Ένας πατέρας με οικονομική άνεση,

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Αξέχαστα... Ποιος δεν θα ήθελε να επιστρέψει στα χρόνια που:
Advertisements

Αριάδνη Σαχίνογλου, Α’ Γυμνασίου
Ένας πατέρας με οικονομική άνεση, θέλοντας να διδάξει στο γιο του τι σημαίνει φτώχεια, τον πήρε μαζί του για να περάσουν λίγες μέρες στο χωριό, σε κάτι.
…από μικρούς συγγραφείς
Μια όμορφη ιστορία του Paulo Coelho
Για να βάλω λίγο νόημα παραπάνω στη ζωή
Η καθημερινή ζωή στην ύπαιθρο στα χρόνια των Ισαύρων και των Μακεδόνων
ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΡΕΤΑΝΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟ Carl Warner
Ένας πατέρας με οικονομική άνεση,
Τα τρία γουρουνάκια Ονόματα μελών ομάδας:.
Γιατί να μελετούμε Ιστορία;
‘Aπιστος Σύντροφος ?.
ΤΑ ΦΥΤΑ.
The Difference between Rich and Poor People Η διαφορά μεταξύ Πλουσίων και Φτωχών Ανθρώπων.
Η δική μας έρευνα για τη διατροφή
«ποιήσωμεν ἄνθρωπον. Κατ' εἰκόνα Θεοῦ καί ὁμοίωσιν»
Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ.
Ο φίλος μας το περιβάλλον
ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ
Ο Μάνος Χατζιδάκις για το νησί των συναισθημάτων
ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ …
Δ Η Μ Η Τ Ρ Η Σ Ε Υ Σ Τ Α Θ Ι Α Δ Η Σ Τ Α Ξ Η : ΑΤ’1
Ένα ζιζάνιο στη ζύμη Νικολάου Έλενα.
ωρα σκεφτομαι στιχο για να φιαξω…
Κάντε ‘κλικ’ για να μετακινηθείτε ανάμεσα στις διαφάνειες
ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΘΗΝΑ!!!!!
Lord Robert Baden Powell of Gilwell. TΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΗΝΥΜΑ Αγαπητοί μου πρόσκοποι, είμαι 80 ετών (πώς σας φαίνεται;) αλλά δεν μπορώ να πω ότι αισθάνομαι.
« Ποιήσωμεν ἂνθρωπον…»
Μάθημα 3ο 27/10/2012.
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ( ) ( ) ( )
Ο κύκλος του νερού Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου 2014.
(Παλιά εποχή της πέτρας)
Ιωάννης Χρυσόστομος Επίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως Οικουμενικός διδάσκαλος Άγιος της Εκκλησίας Ικανός ρήτορας, γι’ αυτό Χρυσόστομος Προσπάθησε να καταπολεμήσει.
Georgakopoulou Anna. Εμείς«Ανήκειν;»και βέβαια«Ανήκειν»
Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΩΝ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ
Τιτίνα, η κότα σ
Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΣΟΦΟΣ
A Β για το φως και τη σκιά Ένα αλφάβητο.
Ο ΠΡΙΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ.
Σεμπάστιαν Πίλαρτζικ Θάνος Κανέλλος Τζαβέλας Νέστορας
Εργασία από τους μαθητές της Δ΄ τάξης:
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Θανάσης Θεοφιλόπουλος
ΖΩΑ ΜΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΌ ….
ΠΡΩΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ … Μπορείς να σκεφτείς αν υπάρχει τίποτα άλλο που να μας δίνει χαρτί, φρούτα, καρπούς, ξυλεία, φωλιές για τα πουλιά και τα άλλα ζώα,
Μια φορά κι έναν καιρό, υπήρχε ένα νησί στο οποίο ζούσαν όλα τα συναισθήματα. Εκεί ζούσαν η Ευτυχία, η Λύπη, η Γνώση, η Αγάπη και όλα τα άλλα συναισθήματα.
Ουράνιο τόξο.
Ένας πατέρας με οικονομική άνεση, θέλοντας να διδάξει στο γιο του τι σημαίνει φτώχεια, τον πήρε μαζί του για να περάσουν λίγες μέρες στο χωριό, σε μια.
ΟΤΑΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΑΡΕΙ ΦΩΤΙΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ;
Ο γιος του παπά της ενορίας, μόλις πήρε την άδεια οδήγησής του, και ρώτησε τον πατέρα του αν θα μπορούσε να οδηγεί και αυτός το αμάξι της οικογένειας.
« ένα άλλο πιθανό … τέλος ». Την κρίσιμη μέρα τύλιξε τα παπούτσια, τα πήρε στο σπίτι και τα έκρυψε. Προς το απόγευμα έβαλε τα καλά του, ετοιμάστηκε και.
Τα υπέρ και τα κατά Stomikrocosmotistaxismas.blogspot.gr.
Ασπρογάλανο πανί ● Μιλούσανε δυο νεράιδες: ● - Τι σημαία να δώσουμε σ' αυτή τη χώρα; ● είπαν κι έδειξαν την Ελλάδα. ● - Ας ρωτήσουμε την ίδια, είπε η μια.
Ο βασιλιάς και το αλάτι Παραμύθι από τη Λιβύη
Κινητικά Παιχνίδια στο φυσικό περιβάλλον
Το αγαπημένο μου ζώο Το αγαπημένο μου ζώο είναι ο σκύλος. Το όνομα του είναι Ρωμαίο. Είναι σκυλάκι μεσαίου μεγέθους, περίπου 10 κιλά. Είναι μόνο 3 χρονών.
ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΖΩΟ Ο ΚΑΪΖΕΡ ΜΟΥ!!!
Για να βάλω λίγο νόημα παραπάνω στη ζωή
Η ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΚΑΡΔΙΑ Θυμίσαμε στα παιδιά τη προηγούμενη δραστηριότητα μας με τα διαφορετικά είδη καρδιών και προτείναμε να προσθέσουμε μία ακόμη καρδιά ξεχωριστή.
Για να βάλω λίγο νόημα παραπάνω στη ζωή
Τα ζώα που ζουν κοντά μας
ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΥΛΑΚΟΥ E’2 16/19/15.
ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΡΕΤΑΝΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟ Carl Warner
Όταν ο άνθρωπος έγινε γεωργός και κτηνοτρόφος
Για να βάλω λίγο νόημα παραπάνω στη ζωή
Ηλίας Μπουναρτζής/
Αξέχαστα....
Μια όμορφη ιστορία του Paulo Coelho
Κύριε ενοικιαστή. Σας πληροφορώ ότι, το συμβόλαιο που υπογράψαμε εδώ και μερικά εκατομμύρια χρόνια, έφθασε στο.
ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΒΟΛΟΥ
Η Αγγελική Διπλός τόνος Αρβανιτάκη Μαρία. Παίζουμε σχολείο ; Εγώ θα είμαι ο δάσκαλός σου. Κι εγώ ο μαθητής σου. Εμείς θα είμαστε οι δάσκαλοί σας.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ένας πατέρας με οικονομική άνεση, ΤΕΣΤ ΦΤΩΧΙΑΣ Ένας πατέρας με οικονομική άνεση, θέλοντας να διδάξει στο γιο του τι σημαίνει φτώχεια, τον πήρε μαζί του για να περάσουν λίγες μέρες στο χωριό, σε μια οικογένεια που ζούσε στο βουνό

