Εμβολή Ρήξη ή Διάτρηση μήτρας κ.α. Ψυχικές: Διαταραχές στην Διατροφή Κατάθλιψη Βίαιη Συμπεριφορά Μείωση μητρικών δεσμών με τα παιδιά που γεννιούνται μελλοντικά.

ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ Η ανθρώπινη ζωή ξεκινάει με την σύλληψη. Η έκτρωση θεωρείται φόνος. Δε δικαιολογεί την έκτρωση η ασθένεια ή κάποιο σύνδρομο του εμβρύου.