Ερευνητική εργασία: «Τα τρένα που φεύγουν»

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
GB ( ) 5 1 ( ) ( ) ( /cm 2 ) 0.2 /30min·φ90 (5 /m 3 ) 0.4 /30min·φ90 (10 /m 3 ) /30min·φ90 (25 /m 3 )
Advertisements

ΠΡΩΤΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 1900
ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ: Ταξιδεύοντας από το χθες
Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπ. Μακεδ.
ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ,Η ελληνιδα που συγκίνησε το κόσμο
Η φωνή του εκπαιδευτικού
Σκοταράς Νικόλαος, Σχ. Σύμβουλος ΠΕ12, Δρ. Ε.Μ.Π Ιστοσελίδα :
Ταξιδεύοντας στον κόσμο της Μόδας
ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΗΓΕΜΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ. Η συγκυρία των Βουλευτικών Εκλογών 2007.
6ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας Α΄ τάξη - ερευνητική εργασία Σχ
Λύκειο Αγίου Νικολάου Τάκη Βασιλική Όθωνος Κατερίνα
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2007 Γ’ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΜΕ
Κώστας Βάρναλης.
Ελληνογαλλική Σχολή ‘Άγιος Παύλος’’
Καλή και δημιουργική χρονιά.
Μείωσε ταχύτητα! Χίος, Γρήγορα ή Σίγουρα ;
Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας του ΤΕΙ Σερρών
Page  1 Ο.Παλιάτσου Γαλλική Επανάσταση 1 ο Γυμνάσιο Φιλιππιάδας.
ΝΕΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Α’, Β’, & Γ’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Ανδρέας Σ. Ανδρέου (Αναπλ. Καθηγητής ΤΕΠΑΚ - Συντονιστής) Μάριος Μιλτιάδου, Μιχάλης Τορτούρης.
© GfK 2012 | Title of presentation | DD. Month
-17 Προσδοκίες οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρώπη Σεπτέμβριος 2013 Δείκτης > +20 Δείκτης 0 a +20 Δείκτης 0 a -20 Δείκτης < -20 Σύνολο στην Ευρωπαϊκή Ένωση:
+21 Προσδοκίες οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρώπη Δεκέμβριος 2013 Δείκτης > +20 Δείκτης 0 να +20 Δείκτης 0 να -20 Δείκτης < -20 Σύνολο στην Ευρωπαϊκή Ένωση:
Έρευνα για το Εθνικό Φορολογικό Σύστημα Αθήνα 9 Νοεμβρίου ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Ι.Ο.Φο.Μ. Ι.Ο.Φο.Μ. – Π.Μ.Σ. Φορολογία και Ελεγκτική.
ΠΟΝΤΟΣ - ΣΜΥΡΝΗ.
Γραφήματα & Επίπεδα Γραφήματα
Ερευνητική Εργασία Θέμα: Όδός Ονείρων στη Μαγεμένη Πόλη
Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για Διευθυντές Σχολικών Μονάδων
Τοπική Ιστορία Δράμα, 12/1/2011
1 Θεματική Ενότητα Γραφήματα & Επίπεδα Γραφήματα.
Επιδημιολογικά Στοιχεία:
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ.
+14 Σεπτέμβριο 2014 Δείκτης > +20 Δείκτης 0 να +20 Δείκτης 0 να -20 Δείκτης < -20 Συνολικά της ΕΕ: +1 Δείκτης > +20 Δείκτης 0 να +20 Δείκτης 0 να -20 Δείκτης.
Αγαθά είναι τα μέσα που ικανοποιούν τις ανθρώπινες ανάγκες.
Τ Μ Η Μ Α Α Θ Λ Η Τ Ι Σ Μ Ο Υ 6 Ο ΠANEΛΛΗΝΙΟ GALA ΡΙΨΕΩΝ-ΔΡΟΜΩΝ-ΑΛΜΑΤΩΝ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΤΙΒΟΥ Χώρος Διεξαγωγής : Εθνικό Αθλητικό Κέντρο «Ελευθερίας»
…Ιδανικός κι ανάξιος εραστής…
Travel Salesman. ABDCA, ABCDA, ACBDA, ACDBA, ADBCA, ADCBA … (3!) 3 σταθμοί και 1 βάση (3! διαδρομές) 4 σταθμοί και 1 βάση (4! = 24) 5 σταθμοί και 1 βάση.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ.
Εισαγωγή Με τον βιομηχανικό τρόπο παραγωγής παράγονται προϊόντα σε μεγάλες ποσότητες, ικανοποιητική ποιότητα και χαμηλό κόστος, βελτιώνοντας το βιοτικό.
Δημιουργικό Marketing συνθέσεις...με χρωματιστούς όγκους παιδικές.
