ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΕΣ / ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ Αγοραστικές Συνήθειες Θα σας διαβάσω τώρα μια σειρά από απόψεις που έχουν εκφραστεί για τις συνήθειες κατανάλωσης.
Advertisements

Κοινωνικός Αποκλεισμός στην Εκπαίδευση! Το φροντιστήριο απαραίτητο εργαλείο προόδου των νέων.
© GfK 2013 | Η Επιχειρηματικότητα στην Ευρώπη – 2013 | Αθήνα, 4 Φεβρουαρίου GfK Hellas | Consumer Experiences | Dr. Spyridon Tryfonas Αθήνα, 4 Φεβουαρίου.
«Κυβερνητικές προτάσεις για το Ασφαλιστικό» © VPRC – Μάρτιος / Δ.1 © VPRC – Μάρτιος 2008 ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ.
Ιούλιος Έρευνα Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης Ιούλιος 2012.
Έρευνα για την οικοδομική δραστηριότητα 2010 Επαμεινώνδας Ε. Πανάς Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Πρόεδρος του Τμήματος Στατιστικής Απόψεις.
Π. ςταθης, μ. μπουκτςη, π.ζηκος, μ. δερμιτζακης, ε. αρβανιτοπουλου,
ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ Στοιχεία και αριθμητικά δεδομένα (1) : Επιδείνωση κοινωνικών δεικτών  Πληθυσμός σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισμό.
Περιβαλλοντικη Αγωγη Μαθητές/τριες της Α΄ τάξης Σχολ. Έτος:
8 κανόνες της έξυπνης κατανάλω-σης Κλείσε τον κύκλο
ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΗ ΛΕΜΕΣΟΥ
Μάρτιος 2011 Βαρόμετρο ΕΒΕΘ - Καταναλωτές. “Η καθιέρωση ενός αξιόπιστου εργαλείου καταγραφής του οικονομικού, επιχειρηματικού και κοινωνικού γίγνεσθαι.
Ας διοργανώσουμε ένα πάρτι...
Ιούλιος Έρευνα Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης Ιούλιος 2012.
ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Πρωτογενής έρευνα Hi5, μία μόδα για νέους;. Μεθοδολογία - εργαλεία Η έρευνα διενεργήθηκε με την μέθοδο της συλλογής ερωτηματολογίων, τα οποία και συμπληρώνονταν.
Ισορροπημένη διατροφή
Επιστημονική ομάδα Πόσο έχουν επηρεάσει οι οικονομικές συνθήκες τη διατροφή και τον τρόπο ζωής των Ελλήνων; Μια πρώτη ματιά.
15ο ΕΠΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β' ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ (PROJECT) ΘΕΜΑ: “ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΦΗΒΩΝ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ” ΜΑΪΟΣ 2012 ΜΑΘΗΤΕΣ Α' ΤΑΞΗΣ: ΚΥΡΙΑΚΟΥΔΗΣ ΒΥΡΩΝ,
Εισήγηση: Νάντια Χατζημητράγκα
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα :
Η δική μας έρευνα για τη διατροφή
ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ. Παρατηρήσεις Δείγμα 10 φοιτητών – Καταγραφή για 19 εβδομάδες 5 κύριες κατηγορίες (22 υποκατηγορίες): - Υπνος.
ΕΛΙΑ-ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ-ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
© GfK 2012 | Title of presentation | DD. Month
Βαρόμετρο ΕΒΕΘ - Καταναλωτές Σεπτέμβριος “Η καθιέρωση ενός αξιόπιστου εργαλείου καταγραφής του οικονομικού, επιχειρηματικού και κοινωνικού γίγνεσθαι.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α΄ ΤΑΞΗΣ ΕΠΑΛ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ Β ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΑΣΧΟΛΙΕΣ-ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ-ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ.
ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΕΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΕΠΙΚΑΘΟΡΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ Η έρευνα αυτή συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στα.
Εξάσκηση στην προπαίδεια
Διανεμητικές επιπτώσεις της λιτότητας και της ύφεσης Μάνος Ματσαγγάνης Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών.
Λ. Κηφισίας 3, Μαρούσιτηλ.: τηλ.:
Η επιρροή του χώρου εργασίας των σχολικών τάξεων στη μάθηση
Βαρόμετρο ΕΒΕΘ Μάρτιος “Η καθιέρωση ενός αξιόπιστου εργαλείου καταγραφής του οικονομικού, επιχειρηματικού και κοινωνικού γίγνεσθαι του Νομού Θεσσαλονίκης”
ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Τι είναι η κομποστοποίηση Η κομποστοποίηση είναι μια φυσική διαδικασία η οποία μετατρέπει τα οργανικά υλικά σε μια πλούσια σκούρα ουσία.
2006 GfK Praha CORRUPTION CLIMATE IN EUROPE % % % %0 - 10% % % % % % ΚΛΙΜΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ Η.
