Τύποι Καλωδίων Καλώδια Συνεστραμμένων ζευγών

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Οπτικές ίνες-Καλώδια οπτικών ινών
Advertisements

Κεφάλαιο 4 Επικοινωνία δεδομένων και δίκτυα Η/Υ
2.4 Επίδραση Μέσου Μετάδοσης
Εξοπλισμός Ήχου & Εικόνας
Επικοινωνιες-δικτυα-διαδικτυο-ιστοσελιδεσ
Αρχές Επικοινωνίας με ήχο και εικόνα
2.4 Επίδραση Μέσου Μετάδοσης
Η επικοινωνία μέσω εικόνας εφαρμογές
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 16 Αρχές επικοινωνίας με ήχο και εικόνα
Οπτικές ίνες “Fibreoptic”
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΕΦ 17 ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΜΕ ΗΧΟ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΑ
2.4 Επίδραση Μέσου Μετάδοσης
Αρχές επικοινωνίας με ήχο και εικόνα (Κεφάλαιο 16)
Μέσα Μετάδοσης Βασικά Χαρακτηριστικά
ΗΜΥ 007 – Τεχνολογία Πληροφορίας Διάλεξη 12
3.1.1 Ενσύρματα μέσα μετάδοσης
Τεχνολογία Επικοινωνιών Κεφ.17
Δίκτυα Υπολογιστών Ι Δρ. Ηλίας Σαράφης.
ΟΠΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ.
Εναλλασσόμενα Ρεύματα
Οπτικές Ίνες Οι οπτικές ίνες είναι πολύ λεπτά νήματα από πλαστικό ή γυαλί, με διάμετρο μικρότερη των 8μm όπου από μέσα τους, μεταδίδονται ψηφιακά δεδομένα,
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3: Μέσα Μετάδοσης Μάθημα: Επικοινωνίες & Δίκτυα Η/Υ
Μέσα μετάδοσης σημάτων
Επιλογή Μέσου Μετάδοσης
Δίκτυα Μέσα μετάδοσης 15/10/2008 Γιάννης Ιωαννίδης.
Οπτικές ίνες Οι οπτικές ίνες άρχισαν να μπαίνουν για τα καλά στη ζωή μας. Χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο σήμερα στις επικοινωνίες και σε διαφόρων.
Οπτικές Ίνες.
Επιμέλεια Κωστούλας Γεώργιος Κανδρέλης Σταύρος Νάστος Αλέξανδρος.
Αρχές επικοινωνίας με ήχο και εικόνα (Κεφάλαιο 16)
Οπτικοί σύνδεσμοι πομπός ανιχνευτής δεδομένα εισόδου δεδομένα εξόδου
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
3.2 Προβλήματα φυσικής μετάδοσης
Δίκτυα & Επικοινωνία Κεφάλαιο 12.
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ «ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ» ΚΕΦ.1 ΜΑΡΤΙΟΣ 2005.
ΑΓΩΓΟΙ – ΜΟΝΩΤΕΣ - ΗΜΙΑΓΩΓΟΙ 02. ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΥΛΗΣ – ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΦΟΡΤΙΟ 2.4.
Κεφ. 3: Μέσα μετάδοσης (Θ)
Οπτικές Ίνες Οι οπτικές ίνες είναι λεπτά νήματα τα οποία κατασκευάζονται από γυαλί ή από πλαστικό .Το σχήμα τους είναι κυλινδρικό και η διάμετρος τους.
ΗΜΥ 007 – Τεχνολογία Πληροφορίας Διάλεξη 12
Ο νόμος του Ampère και ο κλωβός Faraday.
Οπτικές Επικοινωνίες Μαρινάκης Ιωάννης (2009)
ΗΜΥ 007 – Τεχνολογία Πληροφορίας Διάλεξη 11
2.1 ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ.
Επικοινωνίες δεδομένων
Εφαρμογές Πληροφορικής Β’ & Γ’ Λυκείου Γεωργαλλίδης Δημήτρης 1 Ο Λύκειο Ρόδου.
Οπτικές Ίνες Κονίδης Στράτης Κολοβού Σταματίνα Κούρο Χριστίνα
Οπτικές Ίνες Ελένη Κορομβόκη – Παρασκευή Μυλωνάκου
2 ο Γυμνάσιο Σπάρτης Τμήμα : Γ’3.  Οι οπτικές ίνες αντικαθιστούν σταδιακά τα καλώδια και το ηλεκτρικό ρεύμα το οποίο δίνει την θέση του στις φωτεινές.
Εφαρμογές Πληροφορικής Β’ & Γ’ Λυκείου
ΟΠΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ-ΣΙΛΙΚΟΝΕΣ Παπαδημητρίου Παναγιώτης Σαραντόπουλος Γιώργος
Ασύρματη Μετάδοση Βασίζεται στην ιδιότητα των ηλεκτρονίων να κινούνται δημιουργώντας ηλεκτρομαγνητικά κύματα Προς όλες τις κατευθύνσεις Με την ταχύτητα.
Σύνοψη 1 Αρχές διαδικτύου 1.1 Αναδρομή – εισαγωγή
ΟΠΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ ΜΑΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΑΚΑΚΗ ΕΜΗ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΥ ΓΙΩΤΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΡΑ
ΥΛΙΚΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΝ Ο.Τ.Ε. Έχετε αναλογιστεί ποτέ τον ρόλο του Ο.Τ.Ε στην ζωή μας; Πόσο εξαρτιόμαστε από αυτόν; Σκεφτείτε αν κάποια μέρα ξυπνούσαμε.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΠΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΧΑΛΚΟ.
1 Αρχές επικοινωνίας με ήχο και εικόνα (Κεφάλαιο 16) Συστήματα επικοινωνίας με ήχο και εικόνα Παραδείγματα: 1.Τηλέγραφος 2.Τηλέφωνο 3.Τηλεόραση 4.Ραδιόφωνο.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΥΨΗΛΩΝ ΤΑΣΕΩΝ
Ηλεκτρομαγνητικά Κύματα Στις σύγχρονες τηλεπικοινωνίες, η διάδοση των σημάτων μέσα στο κανάλι υποστηρίζεται από ηλεκτρομαγνητικά κύματα. Το ηλεκτρομαγνητικό.
Φοιτήτρια Φιλίππου Μαρία ΑΜ 2087 Επιβλέπων Δρ Τσίτσος Στυλιανός Αναπληρωτής Καθηγητής.
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ Ι.
1 ΕΠΑΛ ΑΓΡΙΝΙΟΥ Ερευνητική Εργασία ΑΤ2 Καθηγητής: Τσαφάς Α. Σχ. Ετος Θέμα: Μετατροπή του ήχου σε ηλεκτρικά σήματα και αντίστροφα.
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΙI. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΕΝΝΗΤΡΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΗ.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΗΝΙΟ Το πηνίο είναι ένα από τα παθητικά στοιχεία των ηλεκτρονικών κυκλωμάτων όπως είναι οι αντιστάσεις και οι πυκνωτές. Το Πηνίο αποτελείται από σπείρες.
ΗΜΥ 007 – Τεχνολογία Πληροφορίας Διάλεξη 12
ΗΜΥ 007 – Τεχνολογία Πληροφορίας Διάλεξη 11
Ενεργός ένταση και ενεργός τάση
ΠΗΝΙΟ Το πηνίο είναι ένα από τα παθητικά στοιχεία των ηλεκτρονικών κυκλωμάτων όπως είναι οι αντιστάσεις και οι πυκνωτές. Το Πηνίο αποτελείται από σπείρες.
Οπτικές Ίνες.
HY-335 : Δίκτυα Υπολογιστών
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ Ι.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

