ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΟΜΗΛΙΚΟ ΔΑΣΟΣ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Αλεξανδροπούλου Χαρίκλεια
Advertisements

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΗΠΕΥΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ
Περιγραφική Στατιστική
ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ
O ρόλος των ελληνικών δασών στην δέσμευση και αποθήκευση άνθρακα
ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥ ΟΜΗΛΙΚΟΥ ΔΑΣΟΥΣ
Ζήτηση των Αγαθών..
ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ Ένα υπόδειγμα ή μοντέλο είναι μια κάποιας μορφής αναπαράσταση πραγματικών αντικειμένων, καταστάσεων ή διαδικασιών. Γενικότερα είναι μια απλοποίηση.
Εργαστήριο Υδρογεωλογίας - ΑΣΚΗΣΗ 7
Φαρμακοκινητική Ενδοφλέβιας Χορήγησης
Ανάλυση Πολλαπλής Παλινδρόμησης
ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ
Μέθοδος κλάσεων ηλικίας με κατά συστάδα σχεδιασμό
Ομάδα Γ. Ο υπολογιστής ως επιστημονικό εργαλείο. Ακρότατα συνάρτησης FindMinimum[x Cos[x],{x,2}] { ,{x  }} Plot[x Cos[x],{x,0,20}] FindMinimum[{x.
Διδάσκων Δημήτριος Καραμανώλης, Επίκουρος Καθηγητής Μάθημα 5 ο Εργαστήριο Δασικής Διαχειριστικής & Τηλεπισκόπησης Δασική Διαχειριστική Ι Δασική Διαχειριστική.
ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΙ.
Eπιμέλεια: Μανδηλιώτης Σωτήρης  ΣΤΟΧΟΙ να εξοικειωθούν οι μαθητές με την μελέτη της ευθύγραμμης ομαλά επιταχυνόμενης κίνησης να σχεδιάζουν και.
ΜΕΛΕΤΗ ΧΡΟΝΟΣΕΙΡΩΝ ΜΗ ΓΡΑΜΜΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ
Ηλικιωμένοι και Οδήγηση Ι.Στ. Παπαδόπουλος. Η Τρίτη Ηλικία δεν είναι απαγορευτική για οδήγηση Οι ηλικίες ετών συμμετέχουν με μεγαλύτερα ποσοστά.
Εργαστήριο Δασικής Διαχειριστικής & Τηλεπισκόπησης Δασική Διαχειριστική Ι Διδάσκων Δημήτριος Καραμανώλης, Επίκουρος Καθηγητής Μάθημα 3 ο.
ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Ενας κανονικός πίνακας παραγωγής είναι ένα πρότυπο αύξησης (όγκου, κυκλικής επιφάνειας, διαμέτρου, ενδιαμέσων καρπώσεν, συνολικής παραγωγής.
Εργαστήριο Δασικής Διαχειριστικής & Τηλεπισκόπησης Ασκήσεις Δασικής Διαχειριστικής Ι Διδάσκων Δημήτριος Καραμανώλης, Επίκουρος Καθηγητής Άσκηση 3.
ΑΣΚΗΣΗ 5 η Δίνονται τα παρακάτω στοιχεία: 1.Εκταση Συσταδικός τύπος 1 100Ηα Συσταδικός τύπος 2 200Ηα Συσταδικός τύπος 3 60Ηα 2. Ογκος ανα Ηα και περίοδο.
προσαύξησης ή των μαθηματικών τύπων
 Η κανονικότητα στο δάσος επέρχεται συνήθως μετά την πάροδο του πρώτου περίτροπου χρόνου αλλά μετά από θυσίες στην αύξηση οι οποίες είναι τόσο.
Άσκηση 4 Αν η πλευρά α ενός τετραγώνου αυξηθεί κατά 20%, τότε να υπολογίσετε το ποσοστό που θα αυξηθεί το εμβαδόν του.
ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ
Ασκηση 4η Θεωρούμε ομήλικο δάσος ελάτης έκτασης 500 Ηα με δύο κλάσεις ηλικίας η μια με δένδρα ετών που καλύπτουν έκταση 200 Ηα και η άλλη με δένδρα.
Εργαστήριο Δασικής Διαχειριστικής & Τηλεπισκόπησης ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ Διδάσκων Δημήτριος Καραμανώλης, Επίκουρος Καθηγητής ΔΥΝΑΜΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ.
3 Σ υ σ τ ή μ α τ α α ν α φ ο ρ ά ς κ α ι χ ρ ό ν ο υ
ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ
Διδάσκων Δημήτριος Καραμανώλης, Επίκουρος Καθηγητής Μάθημα 5 ο Εργαστήριο Δασικής Διαχειριστικής & Τηλεπισκόπησης Δασική Διαχειριστική Ι Δασική Διαχειριστική.
Εργαστήριο Δασικής Διαχειριστικής & Τηλεπισκόπησης Ασκήσεις Δασικής Διαχειριστικής Ι Διδάσκων Δημήτριος Καραμανώλης, Επίκουρος Καθηγητής Άσκηση 4.
Εργαστήριο Δασικής Διαχειριστικής & Τηλεπισκόπησης Ασκήσεις Δασικής Διαχειριστικής Ι Διδάσκων Δημήτριος Καραμανώλης, Επίκουρος Καθηγητής Άσκηση 2.
Κεφάλαιο 2 Κίνηση σε μία διάσταση
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5 ΧΩΡΙΚΗ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ
ΥΔΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΟΣΟΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΕΙΚΤΗ ΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΙΑΜΕΤΡΩΝ ΤΩΝ ΔΕΝΔΡΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΟΜΗΛΙΚΩΝ ΔΑΣΩΝ.
Διδάσκων Δημήτριος Καραμανώλης, Επίκουρος Καθηγητής Μάθημα 5 ο Εργαστήριο Δασικής Διαχειριστικής & Τηλεπισκόπησης Δασική Διαχειριστική Ι Δασική Διαχειριστική.
TO ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΟΥ LESLIE Μαλαμίδου Θεοδώρα Αν μας δίνεται η διανομή ηλικίας ενός π ληθυσμού κατά μια ορισμένη ημερομηνία, μ π ορούμε να μάθουμε τη διανομή.
2.6. ΥΔΡΟΣΤΑΤΙΚΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΣΕ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6 ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ: ΣΗΜΕΙΑ
ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΑΛΓΟΡΙΘΜΩΝ
Εργαστήριο Δασικής Διαχειριστικής & Τηλεπισκόπησης Δασική Διαχειριστική Ι Διδάσκων Δημήτριος Καραμανώλης, Επίκουρος Καθηγητής Μάθημα 3 ο.
Αθροιστική μέθοδος υπολογισμού του λήμματος Αθροιστική μέθοδος υπολογισμού του λήμματος Η αθροιστική μέθοδος υπολογισμού του λήμματος είναι μια μέθοδος.
ΚΑΤΑΝΟΜΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΩΝ ΤΥΧΑΙΩΝ ΜΕΤΑΒΛΗΤΩΝ
On user-defined features Christoph M Hoffmann and Robert Joan-Arinyo Ανδρέας Φωτίου.
ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΗ ΤΩΝ ΡΕΥΣΤΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Σκοπός της κινηματικής είναι η περιγραφή της κίνησης του ρευστού Τα αίτια που δημιούργησαν την κίνηση και η αναζήτηση των.
ΒΑΣΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ – ΑΝΑΛΥΣΗ ΝΕΚΡΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ Γ. Καμπουρίδης 9/26/ Βασικά Οικονομικά Μεγέθη - Ανάλυση Νεκρού Σημείου.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 2 ο ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΟΓΚΟΥ ΤΩΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΚΡΗΜΝΙΣΜΑΤΩΝ ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΧΑΡΑΞΗΣ ΤΩΝ ΙΣΟΫΕΤΙΩΝ ΚΑΜΠΥΛΩΝ.
ΣΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ II Καθ. Πέτρος Π. Γρουμπός Διάλεξη 3η Μετασχηματισμός Fourier.
Κεφάλαιο 5 Συμπεριφορά των ΣΑΕ Πλεονεκτήματα της διαδικασίας σχεδίασης ΣΑΕ κλειστού βρόχου Συμπεριφορά των ΣΑΕ στο πεδίο του χρόνου Απόκριση ΣΑΕ σε διάφορα.
Επίσημος ορισμός Ποιότητας (πρότυπο ISO 8402) Σύνολο χαρακτηριστικών μιας οντότητας για την ικανοποίηση εκφρασμένων και συνεπαγόμενων αναγκών. Αντικείμενο.
Παραδόσεις Εφαρμοσμένης Δασοκομικής Μάθημα 5: Διαχειριζόμενα Δάση. Διαχειριστικές μορφές. Δασοπονικές μορφές. Στέργιος Βέργος, καθηγητής Καρδίτσα, 1 Νοεμβρίου.
ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ Πηγή: Βιοστατιστική [Σταυρινός / Παναγιωτάκος] Βιοστατιστική [Τριχόπουλος / Τζώνου / Κατσουγιάννη]
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ Ι 8 η Διάλεξη ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ Ι ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΟΥ ΤΟΠΟΥ ΤΩΝ ΡΙΖΩΝ Το σύστημα ελέγχου.
Περιγραφική Βιοστατιστική –
Πού χρησιμοποιείται ο συντελεστής συσχέτισης (r) pearson
Κινητική θεωρία των αερίων
Εισαγωγή στην Στατιστική
Ψηφιακός Έλεγχος διάλεξη Παρατηρητές Ψηφιακός Έλεγχος.
Ασκηση 4η Θεωρούμε ομήλικο δάσος ελάτης έκτασης 500 Ηα με δύο κλάσεις ηλικίας η μια με δένδρα ετών που καλύπτουν έκταση 200 Ηα και η άλλη με δένδρα.
Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
Παραδόσεις Δασικής Οικολογίας Μάθημα 12ο: Οικολογία Αύξησης
ΚΑΤΑΝΟΜΕΣ Δ. Τσιπλακίδης
Δομή του μαθήματος Το σύστημα και το περιβάλλον του συστήματος
Κινητική θεωρία των αερίων
Ασκηση 2η Η Δασική Υπηρεσία προτίθεται να αναδασώσει επιφάνεια 600 Ηα με τρια δασοπονικά είδη, Ερυθρελάτη, Μ.Πέυκη και Ελάτη. Η επιφάνεια κατανέμεται σε.
Εμβαδομέτρηση Το εμβαδόν ενός κλειστού σχήματος μπορεί να υπολογιστεί με τις εξής μεθόδους: Αναλυτική μέθοδος Γραφική μέθοδος Μηχανική μέθοδος (εμβαδόμετρο)
Τ. Ε. Ι. Αθήνας Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων ΒΙΟΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΟΜΗΛΙΚΟ ΔΑΣΟΣ Χωρικό πρότυπο