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ TVXS.GR Η Palmos Analysis είναι μέλος της ESOMAR και της WAPOR και έχει Αριθμό Μητρώου 11 στο Μητρώο Επιχειρήσεων και.
Βαρόμετρο ΕΒΕΘ Μάρτιος “Η καθιέρωση ενός αξιόπιστου εργαλείου καταγραφής του οικονομικού, επιχειρηματικού και κοινωνικού γίγνεσθαι του Νομού Θεσσαλονίκης”
Παρουσίαση Έρευνας Οικονομική κρίση και οι επιπτώσεις στις επιχειρήσεις – μέλη του ΒΕΘ που δραστηριοποιούνται στον χώρο της οικοδομής Ιανουάριος 2011.
Βαρόμετρο ΕΒΕΘ Σεπτέμβριος “Η καθιέρωση ενός αξιόπιστου εργαλείου καταγραφής του οικονομικού, επιχειρηματικού και κοινωνικού γίγνεσθαι του Νομού.
6 MRB, Συλλογή στοιχείων: 24 Νοεμβρίου έως 5 Δεκεμβρίου 2005 Εξωτερική Πολιτική: Τουρκία – Κυπριακό – ΠΓΔΜ - Κοσσυφοπέδιο 1 6 ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ( Τουρκία.
Βαρόμετρο ΕΒΕΘ Μάρτιος “Η καθιέρωση ενός αξιόπιστου εργαλείου καταγραφής του οικονομικού, επιχειρηματικού και κοινωνικού γίγνεσθαι του Νομού Θεσσαλονίκης”
ΕΡΕΥΝΑ ΕΚΘΕΤΩΝ-ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ KAVALAEXPO 2014
Σκοπός της εργασίας Κατά πόσο οι καταναλωτές της Θεσσαλονίκης γνωρίζουν τα βιολογικά προϊόντα Αν αγοράζουν βιολογικά προϊόντα, και ποια είναι αυτά. Η.
Λ. Κηφισίας 3, Μαρούσιτηλ.: τηλ.: ΧΟΡΗΓΟΣ: Μέλος του δικτύου :
Δομές Δεδομένων 1 Στοίβα. Δομές Δεδομένων 2 Στοίβα (stack)  Δομή τύπου LIFO: Last In - First Out (τελευταία εισαγωγή – πρώτη εξαγωγή)  Περιορισμένος.
του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου
Κοστολόγηση Μάθημα 16.
Έργο SECSTACON της Δράσης ΑΡΙΣΤΕΙΑ
Δημοτικό Σχολείο Δρεπάνου
Project Β’ Λυκείου Καταναλώνω Έξυπνα στο σπίτι.
Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης Πτυχιακή Εργασία Έρευνα για την ηθική κατανάλωση,
Α2 Λυκείου Αργυράδων Ρωτήθηκαν συνολικά 162 άτομα.
3ο Γυμνάσιο Νάουσας Ομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
Βαρόμετρο ΕΒΕΘ - Καταναλωτές Μάρτιος “Η καθιέρωση ενός αξιόπιστου εργαλείου καταγραφής του οικονομικού, επιχειρηματικού και κοινωνικού γίγνεσθαι.
Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (PROJECT 6) ΥΠΟΘΕΜΑ: Σκουπίδια και παραδοσιακές κοινωνίες (ιστορική.
ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ
Έφηβοι και Διατροφή.
Η Γραμμή Βοηθείας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ
Η πυραμίδα των τροφίμων!
Εισηγητής Πύργος Γεώργιος Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
+19 Δεκέμβριος 2014 Δείκτης > +20 Δείκτης 0 έως +20 Δείκτης 0 έως -20 Δείκτης < -20 Συνολικά της ΕΕ: +5 Δείκτης > +20 Δείκτης 0 έως +20 Δείκτης 0 έως -20.
ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΣΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ
ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΜΑΣ.
Βαρόμετρο ΕΒΕΘ Σεπτέμβριος “Η καθιέρωση ενός αξιόπιστου εργαλείου καταγραφής του οικονομικού, επιχειρηματικού και κοινωνικού γίγνεσθαι του Νομού.
Το πιο απαραίτητο υλικό για μια καλή σπιτική μαγειρική είναι η αγάπη για εκείνους για τους οποίους μαγειρεύεις Ομάδες τροφίμων.
OIKOΓΕΝΕΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ – ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ 14 ο μαθητικό συνέδριο με θέμα περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές πτυχές της αειφορίας «Αυτός ο κόσμος.
Project 6 Φάρμακα και πολυφαρμακία. Τι είναι φάρμακο Ορισμός Σύμφωνα με τον ορισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO) φάρμακο χαρακτηρίζεται:Παγκόσμιου.
ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ εργασια στο μαθημα της οικιακησ οικονομιασ τμημα : α1 δημητρα βλαχιωτη ολγα βογκλη σοφια ανδρικοπουλου δημητρα δενδρινελλη.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Έργο WASP-Tool (LIFE10 ENV/GR/622) Λαζαρίδη Κ., Χρόνη Χ., Αμπελιώτης Κ., Μελέτη περίπτωσης: ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΡΟΦΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟ This presentation demonstrates the new capabilities of PowerPoint and it is best viewed in Slide Show. These slides are designed to give you great ideas for the presentations you’ll create in PowerPoint 2011! For more sample templates, click the File menu, and then click New From Template. Under Templates, click Presentations.

