Εισαγωγή στη Διαπολιτισμική Παιδαγωγική

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Παρουσίαση της Ετήσιας Έκθεσης του ΟΗΕ (INCB) για τα ναρκωτικά 2009.
Advertisements

Συνεισφορά στις ελληνικές εξαγωγές ανά περιφέρεια Διάστημα: Ιαν-Ιούνιος 2012 •70% των ελληνικών εξαγωγών εξακολουθεί να πραγματοποιείται από τις περιφέρειες.
Ενότητα 1 ΟΙ ΧΑΡΤΕΣ Μαθήματα
Μετανάστευση - Ένταξη των μεταναστών Βασίλειος Πανταζής Μετανάστευση, Διαδικασίες Ένταξης των Μεταναστών και των Παιδιών των Μεταναστών στην Ελληνική.
ΑΝΘΕΚΤΙΚΗ - ΠΟΛΥΑΝΘΕΚΤΙΚΗ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗ
Μελετώντας με χάρτες τη θέση της Ευρώπης στο κόσμο
1. Ο Ελληνορωμαϊκός κόσμος την εποχή του Χριστού στη γη Ισραήλ
Χαρτογραφώ- Κατανοώ- Δημιουργώ
Η Ελληνική επανάσταση του 1821 υπήρξε ο αγώνας για απελευθέρωση των Ελλήνων από την οθωμανική καταπίεση. Ήταν η τελευταία από μια σειρά εξεγέρσεων που.
Β΄ τμήμα μετανάστευσης μ Χ Χώρες προορισμού Αυστραλία, Ευρωπαϊκές χώρες και Δυτική Γερμανία.
Παγκοσμιοποίηση και Αντίσταση Ορίζοντας την παγκοσμιοποίηση
H πολιτική διαίρεση της Ευρώπης
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΥΣΜΟΣ.
PROJECT: ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΙΣΜΟΣ
Αυτόχθονες Λαοί Γκαμπριέλ ΣΤ1.
Βίκυ Σμπαρούνη Accounting & Taxation Manager ΕΒΕΑ - 14/04/2010
για τη διδασκαλία της Ιστορίας
Τα χαρακτηριστικά του πληθυσμού της Ευρώπης
Γεωγραφικοί όροι: ευνοϊκό κλίμα, εύφορο έδαφος / οικονομικοί: εκμετάλλευση υπεδάφους, ανάπτυξη βιομηχανίας, τουρισμός/ ιστορικοί: ανάπτυξη σημαντικών.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΑΝΘΑΚΗΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ
1η εργασία: Χρησιμοποιώντας τον χάρτη πυκνότητας πληθυσμού στη Γη καταλήξτε σε συμπεράσματα για την πυκνότητα του πληθυσμού της Ευρώπης Απάντηση: Εκτός.
Οι Βαλκανικές χώρες.
Κωνσταντίνος Οικονομίδης Β’2 Θρησκευτικά Υπεύθυνος Καθηγητής : Γ.Καπετανάκης 16/12/13.
Χάρης Αλεξίου Νικόλας Βουβάκης
Ανακάλυψη και Εξερεύνηση Αμερικής (15ος αι μ Χ)
 Πληθυσμός :  Πληθυσμός :
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ
ΜΑΘΗΜΑ 3 Το κράτος, το έθνος και οι υπερεθνικοί οργανισμοί.
Επισκόπηση μεταναστευτικών ροών
ΑΦΟΜΟΙΩΣΗ Η ΕΝΤΑΞΗ; ΜΟΝΤΕΛΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
Αυτόχθονες πληθυσμοί Μενεξιά Στ1..
Γιώργος Μαυρομμάτης.  Το 2011 ο πληθυσμός της ΕΕ (27) ήταν εκ. Σε σχέση με 1/1/ εκ. περισσότεροι. Ο.5 εκ. φυσικοί λόγοι ( γεννήσεις.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ.  Η σημερινό διάλεξη είναι μια μορφή εισαγωγής στο υποχρεωτικό μάθημα ‘ Βασικές αρχές Ανθρωπογεωγραφίας ’  Αλλά τι είναι η ανθρωπογεωγραφία.
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ
Από ποιες θάλασσες βρέχεται η Ευρώπη; Ποιο είναι το μήκος της ακτογραμμής της; Τι έχουν προκαλέσει οι πάγοι στις ακτές της Βόρειας Σκανδιναβίας;
Μετανάστες μαθητές: υποστηρικτικά μοντέλα και ευρωπαϊκές εκπαιδευτικές προσεγγίσεις. Το παράδειγμα του 2oυ Γυμνασίου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ελληνικού.
Η ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΗΜΕΡΑ
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ. ΓΕΩΓΡΑΦΟΣ ● Πρωτεύουσα: Λισαβόνα ● Βρίσκεται στη νοτιοδυτική Ευρώπη ● Συνορεύει με την Ισπανία ● Βρέχεται από τον Ατλαντικό Ωκεανό.
ΚΟΙΝΩΝΙΟΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΑ 5 η Θεματική ενότητα Διγλωσσία, πολυγλωσσία, επαφή γλωσσών Διδάσκων: Γιώργος Ανδρουλάκης ΠΤΔΕ, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας 1.
Τα χαρακτηριστικά του πληθυσμού της Ευρώπης Παναγιώτης Αυγουστίδης 5 ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης Γεωγραφία Β΄ Γυμνασίου
Γιώργος Μαυρομμάτης.  Το 2011 ο πληθυσμός της ΕΕ (27) ήταν εκ. Σε σχέση με 1/1/ εκ. περισσότεροι. Ο.5 εκ. φυσικοί λόγοι ( γεννήσεις.
Η κατανομή των Ηπείρων και των Ωκεανών Ωκεανοί και θάλασσες Ούρδας Ιωάννης
Η ΕΠΟΧΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΤΗΣ ΔΙΑΣΤΑΣΗ 12 ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ EUROPEAN REGIONAL SCIENCE ASSOCIATION.
22 Δεκεμβρίου Επιχειρηματικές αποστολές - Επενδύσεις ●Αποστολές στο εξωτερικό: 66 αποστολές & επαφές με περισσότερες από 1930 επιχειρήσεις 2012:
ΠΜΣ Ευρωπαϊκή Κοινωνική Πολιτική Ευρωπαϊκές Πολιτικές Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Θεματική ενότητα 2 ου εξαμήνου / 3 τρίωρα σεμινάρια.
ΕΤΕΡΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΕΤΗΤΗ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ RICHARD CLOGG Φοιτητριες: ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ.
Τα χαρακτηριστικά του πληθυσμού της Ευρώπης
Σ.Ηλιάδου-Τάχου, Επίκουρη Καθηγήτρια ΠΤΔΕ Φλώρινας
ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
ΚΕΙΜΕΝΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ
Eτερότητα και Εκπαίδευση στην Ελληνική Διασπορά
Η ήπειρος που θα εξερευνήσουμε
Οι γεωγραφικές συντεταγμένες της Γης
Από την κρίση της βυζαντινής Αυτοκρατορίας στην οθωμανική κυριαρχία
Πολίτη Τριανταφυλλιά 1ο ΔΣ Ελευθερούπολης
Μετανάστευση.
ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ Η μελέτη των διεθνών σχέσεων από μια χωρική ή αλλιώς γεωγραφική οπτική Αναλύει και συσχετίζει γεωγραφικούς παράγοντες για να διαγνώσει την.
Άννα Τορτοπίδου Παναγιώτης Πρίτσας Πηγή: wikipedia
Μάθημα 29: Ο πήθυσμός της Ευρώπης
Σ.Ηλιάδου-Τάχου, Καθηγήτρια ΠΤΔΕ Φλώρινας
Σχολειο ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ;
Η έντονη αθλητική δραστηριότητα που ανέπτυξαν οι πρόσφυγες στην Ελλάδα μετά την Μικρασιατική Καταστροφή, δεν ήταν απλώς και μόνο η αγάπη τους προς τον.
Η αναχώρηση σε παλαιότερες εποχές Οι δυσκολίες του ταξιδιού
ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Καταγραφής Ενδιαφέροντος των Επιχειρήσεων – Μελών του ΕΒΕΘ για τις Αγορές του Εξωτερικού.
Ηλίας Μπουναρτζής/
Ηλίας Μπουναρτζής/users.sch.gr/bounartzis
ΈΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ Η ιστορία του Ελληνισμού στον Πόντο έχει ως επίσημη αφετηρία την ίδρυση της Σινώπης στα βόρεια παράλια της Μ. Ασίας από Ίωνες ναυτικούς.
Διαπολιτισμική Προσέγγιση και Παγκοσμιοποίηση
1.ΤΑ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ α. Ο πληθυσμός. Η ΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ 19ΟΥ ΑΙΩΝΑ 1830 : ίδρυση ανεξάρτητου ελληνικού κράτους : Στερεά Ελλάδα,
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Εισαγωγή στη Διαπολιτισμική Παιδαγωγική Η μετανάστευση ως κοινωνικό φαινόμενο και η επιστημονική προσέγγισή του Μιχάλης Δαμανάκης

