Λαχνίσματα ΓΙΩΡΓΟΣ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΚΑΝΩ ΠΛΑΝΟ ΣE XΡΩΜΑ ΜΑΘΗΜΑ 17 Ο. ♠ A74 ♥ 653  32 ♣ AKQ87 Β Δ Α Ν Αντάμ η Δύση τον ♠ Κ !! και κατεβαίνει ο μορ... ♠ 863 ♥ AK742  KQ9 ♣ J10 Α Γ Ο Ρ Α.
Advertisements

Έτσι κάνουμε εμείς τα κορίτσια όταν
BOCCIA IN ACTION! Μια σύντομη παρουσίαση του Μπότσια, για να μάθετε πως παίζεται αυτό το υπέροχο παιχνίδι!
Το Μπριτζ είναι ένα παιχνίδι στατιστικής και η τεχνική της εμπάς ταιριάζει πολύ Οι πρωταθλητές προσπαθούν να ακολουθούν κάθε φορά το πλάνο με τις.
PROJECT ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Ζορμπαλά Βάγια
Η παραβολή του σπλαχνικού πατέρα (παραβολή του «ασώτου υιού»)
Λαχνίσματα «Τα βγάζουμε;».
Τα παραμυθεια.
Η Μπουρμπουλήθρες ΑΕ με υπερηφάνεια σας παρουσιάζει το Επικό Αριστούργημα των 32,5 Όσκαρ !!!
Πώς ξεκινούν οι φήμες στο γραφείο... Με εντολή από τη Δ ιεύθυνση Προς: Όλο το προσωπικό της επιχείρησης. Από: παιδί του φωτοτυπικού. Θέμα: Χρήση του “POST-IT”
ΚΑΝΩ ΠΛΑΝΟ ΣE XΡΩΜΑ ΜΑΘΗΜΑ 16 Ο. ♥Q♥Q ♠ 532 ♥ 542  KQ6 ♣ KJ104 Β Δ Α Ν Αντάμ η Δύση την ♥ Q !! και κατεβαίνει ο μορ... ♠ QJ10987 ♥ AK9  2 ♣ ΑQ6 Α Γ.
Μαθήματα Management - 1 Ξαφνικά, εμφανλιστηκε μια τίγρις,
Έτσι κάνουμε εμείς τα αγόρια όταν θέλουμε να ουρήσουμε!
Σ΄ΕΝΟΧΛΕΙ ΚΑΤΙ; Έχεις πολλά σοβαρά προβλήματα;
Αλάτι χοντρό – αλάτι ψιλό
ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ
ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΜΟΥ ΦΕΤΟΣ..
Δημιουργία παρουσίασης:
Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να αποφασίσει αν πράγματι θέλει να δείξει το δεύτερο χρώμα του στο επίπεδο δύο και θα το κάνει μόνο αν έχει ένα, τουλάχιστον,
ΤΟ ΣΚΟΙΝΑΚΙ Σόνια Παγουλάτου.
Mώλος: O υγρότοπος της περιοχής μου
Άι- μπάι Πάολα Αλυσανδράτου.
Το θαύμα της γέννησης Η ιστορία ενός παιδιού.
ΚΑΝΩ ΠΛΑΝΟ ΣE XΡΩΜΑ ΜΑΘΗΜΑ 22 Ο Β Δ Α Ν ♠ Q ♥ AK  Q3 ♣ A82 Α Γ Ο Ρ Α B Α Ν Δ 1 ♠ Dealer o Νότος που ανοίγει 1 ♠
ΚΑΝΩ ΠΛΑΝΟ ΣΤΑ ΧΑ ΜΑΘΗΜΑ 3 Ο. ♥Κ♥Κ Α Γ Ο Ρ Α N Δ Β Α 1ΧΑ Π ♠ ΑΚJ4 ♥ 865  KJ7 ♣ K54 Β Δ Α Ν Ο Νότος με 15π και ομαλή κατανομή ανοίγει 1ΧΑ Αντάμ η Δύση.
ΚΑΝΩ ΠΛΑΝΟ ΣΕ ΧΡΩΜΑ ΜΑΘΗΜΑ 14 Ο. ♥Α♥Α ♠ KQJ65 ♥ J43  KQ6 ♣ 53 Β Δ Α Ν Αντάμ η Δύση τoν ♥ Α !! και κατεβαίνει ο μορ... ♠ Α1073 ♥ 7  A753 ♣ K842 Ο Βορράς.
ΚΑΝΩ ΠΛΑΝΟ ΣE XΡΩΜΑ ΜΑΘΗΜΑ 23 Ο Β Δ Α Ν ♠ KQ73 ♥ Q52  94 ♣ AKQJ Α Γ Ο Ρ Α B Α Ν Δ 1ΧΑ Dealer o Νότος που με 17π ανοίγει 1ΧΑ.
ΚΑΝΩ ΠΛΑΝΟ ΣE XΡΩΜΑ ΜΑΘΗΜΑ 21 Ο. Β Δ Α Ν ♠ AΚJ108 ♥ 854  72 ♣ AJ10 Α Γ Ο Ρ Α B Α Ν Δ 1 ♦ Α Γ Ο Ρ Α B Α Ν Δ 1 ♦ Dealer η Ανατολή που ανοίγει 1 ♦
Άσκηση 1 Άσκηση 2 Άσκηση 3 Άσκηση 4 Άσκηση 5.
Μήλα και καμήλα Τα μήλα είναι πάνω στη μηλιά. Ένας παππούς τα κόβει και τα δίνει στο παιδί λέγοντας του: -Πάρε τα μήλα. -Τι είναι παππού; H καμήλα;
Μύτη σαν σαλάμι Σελ
Η Παιχνιδιάρα Αλφαβήτα της Μαριορής
Η γειτονιά που γέμισε ήχους
Εργαστήρι παραγωγής λεβέ!!
ΚΑΝΩ ΠΛΑΝΟ ΣE XA ΜΑΘΗΜΑ 18 Ο. ♠ J74 ♥ 653  AK932 ♣ 87 Β Δ Α Ν Αντάμ η Δύση τον ♣ Q !! και κατεβαίνει ο μορ... ♠ A63 ♥ AK4  864 ♣ AK105 Α Γ Ο Ρ Α B Α.
Δυο δυο, στο θρανίο δυο δυο! Τα μικρόβια την τανάλια τη φοβούνται!

