Όταν χρειαζόμαστε βοήθεια,

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
1. ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΘΥΜΑΤΑ ΒΙΑΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ Ετοιμάστηκε για τη Συμβουλευτική Επιτροπή Πρόληψης και Καταπολέμησης της.
Advertisements

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ & ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ & ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ.
Παπαπέτρου Στέλιος Βασιλείου Έλενα Γκλιάου Μαρία Κυριάκου Κυριακή
Μέλος του Child Helpline International Τηλεφωνική Συμβουλευτική Υπηρεσία Με τη χρηματοδότηση και την εποπτεία του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.
Από την διεκπεραίωση στη θεραπεία Η εμπειρία της μετάβασης από τους ατομικούς ρόλους των ειδικών στην δυναμική της Διεπιστημονικής Ομάδας στο Ελληνικο.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ & ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ Α.Π.Θ.
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ AIDS ΔΗ.ΜΟ.Π. «ΝΙΚΟΣ ΜΩΡΟΣ» «Η Πρόληψη Τόπος Συνάντησης και Συναπάντησης για τη Συνερασία,
ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ-ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ TEI ΛΑΜΙΑΣ Ε. Υ. ΔΡ. Θ. ΓΚΑΝΕΤΣΟΣ Άξονας Προτεραιότητας 6 «Αναβάθμιση των συστημάτων αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης και επαγγελματικής.
ΕΘΝΙΚΟ & ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Χάρτης Δικαιωμάτων του Παιδιού στο Νοσοκομείο
ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΝΟΤΑΣ
ΠΡΑΞΗ: ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΗΣ ΓΣΕΒΕΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ.
ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΜΨΥ ΒΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΕΠΑΨΥ
6η ΜαρΤΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ
ΝΕΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ (Σύμφωνα με το νόμο 4186/ ) ΚΕ.ΣΥ.Π. Ηρακλείου Δρ. Αντωνίου Θεόδωρος.
ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΝΟΤΑΣ
Η ΒΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!!! 54ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΡΤΕΜΙΣ ΔΑΜΙΓΟΥ
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ Κέντρα Συμβουλευτικής & Επαγγελματικού Προσανατολισμού Νόμος 2525/97.
Φροντίδα του Ογκολογικού ασθενούς στην Κοινότητα
ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ
ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΈΤΟΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π.Ε. ΚΑΙ Δ.Ε. ΑΤΤΙΚΗΣ Δ/ΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Δ΄ ΑΘΗΝΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ.
Στο γυμνάσιο γίνονται πιλοτικά ευρωπαϊκά προγράμματα
Έρευνα για το Εθνικό Φορολογικό Σύστημα Αθήνα 9 Νοεμβρίου ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Ι.Ο.Φο.Μ. Ι.Ο.Φο.Μ. – Π.Μ.Σ. Φορολογία και Ελεγκτική.
ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Εισηγήτρια: Τσεμπέρη Καλλιόπη
6 Μαρτίου 2013, ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού
ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Πανεπιστήμιο Κρήτης Υπουργείο Υγείας Υπουργείο Παιδείας&Πολ/μού.
Εταιρία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου
Οι Κινητές Μονάδες Ψυχικής Υγείας σε ένα σύγχρονο Σύστημα Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας Βενετσάνος Μαυρέας Καθηγητής Ψυχιατρικής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου.
Το Τμήμα Ψυχολογίας Α.Π.Θ. Σπουδές και Επαγγελματικές Δυνατότητες
Το Τμήμα Ψυχολογίας Α.Π.Θ. Σπουδές και Επαγγελματικές Δυνατότητες
«Προαγωγή Ψυχικής Υγείας παιδιών/εφήβων και των οικογενειών τους»
