ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ – ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ V ΟΜΑΔΑ 3

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Mενέλαος Ιωαννίδης Διευθ. Σύμβουλος
Advertisements

03/10/06Χρήστος Νικολάου – Εναρκτήρια Διάλεξη ΗΥ100 1 Οι Mεγάλες Προκλήσεις στην Επιστήµη και τη Τεχνολογία των Υπολογιστών Σήµερα 'Η Αλλοιώς: Θα πλήξοµε;
Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας - Θράκης
1.Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών 2. Ξένων Γλωσσών και Ευρωπαϊκών Σπουδών 3. Θετικών Επιστημών - Βιοεπιστημών – Πληροφορικής - Τεχνολογίας 4. Οικονομικών.
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΡΑΔΙΟΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ (RFID) – ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ, ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ, ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΤΙΚΕΤΑΣ RFID, ΧΡΗΣΗ ΡΑΔΙΟΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ (RADIO.
ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ» ΦΟΙΤΗΤΗΣ:ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΑΜ:1919 ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΧΕΙΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ.
ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑ 1 ο. Ο όρος marketing είναι πολύ ευρύς και περιλαμβάνει όλες τις δραστηριότητες που γίνονται κατά τη διακίνηση των.
Η θέση και το φυσικό περιβάλλον της Βόρειας Αμερικής Κεφ. 39 Ουρδας Ιωάννης 2013.
> > Ερευνητική εργασία Β λυκείου. Κανελλοπούλου Αλεξία Πατσούρα Εύη Σινάνος Νίκος Σίνανος Παναγιώτης Σχολικό έτος Σχολικό έτος Γενικό.
Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού ICT 4 Growth Ενίσχυση Επιχειρήσεων για την Υλοποίηση Επενδυτικών Σχεδίων ανάπτυξης-παροχής καινοτόμων προϊόντων και.
Τεχνητή Νοημοσύνη Ενότητα 1: Εισαγωγή Κατερίνα Γεωργούλη ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ TEI ΑΘΗΝΑΣ.
 Γιάννης Παχάκης  Νικόλας Δαγαλάκης ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΧΑΝΩΝ Τάξη Α’, Σχ. Έτος
Διασφάλιση ποιότητας Ενότητα 1: Γενικές αρχές Ιωάννης Τσάκνης, Καθηγητής Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Αθήνας Το περιεχόμενο.
Test.
Κανονικά πολύγωνα. Κανονικά πολύγωνα στη φύση, τέχνη, ανθρώπινες κατασκευές, Μαθηματικά …
Test.
Εικονική / επαυξημένη πραγματικότητα και τηλεματική στα logistics
Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης
Πληροφοριακά συστήματα διοίκησης
ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ Ι 7ο εξάμηνο ακαδ
Ειδικά θέματα σε κινητά και ασύρματα δίκτυα
Εφαρμογεσ τηλεματικησ στη διοικηση
Εκπαιδευτικός: Μελέκ Ιμάμ Επ. Υπεύθυνη: Μαρία Ζωγραφάκη
Οι χώροι πολιτισμού την εποχή του διάχυτου υπολογισμού
Μάρκετινγκ Αθλητισμού & Αναψυχής
Άσκηση 3.11: Frequency-dependent terminations
novoril® glass Υγρό καθαρισμού τζαμιών και λείων επιφανειών
Θρησκευτικά Α Γυμνασίου
Κινητά ΚΕΣΠΕΜ Γέρικο Νομού Έβρου Επιστημονική Υπεύθυνη: Αλεξάνδρα Ανδρούσου Εκπαιδευτική ομάδα: Αλεξάνδρα- Ιωάννα Βερέττα & Νετζμεττήν Πίσκα.
Διαδικτυακές συναλλαγές στον Τουρισμό (e-tourism) (Θ)
ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗ Ν.ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΠΡΟΙΚΑ
Ιουδαϊσμός Εργασία των μαθητριών: Φωτιάδου Αναστασία
Ρομαντισμός.
ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ.
ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ (ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΒΙΑ)
Ερωτηματολόγιο για τα ηλεκτρονικά παιχνίδια
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΠΜΣ «ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ»
Ισθμός της Κορίνθου Νικόλας-Κωνσταντίνος Μπαρτζώκας
Η Ομάδα Yellow.Warriors.RacingTeam
Αν δεν υπήρχε το Tουριστικό Marketing πως θα γνωρίζαμε για…
ΛαϊκέΣ παραδόσειΣ ήθη και έθιμα
1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης
Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Διαδικτυακών Εφαρμογών
Ά Γ Υ Μ Ν Α Σ Ι Ο Θ Ρ Η Σ Κ Ε Υ Τ Ι Α.
Εισαγωγή στην Τεχνητή Νοημοσύνη
Τεχνολογικεσ εξελιξεισ στο υλικο υπολογιστων
Συνέδριο της ΕΛΕΣΥΠ: Η επιχειρηματικότητα ως Επαγγελματική Επιλογή & η Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας Κυριακή 08 Δεκεμβρίου 2014 Παραστατίδης Κων/νος, Εκπαιδευτικός.
Η σοκολάτα στη διατροφή μας
Μαρία Αμπατζή, Ε2, Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ
ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΒΙΔΑΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ Β΄ 1.
Παρουσίαση εντολών: στκ στα - μπ πι αρ δε - σβγ
ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ???
Μιχάλης Μανούσος Ταξίδι στο χρόνο συνιδρυτής Γ. Διευθυντής.
Α Ο Δ Ε ΑΡΧΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
«Το κάπνισμα στην καθημερινή ζωή των μαθητών
2. Η ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΤΟ ΑΤΟΜΟ 2.1.
ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΤΗΣ ΣΧΕΣΗΣ ΠΑΙΔΙΟΥ-ΜΗΤΕΡΑΣ ΧΡΗΣΤΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ Ουζουνάκης Πέτρος1, Φραντζανά Αικατερίνη2, Κουρκούτα Λαμπρινή3 1. Νοσηλευτής ΤΕ Πανεπιστημιακό.
Ωραια ελενη Ο ραδιοφωνικός σταθμός, radio melody,σήμερα μόνο για εσάς φέρνει στην συχνότητα του μοναδικές μελωδίες που γράφτηκαν για την μία , την μοναδική.
Σταθερά ΚΕΣΠΕΜ Ιάσμου Εκπαιδευτικός: Μελέκ Ιμάμ
أثر بعض استراتيجيات حل المشكلات الرياضية وتكوينها
Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΣΕΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΦΑΙΣΤΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ
ΦΥΛΕΤΙΚΟΣ ΔΙΜΟΡΦΙΣΜΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ
Παρουσίαση εντολών: στκ στα - μπ πι αρ δε - σβγ
Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού
Φάσεις ολοκλήρωσης επενδυτικών σχεδίων
ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Πλατή Παναγιώτα1, Βακαλοπούλου Βασιλική2, Κουρκούτα Λαμπρινή3 1. Απόφοιτος Τμήματος Ιστορίας- Αρχαιολογίας,
ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ
H Τεχνολογία στον Χώρο Της Υγείας «Νέες Τεχνολογίες Υγείας»
Σταθερά ΚΕΣΠΕΜ Κομοτηνής
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ – ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ V ΟΜΑΔΑ 3 AMBIENT INTELLIGENCE – RESPONSIVE ENVIROΝMENTS

