ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Διαδικτυακός εκφοβισμός
Advertisements

Οι εκπαιδευτικοί: Τουλιόπουλος Φώτης
X I ΣΤΟ ΒULLYING.
ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ (BULLYING)
Επιπτώσεις του ηλεκτρονικού εκφοβισμού
Οι εκπαιδευτικοί: Τουλιόπουλος Φώτης
Μαρία Κουφέλου Μαρία Παυλή Θάλεια Τσουκαρέλλη Όλγα Δουγραματζή
6η ΜαρΤΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ
ΟΡΙΣΜΌΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΘΥΤΕΣ ΘΥΜΑΤΑ ΘΕΑΤΕΣ
«Εξαρτήσεις…τις χρειάζομαι;»
Η ΒΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!!! 54ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΡΤΕΜΙΣ ΔΑΜΙΓΟΥ
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α’ ΕΠΑ.Λ.
7ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης
Εργασία της μαθήτριας Γ’ τάξης
ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ
4ο Λύκειο Θεσσαλονίκης Μέλη ομάδας: Ραφαήλ Άλλα Λαμπρινή Γκέτσκα
BULLYING Τελευταία γίνεται μεγάλη αναφορά στην ενδοσχολική βία μεταξύ των μαθητών και η πολιτεία με διαφημιστικά της μηνύματα, ξεκίνησε την ενημέρωση του.
Οι εκπαιδευτικοί: Τουλιόπουλος Φώτης
Ορισμός εκφοβισμού Πότε εμφανίστηκε;
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ Β’ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤ’ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
Cyberbullying και ασφαλής χρήση
Τι ΕΙναι η βια;. Τι ΕΙναι η βια; Που ςυμβαινει; Σχολείο Σπίτι Δουλειά Ανάμεσα σε διαφορετικά κράτη Άνθρωποι σε επαφή με διαφορετική δύναμή.
Ο ρόλος του θύτη στην ενδοσχολική βία Το προφίλ και τα χαρακτηριστικά του, τα αίτια που τον ωθούν και οι συνέπειες των πράξεών του.
ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ – ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΒΙΑ
ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ.
ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ.
Ηλεκτρονικός εκφοβισμός
ΣΤΕΛΛΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ ΣΤ ΄1. Θ ύμα Θ ύτης Θ εατής.
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ
ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ (CYBERBULLYING)
H ηλεκτρονική παρενόχληση (cyberbullying) είναι η επιθετική συμπεριφορά από πρόθεση με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων. Τέτοιου είδους συμπεριφορές μπορεί.
ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ
Η Γραμμή Βοηθείας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ
ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΒΙΑ
Αθηνά Παρασύρη ΄Β Γυμνασίου Πληροφορική.  Η ψηφιακή παρενόχληση(cyberbulling) είναι ένα φαινόμενο, που εξαπλώνεται δραματικά στο μισό του αιώνα μας καθώς,
“ Ένας 15χρονος έστειλε μήνυμα μέσω e- mail και γνωστοποιούσε ότι τον κορόιδευαν για μια συμπεριφορά που είχε και που δεν ταίριαζε με το στερεότυπο συμπεριφοράς.
Project Β' Λυκείου. Πολλοί έφηβοι στρέφονται στο διαδίκτυο, προκειμένου να αντιμετωπίσουν συναισθήματα άγχους, μοναξιάς, κατάθλιψης. Είναι ένας τρόπος.
Ενδοσχολική βία και εκφοβισμός
Η παρενόχληση στο διαδίκτυο είναι ένα φαινόμενο με αυξανόμενες διαστάσεις που προκύπτει όταν παιδιά ή έφηβοι παρενοχλούνται μεταξύ τους στο κυβερνοχώρο.
CYBER BULLYING.
Θέμα project : Cyberbullying
BULLYING Μάριος Κρασσάς Ειρήνη Τσατσαλμά Νίκη Κατιδενιού Σπύρος Τούμπας Αντωνία Βασιλείου Β’ τάξη Γυμνασίου.
Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού Σταθείτε στο ύψος σας παρά … αδιάφορα στον κυβερνοεκφοβισμό Το φαινόμενο Cyberbullying.
Όλοι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ, όλοι ΙΣΟΙ.
Θοδωρής Λάζαρης, Πρόδρομος Σχιστοχείλης, Λευτέρης Πάνου.
Βία στα σχολεία. Τι είναι ο εκφοβισμός; O σχολικός εκφοβισμός συμβαίνει όταν κάποιος μαθητής ή μαθήτρια χρησιμοποιεί επανειλημμένα τη δύναμη του/της,
Bullying.
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΙΑΝΟΣ
Ασφάλεια στο διαδίκτυο
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ
ΒΙΑ, ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ, BULLYING (εκφοβισμός).
Διαδικτυακός εκφοβισμός
Τι σημαίνει Διαδικτυακός Εκφοβισμός ;
Ας διαγράψουμε (delete) τον φόβο για το διαδίκτυο
Project Όνομα: Μαρία – Ηλέκτρα Γοντσιτοπούλου Τάξη: Β’1
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
C.B.I (Cyber Bullying Investigation)
Εκφοβισμός στα σχολεία
Aλεξάνδρα Τ. Aγγελική Ν. Ραφαήλ Φ. Σπυριδούλα Λ. ΣT1
Ερευνητική εργασία Θέμα: Σχολική βία Κατάλογος μαθητών:
Έρευνα για το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού
Project Β΄ Γενικού Λυκείου Νιγρίτας Θέμα: Ηλεκτρονική Παρενόχληση
Η ομάδα Αγωγής Υγείας του 39ου Γυμνασίου Αθηνών υλοποίησε ένα πρόγραμμα με θέμα “Διαδικτυακή Βία”. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από 30 μαθητές σε δύο βασικά.
Κίνδυνοι του διαδικτύου
Εκφοβισμός είναι δυνατό να συμβεί μέσω του Διαδικτύου και περιλαμβάνει εσκεμμένη, επαναλαμβανόμενη και εχθρική συμπεριφορά απέναντι σε άτομο ή ομάδα ατόμων.
Διαδικτυακός Εκφοβισμός (Cyberbullying)
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ CYBER BULLYING CYBER BULLYING ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Ομάδα Project A3 - 1ο Γενικό Λύκειο Ζακύνθου

