Το Πανεπιστήμιο των Ορέων, ιδρύθηκε με σκοπό να επιτύχει και επέτυχε ένα δυναμικό άνοιγμα της ακαδημαϊκής κοινότητας προς την κοινωνία. Τα τελευταία δέκα.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Απολογισμός Έργου Ιούλιος Έργο Αλληλεγγύης & Αγάπης.
Advertisements

ΠΗΝΕΛΟΠΗ GANDHI ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΦΑΝΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ.
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ
Δράσεις που περιλαμβάνονται:   Παντοπωλείο Αλληλεγγύης   Φαρμακείο Αλληλεγγύης   Αγορά Αλληλεγγύης   Μαγειρείο Αλληλεγγύης   Γραμμή Αλληλεγγύης.
Δημοτικός Οργανισμός Υγείας & Κοινωνικών Θεμάτων Δήμου Βόλου Δίκτυο Εθελοντών Κοινωνικής Προσφοράς του Δ.Ο.Υ.Κ “ Volo”
Η φωνή του εκπαιδευτικού
“Η αναγκαιότητα για έρευνα και εκπαίδευση στις υπηρεσίες υγείας που βασίζονται στη διαμόρφωση πολιτικών υγείας στις ορεινές περιοχές της Κρήτης” Aν. Φιλαλήθης,
ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ «Ι.Μ.ΔΕΛΑΣΑΛ» - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ -
Η ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ
ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΈΤΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΥΔ ΕΠ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΥΔ ΕΠ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π.Ε. ΚΑΙ Δ.Ε. ΑΤΤΙΚΗΣ Δ/ΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Δ΄ ΑΘΗΝΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ.
Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου
3 Μαρτίου 2008 : 3 Μαρτίου 2008 : Η γνωριμία με τους FRIENDS OF NATURE Ημερίδα "Το υδάτινο τοπίο της περιοχής του Αξιού" Διεύθυνση Δ/θμιας Εκπ/σης Δυτικής.
1 ο Σεμινάριο Παιδαγωγικής Επιμόρφωσης Διαιτητών Η Α.Ε.Π. “Ακαδημία των Σπορ”, η Ε.Σ.Σ.Π. και η Ε.Σ.Ο σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Α’/θμιας.
ΠΑΙΔΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ ΜΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ.
Δ΄Δ/ΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣΠ.Ε.Φ. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ.
Αθήνα 9 Νοεμβρίου ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Ο εκσυγχρονισμός και η απλοποίηση του φορολογικού συστήματος, παράγοντας ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ «Η ΟΜΑΔΑ»
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης.
Παρουσίαση Υπηρεσιών Υποστήριξης Φοιτητών Συμβουλευτικός Σταθμός Πανεπιστημίου Αιγαίου Παράρτημα Ρόδου.
Επιμορφωτική Ημερίδα Καθηγητών κλάδου ΠΕ04 Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011 Εισηγητής Σωκράτης Τουμπεκτσής Σχολικός Σύμβουλος Φυσικών Επιστημών.
Αρχικός τίτλος: «Το κλίμα αλλάζει. Κάνε κάτι και εσύ» H ομάδα ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ ξεκινά ένα πρόγραμμα που εποπτεύεται από τη ΓΓΝΓ, και υλοποιείται από το Ινστιτούτο.
Δ΄ ΔIEYΘΥΝΣΗ Π.Ε. ΑΘΗΝΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
SCHOOL MEDIATION ΣΧΟΛΙΚΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΖΕΦΥΡΙΟΥ
Α.Β. Μουμτζάκης, η δράση και το έργο του κατά την πρώτη δεκαετία της μεταρρύθμισης Δίον, 4-6 Νοεμβρίου : 35 χρόνια από τη γλωσσοεκπαιδευτική.
Πρόσκληση Ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας, ο Πρόεδρος του Eθνομουσικολογικού Ιδρύματος.
Πρόσκληση Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας, ο Πρόεδρος του Eθνομουσικολογικού Ιδρύματος.
Πρόσκληση Ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Αττικής, οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας, ο Πρόεδρος του Eθνομουσικολογικού Ιδρύματος.
Γυμνάσιο Μουζακίου Γ΄ τάξη Πρόγραμμα αγωγής σταδιοδρομίας Σχολικό Έτος
Η Δικτύωση αποτελεί ένα σύστημα αρχών και ενεργειών που βασίζεται σε νέες μορφές συλλογικής δράσης και παρέμβασης. Διαμορφώνει μια ευρύτερη δυναμική για.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΘΕΜΑ: « Μαζί με τους Ρομά… Δράσεις προώθησης της ενσωμάτωσης των τσιγγάνων μαθητών στο σχολείο, την κοινωνία και το ευρωπαϊκό πλαίσιο»
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Ο Δήμαρχος / Γεώργιος Γώγος
Καλώς ορίσατε στην εκδήλωση για τις Φυσικές Επιστήμες.