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΙΓΜΕΣ MASTER TEMPO FEAT KIM.
Ξυπνάς το πρωί. Μια μέρα ξεκινάει….
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Varoufakis Eurogroup Show! 11/2/2015
ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑΝ ΤΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ
ΑΓΟΡΑ: Τα ανοίγματα στο επίπεδο 1 και οι κανόνες απάντησης Για να δω τι θα απαντήσω στο άνοιγμά σου! 1 Ο έρωτας και το φιτ δε κρύβονται…
Κάνε τη ζωή σου comic «Μια μέρα στο σχολείο»
Lesson 31. Nouns ο δάσκαλος, η δασκάλα ο καιρός, η χαρά, το αυγό ο μαθητής, η μαθήτρια ο ουρανός, η ζώνη, η φωτιά ποιος, ποια, ποιο ο Χριστός, ο Χρίστος.
ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ- Τα Χριστούγεννά μου. Χίλια εννιακόσια ενενήντα ένα -Πέντε μηνών -Δεν είχα μαλλιά.
ΤΑ ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΑ - ΜΑΡΙΑΣ Όταν τρως σπιτικό φαγητό το καταλαβαίνεις…… μυρίζει και έχει Μμμμμ… άλλη γεύση!!!!!!!!!!!!
Η ΈΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΜΠΡΑΣΤΙΑΝΟΥ ΜΑΡΙΑ - ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΗ
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΩΛΚΟΥ… …ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
Εισαγωγή στο Γραμματισμό (Πρακτικές ασκήσεις) Αγγελική Γιαννικοπούλου Ρόδος,
« ένα άλλο πιθανό … τέλος ». Την κρίσιμη μέρα τύλιξε τα παπούτσια, τα πήρε στο σπίτι και τα έκρυψε. Προς το απόγευμα έβαλε τα καλά του, ετοιμάστηκε και.
Έχω ένα παπαγάλο είναι τόσο δα μεγάλος! Είναι έξυπνο πουλί και τον αγαπώ πολύ!
 Παίζοντας οι ίδιοι παραδοσιακά παιχνίδια ( Μακριά γαϊδούρα, τυφλόμυγα, κυνηγητό) και διακινδυνεύοντας τα σχόλια των συμμαθητών μας!!!  Ρωτώντας.
Παραδοσιακά παιχνίδια ονομάζονται τα παιχνίδια που έπαιζαν οι παλαιότεροι και μεταφέρονται από γενιά σε γενιά με προφορική περιγραφή ή επίδειξη των μεγαλύτερων.
Από πού προέρχονται οι τροφές;. Από πού προέρχεται η μπριζόλα; O Από το γουρούνι ; γουρούνι O Από το πρόβατο ; πρόβατο O Από την κότα ; κότα.
Φιλοσοφία για τα γερατειά.
Future events (revision) Health and body
που με δίδαξε η μαμά μου:
1.Βλέπω στα μάτια σου τη θλίψη. Νοιώθω την τελευταία σου χαρά.
Κεφάλαιο 16 επανάληψη 2ης ενότητας
Τεστ μόνο για τους πολύ έξυπνους
Στόχος: να αναπτύξουν την δημιουργική φαντασία ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ: φτιάχνοντας ένα δικό μας τραγούδι για την ειρήνη παίξαμε θεατρικό παιχνίδι όπου εμψυχώσαμε.
Κοιτάμε για ένα λεπτό πολύ προσεκτικά την εικόνα και προσπαθούμε να θυμόμαστε όσα περισσότερα μπορούμε!
Κάνε κλικ στη σωστή απάντηση
Κάνε κλικ στη σωστή απάντηση
Τεστ μόνο για τους πολύ έξυπνους
Πώς ξεκινούν οι φήμες στο γραφείο...
Μαθαίνω ορθογραφία με τη Β΄1
δε μας αρέσει η προστακτική
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Λαχνίσματα ΓΙΩΡΓΟΣ

