Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Θετικό Δημιουργικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Θετικό Δημιουργικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Θετικό Δημιουργικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο
ΤΜΗΜΑ Β1 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΡΑΦΗΝΑΣ

2 Το Διαδίκτυο αποτελείται από εκατομμύρια υπολογιστές που βρίσκονται διασκορπισμένοι σε όλο τον πλανήτη και επικοινωνούν μεταξύ τους ανταλλάσσοντας δεδομένα. Το όνομα Διαδίκτυο είναι μια σύνθετη λέξη που παράγεται από τις λέξεις Διασύνδεση Δικτύων. Στα αγγλικά ο όρος Internet γεννήθηκε από την συνένωση των λέξεων International Network που σημαίνουν Διεθνές Δίκτυο Υπολογιστών.

3 Σήμερα το διαδίκτυο… αποτελεί σημαντικό μέσο μαζικής ενημέρωσης Αποτελεί τον κυριότερο πάροχo πληροφοριών όπου μπορείς να βρεις οτιδήποτε σε ενδιαφέρει Έχει ανατρέψει τα δεδομένα στην επικοινωνία, αφού ο καθένας μπορεί να επικοινωνεί με οποιονδήποτε θέλει με χαμηλό κόστος, ανεξαρτήτως αποστάσεως Είναι προσιτό σχεδόν σε όλους τους ανθρώπους αφού είναι ένα σχετικά φθηνό μέσο

4 Χρήσεις του διαδικτύου στην καθημερινή μας ζωή
Πολλές από τις καθημερινές μας δραστηριότητες υποστηρίζονται από τους υπολογιστές. Από το πρωί που θα ξυπνήσουμε μέχρι το τέλος της ημέρας συναντάμε αρκετά συχνά υπολογιστές, χωρίς πολλές φορές να το συνειδητοποιούμε. Πολλοί από τους υπολογιστές με τους οποίους ερχόμαστε σε επαφή, έχουν άλλη μορφή από αυτή των υπολογιστών του εργαστηρίου μας ή βρίσκονται μέσα σε άλλες συσκευές. Π.χ. Στα σουπερ μαρκετ Στα ATM Στις συγκοινωνίες Στην Ιατρική Στην Εκπαίδευση Στη Δημόσια Διοίκηση

5 Ανάμεσα στις πολυάριθμες χρήσεις και ευεργετικές παροχές του διαδικτύου εμφανίζονται και οι υπηρεσίες ψυχαγωγίας. Η δυνατότητα εύκολης αγοράς της επιλεγμένης ψυχαγωγίας , η εύκολη πρόσβαση στις διάφορες ψυχαγωγικές υπηρεσίες, η υψηλή ποιότητα εικόνα και ήχου και ο διαφορετικός τρόπος που η νεολαία αντιλαμβάνεται στις μέρες μας την ψυχαγωγία, κατατάσσουν το internet , σύμφωνα με τελευταίες μελέτες, στην δεύτερη θέση μετά την τηλεόραση.

6 Γενικά, το Διαδίκτυο είναι ένα πολύ-εργαλείο με εφαρμογές σε κάθε πτυχή της ζωής κάποιου.
 Πληροφόρηση, ενημέρωση, επιμόρφωση  Θεματική ποικιλία  Εύκολη πρόσβαση σε κάθε είδους πληροφορία.  Ψυχαγωγία  Διευκόλυνση οικονομικών και εμπορικών δραστηριοτήτων  Διάδοση πολιτισμικών στοιχείων και επαφή μεταξύ πολιτισμών  Διευκόλυνση διαπροσωπικής επικοινωνίας  Εκδημοκρατισμός της πληροφορίας και της γνώσης ,ελευθερία έκφρασης  Δυνατότητες δημοσιοποίησης της προσωπικής δημιουργίας  Δυνατότητες ανταλλαγής απόψεων και διαλόγου Δυνατότητες διασυνδέσεων

7 Επικοινωνία από απόσταση
Το διαδίκτυο μας παρέχει πολλές δυνατότητες, μια από τις οποίες είναι η επικοινωνία. Όσο μακρινή και να είναι η απόσταση δυο η παραπάνω χρηστών του διαδικτύου, αυτό δίνει τη δυνατότητα της συνομιλίας τους μέσω υπολογιστών.

8 Ενημέρωση μέσω του διαδικτύου
Ενημέρωση μέσω του διαδικτύου Το διαδίκτυο επίσης, μέσω ιστοσελίδων σε βοηθά να ενημερωθείς για καταστάσεις και ζητήματα του κόσμου. Επιτρέπει την ανταλλαγή μεγάλων αρχείων ηλεκτρονικής μορφής με μηδενικό κόστος.