Σχολικός Εκφοβισμός Τι ακριβώς είναι ; Πώς αντιμετωπίζεται από το θύμα ; Πώς αντιμετωπίζεται από τον παρατηρητή ;
ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» Ινστιτούτο Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών Κοινωνία της Πληροφορίας & Τεχνητή Νοημοσύνη Δρ. Κωνσταντίνος Δ. Σπυρόπουλος Δντής Έρευνας.
Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΙ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΤΟΥΣ
Παρεμβάσεις ενάντια στο σχολικό εκφοβισμό Εντοπίζονται σε τρία επίπεδα: Στοχευμένες παρεμβάσεις Ολιστικές παρεμβάσεις ή παρεμβάσεις βασισμένες στο σχολείο.
Για την πλοήγησή σας (μπροστά) Πατάτε ΜΙΑ φορά το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού σας. Ή ΜΙΑ φορά το κάτω ή δεξί βελάκι του πληκτρολογίου σας. Ή enter ή.
Δύσκολες Συμπεριφορές στο Σχολείο.
Οι κίνδυνοι, οι τρόποι προφύλαξης και γενικές πληροφορίες
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ
Η UNESCO έχει ευαισθητοποιηθεί στο θέμα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης και των διαφυλικών σχέσεων.
6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο Μίλα, μη φοβάσαι! Το υλικό είναι από την ιστοσελίδα
Η Γραμμή Βοηθείας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ
Παρουσίαση Υπηρεσιών Υποστήριξης Φοιτητών Συμβουλευτικός Σταθμός Πανεπιστημίου Αιγαίου Παράρτημα Ρόδου.
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Τμήμα Ψυχολογίας
Αγωγή Υγείας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας
ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΧΑΡΑΚΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ.
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Σχολή Θετικών Επιστημών Τμήμα Βιολογίας Mάθημα Παιδαγωγικών Ενισχυτική Εργασία Υπεύθυνη μαθήματος: Ζαχαρούλα.
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΓΕΝΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ, Γ.Ν.Π. «Π. & Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ»
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΛΛΗ ΜΟΥΡΑΤΗ- ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 1.
Π ΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΒΥΡΩΝΑ - ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ Πλυτά Μαρίνα ΑΜ Χειμερινό εξάμηνο
Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ A’ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Στελέχωση Υπηρεσίας: Μάρκος Ζαχαρής, ΤΕ Κοινωνικός Λειτουργός, Υπεύθυνος Κοινωνικής.
Η Ψυχιατρική Κλινική του Αιγινητείου Νοσοκομείου υπήρξε πάντα πρωτοπόρα στην εισαγωγή των νέων Ψυχιατρικών Θεραπευτικών μεθόδων στην Ελλάδα αλλά και στην.
ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΙΙ Δρ. ΑΘΗΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥ-AΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ.
ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ. Στόχοι Συμβουλευτικής Ψυχολογίας Διαφορές μεταξύ θεωρητικών προσεγγίσεων (Ψυχανάλυση, Υπαρξισμός, Συμπεριφορισμός,
ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ
28ο Πανελλήνιο Συνέδριο AIDS
Επιθεώρηση Συμβουλευτικής-Προσανατολισμού,
ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ arsisathina.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Τμήμα Ψυχολογίας
Πανελλήνια Ημέρα Κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού
ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΙΙ
Πληροφορίες – Αναλυτικό πρόγραμμα:
Οργανισμός για τους πρόσφυγες
σε θέματα που αφορούν τον καρκίνο, την πρόληψη καθώς και την
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Όταν χρειαζόμαστε βοήθεια, πρέπει να την ζητάμε. Διαφυλικές σχέσεις Σεξουαλική αγωγή Από τη Φλώρα Ζαράνη

