Η πόλη Η πόλη είναι ένας ζωντανός οργανισμός που γεννιέται, μεγαλώνει, ακμάζει, παρακμάζει κι ενίοτε πεθαίνει.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
GB ( ) 5 1 ( ) ( ) ( /cm 2 ) 0.2 /30min·φ90 (5 /m 3 ) 0.4 /30min·φ90 (10 /m 3 ) /30min·φ90 (25 /m 3 )
Advertisements

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
1 Έρευνα 16-19/5/05 Πανελλαδική πολιτική έρευνα κοινής γνώμης ΠΕΙΡΑΙΑΣ Μάιος 2005.
1 Πρόγραμμα «ΜΕΛΙΝΑ- Εκπαίδευση και Πολιτισμός»  Πρόγραμμα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, σε θέματα αισθητικής αγωγής.  1995.
1 Δορυφορικό 2 ης ομάδας. 2 Είσαι στη μέση του μαθήματος και βλέπεις...  έναν μαθητή να βγαίνει από την αίθουσα διδασκαλίας,  δύο μαθητές να μιλούν.
Κυκλοφοριακοί – Πολεοδομικοί - Περιβαλλοντικοί Στόχοι  Δημιουργία συνθηκών ασφαλείας για την κίνηση των ποδηλάτων.  Απελευθέρωση πεζοδρομίων από σταθμευμένα.
Δραστηριότητα 6: Από πού έρχονται και πού πηγαίνουν οι μετανάστες; Διαφάνεια 1: Στόχος >Να εξετάσουμε μερικά στοιχεία για τα πρότυπα της μετανάστευσης.
Κυκλοφοριακή αγωγή Ένα πρόγραμμα για να μάθουμε να κυκλοφορούμε με ασφάλεια. Β΄ Δημοτικού 12ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου Υπεύθυνοι προγράμματος : Θωμάς.
1 “Ανάπτυξη και Εφαρμογή Ολοκληρωμένου Συστήματος για τον Έλεγχο και την Παρακολούθηση των Μονάδων Επεξεργασίας Αστικών Λυμάτων στην Κύπρο, COMWATER” (Δεκέμβριος.
To ποδήλατο στην πόλη το παράδειγμα της Critical Μass Ηρακλείου.
ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ- ΑΘΗΝΑ, ΜΙΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗ ΠΟΛΗ
Η Μαγούλα Είναι μια αστική περιοχή στην δυτική πλευρά του Θριασίου.
Μια πόλη για τους πεζούς
Το υλικό του Υπολογιστή
ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΗΓΜΕΝΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ Θέμα που απασχόλησε την Δικαιοσύνη: • Αποτίμηση θυγατρικών εταιρειών Θέματα που μπορεί να απασχολήσουν την Δικαιοσύνη: • Εφαρμογή.
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΩΝ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ, ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
6ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας Α΄ τάξη - ερευνητική εργασία Σχ
Λύκειο Αγίου Νικολάου Τάκη Βασιλική Όθωνος Κατερίνα
Θέμα: ΝΕΑΝΙΚΗ ΟΔΙΓΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ
ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ - ΠΡΟΣΤΙΜΑ Κ.Ο.Κ.
ΟΜΑΔΑ 6 Εναλλακτικοί τρόποι μετακίνησης στην ευρύτερη κεντρική περιοχή της Πάτρας.
«Προσέχω-κοιτώ-ασφαλώς κυκλοφορώ»
Μαρία Κούνδουρου PROFESSIONS ©Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.
Δασκάλες: Βούλα Τζιαούρη
Page  1 Ο.Παλιάτσου Γαλλική Επανάσταση 1 ο Γυμνάσιο Φιλιππιάδας.
ΝΕΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Α’, Β’, & Γ’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Ανδρέας Σ. Ανδρέου (Αναπλ. Καθηγητής ΤΕΠΑΚ - Συντονιστής) Μάριος Μιλτιάδου, Μιχάλης Τορτούρης.
1 Γυναίκες και επιστήμη: μια πρώτη διερεύνηση Λάουρα Αλιπράντη Κύρια Ερευνήτρια, Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών.
© GfK 2012 | Title of presentation | DD. Month
-17 Προσδοκίες οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρώπη Σεπτέμβριος 2013 Δείκτης > +20 Δείκτης 0 a +20 Δείκτης 0 a -20 Δείκτης < -20 Σύνολο στην Ευρωπαϊκή Ένωση:
+21 Προσδοκίες οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρώπη Δεκέμβριος 2013 Δείκτης > +20 Δείκτης 0 να +20 Δείκτης 0 να -20 Δείκτης < -20 Σύνολο στην Ευρωπαϊκή Ένωση:
1. Πιστεύετε ότι υπάρχουν διακρίσεις σε σχέση με:.
Έρευνα για το Εθνικό Φορολογικό Σύστημα Αθήνα 9 Νοεμβρίου ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Ι.Ο.Φο.Μ. Ι.Ο.Φο.Μ. – Π.Μ.Σ. Φορολογία και Ελεγκτική.
1 4 Square Questions B A D C Κοιτάξτε προσεκτικά το διάγραμμα. Θα σας κάνω 4 ερωτήσεις γι’ αυτό το τετράγωνο. ΕΤΟΙΜΟΙ;