4 - 4.1 Τύποι Καλωδίων 4.1.1 Καλώδια Συνεστραμμένων ζευγών 4.1.2 Ομοαξονικό Καλώδιο 4.1.3 Καλώδιο Οπτικών ινών Β’ ΕΠΑΛ ΔΙΚΤΥΑ Ι 7/4/2017

Τύποι καλωδίων Καλώδια συνεστραμμένων ζευγών UTP (Unshilded Twisted Pair) Αποτελείται από 4 συνεστραμμένα ζεύγη καλωδίων καλυπτόμενων με μονωτικό πλαστικό FTP(Foiled Twisted Pair) Αποτελείται από 4 συνεστραμμένα ζεύγη καλωδίων καλυπτόμενων με μονωτικό πλαστικό και αλουμινένια θωράκιση STP (Shilded Twisted Pair) Αποτελείται από 4 συνεστραμμένα ζεύγη καλωδίων καλυπτόμενων με μονωτικό πλαστικό και χάλκινο πλέγμα για θωράκιση 15/10/2008 Γιάννης Ιωαννίδης

Γιατί η συστροφή; Η αλληλεπίδραση των πεδίων που δημιουργούνται από τα δύο καλώδια αλληλοεξουδετερώνουν τον θόρυβο τους. Προκαλεί ελαχιστοποίηση της εκπεμπόμενης ηλ/μαγνητικής ακτινοβολίας άρα λιγότερη παρεμβολή και λιγότερη απώλεια ενέργειας.

