3:11:52 PM Α. Λαχανάς.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
GB ( ) 5 1 ( ) ( ) ( /cm 2 ) 0.2 /30min·φ90 (5 /m 3 ) 0.4 /30min·φ90 (10 /m 3 ) /30min·φ90 (25 /m 3 )
Advertisements

Γραφήματα & Επίπεδα Γραφήματα
Αλεξανδροπούλου Χαρίκλεια
2. Το ασύρματο κανάλι.
© 2002 Thomson / South-Western Slide 2-1 Κεφάλαιο 2 Διαγράμματα και Γραφήματα Περιγράφικής Στατιστικής.
Μάρτιος 2011 Βαρόμετρο ΕΒΕΘ - Καταναλωτές. “Η καθιέρωση ενός αξιόπιστου εργαλείου καταγραφής του οικονομικού, επιχειρηματικού και κοινωνικού γίγνεσθαι.
Οι σύγχρονες αντιλήψεις για το άτομο-κβαντομηχανική
Αριθμητική με σφηνοειδείς αριθμούς Ν. Καστάνη
Φυσική Β’ Λυκείου Κατεύθυνσης
Φυσική Γ Λυκείυ Γενικής Παιδείας - Το Φώς - Η Φύση του Φωτός
Τα στοιχειώδη περί γεωδαιτικών υπολογισμών
ΤΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ
Ημερομηνία: 13/12/2006 Τμήμα: Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου
ΤΑΛΑΝΤΩΣΗ ΣΕ ΔΙΕΓΕΡΣΗ ΠΛΗΓΜΑΤΟΣ
ΚΒΑΝΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ Ι, Α. Λαχανάς17 / 10 / :53:21 AM 1 Από τις διαλέξεις του ακ. έτους
Καλή και δημιουργική χρονιά.
ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ
Φύλλο εργασίας Ευθύγραμμες κινήσεις.
Ανάκλαση και διάδοση σε ένα όριο.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΣΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΤΡΟΧΙΑΚΩΝ
Page  1 Ο.Παλιάτσου Γαλλική Επανάσταση 1 ο Γυμνάσιο Φιλιππιάδας.
Ανάλυση του λευκού φωτός και χρώματα
© GfK 2012 | Title of presentation | DD. Month
-17 Προσδοκίες οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρώπη Σεπτέμβριος 2013 Δείκτης > +20 Δείκτης 0 a +20 Δείκτης 0 a -20 Δείκτης < -20 Σύνολο στην Ευρωπαϊκή Ένωση:
Έρευνα για το Εθνικό Φορολογικό Σύστημα Αθήνα 9 Νοεμβρίου ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Ι.Ο.Φο.Μ. Ι.Ο.Φο.Μ. – Π.Μ.Σ. Φορολογία και Ελεγκτική.
Στατιστική Ι Παράδοση 5 Οι Δείκτες Διασποράς Διασπορά ή σκεδασμός.
ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΕΤΑΛΛΑ
ΤΑΛΑΝΤΩΣΗ ΣΕ ΤΥΧΟΥΣΑ ΔΙΕΓΕΡΣΗ – ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΑ DUHAMEL
ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ ΕΒΕΘ – ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014 AD – HOC ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ.
Φυσική Στοιχειωδών Σωματιδίων ΙΙ (8ου εξαμήνου) Μάθημα 6α: Οπτικό θεώρημα και συντονισμοί Λέκτορας Κώστας Κορδάς Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
1 Θεματική Ενότητα Γραφήματα & Επίπεδα Γραφήματα.
3 Συλλογή Στοιχείων 24 Νοεμβρίου έως 5 Δεκεμβρίου 2005 Εκλογική συμπεριφορά 1 3 ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ( Πρόθεση ψήφου )
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΑΝΥΣΜΑΤΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΜΟΥ
Κεφάλαιο 15 Κίνηση Κυμάτων
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 Περιγραφική Στατιστική
+14 Σεπτέμβριο 2014 Δείκτης > +20 Δείκτης 0 να +20 Δείκτης 0 να -20 Δείκτης < -20 Συνολικά της ΕΕ: +1 Δείκτης > +20 Δείκτης 0 να +20 Δείκτης 0 να -20 Δείκτης.
6 MRB, Συλλογή στοιχείων: 24 Νοεμβρίου έως 5 Δεκεμβρίου 2005 Εξωτερική Πολιτική: Τουρκία – Κυπριακό – ΠΓΔΜ - Κοσσυφοπέδιο 1 6 ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ( Τουρκία.
