Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΟΜ 102 ΕΒΔΟΜΑΔΑ 4 1800-1900.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΟΜ 102 ΕΒΔΟΜΑΔΑ 4 1800-1900."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΟΜ 102 ΕΒΔΟΜΑΔΑ 4 1800-1900

2 ΜΟΔΑ ΚΑΙ ΤΑΣΕΙΣ 1800-1900 1800- Η εποχή της βασίλισσας Βικτώριας μέχρι το 1830 και την επιρροή της στο υπόλοιπο της κοινωνίας που καθιέρωσε τις τάσεις και τις μορφές των διαφόρων στυλ χτενισμάτων. Οι μπούκλες ήταν κοινές σε όλες τις γυναίκες και αυτό διατηρήθηκε για τους ενήλικες, παιδιά έτσι τα αγόρια έμοιαζαν με τα κορίτσια. Οι άντρες έκοψαν τα μαλλιά τους κατά το 1808. Στη Γαλλία ο Ναπολέων φτιάχνει τα μαλλιά του χτενίζοντας τα προς τα πίσω και έτσι υιοθετούν το πιο κομψό στυλ. 1821- Τα μαλλιά χωρίζονται στη μέση μέχρι το μέτωπο με κότσο μέχρι τους ώμους τις πιο πολλές φορές.

3

4 Για τις βραδινές εξόδους τους οι γυναίκες της εποχής αυτής τακτοποιούν τα μαλλιά τους και άφηναν μερικές μπούκλες να πέφτουν στην πλάτη από κάτω από τον κότσο. 1840- Οι μορφές των μαλλιών για την καθημερινή γυναίκα επηρεάστηκαν από τις επιρροές των ευρωπαϊκών μορφών. Καθώς το 1840 προχωρούσε οι διάφορες περούκες που έβαζαν μειώθηκαν και κινήθηκαν προς το πίσω μέρος του κεφαλιού. Υπήρξαν πολλές παραλλαγές των μπούκλων και των κότσων. Μέχρι την έναρξη του 1850 τα φιλέ ή τα δίκτυα δεν τα χρησιμοποιούσαν και τόσο συχνά και περιορίστηκαν στο να χρησιμοποιούν τις κορδέλες και τα λουλούδια γύρω από τον κότσο. Επίσης οι διάφοροι βασιλείς φορούσαν στο κεφάλι τους στην περιοχή του μετώπου διάφορα μενταγιόν και κορδέλες έτσι ώστε να δίνει κάποια ομορφιά στο κτένισμα.

5 Ο αμερικανικός εμφύλιος πόλεμος προκάλεσε τη διακοπή στις τάσεις της μόδας, ειδικά στο νότο. Το είδος κόμμωσης της εποχής αυτής έκανε την τρίχα να συρθεί πίσω από τα αυτιά και σφιχτά ή ακόμη και να καλυφθούν τα αυτιά. Τα μικρά κορίτσια έφτιαχναν τα μαλλιά τους όπως οι ενήλικες γυναίκες ή μερικές φορές με τη μία πλευρά κατσαρωμένη επάνω με διάφορα προϊόντα της εποχής που διατηρούσαν το χτένισμα. Οι γυναίκες διαμόρφωναν τα διάφορα είδη κομμώσεων από τις τρέχουσες τάσεις που έβλεπαν στα περιοδικά. Η μόνη διαφορά μεταξύ αγοριών και κοριτσιών είναι ότι στα αγόρια η χωρίστρα ήταν στο πλάι ενώ στα κορίτσια στη μέση. 1860- Συνεχίζεται ο βικτοριανός κότσος

6 ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑ

7 1870- Ξεχωριστή δεκαετία, σύμβολο κομψότητας. Τα μαλλιά ήταν υψηλά και φορούσαν δαντέλα, κορδέλες και λουλούδια. Η άγρια δυτική γυναίκα θέλησε να εμφανιστεί θηλυκή έτσι κατσάρωνε τα μαλλιά και έπεφταν ατημέλητα κάποιες τούφες ως τους ώμους. 1880- Το έτος όπου όλοι είχαν μουστάκι. Οι γυναίκες ήταν κομψές και είχαν μακριά μαλλιά. Ακόμη και οι πολυάσχολες τύλιγαν τα μαλλιά τους σε σφιχτό κότσο. Το στυλ κτενίσματος παραμένει μοντέρνο σε όλη τη δεκαετία κατσαρώνοντας την τρίχα πίσω από το μέτωπο. Φορέθηκαν πολύ τα καπέλα με τις διάφορες κορδέλες. Ένας Γάλλος κομμωτής ανακάλυψε τις θερμαινόμενες λαβίδες όπου έδιναν ένα κυματισμό στα μαλλιά όπου οι προσωπικότητες άρχισαν να το ακολουθούν πιστά.

8 1890- Οι γυναίκες λάτρευαν να φοράνε τα τεράστια καπέλα με τα μεγάλα φτερά. Ο γάλλος κομμωτής Alexander god ανακαλύπτει το παγκόσμιο πρώτο τριχοστεγνωτήρα.

9 1900 μ.χ Ο μεταβικτοριανός κόσμος όπου ανακαλύφθηκε η τεχνητή τρίχα. Το στυλ των κομμώσεων ήταν τα μεγάλα και ογκώδη είτε χτενισμένα προς τα πάνω είτε χτενισμένα με διάφορα καλλωπιστικά στολίδια, ψεύτικα λουλούδια και κορδέλες. Οι μορφές κτενισμάτων και κουρεμάτων άρχισαν να κονταίνουν αλλά μερικές γυναίκες διατήρησαν και τα μακριά μαλλιά. Εφευρέθηκε το μόνιμο κατσάρωμα των μαλλιών για ένα μήνα. Ένα ξεχωριστό στυλ για την τότε εποχή. Συγχρόνως οι μοντέρνες κυρίες έδιναν ένα όγκο στην τρίχα προς τα πάνω.

10

11

12

13


Κατέβασμα ppt "ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΟΜ 102 ΕΒΔΟΜΑΔΑ 4 1800-1900."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google