ΑΝΟΧΕΣ ΤΙ ΕΝΑΙ ΑΝΟΧΗ ΑΝΟΧΕΣ ΜΗΚΟΥΣ ΑΝΟΧΕΣ ΓΩΝΙΩΝ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΚΕΣ 01: Αυτόματος Έλεγχος © 2006 Nicolas Tsapatsoulis Σχεδίαση Σ.Α.Ε: Σύγχρονες Μέθοδοι Σχεδίασης Σ.Α.Ε ΚΕΣ 01 – Αυτόματος Έλεγχος.
Advertisements

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ
Ελαστικότητα 4η Διάλεξη.
3.3 Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΥΠΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΤΩΝ 3. ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ
Ένταξη Προοπτικού σε Φωτογραφία Ε.Μ.Π. Γεωμετρικές Απεικονίσεις και Πληροφορική Κουρνιάτης Ν.
Φυσική Β’ Λυκείου Κατεύθυνσης
ΚΛΙΜΑΚΕΣ.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ
Με τη συμπλήρωση της ενότητας αυτής ο μαθητής πρέπει:
Μονόμετρα και Διανυσματικά Μεγέθη
Μερκ. Παναγιωτόπουλος - Φυσικός
Στοιχεία Θεωρίας Συνόλων
Σήματα και φασματικές μέθοδοι στη γεωπληροφορική Ηλίας Τζιαβός 2014/2015ΑΠΘ/ΤΑΤΜ Τομέας Γεωδαισίας και Τοπογραφίας 3 ο Εξάμηνο Σήματα και Φασματικές Μέθοδοι.
Δύο καθρέπτες τοποθετούνται όπως δείχνει το σχήμα
Κ. Μόδη: Γεωστατιστική και Εφαρμογές της (Κεφάλαιο 3) 1 Από κοινού κατανομή δύο ΤΜ Στην περίπτωση που υπάρχουν δύο ΤΜ ενδιαφέροντος, η συνάρτηση κατανομής.
ΜΕΤΑΒΛΗΤΕΣ - ΤΥΠΟΙ ΜΑΘΗΜΑ 3.
Σέρρες,Ιούνιος 2009 Τίτλος: Αυτόματος έλεγχος στο Scilab: Ανάπτυξη πακέτου για εύρωστο έλεγχο. Ονοματεπώνυμο Σπουδάστριας: Ευαγγελία Δάπκα Επιβλέπων Καθηγητής.
Copyright © 2009 Pearson Education, Inc. Κεφάλαιο 3 Κίνηση σε 2 και 3 διαστάσεις, Διανύσματα.
ΤΥΠΟΙ ΣΤΑΘΕΡΩΝ ΑΝΤΙΣΤΑΤΩΝ
Ενεργή επιλογή αλγορίθμου, Active Algorithm Selection, Feilong Chen and Rong Jin Εύα Σιταρίδη.
Δίνεται συρμάτινο πλέγμα μήκους 10 μέτρων. Να περιφράξετε με αυτό ένα οικόπεδο, (με το μεγαλύτερο εμβαδόν), σχήματος ορθογωνίου! Ορίζουμε ως: X: Μήκος.
ΕΝΟΤΗΤΑ 7: ΚΛΙΜΑΚΑ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ
Η Ελένη Π. σκέφτηκε και κατέγραψε μια νέα πρόσθεση: 2 λύκοι κι άλλοι 2, μας κάνουν 4 λύκ. Η η Ν έδωσε το λόγο στην Ελεάννα για να πει αυτό που ήθελε πριν,
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙ ορισμός
σχεδιάζει το τρίγωνο των ισχύων σε σύνθετα κυκλώματα Ε.Ρ .
ΥΛΗ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΗ Η κίνηση είναι χαρακτηριστική ιδιότητα της ύλης. Κίνηση παρατηρούμε από τους μακρινούς γαλαξίες έως μέχρι το εσωτερικό των ατόμων. Η.
Εργασία για το τρίγωνο του Πασκάλ
Θεωρία Γράφων Θεμελιώσεις-Αλγόριθμοι-Εφαρμογές TSP, Μέτρα κεντρικότητας, Dijkstra Data Engineering Lab.
ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ
Εσωτερικές Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις Ι
5.1 Παραμορφώσεις, Τροπές, Στροφές Το διάνυσμα της μετατόπισης: Θλίψη: Η τροπή ε -1, γιατί δε μπορούμε να κοντύνουμε ένα σώμα περισσότερο από το ίδιο του.
Διαστήματα Εμπιστοσύνης α) για τη μέση τιμή β) για ένα ποσοστό.
1 Ναυπηγικό σχέδιο και αρχές casd Ενότητα 10: Γραμμή Φορτώσεως (Ύψος εξάλων) Γεώργιος Κ. Χατζηκωνσταντής Επίκουρος Καθηγητής Διπλ. Ναυπηγός Μηχανολόγος.