1. 2 ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΚΟΠΟΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΛΟΓΟΣ.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕ ΚΑΙ ΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ. Β΄ ΑΘΗΝΑΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ.
5/2/2014 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ «ΧΟΡΕΨΕ ΟΣΟ ΤΟ ΜΠΟΡΕΙΣ»
1 Τ.Ε.Ι. ΚΑΒΑΛΑΣ Σ.Δ.Ο. Τμήμα: Διαχείριση Πληροφοριών Ον.Επ.: Μπίκος Κωνσταντίνος Μάντη Χρυσάνθη Χατζημάρκου Αθηνά Καπίταλη Ζωή Εισηγητής: Χατζής Θέμα:
Διαθεματική Ανάλυση και Παρουσίαση Ποιήματος
1 ος στόχος: H αξιολόγηση της γνωστικής επάρκειας των μαθητών, των γονέων και των κοινοταρχών της εκπαιδευτικής μας περιφέρειας σε θέματα ανακύκλωσης.
Τα προϊόντα της EmGoldEx Τα προϊόντα της EmGoldEx Ράβδοι χρυσού 24k καθαρότητας 999,9 απο 1 έως 100 γραμμάρια Όλες οι ράβδοι χρυσού είναι πιστοποιημένες.
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ –ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Οριζόντιο Έργο Υποστήριξης Σχολείων, Εκπαιδευτικών και Μαθητών στο Δρόμο για το ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, νέες υπηρεσίες Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και Στήριξη.
Ταυτοποίηση (Unification). Πίνακας Ταυτοποίησης Όρος 1 Όρος 2 C1 X1 F (τ 1,…,τ ν ) C2 Επιτυχές αν C1 == C2 Επιτυχές {Χ1 = C2} Αποτυγχάνει Χ2 Επιτυχές.
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΕΙΔΟΣ: Ποίημα ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Κ. Π. Καβάφης ΤΙΤΛΟΣ: «Όσο Μπορείς» Το ποίημα γράφτηκε το 1913 και ανήκει στην κατηγορία των διδακτικών-παραινετικών.
Η τάξη μας !!!! Από την Άννα Ιωαννιδου!!!.
ΠΡΩΤΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 1900
Σχολικό έτος ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ
Εσπερινό Λύκειο Ναυπλίου
ΕΡΕΥΝΑ ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. - Ο.Λ.Μ.Ε. (Απρίλης – Μάης 2008)
ΧΡΙΣΤΟΥΓΙΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
ΡΑΛΛΕΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: 155 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ.
Καλλιτέχνες που συνεργάστηκαν με τον Μάνο Λοϊζο: Μίμης Φωτόπουλος Τμήμα: Στ’2 Παναγιώτης Μ. Πασχάλης Τ.
Καλλιτέχνες που συνεργάστηκαν με το Μάνο Λοΐζο: Φώντας Λάδης Τμήμα : Στ’1 Έλενα Γ. Φρόσω Κ.
Καλλιτέχνες που συνεργάστηκαν με τον Μάνο Λοΐζο: Γιάννης Πάριος
ΕΝΤΕΧΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
ΣΔΕ ΝΑΟΥΣΑΣ Σχέδιο Δράσης Β’ Τετραμήνου Μελοποιημένη ποίηση.
Καλλιτέχνες που συνεργάστηκαν με τον Μάνο Λοΐζο: Θάνος Μικρούτσικος Τμήμα: Στ’2 Εύα Σ. Μελίνα Π.
Εργασία στο μάθημα της τεχνολογίας Από τον μαθητή: Δημήτρη Βασιλόπουλο Από τον μαθητή: Δημήτρη Βασιλόπουλο.
Διδάσκοντας κι εξερευνώντας την Τοπική Ιστορία Ελένη Μπαμπίλα Σχολική Σύμβουλος.
Μουσική παράσταση μνήμης για τον αγώνα του Οκτώβρη του 1940 ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΤΑΣ 27 Οκτώβρη 2016 Υπεύθυνος εκπαιδευτικός : Γιαννούτσος Παναγιώτης Επιμέλεια.
Στέφανος Σκαρπέλλος (Φιλόλογος) Σωτηρία Διαμαντοπούλου (Φιλόλογος)
Καλλιτέχνες που συνεργάστηκαν με τον Μάνο Λοΐζο: Χρήστος Λεοντής
Καλλιτέχνες που συνεργάστηκαν με τον Μάνο Λοΐζο: Λευτέρης Παπαδόπουλος
Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ερευνητική εργασία: «Τα τρένα που φεύγουν» Ερευνητική εργασία: «Τα τρένα που φεύγουν» Τάξη Α, Τμήμα 1ο Σχολικό έτος: 2013-14

