1 Δορυφορικό 2 ης ομάδας. 2 Είσαι στη μέση του μαθήματος και βλέπεις...  έναν μαθητή να βγαίνει από την αίθουσα διδασκαλίας,  δύο μαθητές να μιλούν.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΕΚΦΟΒΙΣΤΗΣ;
Advertisements

Δραστηριότητα 6: Από πού έρχονται και πού πηγαίνουν οι μετανάστες; Διαφάνεια 1: Στόχος >Να εξετάσουμε μερικά στοιχεία για τα πρότυπα της μετανάστευσης.
Γεωργία Αναστασίου Γ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΔΑΛΙΟΥ
CytaInfo+ 1 ένα application για τη Cyta….. Αυτή είναι η όψη του CytaInfo+ 2.
Επιμέλεια: Τίκβα Χριστίνα
Μετά από έρευνα που διενήργησε εταιρεία ερευνών, διαπιστώθηκε πως στην εταιρεία μας οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούν μεταξύ τους ένα λεξιλόγιο κάπως ανάρμοστο.
♫ Ανοίξτε τα ηχεία σας! ♫ Ανοίξτε τα ηχεία σας! ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΑΝΕ ΤΑ ΣΛΑΙΝΤΣ ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΑΠ’ ΤΙΣ ΑΓΡΙΟΧΗΝΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΑΓΝΩΣΤΟΣ.
Επιμορφωτικό Σεμινάριο 23 & 24 Νοεμβρίου 2013 Θεωρητική Κατάρτιση και Πρακτική Άσκηση Aναστάσιος Νικήτας Καθηγητής Φυσικής Αγωγής Υπεύθυνος Αθλήματος Κολύμβησης.
Quiz για το διαδίκτυο !.
• ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ • ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ • ΣΤΟΧΟΙ • ΜΕΘΟΔΟΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ • ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ - ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ.
ΜοντελοποίησηΈργα ΜαθήματαΑξιολόγηση Αναστοχασμος Μαθήματα.
1 Δορυφορικό 3 ης Ομάδας. 2 ΕΜΕΙΣ πώς βλέπουμε το Λόγο του Θεού;
Αυτό το ΤΑΝΤΡΑ ήρθε από την Ινδία. Δεν πειράζει αν είσαι ή οχι προληπτικός, αξίζει ο κόπος να διαβάσεις...OK? Αυτό είναι ένα Tantra Totem Nepalese για.
 Παρουσιάζοντας πολιτισμικό υλικό στα σχολεία
Σκοταράς Νικόλαος, Σχ. Σύμβουλος ΠΕ12, Δρ. Ε.Μ.Π Ιστοσελίδα :
Απόσταγμα σκέψεων (26).
Πιθανοκρατικοί Αλγόριθμοι
της Μαρίας-Ζωής Φουντοπούλου
Χρήση και αξιοποίηση των ΤΠΕ κατά τη διδασκαλία των μαθηματικών στη δευτεροβάθμια ελληνική εκπαίδευση Δρ. Σάλτας Βασίλειος, Ιωαννίδου Ευφροσύνη Τμήμα.
6ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας Α΄ τάξη - ερευνητική εργασία Σχ
Τα όρια στη συμπεριφορά των παιδιών
Δρόμος αρετής και δύναμης
Αξιολόγηση Σεμιναρίου με θέμα: «Υγιεινή Διατροφή και Στοματική Υγεία» Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013 Αντιγόνη Λυμπέρη Υπ. Αγωγής Υγείας ΠΕ Δ Αθήνας.
Page  1 Ο.Παλιάτσου Γαλλική Επανάσταση 1 ο Γυμνάσιο Φιλιππιάδας.
© GfK 2012 | Title of presentation | DD. Month
-17 Προσδοκίες οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρώπη Σεπτέμβριος 2013 Δείκτης > +20 Δείκτης 0 a +20 Δείκτης 0 a -20 Δείκτης < -20 Σύνολο στην Ευρωπαϊκή Ένωση:
+21 Προσδοκίες οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρώπη Δεκέμβριος 2013 Δείκτης > +20 Δείκτης 0 να +20 Δείκτης 0 να -20 Δείκτης < -20 Σύνολο στην Ευρωπαϊκή Ένωση:
1. Πιστεύετε ότι υπάρχουν διακρίσεις σε σχέση με:.
Το θαύμα της γέννησης Η ιστορία ενός παιδιού.
1 4 Square Questions B A D C Κοιτάξτε προσεκτικά το διάγραμμα. Θα σας κάνω 4 ερωτήσεις γι’ αυτό το τετράγωνο. ΕΤΟΙΜΟΙ;
RESPECT DIVERSITY ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ ΝΩΝΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ
Αξιολόγηση ΜοντελοποίησηΈργα ΜαθήματαΑξιολόγηση Αναστοχασμός.
1 AYTOΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΝ ΤΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ….