ΛΑΧΝΙΣΜΑΤΑ Με τον όρο λαχνίσματα (από το ουσιαστικό "λαχνός"), ή κληρωσιές ονομάζονται παιδικά κυρίως τραγούδια που λέγονται πριν την έναρξη ομαδικών παιχνιδιών όπως το κρυφτό, προκειμένου να καθορισθεί με κλήρο είτε ο πρώτος, είτε ο τελευταίος από τον οποίο θ’ αρχίσει το παιχνίδι. Συνήθως τον κλήρο αποτελεί η τελευταία συλλαβή των τραγουδιών αυτών. Μετά το πρωταρχικό ερώτημα "Να τα βγάλουμε;", κάποιο παιδί - συνήθως αυτό που έκανε την ερώτηση - κάνει τη "μάνα" και αφού όλα τα υπόλοιπα παιδιά (από δύο και πάνω) αποδέχονται τη πρόσκληση, κάνουν κύκλο και η μάνα αρχίζει το τραγούδι (λαγχάνισμα). Χαρακτηριστικό αυτών των τραγουδιών είναι ότι πολλές φορές ξεκινάνε με την αρχική λέξη μπουφ.

Α ΜΠΕ ΜΠΑ ΜΠΛΟΜ Α μπε-μπα-μπλομ. Του κίθε-μπλομ. Α μπε-μπα-μπλομ του κίθε μπλομ. Μπλιμ-μπλομ. Σαν θα πας εκεί, στη Βόρειο Αμερική, θα δεις τον Ερμή να παίζει μουσική. Όλα τα κοιτώ, σαν παιδί κουτό, την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό. Α μπε-μπα-μπλομ. Του κίθε-μπλομ. Α μπε-μπα-μπλομ του κίθε μπλομ. Μπλιμ-μπλομ.

ΠΗΓΑ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ Ένα δύο τρία.  Πήγα στην κυρία.  Μου ‘δωσε ένα μήλο.  Μήλο δαγκωμένο.  Το ‘δωσα στην κόρη.  Έκανε έν’ αγόρι.  Το ‘βγαλε Θανάση.  Σκούπα και φαράσι.

ΑΝΕΒΗΚΑ Σ’ ΕΝΑ ΒΟΥΝΟ Ανέβηκα σ’ ένα βουνό και είδα ένα γουρούνι. Το κοίταξα καλά-καλά Και σου ‘μοιαζε στη μούρη. Γω, γω, γω, Συ, συ, συ, Το γουρούνι είσαι εσύ!

ΚΙΝΕΖΑΚΙ Είσαι ένα κινεζάκι, τρως πολύ ρυζάκι και πόσες κουταλίτσες την ημέρα τρως; -Πέντε. Ένα, δύο, τρία, τέσσερα, πέντε.

ΠΙΚΙ - ΠΙΚΙ ΡΑΜ Άστρα νταμ πίκι-πίκι ραμ το ψωμί το λένε νταμ και τη γάτα Καρολίνα και τον ποντικό Σωλήνα που πηγαίνει στην κουζίνα και ψοφάει από την πείνα.

ΑΚΑΤΑ ΜΑΚΑΤΑ Άκατα, μάκατα, σούκουτου μπε, άμπε, φάμπε, ντο μινέ, άκατα, μάκατα, σούκουτου μπε, άμπε, φάμπε, βγες.

Ο ΜΑΡΙΑΜ ΜΑΡΙΑΜ Μαριάμ μαριάμ  Ο μαριάμ μαριάμ μαριάμ  σι ντο ρε μι μακαρό μακαρό  λέο λέο πι πι πι  λέο λέο πι πι πι  one two three 

Ο ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ Ο Καρακατσάνης μπήκε στο τηγάνι κι έσπασε τ' αυγά. Γιατί Καρακατσάνη, μπήκες στο τηγάνι κι έσπασες τ' αυγά; Φάε τώρα κι από μένα μια καρπαζιά.

ΝΤΟΡΕΜΙ Ντορεμι φασόλα σι μου 'φυγε η σόλα πήγε στο Παρίσι να παραθερίσει κι όταν θα γυρίσει πάλι θα κολλήσει  στο παλιό παπούτσι που 'χε ξεκολλήσει. 

ΑΝΕΒΗΚΑ ΣΤΗ ΛΕΜΟΝΙΑ  Ανέβηκα στη λεμονιά να κόψω ένα λεμόνι κι η λεμονιά τσακίστηκε και μου κοψε το χέρι. Δώς μου το μαντιλάκι σου το χρυσοκεντημένο  να δέσω το χεράκι μου που το'χω ματωμένο. 

ΔΕΚΑΤΡΙΑ Ο Χριστός κι η Παναγιά κάνανε μια συμφωνία: ποιος θα βρεί το δεκατρία ένα-δύο-τρία-τέσσερα πέντε-έξι-επτά-οχτώ εννιά-δέκα-έντεκα δώδεκα-δεκατρία.