Ηθικά θέματα.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΘΕΑΡΕΣΤΟ ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ
Advertisements

Επικοινωνίας χωρίς όρια ! Η εποχή της... a …ντριννν a.
ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ!
Συγχώρα με, Αγάπη μου, που Ζούσα Πριν σε Γνωρίσω
«Τι είναι αυτό που σας εκπλήσσει περισσότερο στους ανθρώπους;»
Παραμονές των Χριστουγέννων, ενώ όλοι προετοιμαζόμασταν να γιορτάσουμε τη Γέννηση του Θεανθρώπου Χριστού, του σαρκωμένου Θεού της Αγάπης…
Α΄ Προς Κορινθίους Επιστολή
Μια όμορφη ιστορία του Paulo Coelho
Η Μπουρμπουλήθρες ΑΕ με υπερηφάνεια σας παρουσιάζει το Επικό Αριστούργημα των 32,5 Όσκαρ !!!
H Αιμιλία πήγε στο σχολείο ενώ δεν αισθανόταν πολύ καλά
ΤΕΛΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΜΑΘΗΜΑ 16 ΠΩΣ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.
Στο σούπερ μάρκετ. Σήμερα οι φίλοι μας είναι στο σούπερ μάρκετ και ψωνίζουν: -Λοιπόν τι χρειαζόμαστε; Για κοίτα την λίστα -Για να δούμε...γάλα, γιαούρτια,
ΝΗΣΤΕΙΑ.
Ο Μάνος Χατζιδάκις για το νησί των συναισθημάτων
Δρόμος αρετής και δύναμης
Words of wisdom.
Το νερό συστήνεται Επιλογή φωτογραφιών και ανάγνωση κειμένου
Αυτός : "θα παραγγείλω πίτσα Θέλεις και εσύ κάτι να σου παραγγείλω;"
Το θαύμα της γέννησης Η ιστορία ενός παιδιού.
Όλα τώρα γύρω μου γελούνε κι απ’ αγάπη τώρα με μεθούνε σαν φιλώ γλυκά τα δυο σου χείλη που `ναι σαν τριαντάφυλλα τ’ Απρίλη.
Πές μου λατρεία μου... Σε ακούω... Αγάπη μου...
O γέρος και τα τρία αδέλφια
Music: Smoke gets in your eyes Pictures By: Unknown source Edited by AMRA.
Το θαύμα της γέννησης Η ιστορία ενός παιδιού
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΙΓΜΕΣ MASTER TEMPO FEAT KIM.
Ειρήνη-Δήμητρα Δημητρακοπούλου
Στο μέρος που κήρυττε έστηνε ένα σταυρό, και κάτω απ‘ το σταυρό, ανεβασμένος πάνω σ‘ ένα σκαμνί - πρόχειρο άμβωνα, κήρυττε το λόγο του Θεού.
Ευκαιρία Για Τον Παράδεισο
Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης Κωνσταντίνος Οικονομίδης Γ΄ 2 4/3/15 Θρησκευτικά ΘΕ 5: Ελπίδα και αγώνας για την μεταμόρφωση της.
Β’ ΜΕΡΟΣ: (Να γραφτούν στο τετράδιο)
Κυριακή της Τυρινής «Είπε ο Κύριος· αν συγχωρείτε στους ανθρώπους τα παραπτώματα τους, θα συγχωρήσει και σε σας ο πατέρας σας ο ουράνιος· και αν δε συγχωρείτε.
Ο φτωχοσ και τα γροσια . ..
Περιμένοντας το Χριστό
Μερικές φορές ....
Μετάνοια - Εξομολόγηση
ΑΜΑΛΙΑ ΤΣΑΚΙΡΗ Β6. Σε ένα μακρινό βασίλειο ήταν ένας βασιλιάς και μια βασίλισσα ως τώρα άτεκνοι. Λίγο καιρό μετά απέκτησαν ένα πανέμορφο κοριτσάκι και.
Το πρωί, πολύ πριν φέξει, ο Ιησούς βγήκε έξω και πήγε σ΄ένα ερημικό μέρος, και εκεί προσευχόταν.
Το χρυσόψαρο Xρήστος Κωτσαλάς.
Σεμπάστιαν Πίλαρτζικ Θάνος Κανέλλος Τζαβέλας Νέστορας
Μια φορά κι έναν καιρό, υπήρχε ένα νησί στο οποίο ζούσαν όλα τα συναισθήματα. Εκεί ζούσαν η Ευτυχία, η Λύπη, η Γνώση, η Αγάπη και όλα τα άλλα συναισθήματα.
