ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ … ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΑΡΙΩΝ Ο Αρίων ήταν θρυλικός ποιητης και κιθαρωδός της αρχαιας Ελλαδας, που καταγόταν από τη Λεσβου.
Advertisements

Ήχος Πέτρος Γεωργιάδης Σύμβουλος Επιστήμης, Υ.Π.Π.
Α΄Λυκείου, Πειραματικό Λύκειο Πατρών
Πεδιάδα Θεσσαλίας.
H λατρεια των θεων στην Αρχ.Ελλαδα Ναοι-Βωμοι Ο θεσμοΣ τηΣ ικεσιαΣ
Μουσικά όργανα απο ξένες χώρες
Μουσική.
ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ.
Σάγγου Ασημίνα Παπαδημητρίου Σοφία Παπαδοπούλου Βασιλική Σίμου Αναστασία Παπαδόπουλος Σάββας.
Κιθάρα Μαριέττα.
Ξύλινα Πνευστά Μαρία Στυλιανού.
Χοροί Κώστας κ. – Γιάννης Φ..
ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΟΝΟΜΑ: ΡΟΔΟΥΛΑ ΖΑΜΠΑ.
Εντεχνο (συγχρονο) λαικο τραγουδι
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ
προχώρησαν στην σκοτεινή αμμουδιά
« Για δες που τα όργανα ζωντανεύουν…»
Για δες που τα όργανα μιλούν
Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ
ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ
Σύγκριση Λαγούτο - Ούτι
ΚΙΘΑΡΑ Η κιθάρα ανήκει στην κατηγορία των έγχορδων μουσικών οργάνων. Αποτελείται συνήθως από έξι χορδές. Κατασκευάζεται από ξύλο σε διάφορους χρωματισμούς,
Αννίτα Μπάμπτσακ & Τζούλιο Μπατσελάρι Σχολικό έτος Τμήμα Γ’2
Ντενίσα Λεσάι Ελένη Κοντογόνη
Μουσικά όργανα Τα μουσικά όργανα είναι κατασκευάσματα με τον μηχανισμό τους και τις τεχνικές χρήσης τους, χρησιμοποιούνται με σκοπό την παραγωγή μουσικών.
ΟΙ ΜΟΥΣΕΣ.
ΑΡΧΑΪΚΑ ΧΡΟΝΙΑ Τα γράμματα. ΠΟΙΗΣΗ Οι ποιητές γράφουν για την καθημερινή ζωή των ανθρώπων και τα προβλήματά τους. Οι ποιητές γράφουν για την καθημερινή.
Τα μουσικά όργανα Θεοδώρα κυρικλίδου.
Η μουσική είναι …κύμα.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (PROJECT) ΘΕΜΑ: ΜΟΥΣΙΚΗ ΘΕΜΑ ΟΜΑΔΑΣ: ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ (ΑΙΓΥΠΤΟΣ)
Μηχανισμοί του αρχαίου θεάτρου:
ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ:
ΕΝΟΤΗΤΑ 7: ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ
YΠΟΔΕΡΜΑ Η ΥΠΟΔΟΡΙΟ ΛΙΠΟΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΣΙΟΥΛΗ Ως μουσική ορίζεται η τέχνη που βασίζεται στην οργάνωση ήχων με σκοπό τη σύνθεση, εκτέλεση και ακρόαση/λήψη ενός μουσικού έργου. Με.
Πληροφορίες για τμήματα με ιδιαιτερότητες α. Τμήμα Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας β. Οι ενδιαφερόμενοι για τα Τμήματα: ●Λογοθεραπείας ●Μουσικής.
IΙΣΤΟΡΙΑ ΧΟΡΟΥ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΓΕΛ Αξιού Μάθημα: Project Ετος : 2015
Αθήνα η Γέννηση της Δημοκρατίας
ΑΦΡΙΚΗ.
Μουσικά Όργανα.