Διαστάσεις Εργαστήριο Μηχανολογικού Σχεδιασμού Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης Επ. Καθηγητής Μπότσαρης Παντελεήμων Lesson 3 1 Γραμμές διαστάσεων.
Διάστημα εμπιστοσύνης για τη διακύμανση. Υπολογισμός Διακυμάνσεως και Τυπικής Αποκλίσεως Όταν τα δεδομένα αφορούν πληθυσμό – μ είναι ο μέσος του πληθυσμού.
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΣΦΑΛΜΑΤΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ.
Κλασσική Μηχανική Ενότητα 2: Μονοδιάστατες Κινήσεις Βασίλειος Λουκόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής Τμήμα Φυσικής.
Γράφημα είναι μία διμελής σχέση επί ενός συνόλου την οποία παριστάνουμε με γραφικό τρόπο.
Σήματα και Συστήματα 11 10η διάλεξη. Σήματα και Συστήματα 12 Εισαγωγικά (1) Έστω γραμμικό σύστημα που περιγράφεται από τη σχέση: Αν η είσοδος είναι γραμμικός.
Μακροοικονομία Διάλεξη 6. Ανεργία Τριβής: (βραχυχρόνια) είναι το ελάχιστο επίπεδο ανεργίας σε μια οικονομία. Η ανεργία που οφείλεται στο χρόνο που είναι.
ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ Πηγή: Βιοστατιστική [Σταυρινός / Παναγιωτάκος] Βιοστατιστική [Τριχόπουλος / Τζώνου / Κατσουγιάννη]
Συμπληρωματική Πυκνότητα Ελαστικής Ενέργειας Συμπληρωματικό Εξωτερικό Έργο W: Κανονικό έργο Τελικές δυνάμεις Ρ, τελικές ροπές Μ, ολικές μετατοπίσεις δ.
Δραματική Τέχνη στην εκπαίδευση: Ερευνητικό Σχέδιο ΙΙ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ «ΦΥΣΙΚΗΣ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ»
Νόμος του Gauss.
Υψηλές Τάσεις Ενότητα 1: Βασικές Έννοιες και Ορισμοί
Άσκηση 2-Περιγραφικής Στατιστικής
F(x,y,y΄, y΄΄, y΄΄΄,y΄΄΄΄, …, y(n)) = 0
Επιβλέπων Καθηγητής: Δρ Θ. Κοσμάνης
Διαδικασία σχεδίασης τομών
Καθηγητής Σιδερής Ευστάθιος
ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΚΕΡΑΙΩΝ
με σταθερούς συντελεστές
Η παρουσίαση του στατιστικού υλικού γίνεται με δύο τρόπους. 1 Η παρουσίαση του στατιστικού υλικού γίνεται με δύο τρόπους! 1. Ο πρώτος συνίσταται.
Έννοια του ημερολογίου
Η ΑΡΙΘΜΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ
Ομαδοποιημένη Κατανομή Συχνοτήτων
Ονοματεπώνυμο Σπουδάστριας: Ευαγγελία Δάπκα
ΠΕΡΙΜΕΤΡΟΣ ΚΑΙ ΕΜΒΑΔΟΝ ΟΡΘΟΓΩΝΙΟΥ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΓΡΑΜΜΟΥ
Τεχνολογια υλικων Θεωρητική Εισαγωγή.
ΣΥΝΔΕΣΜΟΛΟΓΙΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΝ
Εφαρμογές οικονομικών συναρτήσεων
ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ ΕΝΟΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ
Απλή γραμμική παλινδρόμηση
ΤΟ ΣΗΜΑ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ
Εργαστήριο στην πρότυπη κοστολόγηση
Διδάσκουσα: Μπαλαμώτη Ελένη
Σφάλματα Συστηματικά Τυχαία
Το μπιλιάρδο, το Ελάχιστο Κοινό Πολλαπλάσιο και ο Μέγιστος Κοινός Διαιρέτης δύο ακεραίων αριθμών   Σωτήρης Γκιουλέας Επιβλέπων Καθηγητής: Ζήνων Λυγάτσικας.
ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΑΝΟΧΕΣ ΤΙ ΕΝΑΙ ΑΝΟΧΗ ΑΝΟΧΕΣ ΜΗΚΟΥΣ ΑΝΟΧΕΣ ΓΩΝΙΩΝ

ΑΝΟΧΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ Σε ένα κατασκευαστικό σχέδιο επίπλου τοποθετούνται οι επιθυμητές διαστάσεις. Κατά την κατασκευή των στοιχείων του όμως θα υπάρχει κάποια απόκλιση μέγιστη ή ελάχιστη μεταξύ της προβλεπόμενης διάστασης (επιθυμητής) και της διάστασης που επιτεύχθηκε κατά την παραγωγή των στοιχείων . Έτσι προκύπτει μια διαφορά μεταξύ της μέγιστης και ελάχιστης απόκλισης Επιθυμητές διαστάσεις Διαστάσεις κατά την κατασκευή

Η διαφορά αυτή της προβλεπόμενης διάστασης από την διάσταση που επιτεύχθηκε κατά την διαδικασία παραγωγής των στοιχείων δεν πρέπει να ξεπερνά κάποια επιτρεπτά όρια, ώστε να μην επηρεάζεται η ακρίβεια και η ποιότητα των στοιχείων. Έτσι έχουμε την μέγιστη επιτρεπτή διάσταση και την ελάχιστη επιτρεπτή διάσταση.

Ανοχή: Λέγεται η διαφορά ανάμεσα στην μέγιστη και την ελάχιστη επιτρεπόμενη διάσταση κατά την κατασκευή των στοιχείων ενός επίπλου.

ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΙ ΚΑΙ Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ Ν = Ονομαστική διάσταση: ( Είναι η διάσταση που αναγράφεται στο σχέδιο). Κ = Ελάχιστη διάσταση: ( Είναι η μικρότερη επιτρεπόμενη οριακή διάσταση). G = Μέγιστη διάσταση: (Είναι η μεγαλύτερη επιτρεπόμενη οριακή διάσταση). Α = Διάσταση απόκλισης: (Είναι η επιτρεπόμενη απόκλιση διάστασης από την ονομαστική. Την διακρίνουμε σε άνω διάσταση απόκλισης και σε κάτω διάσταση απόκλισης)

Au =Κατώτερη διάσταση απόκλισης: (Είναι η ελάχιστη αρνητική ονομαστική διάσταση). Αο = Ανώτερη διάσταση απόκλισης: (Είναι η μέγιστη θετική ονομαστική διάσταση). Τ = Διάσταση ανοχής (Ανοχή) : (Είναι η συνολική επιτρεπόμενη απόκλιση από την ονομαστική διάσταση). Τ = G – K ή Τ = Ao - Au I = Πραγματική διάσταση : (Είναι η πραγματικά επιτυγχανόμενη διάσταση). ΑΙ = Πραγματική διάσταση απόκλισης: (Είναι η πραγματική απόκλιση από την ονομαστική διάσταση)

ΑΝΟΧΗ Τ= G - K ή Κ T = Αο - Αu G

ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΑΝΟΧΗΣ (Au) (Ao) Τ=G-K = 0,2-(-0,2) = 0,4 (Κ) ή (N) Τ=Ao-Au (G)

ΠΕΔΙΟ ΑΝΟΧΩΝ Το ορθογώνιο ΑΒΓΔ λέγεται πεδίο ανοχών Α Δ Γ Β

ΤΡΟΠΟΣ ΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΑΝΟΧΩΝ ή Όταν υπάρχει διάσταση απόκλισης Ο δεν μπαίνει πρόσημο

Ο σχεδιαστής μπορεί από πριν να τοποθετήσει επάνω στο σχέδιο την ελάχιστη και την μέγιστη επιτρεπόμενη διαφορά από την προβλεπόμενη διάσταση, έτσι ο κατασκευαστής να γνωρίζει εκ των προτέρων πόσο μπορεί να διαφοροποιηθεί η διάσταση

ΑΝΟΧΕΣ ΓΩΝΙΩΝ Τ= G-K= 0,2-(-0,2) =0,4 t = T/2 = 0,4/2= 0,2

ΣΕΙΡΕΣ ΑΝΟΧΩΝ ΣΕΙΡΑ ΗΤ 10: Για κατασκευαστικά στοιχεία υψηλής ακρίβειας ΣΕΙΡΑ ΗΤ 15: Για κατασκευαστικά στοιχεία συνδυαζόμενα ΣΕΙΡΑ ΗΤ 25 & ΗΤ 40: Όχι υψηλής ακρίβειας

Σειρά ΗΤ 15