Β Τάξη - Ενότητα 4 Κατασκευές σχημάτων Μαρία Μ. Χαραλάμπους ( τηλ. 99849153 )

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ένα παράδειγμα διαθεματικής αξιοποίησης ψηφιακών εργαλείων έκφρασης στα Μαθηματικά και στην Πληροφορική. Α. Ψαλτίδου Σ. Δουκάκης Ένα παράδειγμα διαθεματικής.
Advertisements

Παιχνίδι γνώσεων γεωμετρία στη.
Κανονικά πολύγωνα Τουρναβίτης Στέργιος.
Σύντομη Παρουσίαση των Μαθηματικών του Project «Παρθενώνας»
ΣΤΟΧΟΙ: ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
Sketchpad Χρήση του λογισμικού ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ
Σημειώσεις : Χρήστος Μουρατίδης
Η εντολή Δείξε είναι μια εντολή εξόδου και χρησιμοποιείται για:
Το λογισμικό Αράχνη Το λογισμικό αυτό είναι ένα πρωτότυπο λογισμικό για την εκμάθηση του προγραμματισμού στις μικρές ηλικίες Δημοτικό και Γυμνάσιο. Υποστηρίζει.
Σημειώσεις : Χρήστος Μουρατίδης
Τ Ο ΤΕΤΡΆΓΩΝΟ Αιμιλία Αριστείδου. Ά ΣΚΗΣΗ 1 Στο φόντο βρίσκεται ο μικρός Ανδρέας και δίπλα του παρουσιάζει το σχήμα τετράγωνο. Γεια σας φίλοι μου! Σήμερα.
Εμβαδό Ορθ. Παραλληλογράμμου = Μήκος Χ Πλάτος 6 Χ 3 = 18 τ.μ.
Άσκηση 6 Τα εμβαδά των τετραγώνων ΓΔΗΘ και ΑΒΛΘ του σχήματος είναι Ε 2 =900mm 2 και Ε 1 =49cm 2 αντίστοιχα. Να υπολογίσετε το μήκος της ΒΓ.
Τάξη Ε Ενότητα 1 Συμπληρώνοντας τις πράξεις Μαρία Μ. Χαραλάμπους
Τάξη Ε Ενότητα 1 Μαγικά τετράγωνα
Τάξη Ε Ενότητα 1 Πρόσθεση Μαρία Μ. Χαραλάμπους
Τάξη Ε Ενότητα 1 Αφαίρεση Μαρία Μ. Χαραλάμπους
Αντίο Θάλασσα σ. 22 – 23.
Β Τάξη - Ενότητα 4 Αναγνώριση Σχημάτων Μαρία Μ. Χαραλάμπους ( τηλ )
Τάξη Β Ενότητα 4 Διαχωρισμός σχημάτων σε κατηγορίες Μαρία Μ. Χαραλάμπους.
Τάξη Β Ενότητα 4 Κινέζικο τετράγωνο
Ο ΜΑΔΟΠΟΊΗΣΗ Αιμιλία Αριστείδου. Ά ΣΚΗΣΗ 1 Φόντο ένα παιδί που παίζει στο χαλί με το παιχνίδι ξυλάκια. Τα ξυλάκια είναι σε χρώματα: κόκκινά, κίτρινα,
Άσκηση 5 Το τρίγωνο με πλευρές 3,4,5 είναι ορθογώνιο. Αν πολλαπλασιάσουμε τα μήκη των πλευρών του με έναν οποιοδήποτε φυσικό αριθμό λ ( ), το τρίγωνο που.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΑΝΘΑΚΗΣ
Άσκηση 6 Α) Να συμπληρώσετε τον πίνακα: μν X=μ 2 -ν 2 Ψ=2μνΖ=μ 2 +ν Β) Να εξετάσετε αν η κάθε τριάδα αριθμών Χ, Ψ, Ζ του πίνακα, μπορεί να είναι.
21η Συνάντηση Εκπαιδευτικών στη ΔΜ σε Θέματα Τ.Π.Ε. Καστοριά, 18 Οκτωβρίου 2009 Εισαγωγή στην Logo Στυλιάδης Κων/νος, Υπ. Κέντρου ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Ν. Φλώρινας.
ΓΡΑΜΜΕΣ - ΓΡΑΜΜΑΤΑ - ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ - ΧΡΩΜΑ ΙΔΙΟΜΟΡΦΙΕΣ ΠΑΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΡΟΥΖ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΥΠΟ.
Άσκηση 7 Οι πλευρές του ορθογωνίου τριγώνου ΑΒC είναι x-14, x, x+4 και η περίμετρος του είναι 80m. Να υπολογίσετε την τιμή του x και στη συνέχεια να επαληθεύσετε.
Με τη συμπλήρωση του διδακτικού στόχου αυτού ο/η μαθητής/τρια πρέπει:
Άσκηση 7 Ο ιδιοκτήτης ενός οικοπέδου, σχήματος τετράγωνου συμφώνησε με το Δήμο στον οποίο ανήκει να παραχωρήσει μια λουρίδα 10 μέτρων για την κατασκευή.
ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΟΔΗΓΙΕΣ Ήρθε η σειρά σας να δώσετε οδηγίες στα παιδιά της Β’ τάξης για να φτιάξουν μια κατασκευή. Θα ακολουθήσουμε τα ίδια βήματα με το Βιβλίο.