Στοιχεία από Το αρχαιότερο μουσικό όργανο που έχει ανακαλυφθεί χρονολογείται από τη Μέση Νεολιθική περίοδο (5000 π. Χ.) και είναι.
Τα Ελληνικά μουσικά όργανα
Οργανολογία Ι Μάθημα Χ Βυζαντινά μουσικά όργανα. Βυζαντινά μουσικά όργανα - Πηγές Είναι ελάχιστες οι άμεσες πηγές. Έμμεσες πηγές: ιστορικά κείμενα με.
ΚΡΗΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΟΡΓΑΝΑ Α΄2 Λυκείου Καστελίου Πεδιάδος.
Οργανολογία Ι Μάθημα ΧΙ Ελληνικά λαϊκά μουσικά όργανα.
Οργανολογία Ι Μάθημα IV Κιθάρες - Λύρες. Κιθάρες κοίλης βάσεως Κατά τον 8 ο αιώνα υπήρχε ένας τύπος κιθάρας με κοίλη βάση και τέσσερις χορδές που κατά.
Ιστορία των Ευρωπαϊκών Μουσικών Οργάνων Ενότητα 1: Εισαγωγή Νικόλαος Μαλιάρας Φιλοσοφική Σχολή Τμήμα Μουσικών Σπουδών.
Οργανολογία Ι Μάθημα VII Η Ύδραυλις. Η ύδραυλις Επινοήθηκε από τον Κτησίβιο στην Αλεξάνδρια κατά την εποχή του Πτολεμαίου του Β΄. Είναι το πρώτο πληκτροφόρο.
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ -Παπαδάκης Γιώργος -Τάκος Φώτης -Ταμιωλάκη Νίκη -Ρουσάκη Αλεξάνδρα.
Οργανολογία ΙΙ Μάθημα V. Νυσσόμενα έγχορδα ΙΙ. Λαούτο Ανήκει στο γένος των λαούτων και είναι αχλαδόσχημο. Ο βραχίονάς του φέρει τάστα και η κεφαλή που.
… Αρχαία Μουσικά Όργανα … Έλενα Καράμπελα 8 ο Γυμνάσιο – Γ΄ 1 …Ιανουάριος 2012.
 Γενικά στοιχεία  Οι Αρκούδες είναι τα θηλαστικά της οικογένειας των Αρκτιδών (Ursidae) — από το αρχαίο ελληνικό άρκτος, και το λατινικό « ursus» αντίστοιχα.
Μουσική, Κόμμωση, Ενδυμασία
ΙΝΔΙΑΝΙΚΕΣ ΦΥΛΕΣ.
Μουσικά Σύνολα Η Συμφωνική Ορχήστρα.
Η σημαία της Ινδίας υιοθετήθηκε το 1947.
Τεοντόρα Κίρινα Νίκη Κήτινγκ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ
Οργανολογία ΙΙ Μάθημα Χ. Αερόφωνα ΙΙΙ..
ΜΑΘΗΜΑ ΙΙΙ. Τα έγχορδα της συμφωνικής ορχήστρας και οι πρόγονοι.
Ιστορική αναδρομή στην μουσική και μουσικά όργανα
Ολυμπιακά αθλήματα Στέλιος Μποχορίδης Α2.
Εργασία του Α2 1ο Γυμνάσιο ΒΥΡΩΝΑ
ΚΙΘΑΡΙΣ Η επτάχορδη ομηρική κιθαρίς Μεγαλοπρεπές έγχορδο όργανο με ξύλινο αντηχείο, που συνόδευε το τραγούδι («κιθαρωδεία») σε μουσικούς αγώνες και άλλες.
Εισαγωγή στην έννοια των μουσικών συνόλων
Το οργανολόγιο της Συμφωνικής ορχήστρας ανά περίοδο.
Κώστας κ. – Γιάννης Φ. Χοροί. Καλαματιανό Δημοφιλέστατος δημοτικός χορός ( που λέγεται και ίσος ή συρτός ) με πανάρχαιες ελληνικές ρίζες. Άγνωστος είναι.
ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ Έγχορδα ή Χορδόφωνα. ΚΙΘΑΡΑ ΣΑΝΤΟΥΡΙ.
Ερμής Ο Ερμής είναι ο αγγελιοφόρος των θεών στην ελληνική μυθολογία. Ακόμη λειτουργεί ως ψυχοπομπός, οδηγεί δηλαδή τις ψυχές των νεκρών στον Άδη (όπως.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ … ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Ποιος; Πότε; Τι; Γιατί; musicportal.gr Ποιος; Πότε; Τι; Γιατί;