Ubiquitous Computing Βασική συνιστώσα του Ambient Intelligence   Ιδέα του Mark Weiser ο οποίος οραματίστηκε την αόρατη και πανταχού παρούσα υπολογιστική και επινόησε τον όρο Ubiquitous Computing (1988) Υπολογιστές παντού αλλά σε αφάνεια – αποτελούν μέρος της καθημερινότητας Σύστημα-δίκτυο συσκευών τέλεια εναρμονισμένο

Συλλογιστική & Τεχνητή νοημοσύνη Η Αναπαράσταση Γνώσης και Συλλογιστικής είναι τομέας της Τεχνητής νοημοσύνης που ασχολείται με το πώς η γνώση μπορεί να αναπαρασταθεί συμβολικά και να χρησιμοποιηθεί με ένα αυτοματοποιημένο τρόπο. Λαμβάνεται σαν δεδομένο ότι αυτό που επιτρέπει στους ανθρώπους να συμπεριφέρονται ¨έξυπνα¨, είναι οι πολλές γνώσεις τους, για πολλά πράγματα και η ικανότητά τoυς να εφαρμόζουν αυτή τη γνώση έτσι ώστε να προσαρμόζονται στο περιβάλλον και να πετυχαίνουν τους στόχους τους. Έτσι ο τομέας Αναπαράστασης Γνώσης και Συλλογιστικής επικεντρώνεται στην γνώση και όχι στον γνώστη. Αναπτύσσονται έτσι Παραγωγικά συστήματα που επιχειρούν να μοντελοποιήσουν τη γνώση που έχει ο άνθρωπος και τη μέθοδο συλλογισμού που ακολουθεί ο ανθρώπινος νους.

Εφαρμογή της Συλλογιστικής Σαν σύστημα είναι πολύ χρήσιμο για την αντιμετώπιση ατελειών και αβεβαιοτήτων που μπορεί να υπάρχουν στα δεδομένα. Επιτρέπει τον εντοπισμό λαθών, τον υπολογισμό τιμών που μπορεί να λείπουν, τον καθορισμό της ποιότητας, της ακρίβειας και της ισχύος των δεδομένων του περιβάλλοντος, και κυρίως επιτρέπει την εξαγωγή νέων συμπερασμάτων ή έμμεσων πληροφοριών από τα αρχικά δεδομένα. Είναι επίσης απαραίτητο για την πρόκληση δράσεων ή προσαρμογών ανάλογα με τις συνθήκες που μπορεί να έχουν σημασία για κάποια εφαρμογή. Έχει εφαρμογή και είναι απαραίτητο σε όλα τα υπολογιστικά συστήματα και αλγόριθμους, από το πιο απλό μέχρι το πιο σύνθετο. Είναι επίσης ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην πραγματικότητα και σε έναν αλγόριθμο. Χωρίς αυτό το σύστημα, οποιoδήποτε λογισμικό, αδυνατεί να προσαρμοστεί σε μεταβαλλόμενα δεδομένα.

