ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ Ε2 Το Ε2 του 1ου Δ.Σ. Ν. Μηχανιώνας

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Κανόνες χρήσης του Διαδικτύου για μαθητές
Advertisements

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΥ
KYKΛAΔITIKΟΙ ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΙ
Η καθημερινή ζωή στην ύπαιθρο στα χρόνια των Ισαύρων και των Μακεδόνων
1. Κωμωδία του 1964 σε σενάριο του Γιώργου Ρούσσου και σκηνοθεσία του Αλέκου Σακελλάριου σε σενάριο του Γιώργου Ρούσσου και σκηνοθεσία του Αλέκου Σακελλάριου.
ΟΙΚΙΕΣ ΤΟΥ ΜΥΣΤΡΑ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΡΑΣ.
Δασκάλες: Ολυμπία Κουκουμά
2ο ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ : ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΕΓΟΝΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΩΣ ΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ.
12. Η εκπαίδευση στο Βυζάντιο
Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ!
Μια ιστορία που γράφτηκε
Η ενδυμασία στο Βυζάντιο
"Η αλληλεπίδραση του αθλητισμού με τη κοινωνική πραγματικότητα”
6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΛΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ‘’ΠΙΝΟΚΙΟ’’
Το φθινόπωρο μέσα από τα μάτια των παιδιών
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ
Lord Robert Baden Powell of Gilwell. TΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΗΝΥΜΑ Αγαπητοί μου πρόσκοποι, είμαι 80 ετών (πώς σας φαίνεται;) αλλά δεν μπορώ να πω ότι αισθάνομαι.
Τοπική Ιστορία Δράμα, 12/1/2011
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Παίζοντας & ζωγραφίζοντας
Άγαλμα Αγία (Δελφοί) Γιάννης Βαρής
12. Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ
5ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛ. ΑΙΓΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ: ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ σχ. έτος: Φωτεινά χαμόγελα.
Η εκπαίδευση στο Βυζάντιο
To Βυζάντιο φτάνει στο απόγειο της ακμής του
ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΤΖΕΝΕΜΠΑ Το παραμύθι του 2 ου Νηπιαγωγείου Ιεράπετρας, στα πλαίσια της δράσης «όλα τα παιδιά του κόσμου χρειάζονται δασκάλους». ( Τα παιδιά.
Η ανάπτυξη των γραμμάτων και η μελέτη των αρχαίων Ελλήνων κεφ. 26
Επιμέλεια: Μακρής Κώστας1 Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Ήταν έργο της ΕΑΠ και απέβλεπε στη δημιουργία μικρών γεωργικών ιδιοκτησιών. Η εγκατάσταση των προσφύγων.
Ρωμαϊκά κτίσματα στην Θεσσαλονίκη
Είμαστε μια τάξη πολύ πολύ εντάξει…
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Β΄ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΛυΧΝΑΡΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΙΣΜΟ του ΧΩΡΟυ.
Ανακοινώσεις για την εκδήλωση.
TO ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας
Άλλο μόρφωση και άλλο παιδία και αγωγή
Κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά
Ζωή Τσαγκαδοπούλου, μαθήτρια Β΄4 Β΄τάξης του 3ου Γυμνασίου Τρικάλων
Ροτόντα, Καμάρα, ανάκτορο Γαλέριου
PROJECT με θέμα ¨χριστούγεννα¨
