Σας προτείνουμε οχτώ Διαφορετικές συνταγές ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
In Austria Saturday is the celebration day, we go to church with a basket with smoked meat, eggs, bread, salt and wine. In Austria Saturday is the celebration.
Advertisements

Ενότητα: 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία Μπαρ
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Caesar dressing, Thousand island dressing.
Spring 2007 Γ. Γεωργαλής, Σ. Δουμπουλάκης, Μ. Ζηδιανάκης, Θ. Μπουρδένας 1 ΗΥ-340 Γλώσσες και Μεταφραστές Φροντιστήριο Virtual Machine.
University of Crete HY566-Semantic Web CS566 – Semantic Web Computer Science Department - UoC Heraklion 15 April, 2003 Παπαγγελής Μάνος, Κοφφινά Ιωάννα,
Μελανόμορφο λουτήριον
1 Γεωργική Χημεία, Ανόργανη ποιοτική ανάλυση, Τμήμα Τεχνολόγων γεωπόνων, ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ - Ανοιχτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Ηπείρου Γεωργική Χημεία Ενότητα.
Βιομηχανική Πληροφορική Case study: ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΕΜΦΙΑΛΩΣΗΣ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΩΝ.
Συνταγές & έλεγχος. Για τον σχεδιασμό μιας συνταγής θα πρέπει:  Τα υλικά που συνιστούν το πιάτο  Τις μεικτές ποσότητες (ή τις καθαρές ποσότητες, συνοδευμένες.
7ο εργαστήριο: Πολλαπλασιασμός Εσπεριδοειδών
Easter traditions. Easter Egg Hunt On Easter Sunday, children try to find hidden eggs in the gardens or at home. The child who finds the most eggs wins.
Jean Monnet Workshop 20/2/2012 New Challenges and Approaches in the European Foreign Policy Η Συνθήκη της Λισαβόνας, η Οικονομική Κρίση και οι Νέες Προκλήσεις.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΤΩΣΕΩΝ Λιούτα, Ε., Μέντης, Μ., Δημοπούλου, Α., Κεσουδίδου, Ι., Μπουρδούλης, Κ., Παναγιωτόπουλος, Η.
1 Βιοχημεία - Αρχές Βιοτεχνολογίας - Ένζυμα: όξινη φωσφατάση, Τμήμα Τεχνολόγων γεωπόνων, ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ - Ανοιχτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Ηπείρου Βιοχημεία.
1 Βιοχημεία - Αρχές Βιοτεχνολογίας - Ένζυμα: υπεροξειδάση, Τμήμα Τεχνολόγων γεωπόνων, ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ - Ανοιχτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Ηπείρου Βιοχημεία.
Ιστορικό και διερεύνηση λευκοκύτταρωση Μ.Καρακάντζα.
1 Βιοχημεία - Αρχές Βιοτεχνολογίας - Ιοντικές ιδιότητες και ρυθμιστικές ιδιότητες και ρυθμιστική δράση των διαλυμάτων των αμινοξέων, Τμήμα Τεχνολόγων γεωπόνων,
Επιτόπου δοκιμές γεωτεχνικής Νικόλαος Σαμπατακάκης Σχολή Θετικών Επιστημών Τμήμα Γεωλογίας.
Στρατηγικό Μάνατζμεντ Τηλεπικοινωνιών Ιεράρχηση Στρατηγικής –Επίπεδα Στρατηγικής.
1 Βιοχημεία - Αρχές Βιοτεχνολογίας - Ένζυμα: υπεροξειδάση, Τμήμα Τεχνολόγων γεωπόνων, ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ - Ανοιχτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Ηπείρου Βιοχημεία.
1 Βιοχημεία - Αρχές Βιοτεχνολογίας - Ιοντικές ιδιότητες και ρυθμιστικές ιδιότητες και ρυθμιστική δράση των διαλυμάτων των αμινοξέων, Τμήμα Τεχνολόγων γεωπόνων,
1 Βιοχημεία - Αρχές Βιοτεχνολογίας - Απομόνωση DNA από σπέρμα σιταριού, Τμήμα Τεχνολόγων γεωπόνων, ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ - Ανοιχτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Ηπείρου.
Άνοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο, Χειμώνας και πάλι Άνοιξη…
ΤΕΣΤ - Ανάγνωσης Αποκωδικοποίηση – Ευχέρεια – Μορφολογία-Σύνταξη – Κατανόηση Λαμπάκη Σοφία, Ειδική Παιδαγωγός, ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Ν. Έβρου.
Ανασυνδυασμένο DNA 1Ακαδημαϊκές Εκδόσεις 2007 Κεφάλαιο 10 Θεμελιώδεις αρχές της αλληλούχισης στο επίπεδο του γονιδιώματος.
I Αναπνοή-Διαπνοή των νωπών οπορωκηπευ- τικών προϊόντων ΙΙ Φυσιολογικές ασθένειες ΙΙΙ Συντήρηση.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ Η/Υ Κ.ΑΛΑΦΟΔΗΜΟΣ καθηγητής Δ.Παπαχρήστος μέλος ΕΔΙΠ ΑΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΤ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Α ΙΓΑIΟΥ & ΑΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ Τ.Τ.
1 Βιοχημεία - Αρχές Βιοτεχνολογίας - απεικόνιση μικρών μορίων και μακρομορίων, Τμήμα Τεχνολόγων γεωπόνων, ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ - Ανοιχτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο.
Βιοχημεία - Αρχές Βιοτεχνολογίας
Εικόνες από το Αιγαίο της 2ης χιλιετίας π.Χ.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ
Εναλλακτικές στρατηγικές.
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΒΙΟΧΗΜΕΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΡΙΤΟ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΩΤΕΙΝΩΝ/ΠΡΩΤΕΙΝΩΝ, ΠΡΩΤΕΙΝΩΝ/ΝΟΥΚΛΕΙΝΙΚΩΝ ΟΞΕΩΝ, ΠΡΩΤΕΙΝΩΝ/ΛΙΠΙΔΙΩΝ Βιβλιογραφία: [1]
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
. Εισαγωγή-σκοπός: Ένα σημαντικό ποσοστό ασθενών με ψυχωτικές διαταραχές νοσηλεύονται ακούσια κατά την πορεία της νόσου. Η ακούσια νοσηλεία συνιστά τραυματική.
Ηθη και εθιμα του τοπου μας
Το αντικειμενο και η ιστορια τησ αισθητικησ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ Η/Υ
ΣΗΜΑΤΑ και ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ Οκτώβρης 2004
ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Ανίχνευση νετρίνων
Ηλίας Ε2,3ο Δημοτικό σχολείο Αρτέμιδος
Το Εικονογραφημένο Βιβλίο στην Προσχολική Εκπαίδευση
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΒΙΟΧΗΜΕΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6 ΒΙΟΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ
ΙΜΠΡΕΣΙΟΝΙΣΜΟΣ.
Συνέδριο της ΕΛΕΣΥΠ: Η επιχειρηματικότητα ως Επαγγελματική Επιλογή & η Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας Κυριακή 08 Δεκεμβρίου 2014 Παραστατίδης Κων/νος, Εκπαιδευτικός.
Ισοδύναμα Τροφίμων Αποτελούν τη βάση για το σχεδιασμό των γευμάτων και αναπτύχθηκαν από μια επιτροπή του Αμερικανικού Συλλόγου Διαιτολόγων και του Αμερικανικού.
We loosen Indicative active 1st person plural
Στρατηγικές Επίτευξης Ανταγωνιστικού Πλεονεκτήματος
Ερευνητική Εργασία Α΄ Λυκείου
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΠΑΓΩΝ
Jeremy M. Berg et. al., ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ, ΠΕΚ 2017,
This Week’s Menu Week 1 Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday
Jeremy M. Berg et. al., ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ, ΠΕΚ 2017,
«Θεωρία και Δίκαιο Διεθνών Οργανισμών»
ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΧΡΗΜΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
«Θεωρία και Δίκαιο Διεθνών Οργανισμών»
«Θεωρία και Δίκαιο Διεθνών Οργανισμών»
Ch4 various grk 101.
ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ ΚΑΙ ΨΩΜΙ Εργασία στην Οικιακή Οικονομία από τις μαθήτριες: Καραβίδα Σοφία Κουσκουλιάνου Λέλα Σουγιουτζόγλου Χρυσάνθη Τραγούδι: Chopin- Spring.
Jeremy M. Berg et. al., ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ, ΠΕΚ 2017,
ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΕΚΦΕ Καρδίτσας.
«Θεωρία και Δίκαιο Διεθνών Οργανισμών»
Teppan yaki menu.
Επιτακτικοί Λόγοι Γενικού Συμφέροντος
Jeremy M. Berg et. al., ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ, ΠΕΚ 2017,
Μέρος 2ο Διδάσκουσα: Δόμνα Μιχαήλ Αναπληρώτρια Καθηγήτρια
NSA Pom-Berry Cascade NSA Pom-Berry Cascade NSA Pom-Berry Cascade
Next steps for students
EQ #1 – AGEC 105 Capps AGEC 105 Spring 2010 Worth 5 points.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Σας προτείνουμε οχτώ Διαφορετικές συνταγές ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ! ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σας προτείνουμε οχτώ Διαφορετικές συνταγές ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ! ΖΩΗ ΦΑΙΔΡΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

ΣΑΛΑΤΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βάζουμε για βράσιμο τα αυγά. Αφού πλύνουμε και στεγνώσουμε καλά τα λαχανικά μας, τα κόβουμε σε κομμάτια (όπως θα κόβαμε την χωριάτικη σαλάτα μας) και τα βάζουμε στη σαλατιέρα. Κόβουμε την πάριζα (ή το ζαμπόν) σε μικρά καβάκια και τα ρίχνουμε στη σαλατιέρα. Ρίχνουμε το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε ώστε να μοιραστούν ομοιόμορφα όλα τα υλικά μας. Αφού έχουμε ανακατέψει καλά, στην κορυφή της σαλατιέρας τοποθετούμε τα βρασμένα αυγά κομμένα στα τέσσερα το καθένα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε μαζί όλα τα υλικά για τη σως και τη ρίχνουμε στην επιφάνεια της σαλατιέρας ώστε να καλυφθούν όλα τα υλικά. ΥΛΙΚΑ 5-6 μεγάλα φύλλα μαρούλι σγουρό 2 μεγάλες ντομάτες 1 μεγάλο αγγούρι 1/4 κιλό πάριζα ή ζαμπόν (ανάλογα με το γούστο του καθενός) 300-400 γρ τριμμένο gouda 3 αυγά   Υλικά για τη σος: 7-8 γεμάτες κουταλιές της σούπας μαγιονέζα 7-8 γεμάτες κουταλιές της σούπας κέτσαπ λίγο λάδι (περίπου 3-4 κουταλιές της σούπας) λίγο ξύδι (περίπου 3-4 κουταλιές της σούπας) ελάχιστο αλάτι

ΨΑΡΙ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΥΛΙΚΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΨΑΡΙ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΥΛΙΚΑ Φιλέτα Παγκάσιους Αλάτι Πιπέρι Ελαιόλαδο (Λίγο) 1 σκόρδο 1 λεμόνι Ξύσμα πορτοκαλιού Χυμός πορτοκάλι Μουστάρδα Άνηθος Δενδρολίβανο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ρίχνουμε το φιλέτο σε ένα ταψί. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, δενδρολίβανο και μουστάρδα και ρίχνουμε το dressing, κόβουμε τρεις σκελίδες σκόρδο σε χοντρά κομμάτια. Ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκάλι καθώς και το χυμό πορτοκαλιού. Ψήνουμε για 40΄ στους 180 βαθμούς.