202 ερωτηματολόγια – Μαθητές Γ Γυμνασίου – Γ Λυκείου

Εκφοβισμός (Bullying) Θύμα γίνεται ένα παιδί όταν … Λένε άσχημα και δυσάρεστα πράγματα γι’ αυτό ή το κοροϊδεύουν Το αγνοούν εντελώς ή το αποκλείουν από την παρέα τους ή από δραστηριότητες Λένε ψέματα ή διαδίδουν φήμες εναντίον του και προσπαθούν να κάνουν και τους άλλους να το αντιπαθήσουν ή να το πληγώσουν Το απειλούν, σπρώχνουν, κλωτσούν ή χτυπούν

Διαδικτυακός Εκφοβισμός CYBER BULLYING Αποστολή κειμένων, e-mail ή άμεσων μηνυμάτων στο θύμα με υβριστικό, βλαβερό ή απειλητικό περιεχόμενο. Κλοπή ταυτότητας του θύματος ή παραβίαση του προσωπικού του λογαριασμού και χρήση του ονόματος. Δημοσίευση ή αποστολή σε πολλαπλούς παραλήπτες προσωπικών ή/και ευαίσθητων πληροφοριών του θύματος. Δημιουργία ιστοσελίδων που στοχοποιούν το θύμα καλώντας και άλλους να το παρενοχλήσουν διαδικτυακά. Εγγραφή θύματος σε ιστοχώρο πορνογραφικού περιεχομένου χωρίς τη συγκατάθεσή του. Επίθεση με αποστολή ιών ή άλλων κακόβουλων προγραμμάτων με στόχο τον υπολογιστή του θύματος. 61% 54% 49% 37% 32% 31%