O ταν κάποιος σκέφτεται χωρίς να θέτει απαραβίαστα σύνορα σε θέματα που αφορούν τους ρόλους των δύο φύλων, μπορεί πιο εύκολα να φανταστεί έναν άνδρα να.
Εθνικότητα Χρώμα δέρματος Θρήσκευμα Φύλλο(αγόρι ή κορίτσι) Εξωτερικά χαρακτηριστικά (βάρος, ύψος) Χαρακτηριστικά εμφάνισης(ακριβό ντύσιμο με επώνυμα.
Η καθημερινή ζωή στο Βυζάντιο
ONOMATA 4ης ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΕΛΛΑ ΜΟΥΤΑΦΗ ΚΟΡΙΝΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΗ.
1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης
Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΖΩΗ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ
Μαρία Αμπατζή Ε2 Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ
Θέμα : « Στα χνάρια των Πορφυρογένηδων στον τόπο και στο χρόνο»
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 Το project με το οποίο ασχοληθήκαμε ονομάζεται «παιχνίδι της γνώσης». Χωριστήκαμε σε ομάδες όπου η κάθε μία ασχολήθηκε με ένα ξεχωριστό διδασκόμενο μάθημα.
ΝΕΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΗΝ ΑΛΦΑΒΗΤΑ.
«Περιβάλλον- βότανα : Προστατεύω αυτό που με προστατεύει» είναι το θέμα του προγράμματος με το οποίο ασχολήθηκε η Β΄ τάξη με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την.
Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης Σχολικό έτος: 2013 – 2014 Ονοματεπώνυμο: Άννα – Χριστίνα Φοντούλη Μάθημα: Θρησκευτικά Τάξη: Γ’3.
Η καθημερινή ζωή στο Βυζάντιο
Οι Έλληνες των παροικιών και των Παραδουνάβιων Ηγεμονιών.
Η Καθημερινή ζωή στο Βυζάντιο. Η Κωνσταντινούπολη ήταν χτισμένη στις πλαγιές επτά λόφων,γι' αυτό πολλοί την έλεγαν και "Επτάλοφη". Όλα τα σπίτια της έβλεπαν.
Ψηφιακή τάξη Σπύρος Στρατηγός Άρης Σερμέτης Πέτρος Στεμπάρι.
Γερμανία Μαρία Γεωργίου. Δευτέρα Πρωινό ξύπνημα στην Γερμανία. Η Miriam(το κορίτσι που φιλοξενούσε εμένα,την Γεωργία και την.
Το ερωτηματολόγιο για το σχολικό εκφοβισμό ως μέσο ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης όλου του σχολείου 1ο Γυμνάσιο Πεύκης Υπεύθυνη καθηγήτρια: Μαρία.
Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή
Ευρωπαϊκο προγραμμα comenius
5o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΟΣΜΟΥ ΜΑΘΗΜΑ: ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΘΕΜΑ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ Βασίλης Κ. Λευτέρης Μ . Γκόρικ Χ.
Τα βήματα που ακολουθήσαμε για να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα
Ι.Μ. ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΛΑΥΡΑΣ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
21. Το Βυζάντιο εκχριστιανίζει τους Σλάβους
Η παρουσίαση διαμορφώθηκε από τον Πέτρο Σαμούχο.
Η αυτοκρατορία χωρίζεται σε Ανατολική και Δυτική
ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ;
Η αυτοκρατορία χωρίζεται σε Ανατολική και Δυτική ΟΥΡΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 2011.
Η καθημερινή ζωή στο Βυζάντιο Ούρδας Ιωάννης 2013.
Η εκπαίδευση στο Βυζάντιο Κεφ. 12 Ούρδας Ιωάννης 2013.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ Ε2 Το Ε2 του 1ου Δ.Σ. Ν. Μηχανιώνας σας παρουσιάζει πως δουλέψαμε για ‘’ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ’’ Ε2