θέμα : ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ
«Ανάπτυξη υποστηρικτικών δομών για την ένταξη και συμπερίληψη στην εκπαίδευση των μαθητών με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες - Μετατροπή του.
«Ανάπτυξη υποστηρικτικών δομών για την Ένταξη και Συμπερίληψη στην Εκπαίδευση των μαθητών με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες - Μετατροπή του.
Απολογισμός σχολικού έτους & Προγραμματισμός σχολικού έτους
Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πεταλούδων Ρόδου σήμερα
ΗΜΕΡΙΔΑ: Όψεις της πλατωνικής φιλοσοφίας και
« Νοιάζομαι και Δρω » Ιούνιος 2017
«Εκφοβισμός και βία στο σχολείο: ο ρόλος των ενηλίκων»
7ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ-Λ.Τ. ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ
Το Πανεπιστήμιο των Ορέων σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης – Ιατρική σχολή, το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, το Δήμο Αλεξανδρούπολης και.
Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης 11ου Γ/σίου
Μαθητικές εκλογές Μικρός οδηγός
Μετά το σχεδιασμό και την υλoποίηση των προγραμμάτων ΠΕ…
Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “Η ένταξη των μαθητών
Το Πανεπιστήμιο Κρήτης-Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (ΜΦΙΚ),
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Πολιτική Παιδεία Α’ Λυκείου Διδάσκων: Κοψιδάς Οδυσσέας
Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “Η ένταξη των μαθητών
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ
PISA 2018: Διεθνές Πρόγραμμα για την Αξιολόγηση των Μαθητών
Δελτίο τύπου Το Πανεπιστήμιο των Ορέων, στοχεύει στην αναβίωση των οικονομικών πόρων, την αποτροπή της εγκατάλειψης των χωριών, τη μη εξάντληση του φυσικού.
Ο κλασικός Αθλητισμός στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο
Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “Η ένταξη των μαθητών
Δελτίο τύπου Το Πανεπιστήμιο των Ορέων, υλοποιεί το άνοιγμα της πανεπιστημιακής κοινότητος στους ανθρώπους της υπαίθρου και στην αγνή λαϊκή γνώση, με στόχο.
Ενημέρωση Την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018, θα ολοκληρωθούν οι εθελοντικές δράσεις του Πανεπιστημίου των Ορέων για φέτος, με την επίσκεψη των ομάδων των Καθηγητών–ιατρών.
Δελτίο τύπου Το Πανεπιστήμιο των Ορέων συνεχίζει τις εξορμήσεις του στα χωριά και στις ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές της Κρήτης, ύστερα από ένα καλοκαίρι.
Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Βεβαίωση
Δελτίο τύπου Το Πανεπιστήμιο των Ορέων, στοχεύει στην αναβίωση των οικονομικών πόρων, την αποτροπή της εγκατάλειψης των χωριών, τη μη εξάντληση του φυσικού.
Δελτίο τύπου Το Πανεπιστήμιο των Ορέων, ενθαρρύνει τους ανθρώπους της Κρήτης να ξαναπιάσουν στα χέρια τους, το νήμα του υπέρλαμπρου πολιτισμού τους και.
Ενημέρωση Το Πανεπιστήμιο των Ορέων, προεκτείνει το έργο της πανεπιστημιακής κοινότητος στους ανθρώπους της υπαίθρου και στην αγνή λαϊκή γνώση, με στόχο.
ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟ ΛΕΥΚΑΡΩΝ.