Πρόληψη αποβλήτων: τα μέτρα που λαμβάνουμε πριν μία ουσία, ένα υλικό ή ένα προϊόν καταστεί απόβλητο, και τα οποία αποσκοπούν στη μείωση: - της ποσότητας των αποβλήτων, - των αρνητικών επιπτώσεων των αποβλήτων στην υγεία και το περιβάλλον - της περιεκτικότητας σε επικίνδυνες ενώσεις Ορισμός η Αυστηρή αποφυγή, μείωση στην πηγή, επαναχρησιμοποίηση – η ανακύκλωση δεν θεωρείται πρόληψη ΚΠΕ Δραπετσώνας Τροιζήνας –Μεθάνων

Πρόληψη τροφικών αποβλήτων Τα τροφικά απόβλητα αποτελούν προτεραιότητα στις δράσεις σχετικά με την πρόληψη αποβλήτων Καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο ποσοστό στο σύνολο των αστικών στερεών αποβλήτων Ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για εκπομπές αερίων του Θερμοκηπίου Ηθικά ζητήματα, δεδομένου ότι 79 εκατομμύρια πολίτες της ΕΕ ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και περίπου 1 δισ. άνθρωποι παγκοσμίως υποσιτίζονται. ΚΠΕ Δραπετσώνας Τροιζήνας –Μεθάνων