Πέρασαν τρεις μέρες και δυο νύχτες στην αγροικία Καθώς επέστρεφαν στο σπίτι, μέσα στο αυτοκίνητο, ο πατέρας ρώτησε το γιο του: «Πώς σου φάνηκε η εμπειρία;» «Ωραία» απάντησε ο γιος ονειροπολώντας «Και τι έμαθες;» συνέχισε με επιμονή ο πατέρας Ο γιος απάντησε:

- Εμείς έχουμε έναν σκύλο… - Εμείς έχουμε έναν σκύλο… - Εμείς έχουμε έναν σκύλο… …ενώ αυτοί έχουν σκύλους, γάτες, άλογα, κατσίκες και κουνέλια …ενώ αυτοί έχουν άλογα, σκύλους, γάτες, κατσίκια και κουνέλια

Εμείς έχουμε μια πισίνα που φτάνει μέχρι τη μέση του κήπου… …ενώ αυτοί ένα πανέμορφο ποταμάκι δίχως τέλος με κρυστάλλινο νερό και πολλές ομορφιές

Η αυλή μας φτάνει μέχρι το φράχτη… …ενώ η δική τους μέχρι τον ορίζοντα

Εμείς παίζουμε και ζούμε στην εικονική πραγματικότητα του play station... …ενώ αυτοί παίζουν και τρέχουν στα λιβάδια χωρίς να φοβούνται τ’ αυτοκίνητα

- Εμείς τρώμε συσκευασμένα έτοιμα φαγητά γεμάτα συντηρητικά … …ενώ αυτοί αγνά λαχανικά από το κήπο τους και φρέσκα φρούτα από τα δέντρα

Εμείς έχουμε έπιπλα και πόρτες από πλαστικό, σκεύη από πλαστικό, παιχνίδια από πλαστικό… ...ενώ αυτοί ζουν σε σπίτια φτιαγμένα από υλικά που παίρνουν από τη φύση: ξύλο, πέτρα, λάσπη, σίδερο

- Εμείς ζούμε «καλωδιωμένοι» με το κινητό, τον υπολογιστή, την τηλεόραση … …ενώ αυτοί «συνδέονται» με τη ζωή, τον ουρανό, τον ήλιο, το νερό, το πράσινο του βουνού, τα ζώα τους, τη γη τους, την οικογένειά τους

Ο πατέρας έμεινε έκθαμβος από τις απαντήσεις του γιου του… …και ο γιος ολοκλήρωσε με τη φράση: «Σ’ ευχαριστώ μπαμπά, που μου δίδαξες πόσο φτωχοί είμαστε…» «Οὐκ ἔστι πένης ὁ μηδὲν ἔχων ἀλλ’ ὁ πολλῶν ἐπιθυμῶν. Οὐκ ἔστι πλούσιος ὁ πολλὰ κεκτημένος ἀλλ’ ὁ μηδενὸς δεόμενος... ...Ἔκβαλε τὴν ἐπιθυμίαν τοῦ πλοῦτου, καὶ ἐπλούτισας»! Δεν είναι φτωχός όποιος δεν έχει τίποτε, αλλ’ όποιος επιθυμεί πολλά. Δεν είναι πλούσιος όποιος απέκτησε πολλά, αλλ’ όποιος δεν χρειάζεται τίποτε… …Διώξε την επιθυμία του πλούτου και πλούτισες! (Χρυσόστομος)