Μετανάστευση Μετακίνηση πληθυσμών Εσωτερική Εξωτερική Διαεθνική

Τόπος προέλευσης Τόπος υποδοχής Τόπος προέλευσης Τόπος υποδοχής Χώρα αποστολής Χώρα υποδοχής Χώρα προέλευσης Χώρα διαμονής Χώρα προέλευσης Χώρα εισόδου

ΣΚΙΑΓΡΑΦΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ

Φεουδαρχικό Σύστημα και μετακίνηση πληθυσμών Φεουδαρχικό Σύστημα και μετακίνηση πληθυσμών Παραδείγματα από τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία (Ν. Φωκάς, Κρήτη) Παραδείγματα από την Τσαρική Ρωσία (Κριμαία –Μαριούπολης)

Νεωτερικότητα και εθνικά κράτη Εθνικά κράτη και μετακινήσεις πληθυσμών Αποικιοκρατία ( Map 4.1) Παραδείγματα από την ελληνική ιστορία (ανταλλαγή πληθυσμών) Παραδείγματα από την ελληνική μετανάστευση (Map 4.2) (ΗΠΑ, Αυστραλία, Βέλγιο, Γερμανία)

Μετανεωτερικότητα/παγκοσμιοποίηση και μετακινήσεις πληθυσμών Μετανεωτερικότητα/παγκοσμιοποίηση και μετακινήσεις πληθυσμών Χαρακτηριστικά της μετανάστευσης κατά τις δεκαετίες 1950-1973, (Map 5.1 ) Χαρακτηριστικά της σύγχρονης μετανάστευσης ( από το 1973 ), (Map 5.2) Παραδείγματα από την ελληνική περίπτωση, παλαιότερα και σήμερα

Γεωγραφία της Νεοελληνικής Διασποράς Ιστορική Διασπορά Μεταναστευτική Διασπορά Αμερική (βόρεια και νότια) Αυστραλία Ευρώπη Αφρική Παρευξείνιες χώρες Αίγυπτος Τουρκία , Αλβανία

Χρονικές και γεωγραφικές μετακινήσεις ΧΑΡΤΕΣ MAPS/KARTEN Quelle: Castles,S & Miller, M.J 2009

Θεωρητικές προσεγγίσεις του φαινομένου της μετανάστευσης Ενδεικτικά θεωρητικά μοντέλα: Κέντρου-περιφέρειας Απώθησης- έλξης Παγκόσμιων συστημάτων και διεθνούς καταμερισμού της εργασίας Δικτύων

Κέντρου-περιφέρειας

KENTRO ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Α’ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Β’ Κέντρο

Απώθησης-έλξης

Παγκόσμια συστήματα και διεθνής καταμερισμός της εργασίας Παγκόσμια συστήματα και διεθνής καταμερισμός της εργασίας