ΜΑΘΗΜΑ 21 ΙΩΑΝΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Β’2.  Μκ2,1 Ύστερα από μερικές μέρες μπήκε πάλι ο Ιησούς στην Καπερναούμ και διαδόθηκε ότι βρίσκεται σε κάποιο σπίτι  2Αμέσως.
Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε στην αυλή ενός χωριάτικου σπιτιού µια χελώνα, που είχε έναν µεγάλο καηµό. Ήθελε να πετάξει στον ουρανό όπως τα πουλιά. -
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ 102ου ΨΑΛΜΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΟΜΑΔΑ: ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΜΕΛΗ: ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΑΝΑΗ ΣΟΥΣΑΝΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗ ΣΟΦΙΑ.
26. Ευχέλαιο: Για την υγεία του σώματος και της ψυχής
ΓΛΩΣΣΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ Τάξη Στ1 Σχολική χρονιά Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.
ΤΟ ΧΡΥΣΟΨΑΡΟ Λαϊκα Παραμυθια Σοϊλεμεζιδης Ηλίας Β΄5.
 Ένα συγκλονιστικό βιβλίο για τη ζωή και τον αγώνα ενός Μουσουλμάνου που μετεστράφη στο Χριστιανισμό. Ο πόλεμος δύο κόσμων μας παρουσιάζεται ανάγλυφος.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑΟΣ;. Ο Θεός, που έκανε τον κόσμο και όλα όσα υπάρχουν μέσα σ΄ αυτόν, αυτός που είναι ο Κύριος του ουρανού και της γης, ΔΕΝ ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΣΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟΥΣ.
Το νόημα των Χριστουγέννων.
Ασπρογάλανο πανί ● Μιλούσανε δυο νεράιδες: ● - Τι σημαία να δώσουμε σ' αυτή τη χώρα; ● είπαν κι έδειξαν την Ελλάδα. ● - Ας ρωτήσουμε την ίδια, είπε η μια.
1 Ο Χριστιανός ως Επαγγελματίας Άκης Τρίγκας (οδοντίατρος)
Το χρυσόψαρο ΛΑΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ.
ΤΑ ΕΠΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ Π.Γ.Ε.Σ.Σ. Β2 ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΟΜΑΔΑ: CaptainΑκης
Για να βάλω λίγο νόημα παραπάνω στη ζωή
Talking about future plans
Future events (revision) Health and body
Για να βάλω λίγο νόημα παραπάνω στη ζωή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ Μτ 5,3-12
ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΥΛΑΚΟΥ E’2 16/19/15.
Αχ. Παράσχου, Προς τον Χριστόν
Για να βάλω λίγο νόημα παραπάνω στη ζωή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΠΓΕΣΣ ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΠΟΘΟΣ-ΒΟΥΤΕΡΑΚΟΣ Γ2
Αντώνης Σπυρόπουλος Α3 Σχολιασμός Αναστάσιμης Προσευχής
Φίλος είναι αυτός που σ’ αγαπά που νοιάζεται για σένα, είναι αυτός που σ’ εμπιστεύεται ειλικρινά μοιράζεται με σένα. Και όταν οι άλλοι φεύγουνε αυτός.
Βδομάδα 12_16/6/16 Θέλω να …..
Το παραμύθι της Περσεφόνης
Μια όμορφη ιστορία του Paulo Coelho
45 μαθήματα ζωής Norvegija – Šiaurės pašvaistė Music: snowdream
Η ΓΗ ΤΩΝ ΙΝΔΙΑΝΩΝ…..
Κύριε ενοικιαστή. Σας πληροφορώ ότι, το συμβόλαιο που υπογράψαμε εδώ και μερικά εκατομμύρια χρόνια, έφθασε στο.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ηθικά θέματα