SPRING ROLLS ΥΛΙΚΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ 40 φύλλα για spring rolls Κόβουμε τις πιπεριές σε στενόμακρες λεπτές λωρίδες, όπως επίσης και το ξερό κρεμμύδι και τα σωτάρουμε σε ελάχιστο ελαιόλαδο. Μόλις αρχίσουν να μαραίνονται ρίχνουμε μέσα όλα τα υπόλοιπα λαχανικά κομμένα κι αυτά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τζίτζερ και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σε ένα άλλο τηγάνι σωτάρουμε το μπέικον και το κοτόπουλο κομμένα κι αυτά σε λεπτές λωρίδες.Μόλις είναι έτοιμα τα ρίχνουμε όλα στα λαχανικά και μετά τα βάζουμε σε σουρωτήρι να φύγουν όλα τα υγρά τους. Παίρνουμε ένα , ένα τα φύλλα και τα γεμίζουμε με τη γέμιση. Οταν φτάνουμε στην άκρη κάθε φύλλου βάζουμε λίγο νεράκι για να κολλήσει και να μην μας ανοίξουν στο τηγάνισμα. Τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι. Σερβίρονται με γλυκόξυνη σάλτσα. ΥΛΙΚΑ 40 φύλλα για spring rolls 1/2 μέτριο λάχανο 1 λάχανο κινέζικο (ice berg) 1 πιπεριά πράσινη 1 πιπεριά κόκκινη 1 πιπεριά κίτρινη 1 πιπεριά πορτοκαλί 1 κρεμμύδι 3 καρότα τριμμένα στο χοντρό τρίφτη 2 κρεμμυδάκια φρέσκα 1 πιάτο μανιταράκια φρέσκα 10 λωρίδες μπέικον 3 στήθη κοτόπουλο αλάτι-πιπέρι τζίτζερ

ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΥΛΙΚΑ 250 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗ Τοποθετούμε τη σοκολάτα με το βούτυρο στο μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά, να λιώσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Τοποθετούμε τα αυγά με τη ζάχαρη σε ένα μπολ. Με μίξερ χειρός τα χτυπάμε καλά, να αφρατέψουν και να φουσκώσουν. Λίγη λίγη, και πάντα ανακατεύοντας, προσθέτουμε τη λιωμένη κρύα σοκολάτα, στα χτυπημένα αυγά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι στο μείγμα και το διπλώνουμε απαλά. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά 12 πυρίμαχα ατομικά σκεύη για σουφλέ (και μιας χρήσεως είναι τέλεια). Τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι. Γεμίζουμε τα μπολάκια και ισομοιράζουμε το μείγμα. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς C για 9-10 λεπτά ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε αμέσως με κρέμα γάλακτος ή παγωτό. ΥΛΙΚΑ 250 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη 250 γραμμ. βούτυρο σε κομμάτια 5 αυγά 150 γραμμ. ζάχαρη 100 γραμμ. αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο 1 πρέζα αλάτι

ΣΟΥΠΑ ΠΟΥΡΕ ΚΑΡΟΤΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΗ Κόβουμε τα καρότα σε λεπτές φέτες και την πατάτα σε μικρά καρέ . Λιώνουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα λαχανικά και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 6-8′ ανακατεύοντας τα να γλασάρουν . Προσθέτουμε αρωματικό (ένα από όλα αυτά), τον σπιτικό ζωμό ψυγείου και περιχύνουμε με το ζεστό νερό. Σκεπάζουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πιουν όλα τα υγρά τους και να στεγνώσουν. Αν έχουμε αρωματίσει με αστεροειδή γλυκάνισο τον αφαιρούμε. Περιχύνουμε με το γάλα και αφήνουμε να πάρει βράση και να βράσει γία1-2′. Πολτοποιούμε τον πουρέ και προσθέτουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε πολύ καλά. ΥΛΙΚΑ 1 κιλό τρυφερά καρότα 1 πατάτα 1 σπιτικό ζωμό ψυγείου 2 κ.σ. βούτυρο γάλακτος (λιωμένο) 2 φλ. ζεστό νερό 3/4 φλ. εβαπορέ γάλα χαμηλών λιπαρών 2 κ.σ. γιαούρτι χαμηλών λιπαρών Αρωματίζουμε με : λίγο μοσχοκάρυδο ή αστεροειδή γλυκάνισο ή ξύσμα πορτοκαλιού