Μοντελοποίηση Έργα Μαθήματα Αξιολόγηση Αναστοχασμός Αναστοχασμός.
«Είμαστε σύννεφα και παίρνουμε όποιο σχήμα θέλουμε»
Μάθημα 14ο «Ισοδύναμα κλάσματα» Δάσκαλος: Γιάννης Στυλιανού
Επεξεργασία σεναρίου-σχεδίου διδασκαλίας Λογοτεχνίας (Γ λυκείου)
Η επιρροή του χώρου εργασίας των σχολικών τάξεων στη μάθηση
+14 Σεπτέμβριο 2014 Δείκτης > +20 Δείκτης 0 να +20 Δείκτης 0 να -20 Δείκτης < -20 Συνολικά της ΕΕ: +1 Δείκτης > +20 Δείκτης 0 να +20 Δείκτης 0 να -20 Δείκτης.
Διαχείριση της σχολικής τάξης
Εισαγωγή στις Βασικές Έννοιες Πληροφορικής
Travel Salesman. ABDCA, ABCDA, ACBDA, ACDBA, ADBCA, ADCBA … (3!) 3 σταθμοί και 1 βάση (3! διαδρομές) 4 σταθμοί και 1 βάση (4! = 24) 5 σταθμοί και 1 βάση.
«ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΒΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ»
Ασφάλεια στο Διαδίκτυο
Προφορική (Απευθείας ) Επικοινωνία
1 Ενότητα 5.3.1: Ερωτηματολόγια με τη χρήση του Διαδικτύου Διδάσκων: Χρήστος Κατσάνος - Πανεπιστημιακό κέντρο εκπαίδευσης επιμορφωτών.
Δύσκολες Συμπεριφορές στο Σχολείο.
ANAKOINWSH H 2η Ενδιάμεση Εξέταση μεταφέρεται στις αντί για , την 24 Νοεμβρίου στις αίθουσες ΧΩΔ και 110 λόγω μη-διαθεσιμότητας.
Στατιστική Ι Παράδοση 9 Ο Δείκτης Συσχέτισης.
ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ. ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ! ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΈΝΑ ΧΡΩΜΑ ΑΤΟΥ, ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΙΤ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΜΠΑΙΚΤΗ.
 ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ  ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ  ΧΙΟΥΜΟΡ  ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ  ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΩΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΑΤΟΜΑ  ΔΙΟΡΘΩΜΕΝΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ  ΦΑΝΤΑΣΙΑ  ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ - ΠΡΟΤΥΠΟ.
ΜΑΘΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΜΕΤΑΓΓΙΣΗ ΑΙΜΑΤΟΣ - ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Μερικές φορές νιώθω πολύ θυμωμένη!!
Νοηματική επικοινωνία Γλώσσα του σώματος Body Language
Τί κάνει ένα παιδί, όταν λέει ψέματα; Καλύπτει:
+19 Δεκέμβριος 2014 Δείκτης > +20 Δείκτης 0 έως +20 Δείκτης 0 έως -20 Δείκτης < -20 Συνολικά της ΕΕ: +5 Δείκτης > +20 Δείκτης 0 έως +20 Δείκτης 0 έως -20.
ΦΙΛΙΑ Σε μια αληθινή φιλία, βρίσκομαι μαζί με τον άλλο άνθρωπο για να μοιραστούμε την ίδια τη ζωή, τις χαρές και τις λύπες της. Ο αληθινός φίλος είναι.
Πειθαρχία.
Αγγελική Γεωργιάδου- Αναστασία Πεκτέσογλου Δράμα 2006
Η ΈΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Σχολικός εκφοβισμός Δούκας Αλβανός Med,
ΤΥΠΟΙ ΠΕΛΑΤΩΝ 1 Κοινωνικός, απρόσεκτος, βιαστικός, φλύαρος, παραπονούμενος, συνεσταλμένος.
Αγαπημένο μου παιδί....
Εκπαιδευτικές τεχνικές Π.Απόστολος. Προσχολική ηλικία Της Εύας της αρέσουν οι δραστηριότητες του νηπιαγωγείου αλλά καμιά φορά κολλάει στην αγαπημένη της.
Η δύναμη της εικόνας Σήμερα γιορτάζουμε την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου με θέμα «Γίνε η αλλαγή: Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο»
Αγαπημένο μου παιδί....
Ενθαρρύνοντας την ανταπόκριση στη Βιβλική Αλήθεια
ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΑΠ’ ΤΙΣ ΑΓΡΙΟΧΗΝΕΣ
ΜΑΘΗΜΑ: ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΔΙΔΑΣΚΩΝ: Δ. ΠΟΤΑΡΗ ΕΤΟΣ:
KOYIZ ΓΝΩΣΕΩΝ Από τους μαθητές του Ε2.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Δορυφορικό 2 ης ομάδας