Οριζόντιες και Εστιασμένες Δράσεις για Ευπαθείς Ομάδες
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Το Πανεπιστήμιο των Ορέων, ιδρύθηκε με σκοπό να επιτύχει και επέτυχε ένα δυναμικό άνοιγμα της ακαδημαϊκής κοινότητας προς την κοινωνία. Τα τελευταία δέκα πέντε χρόνια στηριζόμενο μόνο στην εθελοντική υποστήριξη των εκλεκτών μελών-εθελοντών του, έχει καταφέρει να θέσει σε λειτουργία ένα δίκτυο και έναν μηχανισμό δράσεων, που προωθεί την αμοιβαία ανταλλαγή γνώσης και αυθεντίας, σε πολλαπλά επίπεδα και με πολλαπλάσια οφέλη για την κοινωνία της Κρήτης και της Ελλάδος.  Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιήσει την επόμενη εξόρμηση του στο Φουρφουρά Ρεθύμνου, την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018, όπου θα γίνουν οι παρακάτω δράσεις:    - Ιατρικές εξετάσεις από καθηγητές Ιατρικής με τις ομάδες τους, σε ευπαθείς ομάδες του τοπικού πληθυσμού,  Αλληλοδιδασκαλία μαθητών στο Γυμνάσιο Φουρφουρά με την συμμετοχή του Λυκείου Φουρφουρά και του Γυμνασίου Ατσιπόπουλου με θέμα την ιερή τέχνη της Υφαντικής – Αποστολή Πηνελόπη Gandhi και   Καφενείο των Ορέων,  με θέματα που αφορούν στην αλληλεγγύη, την αυτάρκεια, τις τέχνες των χεριών και την ανάπτυξη ενδογενούς, αυτόνομης οικιακής οικονομίας Ακολουθεί το πρόγραμμα Δελτίο τύπου

Ομάδα Κοινωνία - Υγεία Ιατροί των Ορέων   Ομάδα Κοινωνία - Υγεία Ιατροί των Ορέων Δήμαρχος Δήμου Αμαρίου: κ. Π. Μουρτζανός Αντιδήμαρχος Δήμου Αμαρίου: κ. Β. Κλάδος Πρόεδρος Κοινότητας Φουρφουρά: κ. Μιχ. Μουρτζανός Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Φουρφουρά: κ. Εμμ. Μουρτζανός   Ιατρικές εξετάσεις κατοίκων της περιοχής Ομάδα Οφθαλμιάτρων – αίθουσα συνεδριάσεων Δημ. Συμβουλίου (10:00-15:00) Υπεύθυνος αποστολής: κ. Ιωάννης Παλλήκαρης, καθ. Οφθαλμολογίας Παν. Κρήτης Ομάδα Γενικής Ιατρικής Υπεύθυνος ομάδος: κ. Κ. Χλίβερος, Επιμελητής ΕΣΥ, Πρόεδρος Συλλόγου Γενικών- Οικογενειακών ιατρών ΕΣΥ, Π.Φ.Υ.

Γυμνάσιο Ατσιπόπουλου   Ομάδα Παιδείας   κ. Α. Ταξάκης, Δ/ντης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνης κ. Ιωάννης Πυργιωτάκης, καθ. Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης, Παν. Κρήτης κ. Ιωάννης Παλλήκαρης, καθ. Οφθαλμολογίας, Παν. Κρήτης κ. Βαρβάρα Τερζάκη, Αποστολή Πηνελόπη Gandhi   Παιδαγωγική Παρέμβαση – Πρόγραμμα Αλληλοδιδασκαλίας μαθητών   Γυμνάσιο Φουρφουρά 10:00 π.μ. – 13:00 μ.μ. Υπεύθυνος ομάδας: κ. Ν. Τυροκομάκης, Διευθυντής Λύκειο Φουρφουρά Υπεύθυνη ομάδας: κ. Σ. Καμπακίδη, Διευθύντρια Γυμνάσιο Ατσιπόπουλου Υπεύθυνη ομάδας: κ. Ε. Φωτοπούλου, Διευθύντρια Θέμα Αλληλοδιδασκαλίας: «Αποστολή Πηνελόπη Gandhi – Η Ιερή τέχνη της Υφαντικής στην Κρήτη σήμερα»

Ομάδα Πολιτισμός – Διαχρονικότητα Καφενείο των Ορέων     Ομάδα Πολιτισμός – Διαχρονικότητα Καφενείο των Ορέων Δήμαρχος Δήμου Αμαρίου: κ. Παντελής Μουρτζανός Αντιδήμαρχος Δήμου Αμαρίου: κ. Βασίλης Κλάδος Πρόεδρος Κοινότητας Φουρφουρά: κ. Μιχ. Μουρτζανός Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Φουρφουρά: κ. Εμμ. Μουρτζανός   Ανοικτή συζήτηση - 17.00 (Καφενείο στον Φουρφουρά) Εισηγήσεις καθ. Ι. Παλλήκαρης, Πανεπιστήμιο Κρήτης κ. Α. Στεφανάκης, Κτηνίατρος, Πρόεδρος ΓΕΩΤΕΕ Κρήτης κ. Ζ. Κυπριωτάκης, Καθ. Βοτανολογίας ΤΕΙ Κρήτης κ. Βαρβάρα Τερζάκη-Παλλήκαρη, Αποστολή Πηνελόπη Gandhi κ. Μ. Παπαδόσηφου, Υφάντρια κ. Κ. Δραμιτινού, Υφάντρια