ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΙΑ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Τι είναι ο αριθμός φ; The beauty is the harmony between the parts themselves but also between the parts and the whole! Albrecht Dürer, “About Measurement”
Advertisements

Εργασία των φοιτητών του τμήματος Βιομηχανικής Διοίκησης & Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς : ΑΠΟΡΕΛΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ Τ04011 ΚΩΝΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ Τ04045.
ΛΙΝΤΙΑ ΒΥΣΚΑ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΟΥΜΕΛΑ ΠΛΑΤΩΝΑΣ.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ Γνωρίζω τις κατηγορίες του εκπαιδευτικού λογισμικού (Ε.Λ.) όσον αφορά:  Θεωρίες μάθησης που.
ΟΙ ΠΡΟΚΟΛΟΜΒΙΑΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ
Βασικές δεξιότητες στις Τεχνολογίες Πληροφορίας & Επικοινωνιών Ανδρουλάκης Ανδρέας Επιμορφωτής: Ανδρουλάκης Ανδρέας.
Ερευνητική εργασία στη «Θανατική Ποινή»
ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ Όταν στα μέσα της δεκαετίας του ’70 ξεκίνησα τα πρώτα μου ταξίδια στην Ευρώπη, ένα από τα κατά την γνώμη μου πιο ενδιαφέροντα αξιοθέατα.
Σεμινάριο Φυσικής Εξέλιξη των αστέρων:λευκοί νάνοι,αστέρες νετρονίων,μελανές οπές Λυδία Μακρυγιάννη Υπεύθυνος Καθηγητής:κ.Γ.Κουτσούμπας.
@-Motion  Ασλανίδου Μαρία  Αλεξανδρίδου Χρύσα  Κυριακή Βαταμιδου  Ηλιάνα Βατιανη  Γιαννάκης Ιωάννης  Ερκεκογλου Χριστίνα.
ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ Υπεύθυνος καθηγητής: Γεροντίδης Νίκος (ΠΕ.04 Χημικός)
Ηλεκτρισμός Ευθυμίου Χρήστος. Ιστορία Ορισμός Ο τύπος Μονάδα μέτρησης Μέθοδοι παραγωγής ηλεκτρισμού Αποτελέσματα του ηλεκτρικού ρεύματος Ερωτήσεις Βιβλιογραφία.
3. Η λειτουργία του πολιτεύματος Οι λειτουργίες( σελ )
Βυθούλκα-Μπιώτη Λυδία Σταματίου Ευρυδίκη
Κατηγορίες Εκπαιδευτικού Λογισμικού
Υπηρεσίες του διαδικτύου
ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Α2 β΄ τετράμηνο
Μελλοντική ύπαρξη νερού-Λειψυδρία
ΑΝΑΛΥΣΗ ΙΖΗΜΑΤΟΓΕΝΩΝ ΛΕΚΑΝΩΝ
Βάσκο Ντα Γκάμα Γιώργος Καρανάσιος ΣΤ’2 1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νίκης ΠΤΔΕ-ΑΠΘ
Αρχαία Ελλάδα και διεθνής κινηματογράφος
Βασικές κατηγορίες Εκπαιδευτικού Λογισμικού
Α.Ε.Λ. ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ.
ΦΥΣΙΚΟΙ ΠΟΡΟΙ Μορφές Ενέργειας
6Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΣΧ. ΕΤΟΣ
Θετικό Δημιουργικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο
Οι γνωστικές θεωρίες μάθησης
SNOWBOARDING & SKIING michaela krafčíková 1.D
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Α. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΟΓΟΣ
PRAŽIVALI in SPUŽVE.
CARBONUL.
Βασικές δεξιότητες στις Τεχνολογίες Πληροφορίας & Επικοινωνιών
Ληθαίος.
Ημερίδα Χημείας 2019 Ζώης Κωνσταντίνος-Παντελής ΤΜΗΜΑ ΧΗΜΕΙΑΣ ΕΚΠΑ
ΚΕΙΜΕΝΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ B’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΖΩΡΖ ΣΑΡΗ- ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑπΟ το μυθιστΟρημα Ε.Π. (ΕνωμΕνες ΠΑντα)
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΙΑ

ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ Ως βιοποικιλότητα ή βιολογική ποικιλότητα ορίζουμε το σύνολο των γονιδίων, των βιολογικών ειδών, των οικοσυστημάτων και των πολιτισμών μιας περιοχής. Είναι δηλαδή η ποικιλία όλων των ζώντων οργανισμών κάθε είδους, των οικοσυστημάτων στα οποία κατοικούν, αλλά και οι διάφορες μορφές πολιτισμού που συναντώνται σε έναν τόπο. Η βιοποικιλότητα έχει ιδιαίτερη αξία για την ανθρωπότητα, διότι της προσφέρει κοινωνικά -οικονομικά οφέλη. Επίσης, η βιοποικιλότητα έχει ιατροφαρμακευτικές εφαρμογές στη ζωή του ανθρώπου. Τέλος, μια από τις αξίες διατήρησης της βιοποικιλότητας είναι η αισθητική.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται το φαινόμενο της μείωσης της βιοποικιλότητας του πλανήτη μας. Η κύρια αιτία είναι η υπέρμετρη δραστηριότητα του ανθρώπου, η οποία περιλαμβάνει τη ρύπανση του περιβάλλοντος, την καταστροφή των δασών και την αυξημένη θήρευση. Αυτό το γεγονός έχει αρκετές επιπτώσεις στην σταθερότητα των οικοσυστημάτων. Επιπλέον, ο αριθμός των ειδών που εξαφανίζονται πριν την ανακάλυψή τους αυξάνεται με όλο και μεγαλύτερο ρυθμό, πράγμα που σημαίνει ότι ο άνθρωπος χάνει τη δυνατότητα να εκμεταλλευτεί ουσίες και υλικά από τα είδη αυτά.

ΑΕΙΦΟΡΙΑ Η έννοια της αειφορίας ή αειφόρου ανάπτυξης ή βιώσιμης ανάπτυξης εισάγεται με τον ορισμό της βιώσιμης κοινωνίας. Βιώσιμη ονομάζεται μια κοινωνία όταν μπορεί να υπάρχει για γενεές και γενεές, μπορεί να βλέπει αρκετά μακριά και να είναι αρκετά ευέλικτη και σοφή, ώστε να μην υπονομεύει ούτε τα φυσικά ούτε τα κοινωνικά της υποστηρικτικά συστήματα. Ουσιαστικά, η αειφόρος ανάπτυξη είναι η ανάπτυξη που ικανοποιεί τις ανάγκες του παρόντος χωρίς να θέτει σε κίνδυνο τη δυνατότητα των μελλοντικών γενεών να ικανοποιούν τις δικές τους ανάγκες Στόχος της αειφόρου ανάπτυξης είναι η μέγιστη δυνατή πρόσληψη αγαθών από το περιβάλλον χωρίς όμως να διακόπτεται η φυσική παραγωγή αυτών των προϊόντων σε ικανοποιητική ποσότητα και στο μέλλον. Ο όρος «αειφόρος ανάπτυξη» αναφέρεται περισσότερο στην οικονομική ανάπτυξη. Για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα χρησιμοποιούνται κυρίως οι όροι «πράσινη ανάπτυξη» ή «πράσινη οικονομία».

Παραδείγματα απειλών για την βιώσιμη ανάπτυξη Η φτώχεια Η γήρανση του πληθυσμού Η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη Η μείωση της βιοποικιλότητας

ΛΗΘΑΙΟΣ Μια από τις κατηγορίες των οικοσυστημάτων είναι τα παραποτάμια. Σ’ αυτήν ανήκει και το οικοσύστημα του Ληθαίου ποταμού, ο οποίος πηγάζει από τα Αντιχάσια και διαρρέει την περιοχή των Τρικάλων.

ΤΑ ΦΥΤΑ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ Λεύκα Πλάτανος Φτελιά η πεδινή Λευκή ιτιά Ευκάλυπτος Νεροκάλαμο Ιπποκαστανιά Ψαθί Ψαθί Λευκή Ιτιά Ιπποκαστανιά

Τα πουλιά του Ληθαίου είναι: Νερόκοτα Κιτρινοσουσουράδα Φαλαρίδα Λευκοσουσουράδα Νεροκότσελα Αλκυόνη Κότσυφας Κοκκινολαίμης Νερόκοτα Λευκοσουσουράδα Κότσυφας Φαλαρίδα

Ιφικλείδης ποδαλείριος Πιερίδα (πεταλούδα) Τα υπόλοιπα είδη ζωικών οργανισμών που συναντώνται στο βιότοπο του Ληθαίου είναι: Νεροχελώνα Λιμνοβάτραχος Κυπρίνος Αβραμίς (ψάρι) Ιφικλείδης ποδαλείριος Πιερίδα (πεταλούδα) Καλοπτέρυγα η παρθένος (λιβελούλα) Γαλάζια λιβελούλα Γαλάζια λιβελούλα Κυπρίνος Λιμνοβάτραχος Ιφικλείδης ποδαλείριος

ΤΕΛΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ Μιχαηλίδου Μαρία Μπλαντή Νικολέτα Πίσσια Μαριλία Μιχαηλίδου Μαρία Μπλαντή Νικολέτα Πίσσια Μαριλία Πηγές πληροφόρησης www.wikipedia.org http://kpe-trikal.tri.sch.gr/game/book/fylla%20ergou.pdf www.biodiversity.gr