Βαρόμετρο ΕΒΕΘ Μάρτιος “Η καθιέρωση ενός αξιόπιστου εργαλείου καταγραφής του οικονομικού, επιχειρηματικού και κοινωνικού γίγνεσθαι του Νομού Θεσσαλονίκης”
Ανάλυση Πολλαπλής Παλινδρόμησης
1 Α. Βαφειάδης Αναβάθμισης Προγράμματος Σπουδών Τμήματος Πληροφορικής Τ.Ε.Ι Θεσσαλονίκης Μάθημα Προηγμένες Αρχιτεκτονικές Υπολογιστών Κεφαλαίο Τρίτο Συστήματα.
Δομές Δεδομένων 1 Στοίβα. Δομές Δεδομένων 2 Στοίβα (stack)  Δομή τύπου LIFO: Last In - First Out (τελευταία εισαγωγή – πρώτη εξαγωγή)  Περιορισμένος.
Μερκ. Παναγιωτόπουλος-Φυσικός
Dr. Holbert Νικ. Α. Τσολίγκας Χρήστος Μανασής
ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ & ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΥΛΗΣ
Σέρρες,Ιούνιος 2009 Τίτλος: Αυτόματος έλεγχος στο Scilab: Ανάπτυξη πακέτου για εύρωστο έλεγχο. Ονοματεπώνυμο Σπουδάστριας: Ευαγγελία Δάπκα Επιβλέπων Καθηγητής.
Κεφάλαιο 2 Κίνηση σε μία διάσταση
ANAKOINWSH H 2η Ενδιάμεση Εξέταση μεταφέρεται στις αντί για , την 24 Νοεμβρίου στις αίθουσες ΧΩΔ και 110 λόγω μη-διαθεσιμότητας.
Στατιστική Ι Παράδοση 9 Ο Δείκτης Συσχέτισης.
ΜΙΧΑΗΛ Ν. ΠΙΖΑΝΙΑΣ. ΜΙΧΑΗΛ Ν. ΠΙΖΑΝΙΑΣ ΜΙΧΑΗΛ Ν. ΠΙΖΑΝΙΑΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ.
Βαρόμετρο ΕΒΕΘ - Καταναλωτές Μάρτιος “Η καθιέρωση ενός αξιόπιστου εργαλείου καταγραφής του οικονομικού, επιχειρηματικού και κοινωνικού γίγνεσθαι.
Τα προϊόντα της EmGoldEx Τα προϊόντα της EmGoldEx Ράβδοι χρυσού 24k καθαρότητας 999,9 απο 1 έως 100 γραμμάρια Όλες οι ράβδοι χρυσού είναι πιστοποιημένες.
Διάλεξη 9η: Εφαρμογή της μεθόδου Simplex στο γραμμικό προγραμματισμό κατά τη μεγιστοποίηση Μέθοδος Simplex 1.Όταν υπάρχουν μέχρι πέντε κλάδοι παραγωγής.
ΜΑΘΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΜΕΤΑΓΓΙΣΗ ΑΙΜΑΤΟΣ - ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Ερωτήσεις Σωστού - Λάθους
Εξίσωση αρμονικού κύματος (Κυματοσυνάρτηση)
Κ. Μόδη: Γεωστατιστική και Εφαρμογές της (Κεφάλαιο 4) 1 Από κοινού κατανομή πολλών ΤΜ Ορίζεται ως από κοινού συνάρτηση κατανομής F(x 1, …, x n ) n τυχαίων.
Οι σύγχρονες αντιλήψεις
Μερκ. Παναγιωτόπουλος - Φυσικός
Στροφορμή.
Κ Υ Μ Α Τ Ι Κ Η.
Κύματα Υπέρθεση, ανάκλαση Ι. Παλμοί σε ένα ελατήριο. Εγκάρσιος ΠαλμόςΠαλμός Διαμήκης ΠαλμόςΠαλμός.
Φυσική Στοιχειωδών Σωματιδίων ΙΙ (8ου εξαμήνου) Μάθημα 4: Οπτικό θεώρημα και συντονισμοί Λέκτορας Κώστας Κορδάς Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Οι σύγχρονες αντιλήψεις για το άτομο-κβαντομηχανική
Θέση σώματος, συμβολίζεται συνήθως με χ: πού βρίσκεται το σώμα σε σχέση με ένα σημείο αναφοράς (αρχή συστήματος αξόνων). Πλήρης περιγραφή της κίνησης προυποθέτει.
ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΗ ΤΩΝ ΡΕΥΣΤΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Σκοπός της κινηματικής είναι η περιγραφή της κίνησης του ρευστού Τα αίτια που δημιούργησαν την κίνηση και η αναζήτηση των.
Μερκ. Παναγιωτόπουλος-Φυσικός Κ Υ Μ Α Τ Ι Κ Η.
Κ Υ Μ Α Τ Ι Κ Η.
ΜΗΧΑΝΙΚΑ ΚΥΜΑΤΑ.
Eυθύγραμμη ομαλά μεταβαλλόμενη κίνηση
Μεταγράφημα παρουσίασης:

3:11:52 PM Α. Λαχανάς

Ερμηνεία της κυματικής συνάρτησης Εξίσωση Schroedinger Ερμηνεία της κυματικής συνάρτησης 3:11:54 PM Α. Λαχανάς

