Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η UNESCO έχει ευαισθητοποιηθεί στο θέμα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης και των διαφυλικών σχέσεων.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η UNESCO έχει ευαισθητοποιηθεί στο θέμα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης και των διαφυλικών σχέσεων."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΜΑΘΗΜΑ ΔΙΑΦΥΛΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

2 Η UNESCO έχει ευαισθητοποιηθεί στο θέμα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης και των διαφυλικών σχέσεων.
Στα πλαίσια αυτά έχει δώσει κάποιες κατευθυντήριες γραμμές.

3 Είναι γενικά αποδεκτό ότι οι νέοι έχουν κάθε δικαίωμα να ενημερώνονται σωστά, έτσι ώστε να μπορούν να προστατεύουν τον εαυτό τους σε περιπτώσεις: βίας, παρενόχλησης, άκαιρης εγκυμοσύνης, προστασία από τη μετάδοση σεξουαλικά μεταδιδομένων νοσημάτων όπως το HIV/AIDS

4 Η ενημέρωση είναι απαραίτητη για
να λειτουργεί σαν βάση πάνω στην οποία οι νέοι άνθρωποι θα στηριχτούν για να αναπτύξουν υπεύθυνους τρόπους συμπεριφοράς και τρόπους σκέψης για τα θέματα γύρω από τη σεξουαλικότητα τους αλλά και για την σεξουαλική τους ζωή.

5 Στα πλαίσια του μαθήματος οι νέοι πρέπει να ενημερώνονται για θέματα όπως:
Σεξουαλική ανάπτυξη. Αναπαραγωγή Αντισύλληψη Διαπροσωπικές σχέσεις.

6 Πόσο επωφελούνται οι νέοι από το μάθημα της Σεξουαλικής αγωγής;
Η βιβλιογραφία αναφέρει ότι η διδασκαλία του μαθήματος στα σχολεία δεν αυξάνει τη σεξουαλική δραστηριότητα στις ηλικίες 10-12 και ότι έχει θετικά αποτελέσματα στη μείωση των εγκυμοσύνων σε άτομα της εφηβικής ηλικίας.

7 ΠΟΣΟ ΣΟΒΑΡΗ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ;

8

9 ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

10

11 Σε επίσημη έρευνα ανάμεσα σε 19,000 ενήλικες, βρέθηκε ότι άτομα που ενημερώθηκαν γύρω από θέματα σεξουαλικής αγωγής στο σχολείο είχαν χαμηλότερο ποσοστό σεξουαλικής δραστηριότητας σε ηλικίες κάτω των 16 χρόνων παρά άτομα τα οποία ενημερώνονταν από τα διάφορα μέσα πληροφόρησης.

12

13 Η Εμπειρία της Γαλλίας!

14 Στη Γαλλία με 10,000 ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες το χρόνο από τις οποίες οι μισές κατέληγαν σε έκτρωση. Σε ένα χρόνο και μόνο 2000 – Ενισχύεται το μάθημα των διαφυλικών σχέσεων, και φτάνει τις 40 διδακτικές περιόδους ανά ακαδημαϊκό έτος. Επίσης, γίνεται παράλληλη εκστρατεία με την βοήθεια των Μ.Μ.Ε.

15 Η Εμπειρία της Ολλανδίας!

16 Διδασκαλία του μαθήματος των Διαφυλικών σχέσεων σαν μάθημα κοινού κορμού ακόμα και στο δημοτικό.
Η Ολλανδική Κυβέρνηση δέχεται καθαρά ότι η εκπαίδευση είναι καλύτερη από την άρνηση της πραγματικότητας. “the Dutch government has always accepted the fact that education was better than denial,” H. Roling

17 Τι πέτυχαν; Έχουν τώρα το χαμηλότερο ποσοστό ανήλικων μητέρων σε όλη την Ευρώπη. Παρόλο που τα παιδιά διδάσκονται το θέμα από το δημοτικό, η σεξουαλική τους συμπεριφορά δεν συγκρίνεται δυσμενέστερα από ότι των συνομήλικων τους στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

18 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

19

20 Γίνονται πιλοτικά ευρωπαϊκά προγράμματα. Τα παιδιά με βιωματικά εργαστήρια μαθαίνουν για τα φύλα, τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματά τους Διδάσκεται σε παιδιά ηλικίας 14 – 15 χρονών.

21 ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;

22 Το Μάθημα των Διαφυλικών σχέσεων έχει αρχίσει να γίνεται πιλοτικά σε ορισμένα σχολεία.


Κατέβασμα ppt "Η UNESCO έχει ευαισθητοποιηθεί στο θέμα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης και των διαφυλικών σχέσεων."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google