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ … Ο ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗ ΛΥΡΑ dearkitty.blogsome.com ΛΥΡΑ Είναι εθνικό όργανο της αρχαίας Ελλάδας που συνδεόταν στενά με τη λατρεία του θεού Απόλλωνα. Είχε απλό μηχανισμό και ιδιαίτερη και χαρακτηριστική ποιότητα τόνου (ευγενής, διαυγής, γαλήνιος και αρρενωπός) γι΄ αυτό χρησιμοποιήθηκε ως το κύριο όργανο για την εκπαίδευση των νέων. Είναι από τα πρώτα έγχορδα όργανα στην απαγγελία επικών ποιημάτων. Η Ελλάδα έδωσε το όνομά της στη λυρική ποίηση, γιατί στην αρχή δεν απαγγέλονταν ποιήματα χωρίς τη συνοδεία της λύρας.

Ο ΘΕΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΜΕ ΤΗ ΛΥΡΑ ΤΟΥ mlahanas.de Σύμφωνα με το μύθο ο Ερμής αμέσως μετά τη γέννησή του σ' ένα σπήλαιο της Κυλλήνης, έκλεψε κρυφά μια νύχτα τα βόδια που φύλαγε ο Απόλλωνας. Βλέποντας έξω από το σπήλαιο μια χελώνα, αφαίρεσε το όστρακό της και στερέωσε πάνω του χορδές από έντερο βοδιού. Έτσι, κατασκεύασε τη λύρα. Όταν ο Απόλλωνας ανακάλυψε την κλοπή και παραπονέθηκε στον Δία, ο Ερμής πρόσφερε τη λύρα στον Απόλλωνα, που μαγεύτηκε από τον ήχο της. Ο Ερμής, αφού κατασκεύασε την επτάχορδη λύρα, δίδαξε τον Ορφέα πώς να την παίζει κι αυτός αργότερα δίδαξε άλλους μουσικούς.

ΛΥΡΑ Κατασκευή. Αρχικά στηριζόταν πάνω στο όστρακο μιας χελώνας, που χρησίμευε για ηχείο (χέλυς). Σε κατοπινά χρόνια το ηχείο κατασκευαζόταν και από ξύλο, πάλι όμως σε σχήμα οστράκου χελώνας. Πάνω από το κοίλο μέρος, απλωνόταν τεντωμένη μια μεμβράνη από δέρμα βοδιού για να πάλλεται. Σε κάθε πλευρά του οστράκου ήταν στερεωμένοι δύο βραχίονες από κέρατο αγριοκάτσικου. Οι χορδές καμωμένες από έντερο ή νεύρα, είχαν το ίδιο μήκος αλλά διαφορετικό πάχος και όγκο, και καθεμιά έδινε έναν ήχο. Ο αριθμός των χορδών ποίκιλλε κατά τους ιστορικούς χρόνους. Για μια μακρά όμως περίοδο οι χορδές ήταν επτά. Σύμφωνα με μερικούς συγγραφείς, η αρχαϊκή λύρα είχε τέσσερις ή κατ' άλλους τρεις χορδές. Παιζόταν με πέννα και ο ήχος της έμοιαζε με αυτό της κιθάρας. Δεν παιζόταν με το χέρι, όπως η άρπα. Αργότερα εξελίχτηκε σε αχλαδόμορφο μουσικό όργανο που παιζόταν με δοξάρι και είχε ήχο που έμοιαζε με βιολί. dpgr.gr simonigeorgitsi.blogspot.com

ΕΥΤΕΡΠΗ… Η ΜΟΥΣΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ firiki.pblogs.gr

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΕΓΧΟΡΔΡΑ H ΛΥΡΑ: το πλέον διαδεδομένο έγχορδο της αρχαίας Ελλάδας Η ΦΟΡΜΙΓΞ: η παλαιότερη κιθάρας Η ΚΙΘΑΡΙΣ: συνήθως με τετράγωνη βάση Η ΒΑΡΒΙΤΟΣ Η ΠΑΝΔΟΥΡΑ ή ΤΡΙΧΟΡΔΟ: τρίχορδο όργανο, πρόγονος του λαούτου ΠΝΕΥΣΤΑ Ο ΑΥΛΟΣ & Ο ΔΙΑΥΛΟΣ Η ΣΥΡΙΓΞ Η ΣΑΛΠΙΓΞ ΤΟ ΚΟΧΥΛΙ ΚΡΟΥΣΤΑ ΤΟ ΤΥΜΠΑΝΟ ΤΑ ΚΡΟΤΑΛΑ ή ΚΡΕΜΒΑΛΑ ΤΑ ΚΥΜΒΑΛΑ ΤΟ ΣΕΙΣΤΡΟ news-gr.com news-gr.com greeksurnames.blogspot.com toulipagoulimyi.forumgreek.com

ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ el.lernu.net

http://www. cyprus. com/events/symfonik--orh-stra-k-proy-photo-73289 http://www.cyprus.com/events/symfonik--orh-stra-k-proy-photo-73289.html

rock-elliniko.gr