3:11:55 PM Α. Λαχανάς

Η εξίσωση Schrödinger είναι γραμμική ! Α) Αν λύσεις τότε και το άθροισμα είναι επίσης λύση. Β) Αν λύση τότε και ο πολλαπλασιασμός αυτής με μιά σταθερά δίνει επίσης λύση ( γραμμικά εξαρτημένη ) Κάθε λύση της είναι προσδιορισμένη modulo μία πολλαπλασιαστική σταθερά ! Η εξίσωση Schrödinger είναι πρώτου βαθμού ως προς τον χρόνο ! Αυτό συνεπάγεται ότι αν γνωρίζουμε την μορφή της κυματικής συνάρτησης καποια χρονική στιγμή τότε μπορούμε να βρούμε την μορφή της κάθε χρονική στιγμή ! 3:11:57 PM Α. Λαχανάς

Στα επόμενα videos δίνεται η εξέλιξη κάποιων κυματικών συναρτήσεων με τον χρόνο ( για την ακρίβεια των μέτρων των τετραγώνων τους που είναι η πυκνότητα πιθανότητας ) που αφορούν δύο σωματίδια των οποίων οι κυματικές συναρτήσεις την αρχική χρονική στιγμή είναι γνωστές. Στο πρώτο τα σωματίδια είναι σε ένα 2-διάστατο κουτί. Στο δεύτερο κινούνται σε μία διάσταση με αντίθετη κατεύθυνση. Και στις δύο περιπτώσεις τα σωματίδια περιγράφονται από κυματικές συναρτήσεις που έχουν αρχικά την μορφή εντοπισμένων συναρτήσεων Gauss 3:12:00 PM Α. Λαχανάς

3:12:02 PM Α. Λαχανάς

3:12:05 PM Α. Λαχανάς

3:12:07 PM Α. Λαχανάς

Γιατί η κανονικοποίηση είναι ανεξάρτητη του χρόνου ? Η το ίδιο γιατί το ολοκλήρωμα είναι ανεξάρτητο του χρόνου ? Αυτό εξασφαλίζεται μέσω της εξίσωσης της συνέχειας ! Η φυσική σημασία αυτού είναι ότι αν η πιθανότητα να βρεθεί σε όλο τον χωρο το σωματίδιο είναι μονάδα τότε παραμένει μονάδα. Ουτε καταστρέφονται ούτε δημιουργούνται σωματίδια ( εκτός αν ... ) 3:12:09 PM Α. Λαχανάς

Γκαουσιανό κυματόδεμα Το ελεύθερο σωματίδιο Επίπεδα κύματα Γκαουσιανό κυματόδεμα 3:12:14 PM Α. Λαχανάς

3:12:21 PM Α. Λαχανάς

Η άθροιση, η αλλοιώς υπέρθεση, ελεύθερων επιπέδων κυμάτων ονομάζεται και κυματόδεμα η αλλοιώς κυματικό πακέτο ( wave packet ) Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει κυματόδεμα με την μορφή κατανομής Gauss συγκεκριμένου εύρους 3:12:24 PM Α. Λαχανάς

3:12:27 PM Α. Λαχανάς

3:12:29 PM Α. Λαχανάς

Οι μορφές των συναρτήσεων και Οι μορφές των συναρτήσεων και ( την χρονική στιγμή t=0 ) για τιμές της παραμέτρου Α=1 και Α=5 δίνονται στα επόμενα σχήματα ( η Α έχει μονάδες αντίστροφες του τετραγώνου της ορμής ) 3:12:30 PM Α. Λαχανάς

A = 1 A = 5 3:12:32 PM

Η χρονική εξέλιξη της πυκνότητα πιθανότητας δίνεται στο Η χρονική εξέλιξη της πυκνότητα πιθανότητας δίνεται στο επόμενο video όπου οι τιμές των σταθερων ( σε κάποιες μονάδες ) δίνονται από 3:12:34 PM Α. Λαχανάς

Στον κάθετο άξονα δίνονται οι τιμές της συνάρτησης που η γραφική της παράσταση είναι το μαύρο περίγραμμα της πορτοκαλί περιοχής. Για το μέγιστο της είναι στο σημείο Η πορτοκαλί περιοχή έχει εμβαδόν = 1 κάθε χρονική στιγμή και είναι η πιθανότητα να βρεθεί το σωματίδιο σε όλο τον χώρο την στιγμή εκείνη ! Δηλαδή : Η αλλάζει με τον χρόνο αλλα το ολοκλήρωμα της από έως είναι σταθερό και ίσο με την μονάδα ! Η παρουσιάζει διασπορά ( απλώνει με την πάροδο του χρόνου ) , γιατί η φασική ταχύτητα κάθε μονοχρωματικού κύματος δεν είναι σταθερή ! 3:12:37 PM Α. Λαχανάς

3:12:37 PM Α. Λαχανάς