Στον οικιακό χώρο... Μικρές «διορθώσεις» στις καθημερινές μας συνήθειες, μπορεί να αποφέρουν μεγάλα αποτελέσματα ως προς τη μείωση των τροφικών αποβλήτων που παράγουμε. Προγραμματίζουμε τα γεύματα μίας εβδομάδας Ελέγχουμε τι έχουμε στα ντουλάπια μας Φτιάχνουμε λίστα με τα ψώνια Μαθαίνουμε πως συντηρείται καλύτερα κάθε τρόφιμο Δοκιμάζουμε συνταγές με ό,τι περρίσεψε Υπολογίζουμε σωστά τις μερίδες Διαβάζουμε σωστά τις ημερομηνίες λήξης (ημερομην ΚΠΕ Δραπετσώνας Τροιζήνας –Μεθάνων

Σκοπός της έρευνας Η διερεύνηση της συμπεριφοράς και της στάσης του Ελληνικού νοικοκυριού σε σχέση με την παραγωγή αποβλήτων, αλλά και την πρόληψή τους Ερωτηματολόγιο (86 / 250 συμμετέχοντες από την ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, Φεβρουάριο – Μάρτιο 2012) Για να ταυτοποιηθούν οι πλευρές της καταναλωτικής συμπεριφοράς που μπορεί να συνεισφέρουν στον περιορισμό των τροφίμων που πετάγονται Για να ανιχνευθούν οι επιδράσεις που μπορεί να έχουν οι κοινωνικές και δημογραφικές παράμετροι στη συμπεριφορά και τη στάση των νοικοκυριών ως προς την παραγωγή και πρόληψη αποβλήτων ΚΠΕ Δραπετσώνας Τροιζήνας –Μεθάνων

Δημογραφικές πληροφορίες Χαρακτηριστικά του νοικοκυριού % Εργασιακή κατάσταση Εργένης/ Εργένισσα 17,4 Πλήρης απασχόληση 65,1 Συγκάτοικοι 5,8 Μερική απασχόληση 3,5 Ζευγάρι 15,1 Άνεργος/Σπουδαστής-στρια Οικογένεια (με ανήλικα παιδιά) 31,4 Ελεύθερος επαγγελματίας 9,3 Οικογένεια (όλοι ενήλικοι) 30,2 Συνταξιούχος 18, 6 Κατοικία Εκπαιδευτικό υπόβαθρο Μονοκατοικία 25,6 Υποχρεωτική εκπα’ιδευση Διαμέρισμα 74,4 Απόφοιτος Λυκείου /6τάξιου Γυμνασίου 18,6 Ιδιόκτητο σπίτι 75,6 Απόφοιτος ΑΕΙ/ΤΕΙ 43,0 Ενοικιαζόμενο 24,4 Μεταπτυχιακές σπουδές 29,1 Ηλικία 18-34 20,9 35-44 34,9 45-54 27,9 >55 15,3 Δημογραφικές πληροφορίες Αποτελέσματα ΚΠΕ Δραπετσώνας ,Τροιζήνας –Μεθάνων

«Σε σχέση με πριν από 12 μήνες, πιστεύετε ότι η ποσότητα του φαγητού που πετάτε στα σκουπίδια έχει μειωθεί, αυξηθεί ή παραμένει η ίδια» Στάση ως προς τα τροφικά απόβλητα Αποτελέσματα Μειώθηκε πολύ: 45.3% Μειώθηκε λίγο: 20.9% Παραμένει η ίδια: 32.6% ΚΠΕ Δραπετσώνας Τροιζήνας –Μεθάνων