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Ενας κανονικός πίνακας παραγωγής είναι ένα πρότυπο αύξησης (όγκου, κυκλικής επιφάνειας, διαμέτρου, ενδιαμέσων καρπώσεων, συνολικής παραγωγής κ.λπ) και περιγράφει την εξέλιξη ομηλίκων αμιγών συστάδων κάτω απο στατιστικά καθορισμένες συνθήκες αύξησης. Η λειτουργία του πίνακα δεν περιορίζεται μόνο στη πρόγνωση της εξέλιξης των συστάδων αλλα παρέχει προσανατολιστικές οδηγίες στον περιοδικό σχεδιασμό των καρπώσεων και έχει σημαντική σημασία στην υποστήριξη της εκμετάλευσης. Μια ιδιαίτερα σημαντική λειτουργία του π.π είναι η εκτίμηση των παραμέτρων των συστάδων . Κατα προσέγγιση διαχωρίζει ανάλογα με την παραγωγικότητα του σταθμού την εξέλιξη της συστάδας που παραμένει και αυτής που απομακρύνεται.

Κανονικό Ξυλαπόθεμα Το κανονικό ξυλαπόθεμα Vn στην ηλικία ti παίρνεται απο τη στήλη του πίνακα παραγωγής που αναφέρεται στον όγκο στο εκτάριο της παραμένουσας συστάδας. H εξέλιξή του μέσα στο χρόνο εκφράζεται απο μια δευτεροβάθμια εξίσωση y = ax2 + bx + c όπου η ανεξάρτητη μεταβλητή x είναι η ηλικία. Το Vn μιας διαχειριστικής κλάσης εκφράζεται με το εμβαδόν του χωρίου ΑΒΓΔ όπως φαίνεται στο παρακάτω διάγραμμα και υπολογίζεται με το ορισμένο ολοκλήρωμα της δευτεροβάθμιας εξίσωσης με όρια απο την ηλικία των 20 ετών μέχρι την ηλικία των 120 ετών (περίτροπος χρόνος).

Γ Vn Εμβαδόν ΑΒΓΔ Β Δ Α Ηλικία

ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΚΑΡΠΩΣΕΙΣ Οι ενδιάμεσες καρπώσεις Df αναφέρονται στη συστάδα που απομακρύνεται, εκφράζονται με τον ξυλώδη όγκο στο εκτάριο που απομακρύνεται μέσα σε μια 5ετία και παίρνονται απο τον πίνακα παραγωγής σε μια ηλικία ti . Αν προσθέσουμε τη στήλη των Df με τη στήλη του ξυλαποθέματος Vn στον π.π και απεικονίσουμε το άθροισμα αυτό στο διάγραμμα, παίρνουμε τότε μια νέα καμπύλη η οποία εκφράζει την εξέλιξη του ξυλαποθέματος αν δεν γινότανε καμμία επέμβαση (το διάγραμμα παρακάτω)

Df

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ Η Συνολική Παραγωγή ΣZv στην ηλικία ti αναφέρεται σε ξυλώδη όγκο στο εκτάριο και παριλαμβάνει το αρχικό ξυλαπόθεμα Vn και το συνολικό άθροισμα ΣDf των ενδιαμέσων καρπώσεων μέχρι την ηλικία ti . Η εξέλιξη της συνολικής παραγωγής απεικονίζεται με καμπύλη στο παρακάτω διάγραμμα.

Παράδειγμα: Συστάδα ερυθρελάτης έκτασης 8 εκτ. είναι ηλικίας 60 ετών και δίνει τα παρακάτω πραγματικά δεδομένα: Μέσο ύψος 23μ. και κυκλική επιφάνεια 32μ2/εκτ. Ερωτήματα: Με βάση τον πίνακα παραγωγής 1) Σε ποιά ποιότητα τόπου ανήκει? 2) Ποιό θα είναι το προβλεπόμενο ύψος και η προβλεπόμενη κυκλική επιφάνεια στην ηλικία των 65 ετών? (Waldwachstum seite 133) 3) Ποιό θα είναι το προβλεπόμενο κανονικό ξυλαπόθεμα στο εκτ. και συνολικά στην επιφάνεια των 8 εκτ. στη χρονική περίοδο 60-100 έτη? 4) Ποιές θα είναι οι προβλεπόμενες συνολικές ενδιάμεσες καρπώσεις στην ηλικία των 65 ετών? 5) Ποιά θα είναι η προβλεπόμενη συνολική παραγωγή στην ηλικία των 65 ετών? 6) Ποιά θα είναι η προβλεπόμενη τρέχουσα αύξηση όγκου στην επόμενη 5ετία? 7) Ποιά θα είναι η προβλεπόμενη μέση αύξηση όγκου και συνολικής παραγωγής στην ηλικία των 65 ετών??