Ενότητα 2η : ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ μ.Χ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Εξοπλισμός Ήχου & Εικόνας
Advertisements

Εργασία τεχνολογία επικοινωνιών
ΤΗΛΕΦΩΝΟ Το τηλέφωνο στην ζωή μας… Το τηλέφωνο είναι μία συσκευή συνδιάλεξης η οποία μεταφέρει τον ήχο μέσω ηλεκτρικών σημάτων. Συγκεκριμένα πρόκειται.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
Κεφάλαιο 2 Η τεχνολογία μεταβάλλεται  Η τεχνολογία είναι δυναμική 1  Οι μεταβολές σχετίζονται κυρίως με τους Η/Υ.
Μαγνητική ροή.
Εφευρέσεις που άλλαξαν τον κόσμο
Now and then ©Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ….now!!
Η Ιστορία του Ηλεκτρισμού
1η Ερώτηση Ποιος και πότε δημιούργησε τον πρώτο κινητήρα εσωτερικής καύσης; Οττο 1876 Καρλ Μπεντς 1855 Γκότλιμπ Ντάιμλερ 1901 Ρούντολφ Ντίζελ 1830.
Μεταφορές και επικοινωνία
ΣΤΟΧΟΣ Ο στόχος της ομαδικής μας εργασίας είναι πρώτα απ' όλα να γνωρίσουν οι αναγνώστες πότε δημιουργήθηκε το πρώτο αυτοκίνητο, την ιστορία του και πως.
ΝΙΚΗ ΔΑΔΟΥΠΗ.  Με τον όρο Αναγεννησιακή τέχνη αναφερόμαστε στην καλλιτεχνική παραγωγή κατά την ιστορική περίοδο της Αναγέννησης.  Η καλλιτεχνική αυτή.
Οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη και στον κόσμο τον 19 ο αι Η ωρίμανση της βιομηχανικής επανάστασης Δημιουργία παρουσίασης:
Σχολικό έτος 2011 – Aυτοκίνητο ονομάζεται κάθε τροχοφόρο επιβατικό όχημα με ενσωματωμένο κινητήρα Τα αυτοκίνητα σχεδιάζονται ώστε να κινούνται.
Εθνική ιστορία Βασική στιγμή στη σύμπτωση ανάμεσα στην ιστορία και στην εθνική ιδεολογία ήταν ο γερμανικός ιστορισμός του 19ου αιώνα. Έτσι η δημιουργία.
Οι υδρογονάνθρακες Στην ενότητα αυτή θα ασχοληθούμε με τις ενώσεις του άνθρακα, οι οποίες είναι το αντικείμενο μελέτης ενός κλάδου της Χημείας που ονομάζεται.
«Σχολική Βία: αιτίες & αντιμετώπιση» Ανθή Καρατράντου Πάτρα 2016.
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΟΜ 102 ΕΒΔΟΜΑΔΑ
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΑΞΗ: Α’ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΚΑΡΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ-ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ.
Μουστάκα Φρίντα Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής MSc, Med, PhD ΙΕΚ ΑΙΓΕΑΣ – ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ.
Κεφάλαιο 1 Ιστορική αναδρομή - εισαγωγή ΣΑΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ MSc in Management and Information Systems Μηχανολόγος Εκπαιδευτικός 1 ου ΕΠΑ.Λ. Δράμας.
ΑΣΠΑΙΤΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΣΥΠ Μάθημα: Συμβουλευτική στη Δια Βίου Ανάπτυξη Καθηγήτρια: Τσακίρη Θεανώ Εργασία: Kινηματογραφική ταινία «The white ribbon»
ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ «Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ»
2. Διαφωτισμός - Immanuel Kant Πρωτοτυπία και Αυθεντικότητα στην Τέχνη.
Κεφάλαιο 2 Κίνηση κατά μήκος ευθείας γραμμής. Στόχοι 1 ου Κεφαλαίου Περιγραφή κίνησης σε ευθεία γραμμή όσον αφορά την ταχύτητα και την επιτάχυνση. Διαφορά.
Το σχολείο -Η γένεση του σχολείου -Οι λειτουργίες του σχολείου
Η ενότητα βασίζεται στο βιβλίο:
Η μεταβαση των μαθητων απο την οπτικη τησ β/θμιασ εκπαιδευσησ : Δυσκολιεσ – προβληματα- καθοριστικεσ παραμετροι Σ. ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ.
Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. ΤΜΗΜΑ: ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Συστήματα Επικοινωνιών
Το Πρόβλημα του Περιοδεύοντος Πωλητή
ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΗΜΙΤΟΝΙΚΟΥ ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
Περιεχομενο σημερινου μαθηματοσ
Οι Εξισώσεις τού Maxwell Παρουσίαση: Διονύσης Παρασκευόπουλος
(χρησιμοποιείται στους βενζινοκινητήρες)
ΓΕΛ ΜΑΡΤΙΝΟΥ ΣΧ.ΕΤΟΣ: ΤΑΞΗ:Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΑΘΗΜΑ:ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
Ενότητα 7: Σύνθετα Παραδείγματα Προγραμματισμού
ΕΠΑΛ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ Σχολικό Έτος 2014 – 15 Β΄ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ Μάθημα: Ερευνητική εργασία Τμήμα: Α΄ΤΕΧ  Θέμα: ΄΄ Τα οχήματα ΄΄
Τεχνολογία γ΄ γυμνασίου
Ηλιακό σύστημα.
Δρ. Παπανικολάου Δημήτρης
Μαγκαφάς Λυκούργος και Κόγια Φωτεινή
(ΙΕΡΟΓΛΥΦΙΚΑ,ΓΡΑΜΜΙΚΗ ΓΡΑΦΗ Α’,ΓΡΑΜΜΙΚΗ ΓΡΑΦΗ Β’)
Η ΦΥΣΙΚΗ Γ΄ Γυμνασίου.
Ηλεκτρομαγνητισμός Οι πρωταγωνιστές
Αλέξανδρος Η κατάκτηση της Ανατολής
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΤΟΣ
ως “ορυχείο” διδακτικού υλικού
ΣΤΡΑΤΗ ΜΥΡΙΒΗΛΗ «Η ΖΩΗ ΕΝ ΤΑΦΩ»
Παύλος Μωραΐτης 18 Ιανουαρίου 2010 Αντίο Παύλο.
Το σοσιαλιστικό σύστημα
Χειμερινό εξάμηνο 2017 Τρίτη διάλεξη
ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ «Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ»
Από τον αιθέρα στη θεωρία πεδίων
Περιεχομενο σημερινου μαθηματοσ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΥΩΤΑΚΗΣ.
Τμήμα Φυσικής-Τομέας Αστροφυσικής, Αστρονομίας και Μηχανικής
Καθοδικός σωλήνας (σωλήνας Brown)
ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ «Σήκω ψυχή μου δώσε ρεύμα…» Νίκη Μαματσή Φυσικός.
Ιστορική εξέλιξη της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης
Διοίκηση επιχειρήσεων
ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΡΙΩΝ
5. Κουλομετρία ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΧΗΜΕΙΑΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΧΗΜΕΙΑ ΙΙΙ 5. Κουλομετρία ΜΑΜΑΝΤΟΣ.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ MSc Ιατρική Σχολή Παν. Αθηνών
Α. Σ. ΠΑΙ. Τ. Ε ΓΕ. Τ. Π. ΜΑ/Ε. Π. ΠΑΙ. Κ
ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΜΠΕΜΠΕΤΣΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Ph.D.
Ηλεκτρομαγνητισμός Ηλεκτρικά Πεδία
2ο Λύκειο Αγίας Βαρβάρας
Οι Εξισώσεις τού Maxwell Παρουσίαση: Διονύσης Παρασκευόπουλος
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ενότητα 2η : ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ 1600-1900 μ.Χ. ΘΑ ΜΕΛΕΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ: ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΛΑΜΠΤΗΡΑΣ

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ Ξεκίνησε στη Μ.Βρετανία (1760 – 1860) Συνεχίστηκε η εξάπλωση σε ΗΠΑ και Γαλλία Χρήση νέων τεχνικών μέσων Μείωση χειρονακτικών εργασιών Αξιοποίηση νέων μορφών ενέργειας H ανάδειξη του εργοστασίου ως του βασικού τρόπου παραγωγής Οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης

Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα Αστικοποίηση Ανάπτυξη της αστικής τάξης Ανάπτυξη της εκπαίδευσης Ανάπτυξη των συγκοινωνιών Ανάπτυξη των επικοινωνιών Μειονεκτήματα Άθλιες συνθήκες εργασίας Απασχόληση μικρών παιδιών Υποβάθμιση του περιβάλλοντος

Το ατμόπλοιο του Φούλτον ΜΗΧΑΝΕΣ Το ατμόπλοιο του Φούλτον Το πρώτο πλοίο ( «Κλερμόντ» το 1807) Από τον Ροβέρτο Φούλτον Το 1907 τοποθετήθηκαν οι πρώτες ατμοτουρμπίνες Το πρώτο κατασκευάστηκε στη Γαλλία από τον Nicolaus Jοseph Cugnot Το αυτοκίνητο, με κινητήρα του Nikolaus Otto παρήχθη στη Γερμανία από τον Karl Benz Αυτοκίνητο Ατμομηχανή Ατμόπλοιο Κύρια πρόσωπα Ανακάλυψης (Τόμας Σέιβερι, Τόμας Νιούκομεν, Τζέιμς Βατ). Ανάπτυξη της Βιομηχανικής Επανάστασης Αντικαταστάθηκαν από κινητήρες εσωτερικής καύσης

Τυπικός Λαμπτήρας Πυράκτωσης ΛΑΜΠΤΗΡΑΣ Εφευρέθηκε από τον Αμερικανό Τόμας Έντισον Παρουσιάστηκε πρώτη φορά στις 31 Δεκεμβρίου 1879 Τυπικός Λαμπτήρας Πυράκτωσης

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Τηλέγραφος Τηλέφωνο Είναι μια διάταξη με την οποία γραπτά σημεία μεταδίδονται από τον ένα σταθμό στον άλλο με τη βοήθεια του ηλεκτρικού ρεύματος. Εφευρέθηκε από τον Σαμουήλ Μόρς το 1838 μ.Χ. Τηλέφωνο Πρώτες υπήρξαν οι απόπειρες του Michael Faraday και του Johann Reis για την εφεύρεση του τηλεφώνου Η ιδέα αυτή αναπτύχθηκε περισσότερο από τους Elisha Gray και Alexander Graham Bell οι οποίοι πειραματίστηκαν και δημιούργησαν το γνωστό σε όλους τηλέφωνο. Η Τηλεφωνική Εταιρεία Bell (ΑΤ & Τ), ιδρύθηκε σύντομα και έγινε η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεφωνίας που υπήρξε ποτέ. Τηλέγραφος του Μόρς

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ! Η Εργασία μελετήθηκε και παρουσιάστηκε από τις μαθήτριες: Δάφνη Δημητριάδου, Στέλλα Θολούλη και Μαρία Παρασκευά!