FTP καλώδιο. Κλωβός Faraday. http://commons.wikimedia.org/wiki/File:FTP_cable3.jpg

Διάφοροι τύποι θωρακισμένων καλωδίων (S/FTP, S/STP) Διάφοροι τύποι καλωδίων όπου χρησιμοποιούνται συνδυασμοί των πιο πάνω θωρακίσεων S/FTP Χρησιμοποιεί και τα δύο είδη των θωρακίσεων S/STP Χρησιμοποιεί την θωράκιση πλέγματος συνολικά και την θωράκιση αλουμινίου σε κάθε ζεύγος. 15/10/2008 Γιάννης Ιωαννίδης

S-FTP καλώδιο. Κλωβός Faraday σε κάθε ζεύγος. Κλωβός Faraday καλωδίου. http://commons.wikimedia.org/wiki/File:TwistedPair_S-FTP.jpg

Χαρακτηριστικά και επιδόσεις καλωδίων συνεστραμμένων ζευγών. Πάχος χάλκινου καλωδίου Είδος καλωδίου: συμπαγές χαλκός ή ίνες χαλκού Σύνθετη αντίσταση καλωδίου Συχνότητα περιστροφής των καλωδίων στο ζεύγος Είδος μόνωσης των καλωδίων και είδος εξωτερικού περιβλήματος http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Pair_cabling_electromagnetic_interference_el.svg

Ισοστάθμιση Θορύβου Τα συνεστραμμένα καλώδια προκαλούν αλληλοεξουδετέρωση εξωτερικών παρεμβολών αλλά και ελαχιστοποίηση της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας από το καλώδιο. http://commons.wikimedia.org/wiki/File:FTP_cable3.jpg

Εξασθένιση (attenuation) σήματος Το υλικό των αγωγών (χαλκός), έχει ωμική αντίσταση έτσι μέρος του σήματος χάνεται με μορφή θερμότητας. Επιδερμικό φαινόμενο (skin effect) Όταν ρεύμα υψηλής συχνότητας διαρρέει έναν αγωγό, η πυκνότητα του ρεύματος είναι μεγαλύτερη στην επιφάνεια του αγωγού. Όσο μειώνεται η ενεργός επιφάνεια του αγωγού, τόσο αυξάνεται η απώλεια. http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Gluehlampe_01_KMJ.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:%E9%9B%86%E8%86%9A%E6%95%88%E6%87%89.png

Παραδιαφωνία (Near End Cross Talk - NEXT)

Λόγος εξασθένησης προς παραδιαφωνία (ΑCR Attenuation to Cross Talk Ratio) Εκφράζει τη διαφορά της στάθμης του χρήσιμου σήματος που φθάνει στο δέκτη, από τη στάθμη του θορύβου που εισάγεται στο σήμα εξαιτίας της παραδιαφωνίας.

Χαρακτηριστικά και επιδόσεις Είναι συμπαγής χαλκός ή ίνες χαλκού; Πόσο πάχος έχει ο χαλκός; Πόση η σύνθετη αντίσταση του καλωδίου; Ποιο είναι το βήμα συστροφής των καλωδίων; Τι μόνωση έχει το κάθε καλωδιάκι και τι το περίβλημα; 15/10/2008 Γιάννης Ιωαννίδης

Πρότυπο EIA/TIA 568-A 15/10/2008 Γιάννης Ιωαννίδης

Ομοαξονικό Καλώδιο (Coaxial Cable)

Ομοαξονικό Καλώδιο. Μειονέκτημα είναι η μεγάλη διάμετρος (δυσκολία να περάσει μέσα από τα κανάλια ενός τοίχου – δυσκαμψία). Έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα από ένα καλώδιο χάλκινο και την μέγιστη απόσταση αλλά κοστίζει περισσότερο. Χρειάζεται αναμεταδότες – ενισχυτές για μεταφορά σήματος σε μεγάλες αποστάσεις. Ασφαλέστερο από το χάλκινο καλώδιο.

Οπτική Ίνα

Καλώδια Οπτικών Ινών