Αποτελέσματα Στάση ως προς τα τροφικά απόβλητα «Ποιες από τις παρακάτω κινήσεις πιστεύετε ότι σας οδήγησαν στη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών στη μείωση της ποσότητας του φαγητού που πετάτε στα σκουπίδια;» Κινήσεις % Αγοράζω μόνο ό,τι είναι απαραίτητο 54,4 Προγραμματίζω το μενού για όλη την εβδομάδα 40,4 Προσπαθώ να μην ψωνίζω τρόφιμα αν δεν έχω καταναλώσει τα προηγούμενα που αγόρασα Ξεκίνησα να δοκιμάζω συνταγές με τα περισσεύμετα της προηγούμενης ημέρας 10,5 Υπολογίζω καλύτερα τις ποσότητες του φαγητού 26,3 Αγοράζω περισσότερα Ελληνικά/τοπικά προϊόντα 17,5 Κρίνω καλύτερα πόσο χρονικό διάστημα περνάει πριν αλλοιωθεί ένα προϊόν Κατανοώ καλύτερα τι σημαίνουν οι έννοιες «ανάλωση πριν» και «ημερομηνία λήξης» στις ετικέτες των τροφίμων Αξιοποιώ καλύτερα τον καταψύκτη 19,3 Φτιάχνω μια λίστα πριν πάω για ψώνια 63,2 Κάνω έναν έλεγχο στα ντουλάπια και κοιτώ τι τρόφιμα έχω πριν πάω για ψώνια 52,6 Στάση ως προς τα τροφικά απόβλητα Αποτελέσματα

Αποτελέσματα Στάση ως προς τα τροφικά απόβλητα «Οι κινήσεις που δηλώσατε ότι σας οδήγησαν στη μείωση των τροφικών αποβλήτων, υποκινήθηκαν από:» Υιοθέτηση ενός «φιλικότερου» προς το περιβάλλον τρόπου ζωής Ιδεολογικές αλλαγές στις καταναλωτικές μου συνήθειες Οικονομική κρίση (>60%) Στάση ως προς τα τροφικά απόβλητα Αποτελέσματα ΚΠΕ Δραπετσώνας Τροιζήνας –Μεθάνων

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Η συμπεριφορά των καταναλωτών ως προς τα φρέσκα προϊόντα “ Από πού προμηθεύεστε υλικά για το καθημερινό τραπέζι;» ΚΠΕ Δραπετσώνας Τροιζήνας –Μεθάνων

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Η συμπεριφορά των καταναλωτών ως προς τα φρέσκα προϊόντα «Σε τι βαθμό αγοράζετε τα ακόλουθα προϊόντα, στην περίπτωση που πλησιάζουν την ημερομηνία λήξης τους και προσφέρονται σε χαμηλότερη τιμή»

Καλλιέργεια φρούτων & λαχανικών ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Η συμπεριφορά των καταναλωτών ως προς τα φρέσκα προϊόντα Καλλιέργεια φρούτων & λαχανικών Περίπου το 25% των ερωτηθέντων έχουν πρόσβαση σε καλλιεργούμενα φρέσκα φρούτα και/ή λαχανικά μέσω συγγενών, φίλων ή γνωστών. Αυτά τα φρούτα και τα λαχανικά προέρχονται κυρίως από κτήματα (56%) και δευτερευόντως από μπαξέδες (27%). ΚΠΕ Δραπετσώνας Τροιζήνας –Μεθάνων

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Συνήθειες καταναλωτών σχετικά με τη φύλαξη των τροφίμων ΚΠΕ Δραπετσώνας Τροιζήνας –Μεθάνων «Πόσο συχνά ελέγχετε την ημερομηνία λήξης;» Γάλα, αυγά και τυρί είναι τα είδη για τα οποία οι καταναλωτές είναι προσεκτικοί ως προς την ημερομηνία λήξης (> 80% την ελέγχει πάντα) Φρούτα ελάχιστοι είναι αυτοί που ελέγχουν

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Συνήθειες καταναλωτών σχετικά με τη φύλαξη των τροφίμων ΚΠΕ Δραπετσώνας Τροιζήνας –Μεθάνων «Πόσο συχνά πετάτε τρόφιμα των οποίων η ημερομηνία «ανάλωση κατά προτίμηση πριν από» έχει περάσει, παρότι δεν βλέπετε σημάδια αλλοίωσης;»