Η μαθητική μετακίνηση του 1ου ΕΠΑΛ Ν.Ιωνίας
6 Μαρτίου 2013, ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού
ΠΟΝΤΟΣ - ΣΜΥΡΝΗ.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΙΝΔΟΥ
« Επιπτώσεις από την πεζοδρόμηση της οδού Πανεπιστημίου » 1.
3 Συλλογή Στοιχείων 24 Νοεμβρίου έως 5 Δεκεμβρίου 2005 Εκλογική συμπεριφορά 1 3 ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ( Πρόθεση ψήφου )
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ
Νεοχώρι, Τ.Κ , Πήλιο, Μαγνησία
Good Karma Αυτό είναι ένα μικρό - ευχάριστο ανάγνωσμα. Απόλαυσέ το!
Α.Π.Θ. Π.Τ.Δ.Ε. Π.Μ.Σ Επιστήμες της Αγωγής-Κατεύθυνση Διδακτική των Φυσικών Επιστημών και Νέες Τεχνολογίες Διερεύνηση εφαρμογής.
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ 2007 ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΛΟΓΕΣ ΜΑΚ 1.Γ. Παπανικολάου (n= 71) 2.Ευαγγελισμός (n= 60) 3.Άγ. Σάββας,
Travel Salesman. ABDCA, ABCDA, ACBDA, ACDBA, ADBCA, ADCBA … (3!) 3 σταθμοί και 1 βάση (3! διαδρομές) 4 σταθμοί και 1 βάση (4! = 24) 5 σταθμοί και 1 βάση.
Διάγραμμα 1 Φεβρουάριος 2012 αποτελέσματα παγκύπριας τηλεφωνικής έρευνας, χρήσης του διαδικτύου στην Κύπρο για οικονομική πληροφόρηση © συντάχθηκε για.
Διάγραμμα 1: Φύλο. ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΥΠΡΟΥ (ΔΡ ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ) ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ.
Ενιαίο Πλαίσιο Προγράμματος Σπουδών Πληροφορικής.
Δημιουργικό Marketing συνθέσεις...με χρωματιστούς όγκους παιδικές.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕCOMOBILITY. ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΣΟΣΤΑΕΡΩΤΗΣΗ 1 Με τι συνηθίζετε να πηγαίνετε στο σχολείο; Α) με τα πόδια Β) με το αυτοκίνητο Γ) με λεωφορείο.
1 Τ.Ε.Ι. ΚΑΒΑΛΑΣ Σ.Δ.Ο. Τμήμα: Διαχείριση Πληροφοριών Ον.Επ.: Μπίκος Κωνσταντίνος Μάντη Χρυσάνθη Χατζημάρκου Αθηνά Καπίταλη Ζωή Εισηγητής: Χατζής Θέμα:
Conducting Effective Meetings ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ Μετάφραση-Επιμέλεια: Ελπίδα Βάπτισμα.
Τα προϊόντα της EmGoldEx Τα προϊόντα της EmGoldEx Ράβδοι χρυσού 24k καθαρότητας 999,9 απο 1 έως 100 γραμμάρια Όλες οι ράβδοι χρυσού είναι πιστοποιημένες.
Ασφαλώς Πλοηγώ! Γυμνάσιο Καπανδριτίου Σχ.Έτος ᅠ Παρουσίαση Ερωτηματολογίου μαθητών.
ΜΑΘΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΜΕΤΑΓΓΙΣΗ ΑΙΜΑΤΟΣ - ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Τα προβλήματα στην διαχείριση της πληροφορίας μέσα στην επιχείρηση
Σήματα οδικής κυκλοφορίας
+19 Δεκέμβριος 2014 Δείκτης > +20 Δείκτης 0 έως +20 Δείκτης 0 έως -20 Δείκτης < -20 Συνολικά της ΕΕ: +5 Δείκτης > +20 Δείκτης 0 έως +20 Δείκτης 0 έως -20.
Σχολικό έτος ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ
ΕΡΕΥΝΑ ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. - Ο.Λ.Μ.Ε. (Απρίλης – Μάης 2008)
Αγγελική Γεωργιάδου- Αναστασία Πεκτέσογλου Δράμα 2006
Κατερίνα Θεοδοσέλη, Συντονίστρια Εθνικού Δικτύου Κυκλοφοριακής Αγωγής
Αποτελέσματα έρευνας Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στις 14/2, 20/3, 27/3 του 2012 επί της Οδού Κων. Παλαιολόγου στην Σπάρτη. Στηρίχθηκε στην παρατήρηση της.
Κυκλοφοριακή Αγωγή Στο πρόγραμμα αυτό συμμετείχε το σχολείο μας (Ειδικό Κωφών & βαρήκοων Ιωαννίνων), καθώς και το Ειδικό Τυφλών Ιωαννίνων.
Όνομα: ????????????????? Θέμα: Κυκλοφοριακή αγωγή
ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΠΕΖΟΥΣ Ελισάβετ Κατσαούνη Ανδριάνα Κοιλιά
ΧΡΗΣΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ ΣΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ; ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΜΕ
Μελέτη αστικού περιβάλλοντος ΚΠΕ Μουζακίου
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Η πόλη Η πόλη είναι ένας ζωντανός οργανισμός που γεννιέται, μεγαλώνει, ακμάζει, παρακμάζει κι ενίοτε πεθαίνει.