Αντιμετώπιση της αδικίας ☻να δοθεί η συγχώρεση από τον ίδιο τον αδικημένο και ☻ να επιστραφούν τα άδικα, τα κλεμμένα.

«Ξέρεις ποιος έχει την εξουσία να σε συγχωρέσει; Εκείνος που τον αδίκησες... Πρέπει να του επιστρέψεις το τετραπλάσιο, όπως λέει το Ευαγγέλιο, και τότε θα λάβεις συγχώρεση».

«Όσοι, αδελφοί μου, αδικήσατε Χριστιανούς ή Εβραίους ή Τούρκους, να δώσετε το άδικο πίσω, διότι είναι καταραμένο και δεν βλέπετε καμιά προκοπή...».

☻«Γι’ αυτό, αδελφοί μου, να χαίρεστε όσοι βγάζετε το ψωμί σας με τον κόπο σας, διότι εκείνο το ψωμί είναι ευλογημένο».

«Μας χάρισε ο Θεός τον πλούτο» Για τον πλούτο «Μας χάρισε ο Θεός τον πλούτο» «δε μας έδωσε ο Θεός τον πλούτο για να πολυτρώμε και να κάνουμε πολύτιμα φορέματα και παλάτια μεγάλα, να χορεύουν τα ποντίκια αύριο, και οι φτωχοί να πεθαίνουν από την πείνα.»

Για την αγάπη ☻«Το κύριο όνομα του Θεού μας είναι η αγάπη», ☻«αγάπη προς το Θεό και προς τους αδελφούς μας» (Διδαχή Στ’).

«Έχουμε χρέος να αγαπούμε το Θεό μας, διότι μας χάρισε τόση γη μεγάλη εδώ για να κατοικούμε πρόσκαιρα, τόσες χιλιάδες φυτά, βρύσες, ποταμούς, θάλασσες, αέρα, μέρα, νύχτα, ουρανό, ήλιο κλπ.

«Πρέπει να αγαπούμε τους εχθρούς μας και να τους συγχωρούμε «Πρέπει να αγαπούμε τους εχθρούς μας και να τους συγχωρούμε. Να τους ταΐζομε, να τους ποτίζομε, να παρακαλούμε το Θεό για την ψυχή τους», « Και αν τύχει να χύσετε και το αίμα σας για την αγάπη του Θεού και του αδελφού σας».

«Αν έχουμε το μίσος και την έχθρα στους αδελφούς μας, όλα εκείνα τα καλά που κάναμε είναι του διαβόλου και στην κόλαση πηγαίνουμε».

«διότι εκείνη η έχθρα είναι φαρμάκι του διαβόλου. Και καθώς βάζουμε σε εκατό οκάδες αλεύρι λίγο προζύμι, και έχει τόση δύναμη και ανακουφίζει όσο ζυμάρι κι αν είναι, έτσι είναι και η έχθρα. Όλα εκείνα τα καλά που κάναμε, τα γυρίζει και τα κάνει φαρμάκι του διαβόλου».

Σε άλλη περίπτωση, διδάσκοντας την αληθινή αγάπη, ανοίγει διάλογο με κάποιο Χριστιανό, τον κυρ – Κώστα.. •Αν σου δώσω ένα κομμάτι και σένα που δεν έχεις, τότε φανερώνω πως σε αγαπώ. •Έχω δύο ποτήρια κρασί να πιω... Αν δώσω και σε σένα απ’αυτό να πιεις, τότε σε αγαπώ.Αν δε σου δώσω, είναι κάλπικη η αγάπη. •Είσαι λυπημένος, Αν έλθω να σε παρηγορήσω, τότε είναι αληθινή η αγάπη μου.

Με ψεύτικη αγάπη δεν πηγαίνουμε στον παράδεισο. Τώρα σαν θέλεις να κάνεις την αγάπη μάλαμα, πάρε και ντύσε τα φτωχά παιδιά και τότε να βάλω να σε συγχωρέσουν.

«Σε όποια πόλη, τόπο, χωριό ή σπίτι είναι η αγάπη, εκεί είναι και η χάρη του Χριστού μας, είναι η ευλογία, η υγεία, η χαρά, η ευφροσύνη και όλα τα αγαθά της γης. . Και τους φυλάγει ο Χριστός μας από κάθε κίνδυνο, σωματικό και ψυχικό. Και όταν πεθάνει κανείς, πηγαίνει η ψυχή του στον παράδεισο». (Διδαχή Η’).

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ!!! ΤΕΛΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ!!!