Άσκηση 3 Το ορθογώνιο τρίγωνο ΑΒΓ με υποτείνουσα ΒΓ=10m και το τετράγωνο με πλευρά 5m, έχουν ίσα εμβαδά. Να υπολογίσετε την απόσταση του Α από την ΒΓ.
Τ Ο ΤΡΊΓΩΝΟ Αιμιλία Αριστείδου. Ά ΣΚΗΣΗ 1 Στο φόντο βρίσκεται ένα κορίτσι η Ειρήνη και δίπλα της παρουσιάζει το τρίγωνο. Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Ειρήνη.
Η Γραμμή Μενού. Περιοχή Σχεδίασης Διαθέσιμα Χρώματα. Για να δημιουργήσετε νέο χρώμα κάντε κλικ στην Επεξεργασία χρωμάτων ΕΝΟΤΗΤΑ 3 – Κεφάλαιο 9: Ζωγραφική.
Γλώσσα Προγραμματισμού LOGO
Κάντε κλικ για έναρξη… Τ Ο ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Κέντρο εντολών Χώρος γραφικών (σελίδα) Χώρος σύνταξης διαδικασιών.
Microsoft PowerPoint Powerpoint Κίκα Χρυσοστόμου.
Εξάσκηση στα Γεωμετρικά Σχήματα Δημιουργήθηκε από την Πασχαλίνα Γκρούγια κάντε κλικ για συνέχεια.
Μερικές φορές το αποτέλεσμα εμφανίζεται αμέσως από κάτω.
ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Βασικές γεωμετρικές έννοιες
ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ- ΧΡΩΜΑ.
start  ΤΟ ΑΘΡΟΙΣΜΑ ΤΩΝ ΓΩΝΙΩΝ ΚΑΘΕ ΤΡΙΓΩΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟ ΜΕ 180 ΜΟΙΡΕΣ  ΟΙ ΟΞΕΙΕΣ ΓΩΝΙΕΣ ΜΕ ΠΛΕΥΡΕΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΩΝΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ  ΟΙ.
ΣΤΑΜΑΤΗ ΜΑΡΙΑ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ. Τα Μαθηματικά στην Καθημερινή Ζωή.
Περίμετρος- Εμβαδόν: Διάκριση με τη χρήση ψηφιακού γεωπίνακα ( Μαθηματικά Δ΄ τάξης, Ενότητα 33 «Υπολογίζω Περιμέτρους κι Εμβαδά»)
Κελεπούρη Μαρία Σπανός Βασίλειος Χρυσικού Χρυσάνθη ΒΟΛΟΣ, 31/05/2016
Β’ γυμνασίου(Γεωμετρία)
ΤΡΙΓΩΝΑ.
Βρίσκω το εμβαδό τριγώνου
Ο Dalai Lama είπε «Διαβάστε το για να δείτε αν όντως ισχύει για εσάς!»
ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΟΔΗΓΙΕΣ Ήρθε η σειρά σας να δώσετε οδηγίες στα παιδιά της Β’ τάξης για να φτιάξουν μια κατασκευή. Θα ακολουθήσουμε τα ίδια βήματα με το Βιβλίο.
ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
ΦΤΙΑΧΝΩ ΣΧΗΜΑΤΑ …με προϋποθέσεις.
ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑ 3Ο.
Ας φτιάξουμε ένα ελέφαντα!
Η Logo και ο σχεδιασμός γεωμετρικών σχημάτων
Δραστηριότητα - απόδειξη
Εικόνα 2.1: Το περιβάλλον της MicroWorlds Pro.
Σημειώσεις : Μιχάλης Φίλης
Τρόπος προσαρμογής του Microsoft SharePoint Τοποθεσία Web με σύνδεση
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ Β΄ΕΠΙΠΕΔΟ ΓΙΑ ΠΕ03
Κλικ για επιστροφή στην ερώτηση
Σημειώσεις : Μιχάλης Φίλης
Γλώσσα Προγραμματισμού LOGO MicroWorlds Pro
Δημιουργία πλάνου καθισμάτων
θέμα δήλωση Γραφικό SmartArt με εικόνες σε κόκκινο φόντο
ΣΤΟΧΟΙ: ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
Λογισμικό Εφαρμογών/Επεξεργασία Εικόνας
Δημιουργία πλάνου καθισμάτων
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Β Τάξη - Ενότητα 4 Κατασκευές σχημάτων Μαρία Μ. Χαραλάμπους ( τηλ )

Άσκηση 1: Κατασκευή κύκλου Οδηγίες για γραφικά : Να υπάρχει στο φόντο ένας πίνακας χρώματος καφέ σκούρο με πλαίσιο ανοικτό καφέ χρώμα( να έχει ένα λουλουδάκι πάνω δεξιά στον πίνακα). Δίπλα από στον πίνακα να υπάρχει ένας διαβήτης τον οποίο θα χρησιμοποιήσει ο μαθητής για να κατασκευάσει ένα κύκλο. Να δίνεται η σκιά ενός γκρίζου κύκλου με το κέντρο του.