Πως δουλέψαμε …….. Χωριστήκαμε σε 4 ομάδες και μια 5η ομάδα που έφτιαξε την παρουσίαση. Οι 4 ομάδες ασχοληθήκαν με την εκπαίδευση, τα παιχνίδια , τα σπίτια και τα επαγγέλματα στο Βυζάντιο. Ψάξαμε στη wikipedia για πληροφορίες και στη Google για εικόνες .

Γιατί το διαλέξαμε…… Γιατί μας άρεσε η ιστορία του Βυζαντίου. Μας άρεσε γιατί θέλουμε να ασχολούμαστε με τα παλιά χρόνια. Μας άρεσε γιατί μας ταξίδευε στα παλιά χρόνια. Γιατί μας έμαθε τον τρόπο ζωής τους .

Τα βυζαντινά σπίτια Τα σπίτια είχαν συνήθως έναν ή δύο ορόφους, χωρίς όμως να λείπουν τα τριώροφα ή και τα πολυώροφα κτίσματα μεχρι και εφτά ή εννιά πατώματα Οι περισσότερες κατοικίες διέθεταν στέρνες στα ισόγεια ή χώρους για τα ζώα, ενώ το κυρίως δωμάτιο βρισκόταν στον όροφο

Τα βυζαντινά σπίτια Το δάπεδο καλυπτόταν από τους «τάπητες» (χαλιά), ενώ το εσωτερικό του σπιτιού διαιρούνταν από τα «βήλα» υφάσματα που χρησιμοποιούνταν σαν εσωτερικές πόρτες. Τέλος, ο φωτισμός γινόταν με λυχνάρια, κανδήλες, πολυκάνδηλα ή κεριά. Στο βυζαντινό σπίτι υπήρχαν τα «κλινάρια», ή «κραββάτια», με στρώματα από άχυρο (για τους φτωχούς) και πούπουλο χήνας (για τους πιο εύπορους), οι «τάβλαι» (τα τραπέζια), τα «σελλία» ή «σκαμνία» (τα δικά μας σκαμνιά).

Επαγγέλματα στο Βυζάντιο Μαγκιπείο (φούρνος) Μαΐστωρ Οικοδόμοι Υφάντριες Χορταρίνες Κουρίσσες(κομμώτριες) Σαρδαμαρείο(παντοπωλείο) Οι «Γυρεύοντες» (πλανόδιοι)

Αγροτικά Επαγγέλματα Δουλοπάροικοι Βυζαντινό άροτρο Δουλοπάροικοι Βυζαντινό άροτρο Αγρότης (Ψηφιδωτό) Βοσκός

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ Τα σχολεία (ιδιωτικά ή εκκλησιαστικά) από 6 έως 8 ετών. Οι γονείς πλήρωναν τα δίδακτρα σε είδος ή χρήματα. Η εκπαίδευση στο Βυζάντιο δεν ήταν υποχρεωτική. Σχολεία, δάσκαλοι και βιβλία ήταν συγκεντρωμένα στις πόλεις, όπου και εκεί απευθύνονταν σε μία μικρή μερίδα των ανθρώπων.

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ Ίδρυση της ανώτερης σχολής της Μαγναύρα, την οποία ανέλαβε ο Λέων ο Φιλόσοφος ή Μαθηματικός, διάσημος πολυμαθής επιστήμονας της εποχής. Επίσης την ίδια εποχή λειτουργούσε η Πατριαρχική Σχολή στην Κωνσταντινούπολη. Από τον 5ο αιώνα, πέρα από τα βασικά σχολεία λειτουργούσαν και μερικές ανώτερες σχολές όπως το Πανδιδακτήριο το οποίο ιδρύθηκε στην Κωνσταντινούπολη από τον αυτοκράτορα Θεοδόσιο Β’.

Ψυχαγωγία στο Βυζάντιο Οι κάτοικοι της πρωτεύουσας διασκέδαζαν στον Ιππόδρομο, όπου εκτός από τις αρματοδρομίες γίνονταν και άλλες εκδηλώσεις . Τις απόκριες μεταμφιέζονταν και έκαναν παρέλαση στους δρόμους

Τα παιχνίδια στο Βυζάντιο κότσια σβούρα μπάλα διελκυστίνδα

Η ΤΑΞΗ ΜΑΣ OUR CLASS Μαρία Ασλάνοβα Τασούλα Κουτούρη Θεοφανία Καρύδα Άλκης Λέφας Δημήτρης Κούπας Σάκης Γκανάς Γιώργης Κομπουλασβίλη Θέμης Ιωαννίδης Βασίλης Προβατάρης Ρέτζι Λικμέτα Γιώργος Σαμακοβλής Μηνάς Κανελίδης Βαγγέλης Κατσαλής Μιγκέν Βόγκλι Μαρία Ασλάνοβα Τασούλα Κουτούρη Θεοφανία Καρύδα Άννα Γέρου Ολυμπία Χουβαρδά Γιώτα Χριστοδουλίδη Εβελίνα Τσιμτσιράκη Χριστίνα Σαχπαζίδου Κατερίνα Γερασιμοπούλου Ελένη Πετροπούλου Μιχάλης Τσορμπατζόγλου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ Αν θέλετε να μας συναντήσετε, η διεύθυνσή μας είναι: http://dytestisgnosis.wordpress.com ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