Προετοιμασία φαγητού ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Πόσο συχνά... 5-7 φορές / εβδ. 3-4 φορές / εβδ. 1-2 φορές / εβδ. < 1 φορά/ εβδ. Ποτέ Τρώτε έξω ή παραγγέλνετε (%) 14,3 17,9 38,1 25,0 4,8 Τρώτε προμαγειρεμένα γεύματα (%) 0,0 6,1 23,2 58,5 12,2 Όλα τα μέλη του νοικοκυριού τρώνε το ίδιο φαγητό (%) 11,0 25,6 63,4 Τρώτε μαζί με φίλους στο σπίτι (%) 67,5 26,3 3,8 2,5 Παίρνετε φαγητό από τους γονείς σας (%) 2,4 29,4 58,8 9,4 Μαγειρεύετε και για άλλους (%) 7,5 38,8 Προετοιμασία φαγητού ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΠΕ Δραπετσώνας Τροιζήνας –Μεθάνων

«Σε γιορτινές περιστάσεις (π. χ «Σε γιορτινές περιστάσεις (π.χ. πάρτυ γενεθλίων, ονομαστικές γιορτές, Χριστούγεννα, Πάσχα), ποιες από τις παρακάτω προτάσεις σας αντιπροσωπεύουν;» Προετοιμασία φαγητού ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΠΕ Δραπετσώνας Τροιζήνας –Μεθάνων

«Όταν ετοιμάζετε ή σερβίρετε ένα γεύμα, πόσο συχνά λαμβάνετε υπόψη σας αν οι μερίδες είναι υπερβολικές;» Προετοιμασία φαγητού ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΠΕ Δραπετσώνας Τροιζήνας –Μεθάνων

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Διαχείριση τροφικών αποβλήτων ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Διαχείριση τροφικών αποβλήτων Η συνήθης κατάληξη του απορριπτέου μαγειρεμένου φαγητού είναι ο κάδος των απορριμμάτων. Ακολουθεί η χρήση τους ως τροφή των ζώων. Στον κάδο επίσης καταλήγουν τα φρούτα και τα λαχανικά. Τα υγρά τροφικά απόβλητα (π.χ. Γάλα, χυμοί) καταλήγουν στην αποχέτευση όπως αναμενόταν. Το 90% των συμμετεχόντων δεν έχει επιχειρήσει ποτέ να κομποστοποιήσει τα τροφικά απόβλητα. ΚΠΕ Δραπετσώνας Τροιζήνας –Μεθάνων

Συμπεράσματα Τα Ελληνικά νοικοκυριά έχουν θετική στάση ως προς την πρόληψη αποβλήτων Οι συνήθειες τους, αν και σε μεγάλο βαθμό υποβάλλονται από την οικονομική κρίση, είναι σε συμφωνία με αυτές που προτείνονται στην επιστημονική βιβλιογραφία για την πρόληψη αποβλήτων Τα αποτελέσματα της έρευνας έχουν μεγάλη σημασία, καθόσον είναι η πρώτη φορά που γίνεται καταγραφή των συμπεριφορών σχετικά με την πρόληψη στο Ελληνικό οικιακό περιβάλλον και αναμένεται να καθοδηγήσουν τη λήψη αποφάσεων. ΚΠΕ Δραπετσώνας Τροιζήνας –Μεθάνων

Ευχαριστώ για την προσοχή σας! ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Η έρευνα χρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Πρ)όγραμμα LIFE+ (LIFE10 ENV/GR/622 “Development and Demonstration of a Waste Prevention Support Tool for Local Authorities – WASP Tool”) Ευχαριστώ για την προσοχή σας! ΚΠΕ Δραπετσώνας Τροιζήνας –Μεθάνων