Δίολκος: το πρώτο τρένο;

Η πρώτη ατμάμαξα Λειτουργεί με την ατμομηχανή του Βατ. (18ος αιώνας) Η ατμάμαξα αυτή είχε ένα λέβητα με εσωτερική εστία, έναν οριζόντιο κύλινδρο και έναν προθερμαντήρα του νερού τροφοδοσίας.

«Τα τρένα που φεύγουν» Μέχρι το 1830 ελάχιστοι άνθρωποι είχαν ταξιδέψει σε μακρινά μέρη. Τα τρένα διευκόλυναν τις μετακινήσεις ανθρώπων και προϊόντων (μπορούσαν τα ταξιδέψουν πολλοί άνθρωποι σε μεγάλες αποστάσεις, γρήγορα και να μεταφερθούν πολλά προϊόντa)

«Τα τρένα που φεύγουν» Για λόγους εμπορικούς, τεχνικούς, ασφάλειας, διαφήμισης , αλλά και ακρίβειας σε περίοπτη θέση στους σταθμούς τοποθετείται το ρολόι του σταθμού: στα εκδοτήρια, στις αποβάθρες, στην τσέπη των σιδηροδρομικών υπαλλήλων. Έτσι εγκαθιδρύονται οι ζώνες ώρας σε εθνικό άλλα και διεθνές επίπεδο τα ρολόγια στα εργοστάσια και η γενικευμένη χρήση των ρολογιών χειρός.

«Τα τρένα που φεύγουν» Οι άνθρωποι ταξιδεύουν μαζί σε μεγάλες ομάδες και επινοούνται τα ταξιδιωτικά γραφεία.

Τα τρένα «Εισβάλουν» στην ζωή και στα όνειρα των ανθρώπων Τα τρένα εισβάλουν στο τοπίο (περνούν μέσα από λόφους, κοιλάδες, κάτω δρόμους πάνω από ποτάμια, μέσα από πόλεις και χωριά. Οι άνθρωποι παίρνουν το «τεχνολογικό» δημιούργημα το απεικονίζουν σε πίνακες, φωτογραφίες, ταινίες , τραγούδια.

“τρένο μέσα στο χιόνι” Κλ “τρένο μέσα στο χιόνι” Κλ. Μονέ 1875 Μουσείο Μαρμοτάν (Musée Marmottan-Paris).

Claude Monet, The Gare Saint-Lazare, “Arrival of a Train”

Claude Monet Saint-Lazare Station, the Western Region Goods Sheds

Claude Monet

Claude Monet

Claude Monet

Τα τρένα «Εισβάλουν» στην ζωή και στα όνειρα των ανθρώπων . Τα τρένα «Εισβάλουν» στην ζωή και στα όνειρα των ανθρώπων . Το τρένο «εισβάλλει» στην λογοτεχνία και στα παραμύθια.

Το τρένο «εισβάλλει» στην λογοτεχνία "Ο μικρός Σουκρής" είναι απόσπασμα παρμένο από το μυθιστόρημα του Μενέλαου Λουντέμη "Συννεφιάζει" που εκδόθηκε το 1948. 1922: ανταλλαγή των πληθυσμών ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία. Το θέμα του αποσπάσματος: μια τραγική σκηνή αποχωρισμού ανάμεσα σ΄ένα ελληνόπουλο, το συγγραφέα - αφηγητή και ένα τουρκόπουλο, το Σουκρή, η οποία διαδραματίζεται στο σιδηροδρομικό σταθμό του Βερτεκοπίου.

