Μεταξοτυπια Σηρογραφια Βακιρτζης Αθανασιος

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Το Θέρμο είναι κωμό- πολη της Αιτωλοακα- ρνανίας με επίσημο πληθυσμό κα- τοίκων.
Advertisements

H Εικόνα στη διδασκαλία της Ιστορίας Μία πρόταση αξιοποίησης ιστορικών γελοιογραφιών στην Ιστορία Γενικής Παιδείας και Θεωρητικής Κατεύθυνσης της Γ ´ Λυκείου.
ΑΝΑΓΚΕΣ Νίκη Κάτσαρη Καθηγήτρια Οικιακής Οικονομίας & Οικολογίας.
Το Πάσχα στην Κάλυμνο Τ άξη:A’5 Τ άξη:A’5 Έτος: Έτος: Ονόματα μαθητών: Σιδερούλα Μύτικα,Πόπη Σαμάρκου,Μικέλα Σαμάρκου,Καλλιόπη Τρικοίλη.
Κουκούλης Παράσχος (parkouk) 1 ο Δημ. Σχολ. Αγ. Δημητρίου Η Μεγάλη Εβδομάδα αρχίζει από την Κυριακή των Βαΐων το βράδυ, όπου τελείται η Ακολουθία του Νυμφίου,
15/1/2013 Επιμελητήριο Ηρακλείου ΚΑΛΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ «Ζωοδόχος Πηγή»
ΠΥΡΙΤΙΟ ΟΠΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ Τα είναι οπτικές ίνες; Οι οπτικές ίνες είναι πολύ λεπτά νήματα φτιαγμένα από πλαστικό ή γυαλί, με διάμετρο μικρότερη των 8μm μέσα.
Η 4 Η ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΑ ΚΟΡΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Β1 ΤΑΞΗ 1.
ΜΠΑΣΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ 1ο Π.Δ.Σ.Θ.-ΑΠ.Θ ΣΤ΄2.  Το Έβερεστ είναι το ψηλότερο βουνό πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, αλλά αν λάβουμε υπόψη την επιφάνεια.
ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΑ ΤΟΞΑ. Σε αυτή την παρουσίαση θα δείτε σημαντικές πληροφορίες για τα σημαντικότερα ηφαίστεια στον κόσμο.
Το Εικονογραφημένο Βιβλίο στην Προσχολική Εκπαίδευση Ενότητα 2.1: Μυθολογία Αγγελική Γιαννικοπούλου Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία.
Ο Γύρος Του Κόσμου Σε 80 Ημέρες Συγγραφέας: Ιούλιος Βερν -Εκδοτικός Οίκος: Brijbasi Art Press Limited, India.
Αρριανού, Αλεξάνδρου Ανάβαση Ο Αρριανός - με πρότυπο τον Ξενοφώντα – σε 7 βιβλία εξιστόρησε την εκστρατεία του μεγάλου Αλεξάνδρου από την αρχή (336 π.Χ)
Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων Τίτλος Μαθήματος: ΔΑΣΟΚΟΜΙΑ ΠΟΛΕΩΝ Ενότητα 12: Μέτρα βελτίωσης συνθηκών ανάπτυξης αστικού πρασίνου Γρηγόριος Βάρρας Αν. Καθηγητής.
Εισαγωγή στην αθλητική επιστήμη Η γέννηση της επιστήμης υπήρξε ο θάνατος της δεισιδαιμονίας (Haxley)
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Οικονομική Ανάλυση ΘΕΜΑ:
Ιλιάδα Μονομαχίες. Μονομαχία:Πάρη και Μενέλαου Ο Πάρης προβάλει απο το Τρωικό στράτευμα εναντίον του Μενέλαου.Πρίν την μονομαχία ο Πάρης κυριεύεται από.
ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΓΕΛ ΖΑΓΟΡΑΣ ΤΑΞΗ Α’ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ
Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων Τίτλος Μαθήματος: ΔΑΣΟΚΟΜΙΑ ΠΟΛΕΩΝ Ενότητα 5: Κοινωνικά και οικονομικά οφέλη Γρηγόριος Βάρρας Αν. Καθηγητής Άρτα, Ανοιχτά.
Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
Ανοιχτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Ηπείρου
Ανοιχτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Ηπείρου
SCRATCH Ενότητα: Ταξινόμηση Καλλιρρόη Δογάνη Ιωάννης Στάης.
Ανοιχτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Ηπείρου
Η ΦΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
Κάτω ο διαδικτυακός εκφοβισμός
ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΜΑΡΓΑΡΩΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑ Α4’ Π.Μ.Γ.Λ.Π.
ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑ
ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ
Διαθεματική προσέγγιση
Το Εικονογραφημένο Βιβλίο στην Προσχολική Εκπαίδευση
Κοινωνικά Δίκτυα Κεφάλαιο 15.
2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΟΛΟΥ ΤΜΗΜΑ: Α3 ΜΑΘΗΤΗΣ:ΚΛΕΑΡΧΟΣ ΠΡΕΚΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗ: Κα ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ ΘΕΜΑ: ΕΙΔΗ ΓΡΑΦΗΣ ΙΕΡΟΓΛΥΦΙΚΑ – ΓΡΑΜΜΙΚΗ Α – ΓΡΑΜΜΙΚΗ Β.
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΡΟΣΙΑΣ, ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ
ΦΩΤΗΣ ΚΟΝΤΟΓΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ Β’
Σχεδιασμός με αναζήτηση στο χώρο πλάνων
ΛΙΜΝΗ ΜΑΡΑΘΩΝΑ.
1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νικης
Ινδιάνοι.
Βησσαρίων ο Τραπεζούντιος
Εργασία Βιολογίας β’ Γυμνασίου
Περιβαλλοντολόγοι : Εργασία 1
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ GRAFFITI Μέλη ομάδας Ντενισα Ολντασι Αρχοντια Ταλαδιανου
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ
Μέτρηση Βάρους-Μάζας-Πυκνότητας
Περιβάλλον Εργασίας του Διαδραστικού Πίνακα
Γυμνάσιο Νεάπολης Κοζάνης
Ένα χειροποίητο έργο από χρωματιστά αποτυπώματα των μαθητών μας!
Αρχιεπισκοπος πασησ Αλβανιας
Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας
ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ???
Άννα Φρανκ «Από το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ»
Γιώσα Σμαρώ Μελλίδου Κατερίνα Παπαδήμου Ελένη
“Τίτλος του άρθρου” Ονόματα συγγραφέων Ονόματα Φοιτητών.
«Τίποτα δεν πάει χαμένο»
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΓΩΓΗ – ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ
Σωτηριάδης Ευάγγελος 1Ο Π.Δ.Σ.Θ. Π.Τ.Δ.Ε. Α.Π.Θ. Στ
נושא 5: מגנטים ומגנטיות.
Το ηφαίστειο της Αίτνας
Ανιχνεύοντας τη ρητορική online πληροφοριών:
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ(ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΠΟΡΟΙ)
Το Εικονογραφημένο Βιβλίο στην Προσχολική Εκπαίδευση
Παίζω και μαθαίνω τους Κινέζικους αριθμούς Νίκος Πανουσόπουλος 3ο Γυμνάσιο Κορίνθου
GDPR- ο ΝΕΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ.
Οπτικές Ίνες Μαθητές που εργάστηκαν : Γαλακτίδης Παναγιώτης
Φιλοσοφική Ερμηνευτική
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
Art Psychotherapy Art as Therapy
Εργασία για το μάθημα της Φυσικής Β’ Λυκείου
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Μεταξοτυπια Σηρογραφια Βακιρτζης Αθανασιος Μεταξοτυπια Σηρογραφια Βακιρτζης Αθανασιος Σηρογραφια λεγεται απο την λεξη Σηριο , κοινως Ατλαζι, Μεταξωτο υφασμα. Η μεθοδος εκτυπωσης αυτη παρουσιαστηκε ως βιομηχανικη το 1900 περιπου . Χρησιμοποιηθηκε στις αρχες του 20 ου αιωνα απο πολους καλλιτεχνες , κυριως της pop art. Οπως Andy Worhol, και αλους. Ειναι μεθοδος χαμηλου κοστους

Σχετικος τροπος που μπορουσε να τυπωθει χαρακτικο πριν τη σηρογραφια , ηταν η μεθοδος της μασκας . σχεδιαζαν σε ενα χαρτι και εκοβαν αφαιροντας τα μερη που ηθελαν να περασει το χρωμα. Με ενα πινελο τυπωναν χτυποντας το καθετα στην επιφανεια του χαρτιου. Απο παραδοση ΑΣΚΤ Καθηγητη Π.Τετση