2 Είσαι στη μέση του μαθήματος και βλέπεις...  έναν μαθητή να βγαίνει από την αίθουσα διδασκαλίας,  δύο μαθητές να μιλούν μεταξύ τους,  έναν μαθητή να παίζει με κάποιο παιχνίδι,  έναν μαθητή να ονειροπολεί,  έναν μαθητή να πειράζει έναν άλλο,  έναν μαθητή να πετάει μια «σαΐτα».

3 Θα... •φώναζες στο μαθητή; •έβαζες τα κλάματα; •ανέβαζες τον τόνο της φωνής σου ώστε οι μαθητές που παρακολουθούν να σε ακούν καλύτερα; •αγνοούσες τα προβλήματα ελπίζοντας πως η επόμενη εβδομάδα θα πάει καλύτερα; •υπέβαλες την παραίτησή σου;

4 Στόχος μας είναι οι μαθητές να γνωρίσουν, να αγαπήσουν και να μάθουν να υπακούν το Θεό. Θα το πετύχουμε αυτό... με το να γίνουμε πρότυπα της αλήθειας του Θεού· χτίζοντας σχέσεις με τους μαθητές· μεταδίδοντας την αλήθεια αποτελεσματικά· προκαλώντας το ενδιαφέρον.

5  Το πρότυπο μας καταρρέει  Οι σχέσεις μας καταρρέουν  Η διδασκαλία μας καταρρέει

6 Μπορούμε να... αναπτύξουμε σαφείς προσδοκίες αποφύγουμε (ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ) τα προβλήματα πειθαρχίας αναπτύξουμε ένα σχέδιο δράσης εφαρμόσουμε το σχέδιο αυτό

7 Μπορούμε να... αναπτύξουμε σαφείς προσδοκίες •Ξέρουμε με τι δεν θα θέλαμε να μοιάζει η ώρα με τους μαθητές μας, μα ξέρουμε με τι θα θέλαμε να μοιάζει; •Ποιες, σε λογικά πλαίσια, προσδοκίες έχεις για την τάξη σου;

8 Μεταβλητές για κανόνες Η λίστα των ειδικών κανόνων ή συμπεριφορών ποικίλει ανάλογα με την προσωπικότητα του δασκάλου, τους μαθητές και τη διδακτική κατάσταση. Ανεξάρτητα α π ό τις μεταβλητές, όταν οι μαθητές μ π αίνουν στην τάξη σου, χρειάζονται να...  νιώθουν ασφάλεια  είναι ικανοί να μάθουν `

9 Μπορούμε να... Αποφύγουμε (προλάβουμε) προβλήματα πειθαρχίας •Χρειάζεται να αναλογιστούμε το λόγο που προκαλεί τα προβλήματα πειθαρχίας και τι μπορούμε να κάνουμε για να τα εμποδίσουμε. •Ας εξετάσουμε τέσσερα πεδία τα οποία συνήθως προκαλούν προβλήματα πειθαρχίας.