Τα τρένα «Εισβάλουν» στην ζωή και στα όνειρα των ανθρώπων Σήμερα στην Δυτική Ευρώπη και την Ιαπωνία το τρένο αποτελεί την πιο ευχάριστη και την πιο γρήγορη εναλλακτική πρόταση για αποστάσεις μικρότερες των 800km.

Τα τρένα στο μέλλον: Mαγνητικό αιωρούμενο τρένο κινείται ουσιαστικά στον αέρα λίγο πάνω από τις ράγες Η αιώρηση του τρένου οφείλεται σε ισχυρούς ηλεκτρομαγνήτες. ταχύτητα του θα φτάνει τα 360 km/h

Τραγούδια που αναφέρονται σε τρένα Τραγούδια που αναφέρονται σε τρένα ο Μανώλης Μητσιάς είναι ο τραγουδιστής που έχει ερμηνεύσει τα περισσότερα τραγούδια με θέμα τα τρένα. Μελοποιημένα ποιήματα των: Μιχάλη Γκανά, μουσική του Δημήτρη Παπαδημητρίου Μάνος Ελευθερίου σύνθεση του Μίκη Θεοδωράκη «Το τρένο φεύγει στις 8», τραγουδά η Μαρία Δημητριάδη. Νίκου Γκάτσου «Το Κάποιο τρένο» σύνθεση του Δήμου Μούτση, (το πρώτο τραγούδι που ηχογράφησε η Δήμητρα Γαλάνη) «Τα τρένα που φύγαν», το 1965, έγιναν και διεθνής επιτυχία για τον Σταύρο Ξαρχάκο, σε ορχηστρική μορφή. Οι ελληνικοί στίχοι ανήκαν στον Βαγγέλη Γκούφα, η ερμηνεία στη Βίκυ Μοσχολιού και είχε χρησιμοποιηθεί στο θεατρικό έργο «Μην πατάτε τη χλόη».

Τραγούδια που αναφέρονται σε τρένα Τραγούδια που αναφέρονται σε τρένα Μουσική: Γιάννης Σπανός , τραγούδι για τη Βίκυ Μοσχολιού «Σ' ένα εξπρές», στίχοι του Κυριάκου Ντούμου Μουσική: Σπανός , στίχοι του Λευτέρη Παπαδόπουλου ερμηνεύει η Χάρις Αλεξίου « Γύριζαν τα τρένα» Eλληνικού ροκ: οι Τρύπες, «Τι έγινε αυτό το τρένο που έβλεπε τα άλλα τρένα να περνούν», στίχοι του Γιάννη Αγγελάκα.

Τραγούδια που αναφέρονται σε τρένα Τραγούδια που αναφέρονται σε τρένα

1. POLAR EXPRESS / ΠΟΛΙΚΟ ΕΞΠΡΕΣ Ταινίες 1. POLAR EXPRESS / ΠΟΛΙΚΟ ΕΞΠΡΕΣ

2. Water For Elephants / Nερό για Ελέφαντες

3. The Hunger Games / Αγώνες Πείνας

4. Νάρνια 

5. Harry Potter/Χάρι Πότερ

6. Skyfall

ΣαΣ ευχαριστοΥμε 1 Αμοργιανός Παναγιώτης 2 Αμπουλέλα Αλέξανδρος 3 Βάλβη Κλεονίκη 4 Βάρσος Δημήτριος 5 Βλάχου Βαρβάρα 6 Βουδούρης Γρηγόριος 7 Γεωργοπούλου Μάρθα 8 Γιαννέας Αλέξανδρος 9 Γκιάτα Ορνέλα 10 Γουνελά Σοφία 11 Γρυμάνης Γεώργιος 12 Δεδούσης Δημήτριος 13 Δεμηρτζόγλου Αλέξανδρος 14 Δεσύπρη Πελαγία 15 Δημητριάδη 'Αννα 16 Δημητριάδης Χριστόφορος 17 Δημοπούλου Ελευθερία 18 Ζαφειροπούλου Νίκη-Μαρία 19 Ζαχαρή Στυλιανή 20 Ζαχαρόγλου Ζωή 21 Ζήνου Χριστίνα Υπεύθυνη καθηγήτρια: Παπανδρέου Σωτηρία Φυσικός