Η πόλη Η πόλη είναι επένδυση. Όσο πιο πολύ την αγαπήσουμε κι όσο πιο πολλά της δώσουμε, τόσα πιο πολλά θα μας γυρίσει πίσω.

Θυμήσου...

4 αρχές Η αρχή της πρόληψης Η αρχή της ισότητας και της συνευθύνης Η αρχή της γνώσης και της ευαισθητοποίησης Η αρχή ότι « ο ρυπαίνων πληρώνει»

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ Δες, σκέψου, αποφάσισε... ΔΡΑΣΕ! ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ

Μάθε...

Γιατί στη λεωφόρο Κηφισίας δημιουργείται πολύ συχνά κυκλοφοριακή Η λεωφ. Κηφισίας Γιατί στη λεωφόρο Κηφισίας δημιουργείται πολύ συχνά κυκλοφοριακή συμφόρηση;

Multiplex (Kosmopolis) 5)Εμπορικό κέντρο (Αίθριο) 2) Υπουργείο 3) Εμπορικό κέντρο (Mall) 6) Κεντρικά ΟΤΕ 7&8) Γραφεία πολυεθνικών 10) Λούνα παρκ 9) Νοσοκομείο (Ιατρικό κέντρο) 13) Γραφεία εταιρειών 11) Νέα γραφεία 14) Εμπορικό κέντρο (Avenue) 12) Εμπορικό κέντρο + Multiplex (Kosmopolis) 15) Πολυκαταστήματα 16) Εκθεσιακό κέντρο (HELL-EXPO) 4) Ολυμπιακό Στάδιο 1) Νοσοκομείο 17) Εμπορικό κέντρο (Golden Hall)

19) Γραφεία πολυεθνικών ΕΛΠΕ 21) Εμπορικό κέντρο 22) Εμπορικό κέντρο 23) Ξενοδοχείο 18) Cafe + KTEO 20) Γραφεία πολυεθνικών

Όποιος γυρίζει… εμποδίζεται! Αποκαλύπτουν τις δυσκολίες που εμφανίζονται σε πεζοδρόμια και διαβάσεις πεζών, αλλά και τις αναρίθμητες παραβάσεις από τις τοπικές αρχές σε βάρος των πολιτών, είτε είναι πεζοί, είτε ποδηλάτες, είτε άνθρωποι με αναπηρία. Αλλά αν τύχει ο εμποδιζόμενος να έχει φωτογραφική μηχανή, τότε έχουμε και καταγραφή των εμποδίων! Οι πιο κάτω φωτογραφίες προέρχονται από επιτόπιες λήψεις στην περιοχή του Αμαρουσίου.