ΑΙΤΙΕΣ Για «πλάκα» Ζήλια Εκδίκηση λόγω προσωπικών διαφορών Φυλετικός ή Σεξουαλικός Ρατσισμός Οπαδικός, πολιτικός ή θρησκευτικός φανατισμός και μισαλλοδοξία ………………………………………………………... 59% ………………………………………………………... 52% 51% …... 47% …... 20%

ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ - ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ - ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ Άγχος – Στενοχώρια Θυμός - Επιθυμία εκδίκησης Ντροπή - Χαμηλή αυτοεκτίμηση Αδιαφορία – Ψυχραιμία Απόγνωση Κατάθλιψη - Μοναξιά ……………………………………... 41% …………………... 39% …………... 38% ………………………... 33% ………………………………….……………………... 32% ………………………... 17%

ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ - ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ Αλλαγή διάθεσης, μειωμένη σχολική επίδοση Επιθετική συμπεριφορά Κοινωνική Απομόνωση - Αποφυγή σχολείου Διαταραχές στον ύπνο - Προβλήματα υγείας Τάση αυτοκτονίας Αυξημένη χρήση αλκοόλ ή άλλων ουσιών 60% ………………………... 52% 50% 39% ……………………………... 39% ... 32%

ΠΡΟΛΗΨΗ Εκπαίδευση των παιδιών στην ασφαλή χρήση των κοινωνικών δικτύων Συστηματική ενημέρωση της σχολικής κοινότητας πάνω στο θέμα Παιδεία - Καλλιέργεια του αλληλοσεβασμού στη βάση της διαφορετικότητας Συστηματική υποστήριξη των νέων από ειδικούς επιστήμονες (ψυχολόγους) Αυστηροποίηση-γνωστοποίηση νομοθεσίας ………………... 56% …….………... 55% ….…………... 53% …..………... 40% 37%

Τρόποι πρόληψης στο χώρο του σχολείου Θέσπιση ξεκάθαρων κανόνων για τη χρήση λογισμικού και την πρόσβαση σε δίκτυα. Χρήση λογισμικών φίλτρων και έλεγχος όλων των υπολογιστών του σχολείου. Υιοθέτηση προληπτικών προγραμμάτων που περιλαμβάνουν μαθήματα σχετικά με τον διαδικτυακό εκφοβισμό.

1. Για τα παιδιά Συνδέσου μόνο με φίλους. Μη γνωστοποιείς τον κωδικό σου. Κράτα τις ρυθμίσεις σου μυστικές. .

2.Για τους γονείς & δασκάλους Γίνετε μέλη στο facebook. Μάθετε πώς δουλεύουν τα διάφορα site όπου έχουν πρόσβαση τα παιδιά σας. Διδάξτε ασφάλεια και υπευθυνότητα. .

3. Για τους φίλους Μη μένετε απαθείς. Βοηθείστε το φίλο σας. Αναφέρετε τον εκφοβισμό στους γονείς και στους δασκάλους σας. .

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ Καταγγελία σε ειδική κρατική υπηρεσία (Δίωξη Ηλεκτρονικού εγκλήματος) Συζήτηση στην οικογένεια, στο σχολείο ή σε έμπιστο ενήλικα Λήψη ψηφιακών αμυντικών μέτρων π.χ. «αποκλεισμός» του θύτη Ενημέρωση γονέων θύτη, για να παρέμβουν Αγνόηση των μηνυμάτων Βοήθεια από ψυχολόγο ή Γραμμή Βοήθειας ………………………... 58% ………………………………………... 54% ………………….……………………... 54% .. 32% …………………………………………... 32% .. 28%

Η (διαδικτυακή) γλώσσα κόκκαλα δεν έχει και κόκκαλα τσακίζει! Διαδικτυακή Η γλώσσα κόκκαλα δεν έχει και κόκκαλα τσακίζει!