115 25 Γραμμή Μαζί για το Παιδί Πρόεδρος: Χρήστος Μπαρτσόκας Ομότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής Θέλοντας να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά στη χώρα μας δημιουργήσαμε την 115 25 Γραμμή Μαζί για το Παιδί. Η πανελλαδική γραμμή επικοινωνίας λειτουργεί 5 ημέρες την εβδομάδα, από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 με 21:00, και έχει ως στόχο την παροχή συμβουλών και κατευθύνσεων σε παιδιά, εφήβους και γονείς. Οι κλήσεις στην 115 25 Γραμμή Μαζί για το Παιδί αφορούν: Πληροφορίες - κατευθύνσεις και χειρισμό θεμάτων σχετικά με: την ψυχική υγεία των παιδιών την άσκηση βίας μέσα στην οικογένεια παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο παιδιά με ειδικές ανάγκες Λήψη ανώνυμων και επώνυμων καταγγελιών για περιστατικά κακοποίησης ανηλίκων

Εταιρία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (Επιστημονικός υπεύθυνος: Ι. Τσιάντης, αν. καθηγητής Παιδοψυχιατρικής, Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών) http://www.epsype.gr Γραμμή στήριξης παιδιών και εφήβων 116 111 Η «Γραμμή στήριξης παιδιών και εφήβων 116 111» παρέχει τη δυνατότητα σε παιδιά και εφήβους να εκφράσουν τις ανησυχίες τους, να ζητήσουν βοήθεια για θέματα που τους απασχολούν, να ενημερωθούν για τα δικαιώματά τους, να επικοινωνήσουν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και να παραπεμφθούν σε κοινοτικές υπηρεσίες, όταν κρίνεται απαραίτητο. Ο ευρωπαϊκός αριθμός 116 111 είναι ένας αριθμός ατελούς κλήσης, τον οποίο μπορεί να καλέσει παιδί ή έφηβος μέχρι 18 ετών τόσο από σταθερό όσο και από κινητό τηλέφωνο. Η υπηρεσία λειτουργεί από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 14:00μμ έως τις 20:30μμ με την προοπτική να διευρυνθεί η λειτουργία της και τις πρωινές ώρες. Στις κλήσεις απαντούν εξειδικευμένοι σύμβουλοι ψυχικής υγείας σε θέματα παιδιών και εφήβων.

Τηλεφωνική γραμμή για το AIDS Νοσοκομείου Α SOS: 210 72 22 222 Η Υπηρεσία στελεχώνεται από επιστήμονες επαγγελμάτων ψυχικής υγείας με ειδική κατάρτιση πάνω σε θέματα AIDS. Κύριο αντικείμενό της είναι η εξειδικευμένη ψυχοκοινωνική παρέμβαση σε θέματα AIDS και ειδικότερα η έγκαιρη και αποτελεσματική πρόληψη καθώς και η κατάλληλη αντιμετώπιση των ποικίλων ψυχολογικών και κοινωνικών αναγκών των οροθετικών ατόμων και ασθενών με AIDS, των ατόμων του περιβάλλοντος τους, αλλά και του κοινού γενικότερα. Ώρες λειτουργίας γραμμής: Δευτέρα έως Παρασκευή, 07.00 π.μ. έως 11:00 μ.μ

Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο Ανοιχτή γραμμή δωρεάν ενημέρωσης: 210 7233102 Ώρες λειτουργίας καθημερινά Δευτέρα - Παρασκευή από τις 10:00-20:00. Στην γραμμή απαντούν ειδικευμένοι επιστήμονες σε θέματα σεξολογίας και σεξουαλικής συμπεριφοράς ανδρών και γυναικών.

Ινστιτούτο Ψυχικής & Σεξουαλικής Υγείας Δρ. Θάνος Ασκητής Συμβουλευτική Γραμμή Σεξουαλικής Υγείας 210 7 79 79 79 από Δευτέρα ως Παρασκευή 10.00 με 14.00 και 16.00 με 20.00 (χρέωση αστικής κλήσης) Η Συμβουλευτική Γραμμή Σεξουαλικής Υγείας στελεχώνεται από ψυχολόγους εξειδικευμένους σε θέματα σεξουαλικής υγείας. Η γραμμή απευθύνεται σε ενήλικες άνω των 18 ετών, οι οποίοι επιθυμούν να μιλήσουν για οποιοδήποτε πρόβλημα ή προβληματισμό τους, ψυχολογικής και σεξουαλικής φύσεως. Μπορούν να καλέσουν για θέματα που αφορούν τους ίδιους ή κάποιο άλλο πρόσωπο του περιβάλλοντός τους, όπως το σύντροφό τους, το παιδί τους, ένα άλλο συγγενικό άτομο κ.α. Τα τηλεφωνήματα που δέχεται η Συμβουλευτική Γραμμή Σεξουαλικής Υγείας αφορούν κυρίως: Σεξουαλικές δυσλειτουργίες Προβλήματα σχέσεων και γάμου Θέματα που αφορούν την σεξουαλικότητα και το σεξουαλικό προσανατολισμό Ερωτήματα σε σχέση με την αντισύλληψη, τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και άλλα οργανικά προβλήματα. Προβλήματα παιδιών και οικογένειας

Το ΚΕΣΑΥ προάγει θέματα και μελετάει προβλήματα που αφορούν: ΚΕΝΤΡΟ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ (ΚΕ.Σ.Α.Υ.) του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ΑΝΩΝΥΜΗ ΓΡΑΜΜΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2310 99 90 99  (εργάσιμες ημέρες, 09.00-17.00) Το ΚΕΣΑΥ προάγει θέματα και μελετάει προβλήματα που αφορούν: την σεξουαλική λειτουργία του άνδρα και της γυναίκας την σεξουαλική εμπειρία και συμπεριφορά την ανθρώπινη αναπαραγωγή. Σεξουαλική υγεία και σεξουαλικά προβλήματα AIDS Αναπαραγωγική υγεία και θέματα υπογονιμότητας