Ρώτα...

Άκου...

Είναι δρόμος, δεν είναι λεωφόρος! Ένα από τα μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Νέου Αμαρουσίου, είναι η χρήση της οδού Κυπρίων Αγωνιστών για διαμπερή υπερτοπική κυκλοφορία.

Είναι δρόμος, δεν είναι λεωφόρος! Οι κάτοικοι δήλωσαν: «Διαμαρτυρόμαστε για την παντελή αδιαφορία λήψης μέτρων διευθέτησης του κυκλοφοριακού προβλήματος στην περιοχή του Νέου Αμαρουσίου και διεκδικούμε άμεσα λύσεις»,

Είναι δρόμος, δεν είναι λεωφόρος! Τόνισαν χαρακτηριστικά: «Η Κυπρίων Αγωνιστών & η Μακρυγιάννη είναι δρόμοι γειτονιάς κι όχι λεωφόροι. Θέλουμε ασφάλεια για τους πεζούς και τους μαθητές, και την κατασκευή, εκτός των άλλων, και ασφαλών πεζοδρομίων».

Παράπονα κατοίκων Αγίου Θωμά: Το κυκλοφοριακό, η σήμανση, ο φωτισμός, οι κακοτεχνίες και οι δρόμοι που είναι ένα ατελείωτο παρκινγκ  αφαιρούν την ηρεμία και την ησυχία από τους μόνιμους φιλήσυχους κατοίκους. Δρόμοι στενοί, όπως αυτοί πίσω από το Kosmopolis. Η σήμανση των μονοδρόμων παραβιάζεται σε καθημερινή βάση.

Παράπονα κατοίκων Αγίου Θωμά: Η σήμανση των μονοδρόμων παραβιάζεται σε καθημερινή βάση. Οι εταιρείες των αυτοκινήτων, επίσης, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή είναι ένα επιπλέον βάρος στο θέμα του παρκινγκ των κατοίκων.

Πάρε θέση...

Οι κάτοικοι του Αγίου Θωμά ζητούν λύσεις: Στο κυκλοφοριακό και τη στάθμευση: α) άμεση απομάκρυνση των αυθαίρετων εμποδίων που κάποιοι τοποθέτησαν στην οδό Στρέιτ Μίλερ δίπλα στο υπουργείο Παιδείας. β) νέα και άμεση κυκλοφοριακή μελέτη για την περιοχή γ) Παρέμβαση των πολιτών στα εμπορικά κέντρα της περιοχής για άμεση μείωση της τιμής του της στάθμευσης, ώστε να μειωθεί η παράνομη στάθμευση δ) συγκεκριμένη σε χρόνο και τόπο παρουσία της Δημοτικής Αστυνομίας (επιβολή προστίμων σε παραβάτες)

Οι κάτοικοι του Αγίου Θωμά ζητούν λύσεις: 2. Στον οδικό φωτισμό: Άμεση ενεργοποίηση υπηρεσίας ηλεκτροφωτισμού (οδοί Νιόβης, Χωματιανού, Πρωταγόρα)

Οι κάτοικοι του Αγίου Θωμά ζητούν λύσεις: Απομάκρυνση σιδερένιας πεζογέφυρας (από την Αμαρυσίας-Αρτέμιδος και την Αγίου Θωμά) Η συγκεκριμένη γέφυρα, είχε εγκατασταθεί κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Μετά από σύγκρουση με φορτηγό αυτοκίνητο, δεν αποκαταστάθηκε ξανά και τα κομμάτια της είναι διασκορπισμένα στην περιοχή του Αγίου Θωμά.

Σκέψου και πρότεινε...