Επιστημονικά Πεδία Εφρμογής HCI

Βήματα HCI

Virtual Reality Gaming

Google Glasses

HCI Workplace

Εφαρμογές που αφορούν την υγεία Τομέα μέσων μαζικής μεταφοράς) Εκπαιδευτικές υπηρεσίες Δημόσια Επιτήρηση Στην παραγωγή Υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης Κατοικία Ρομποτική Παραδείγματα προσιτών πλέον συσκευών που λειτουργούν με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνει η ζωή μας πιο ''έξυπνη'', ασφαλή και τέλος πιο αποδοτική

BUILDING AUTOMATION SYSTEMS

Ο Βιωματικός Σχεδιασμός εφαρμόζεται σε μεγάλο βαθμό στο χώρο του marketing και σε μικρότερο βαθμό σε δημόσιους χώρους, Connex Glass` 18

Αίσθημα νοσταλγίας, εξιστόριση μέσα από φωτογραφίες .

Ανοιχτοί χώροι εργασίας με δυνατότητα αλληλεπίδρασης των επισκεπτών.

Χρήση φυσικών υλικών, δημιουργία μικρών πιο ιδιωτικών χώρων που δίνουν την αίσθηση σπιτιού.

Ανθρωποκεντρικός σχεδιασμός Ανάλυση Σχεδιασμός Αξιολόγιση Εφαρμογή Η διαδικασία αυτή απαιτει: Ανάλυση αναγκών, επιθυμιών και περιορισμών των χρηστών Σχεδιαμός με βάση τα παραπάνω Test αξιολόγισης χρησιμοποιώντας πραγματικούς χρήστες Εφαρμογή και κατασκευή

Ορισμένα παραδείματα είναι: Κατά την διαδικασία κατασκευής δημιουργείται ένας κύκλος επαλήθευσης και τροποποίησης των αρχικών προτάσεων. Η βαδική διαφορά του UCD ειναι οτι στοχεύει στην βελτιστοποιηση ενός αντικειμένου γύρω απο το πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Ορισμένα παραδείματα είναι: Καρέκλα με επιφανεια για ποντικι Κάθισμα μωρού, Gimme Lift

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ Εκπαίδευση Υγεία Εργασία Σχέση ανθρώπων-μηχανών Ιδιωτικότητα (σύνορα ιδιωτικού- δημόσιου χώρου) Ασφάλεια Οικονομία Σχέσεις ανθρώπων Περιββάλον Εξουσία MICRO CHIP ΣΕ ΥΦΑΣΜΑΤΑ BARCODE ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ SENSORS ΔΩΜΑΤΙΟΥ

Οι ετικέτες αναγνώρισης ραδιοσυχνοτήτων (Radio Frequency Identification –RFID) είναι ένα σύστημα το οποίο έχει στόχο να μεταδίδει την ταυτότητα και την θέση ενός αντικειμένου (ή ακόμα ζωντανού οργανισμού) μέσω ραδιοκυμάτων. Με μια ενσωματωμένη μικροσκοπική κεραία μπορεί να μεταδίδει σε απόσταση όλα τα δεδομένα που αποθηκεύονται σε αυτό. Τέτοια μικροτσίπ εμφυτεύονται σήμερα σε κατοικίδια ζώα ή ενσωματώνονται σε ειδικά βραχιόλια που φορούν ασθενείς οι οποίοι πάσχουν από τη νόσο Αλτσχάιμερ, φυλακισμένοι, παιδιά που κινδυνεύουν να χαθούν. Τα πλεονεκτήματα ενός RFID MICROCHIP – ταυτότητας 1. Η εφ’ όρου ζωής κατοχής της ηλεκτρονικής ταυτότητας 2. Η δυνατότητα ενσωμάτωσης πλήθος πιστοποιητικών 3. Η εγκυρότητα της πληροφορίας-δυσκολία αφαίρεσης ή απώλειας της 4. Η διεθνής αξία της 5. Η απαράμιλλη ταυτοποίηση φορέα και μικροτσίπ (μοναδικότητα) 6. Η ευκολία παρακολούθησης του φορέα μέσω συναλλαγών, μετακινήσεων 7. Η ευκολία αλλαγής των στοιχείων της ταυτότητας- ηλεκτρονική «γραφειοκρατία» 8. H ευκολία οικονομικών συναλλαγών Στο μέλλον πιθανότατα το «τσιπάκι» να αποτελεί το κυρίως «πλαστικό χρήμα» που θα βρίσκεται πάνω στον φορέα – καταναλωτή άνθρωπο. ΒΙΒΛΙΟ 1984, ΤΟΥ GEORGE ORWELL