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ Για τη μακαρονάδα με τα θαλασσινά, πρώτα καθαρίζουμε τα μύδια, τραβώντας το μουστάκι τους προς αντίθετη φορά και τρίβουμε το κέλυφος με καθαρό σφουγγάρι ή βουρτσάκι. Τα πλένουμε και τα βάζουμε σε σουρωτήρι. Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφαιρώντας το κέλυφος και κρατώντας τα κεφάλια ενωμένα με το σώμα. Κόβουμε σε φέτες το καλαμάρι. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, 2 λεπτά λιγότερο απ’ όσο αναγράφεται στη συσκευασία. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα σπασμένα σκόρδα σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τις γαρίδες και το καλαμάρι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά να αλλάξουν χρώμα. Σβήνουμε με το ούζο. Αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το ούζο. Με τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τις γαρίδες και το καλαμάρι σε πιάτο. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τα μύδια. Σκεπάζουμε και βάζουμε σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά μέχρι να ανοίξουν τα μύδια και να βγάλουν τα ζουμάκια τους. Κουνάμε μια δυο φορές το τηγάνι για να ανοίξουν πιο εύκολα. Όσα δεν ανοίξουν, αφού τα ανακατέψουμε τα αφαιρούμε και τα πετάμε. Ρίχνουμε ξανά τις γαρίδες και το καλαμάρι. Με τσιμπίδα και όπως στάζουν ρίχνουμε τα βρασμένα ζυμαρικά στη σάλτσα θαλασσινών. Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι. Ανακατεύουμε και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά να πιουν τα σπαγκέτι τα υγρά των θαλασσινών και της σάλτσας. Δεν αλατίζουμε αν δεν δοκιμάσουμε πρώτα. Τα φρέσκα μύδια είναι πολύ νόστιμα και συνήθως δεν προσθέτουμε αλάτι στο μαγείρεμα. Στο τέλος του μαγειρέματος πασπαλίζουμε μαϊντανό ψιλοκομμένο. Ανακατεύουμε, ισομοιράζουμε σε βαθιά πιάτα και σερβίρουμε αμέσως. ΥΛΙΚΑ 1/3 φλ. ελαιόλαδο 1/2 κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο 2 σκ. σκόρδο σπασμένες 880 γρ. φρέσκα μύδια καθαρισμένα και πλυμένα 2 καλαμάρια κομμένα σε φέτες 300 γρ. φρέσκες γαρίδες 1/3 φλ. ούζο 3 ντομάτες ώριμες χωρίς σπόρους ψιλοκομμένες 500 γρ. σπαγγέτι χωρίς γλουτένη αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος 2-3 αποξηραμένες καυτερές πιπερίτσες

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΓΛΥΚΟΞΥΝΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι το λάδι μας Το αφήνουμε να κάψει λίγο Τσιγαρίζουμε τα φιλετάκια κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν ελαφρά Ρίχνουμε την γλυκόξινη σάλτσα και τα αφήνουμε για τουλάχιστον 40 λεπτά ανακατεύοντας Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το ρύζι να βράσει αφού το πλύνουμε για περίπου 10 λεπτά (αναγράφεται στην συσκευασία ο χρόνος) Το πόσο ρύζι θέλουμε εξαρτάται απο εμάς, εγώ συνήθως βάζω 2 κούπες του τσαγιού Υλικά 900 γρ. Φιλετάκια κοτόπουλου Έτοιμη γλυκόξινη σάλτσα εμπορίου (sweet and sour στα αγγλικά) Ρύζι Basmati λίγο λάδι