10

11

12

13

14 Πρέπει να… αναπτύξουμε σαφείς προσδοκίες αποφύγουμε προβλήματα πειθαρχίας

15 Όταν εστιάζουμε την π ροσοχή μας στις σαφείς π ροσδοκίες και στη λήψη π ρολη π τικών μέτρων, μειώνουμε τον αριθμό των π ροβλημάτων π ειθαρχίας. Ωστόσο, κά π οια στιγμή θα συμβεί το ανα π όφευκτο. Όταν γίνει αυτό, χρειαζόμαστε ένα σχέδιο π άνω στο ο π οίο θα βασιστούμε π ροκειμένου να λύσουμε το π ρόβλημα.

16 Αναπτύξτε ένα σχέδιο δράσης Χρειάζομαι ένα σχέδιο δράσης το οποίο θα με βοηθήσει να αντιμετωπίσω το πρόβλημα πειθαρχίας χωρίς να καταστρέψω τη δουλειά που κάνω με τους μαθητές μου. Θέλω να... • γίνω π ρότυ π ο, γι ’ αυτό δε θέλω να χάσω τον έλεγχό μου, • χτίσω σχέσεις, γι ’ αυτό δε θέλω να υ π οτιμήσω κανένα μαθητή, • διδάξω, γι ’ αυτό δε θέλω να διακόψω τη δραστηριότητα

17

18

19 Εφαρμογή του σχεδίου •Το σχέδιο είναι περίφημο μα δε θα μας βοηθήσει αν δεν το χρησιμοποιούμε με συνέπεια. •Έχουμε τον πειρασμό να αγνοήσουμε μια άσχημη συμπεριφορά όταν είμαστε κουρασμένοι ή όταν οι μαθητές που προκαλούν το πρόβλημα είναι οι «αγαπημένοι» μας. •Χρειάζεται να είμαστε συνεπείς.

20

21 Ανταποκρίνομαι Ανταποκρίνομαι όταν παραμένω ήρεμος και προσπαθώ να εργαστώ με το μαθητή προκειμένου να βρούμε μια κοινή λύση

22 Ανταπόκριση ☞ «Καταλαβαίνω πως εσύ» αναγνωρίζει τα αισθήματα του μαθητή και τη θέση του στο πρόβλημα. ☞ «Αλλά» ορίζει το πρόβλημα που πρέπει να λυθεί. ☞ «Ίσως μπορούμε να» κάνει μια πρόταση που θα λύσει το πρόβλημα ενώ παράλληλα λαμβάνει υπόψη τα αισθήματα του μαθητή.

23 Καταστήστε σαφείς τις συνέ π ειες •Όταν του ξεκαθαρίσω ποιες είναι αυτές, δίνω τη δυνατότητα στο μαθητή να γνωρίζει εκ των προτέρων το αποτέλεσμα μιας συγκεκριμένης επιλογής του. •Το ακόλουθο είναι μια απλή μα χρήσιμη μέθοδος. •Αν ______________ τότε ______________.

24 Δώστε χρόνο στο μαθητή  Μετά που έχετε κάνει σαφή στο μαθητή την επιλογή του, χρειάζεται να του δώσετε χρόνο να αποφασίσει χωρίς να ντροπιαστεί μπροστά στους φίλους του.  Μη στέκεστε πάνω από το κεφάλι του κοιτώντας τον επίμονα μέχρι να αποφασίσει.

25

26  Το πρόβλημα που περιγράφεται δεν είναι αναπόφευκτο.  Ο μύθος πως κάποιοι δάσκαλοι/ δασκάλες έχουν το χάρισμα της πειθαρχίας και κάποιοι άλλοι όχι, δεν είναι αλήθεια.  Η σωστή πειθαρχία χρειάζεται δουλειά και πολύ προσευχή, και είναι απαραίτητη αν θέλουμε να επιτύχουμε το στόχο μας.

27 Η σωστή πειθαρχία αποτελεί το υπόβαθρο για... •σωστό πρότυπο •χτίσιμο σχέσεων •διδασκαλία για ανταπόκριση