Καλλιτεχνικη Μεταξοτυπια Σε ενα τελαρο τεντωνουμε το υφασμα ξεκινοντας πρωτα απο τις μεσες των πλευρων και προχωροντας στις γωνιες . Μια ξυλινη επιφανεια θα κοψουμε με παχος οσο το παχος των ξυλων του τελαρου και μεγεθος οσο το κενο που αφηνουν τα ξυλα του , ωστε να εφαρμοζει και το υφασμα να εφαπτεται στο ξυλο που θα τοποθετησουμε το προς εκτυπωση χαρτη μας. Η γαζα ειναι ειδικα υφασμενη για την σηρογραφια , ο αριθμος 10 ειναι αραιωτερη ενω το 16 πυκνοτερη για σχεδια με μεγαλυτερη λεπτομερεια. Αφου τεντωσουμε καλα την γαζα την πλενουμε για να φυγει η κολα .

Αναλογα με τι χρωμα θα χρησιμοποιησουμε διαλεγουμε και το μεσο που θα καλυψουμε τα σημεια που δεν θελουμε να περασει το χρωμα και να μην τυπωσουν. Με ενα πινελο σχεδιαζουμε και καλυπτουμε. Για χρωματα λαδιου καλυπτουμε με κολα ζαρντεν που την ετοιμαζουμε σε μπειν μαριν με νερο και προσθετουμε αν θελουμε και σκονη κιμολιας. Αν παλι θελουμε να χρησιμοποιησουμε χρωματα νερου, καλυπτουμε με λιναιλεο και κιμολια. Σημερα και για τις δυο περιπτωσεις μπορει να χρησιμοποιηθει γκεσο

Μεθοδος υδροφοβιας Σχεδιαζουμε με λιπαρο κραγιον λιθογραφιας επανω στο υφασμα περναμε νεροκολα οταν στεγνωσει, αφαιρουμε το κραγιον με νευτι . Μια καλη νεροκολα που μπορουμε να φτιαξουμε ειναι: 2 μερη αραβικο κομι ,1 μερος κολα Chardin , 1μερος ζελατινα. Η αναλογια του νερου ειναι 50% για να γινει σαν μελι

Χρωματα μεταξωτυπιας Υπαρχουν ειδικα χρωματα σηρογραφιας αναλογα που θελουμε να τυπωσουμε. Ξυλο μεταλο γυαλι υφασμα. Μπορουμε να φτιαξουμε και μονοι μας ,αρκει να ειναι πυκνο σαν μελι, χρησιμοποιωντας πρωτες υλες χροστικης ( σκονες ) και ενα συνδετικο μεσο, αλευροκολα, κερι λιωμενο και αναμεμειγμενο με νευτι , κτλ τα απλωνουμε με μια λαστιχενια σπατουλα. Αν δεν βρουμε στο εμπορειο μπορουμε να φτιαξουμε απο βατραχοπεδιλο.

Τελαρο , σπατουλα

Μελανια μεταξοτυπιας

Σημερα η Μεταξωτυπια εχει εξεληχθει με φωτοχημικες μεθοδους , που στηριζονται σε καποιες ουσιες φωτοσκληρινομενες . Το υφασμα ( γαζα ) ειναι πια συθετικο . Αφου καλυφθει το υφασμα με την καταληλη ουσια , προβαλουμε σε αυτο το φιλμ με την εικονα που θελουμε να τυπωσουμε.Σε οσα σημεια φωτιστηκε , σκληρηνεται η ειδικη ουσια . Στα αλα μενει μαλακη, και πλενεται.

Μηχανη μεταξοτυπιας

Μηχανη σηρογραφικη για κυλινδρικες επιφανειες

Μεταξοτυπια σε υφασμα

Βιβλιογραφια Wikipedia Κωστα Πλακωταρη : υλικα και τεχνικη στη ζωγραφικη και διακοσμητικη . εκδοσεις : καλλιτεχνικο και πνευματικο κεντρο "Ωρα" 1978 Και απο προσωπικες μου εμπειριες