Οδηγίες προς μαθητή : Τοποθέτησε το αιχμηρό μέρος του διαβήτη στο κέντρο του κύκλου (touch ή με το ποντίκι). Δώσε στον διαβήτη σου το κατάλληλο άνοιγμα (touch ή με το ποντίκι). Περίστρεψε τον διαβήτη για να σχηματίσεις τον κύκλο (η περιστροφή να γίνετε touch ή με το ποντίκι).

Άσκηση 2: Κατασκευή τριγώνου Οδηγίες για γραφικά : Να υπάρχει στο φόντο ο ίδιος πίνακας. Δίπλα από τον πίνακα να υπάρχει μια ρίγα αριθμημένη σε cm την οποία θα χρησιμοποιήσει ο μαθητής για να κατασκευάσει ένα τρίγωνο και μια λευκή κιμωλία. Να δίνεται η σκιά ενός τριγώνου με τελείες στις κορυφές του.

Οδηγίες προς μαθητή : Τοποθέτησε τη ρίγα έτσι ώστε να αγγίζει τις δύο από τις κορυφές του τριγώνου (η ρίγα να μετακινείται touch ή με το ποντίκι). Χρησιμοποίησε την κιμωλία σου για να τραβήξεις μια ευθεία γραμμή που να συνδέει τα δύο αυτά σημεία. Επανέλαβε το ίδιο για να δημιουργήσεις τις άλλες δύο πλευρές του τριγώνου.

(Όταν θα σχηματίσει το τρίγωνο να εμφανίζονται στον πίνακα οι πιο κάτω ερωτήσεις και να δοθεί κενό κουτάκι για να γράψει την απάντηση του ο μαθητής.) Πόσες γωνίες έχει ένα τρίγωνο; Πόσες πλευρές έχει ένα τρίγωνο;

Άσκηση 3: Κατασκευή τετραγώνου Οδηγίες για γραφικά : Να υπάρχει στο φόντο ο ίδιος πίνακας. Δίπλα από τον πίνακα να υπάρχει μια ρίγα αριθμημένη σε cm την οποία θα χρησιμοποιήσει ο μαθητής για να κατασκευάσει ένα τετράγωνο και η κιμωλία. Να δίνεται η σκιά ενός τετραγώνου με τελείες στις κορυφές του.

Οδηγίες προς μαθητή : Τοποθέτησε τη ρίγα έτσι ώστε να αγγίζει τις δύο από τις κορυφές του τετραγώνου (η ρίγα να μετακινείται touch ή με το ποντίκι). Χρησιμοποίησε την κιμωλία σου για να τραβήξεις μια ευθεία γραμμή που να συνδέει τα δύο αυτά σημεία. Επανέλαβε το ίδιο για να δημιουργήσεις τις άλλες πλευρές του τετραγώνου.

(Όταν θα σχηματίσει το τετράγωνο να εμφανίζονται στον πίνακα οι πιο κάτω ερωτήσεις και να δοθεί κενό κουτάκι για να γράψει την απάντηση του ο μαθητής.) Πόσες γωνίες έχει ένα τετράγωνο; Πόσες πλευρές έχει ένα τετράγωνο;

Άσκηση 4: Κατασκευή ορθογωνίου Οδηγίες για γραφικά : Να υπάρχει στο φόντο ο ίδιος πίνακας. Δίπλα από τον πίνακα να υπάρχει μια ρίγα αριθμημένη σε cm την οποία θα χρησιμοποιήσει ο μαθητής για να κατασκευάσει ένα ορθογώνιο και η κιμωλία. Να δίνεται η σκιά ενός ορθογωνίου με τελείες στις κορυφές του.

Οδηγίες προς μαθητή : Τοποθέτησε τη ρίγα έτσι ώστε να αγγίζει τις δύο από τις κορυφές του ορθογωνίου (η ρίγα να μετακινείται touch ή με το ποντίκι). Χρησιμοποίησε την κιμωλία σου για να τραβήξεις μια ευθεία γραμμή που να συνδέει τα δύο αυτά σημεία. Επανέλαβε το ίδιο για να δημιουργήσεις τις άλλες πλευρές του ορθογώνιου.

(Όταν θα σχηματίσει το ορθογώνιο να εμφανίζονται στον πίνακα οι πιο κάτω ερωτήσεις και να δοθεί κενό κουτάκι για να γράψει την απάντηση του ο μαθητής.) Πόσες γωνίες έχει ένα ορθογώνιο; Πόσες πλευρές έχει ένα ορθογώνιο;