9 Το διαδίκτυο στη ζωή των μαθητών
Οι μαθητές παραδειγματίζονται από το οργανωμένο σύστημα του διαδικτύου και επιπλέον μπορούν με περισσότερη ευκολία να πραγματοποιήσουν εργασίες.

10 Συμμετοχή σε προγράμματα και εθελοντισμός μέσω του διαδικτύου
Μέσω του διαδικτύου μπορούμε πλέον να πραγματοποιήσουμε ενέργειες όπως παραδείγματος χάρη την υιοθέτηση ενός κατοικίδιου από φιλοζωικές οργανώσεις.

11 Εύρεση εργασίας Μέσω του διαδικτύου πολλοί άνεργοι μπορούν να ψάξουν κάθε είδους εργασία και να συμμετέχουν σε εθελοντικές οργανώσεις πολύ εύκολα.

12 Ηλεκτρονικό εμπόριο Ηλεκτρονικό εμπόριο ονομάζουμε την παροχή προϊόντων εξ αποστάσεως. Τα ηλεκτρονικά καταστήματα είναι ανοιχτά 24 ώρες το 24ωρο. Στα ηλεκτρονικά καταστήματα οι τιμές των προϊόντων είναι χαμηλότερες σε σχέση με τα καταστήματα.

13 Εκπαίδευση εξ αποστάσεως
Η εκπαίδευση εξ αποστάσεως απευθύνεται κυρίως σε άτομα που εργάζονται, μεγαλύτερης ηλικίας ή Α.Μ.Ε.Α. Ο εκπαιδευόμενος διδάσκεται ενώ βρίσκεται στο σπίτι του χωρίς την παρουσία του εκπαιδευτή. Στην εκπαίδευση εξ αποστάσεως ο κάθε εκπαιδευόμενος προσαρμόζει την εκπαιδευτική διαδικασία ανάλογη με τις ανάγκες του, τον ρυθμό της ζωής του, στο γνωστικό του επίπεδο και στον προσωπικό του στυλ μάθησης.

14 Η εκπαιδευτική αξιοποίηση του διαδικτύου θεωρείτε επίσης σημαντική στο να δημιουργηθούν νέες καταστάσεις μάθησης και επικοινωνίας ανάμεσα σε σχολικές μονάδες. Το γρήγορο και οικονομικό αυτό εργαλείο διάχυσης πληροφοριών και υλικού χρησιμοποιείται ως κίνητρο συμμετοχής των νέων και των μαθητών σε καινοτομίες και εμπειρίες που τους ενθουσιάζουν και τους παρακινούν στο να μάθουν. Μέσα από το διαδίκτυο αναπτύσσονται μέθοδοι που ενθαρρύνουν την συνεργατικότητα και την κοινωνικότητα αναφορικά με την παραγωγή κάποιου συγκεκριμένου ομαδικού έργου ανάμεσα σε περισσότερους .

15 Μηχανές αναζήτησης Υπάρχει ένας τεράστιος όγκος δεδομένων στο διαδίκτυο για αυτό δημιουργήθηκαν οι μηχανές αναζήτησης. Βάση στατιστικών στο διαδίκτυο περιέχονται περισσότερες από 2 δις ιστοσελίδες. Για την διευκόλυνση του καταναλωτή το διαδίκτυο χρησιμοποιεί το πόσο δημοφιλή είναι τα διάφορα links. Αυτό διευκολύνει τις αναζητήσεις αφού εκατομμύρια χρήστες ψηφίζουν με τα κλικ τους τις δημοφιλέστερες ιστοσελίδες.

16 Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail)

17 Επικοινωνία με skype Ένα άλλο μέσο επικοινωνίας εκτός από το ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο είναι το Skype το οποίο είναι μεταγενέστερο.

18 Οικονομία και αγορά εργασίας
Το Διαδίκτυο έχει γίνει ένα μεγάλο εργαλείο για τις τράπεζες, που προσφέρουν την πιθανότητα να κάνουν συναλλαγές γρήγορα και ακίνδυνα. Επιπλέον, η διαδεδομένη χρήση του Διαδικτύου έχει ανοίξει νέους τομείς εργασιών σε όλες τις χώρες και έχει επεκτείνει τις διαθεσιμότητες εργασίας από το σπίτι.

19 Η πληροφορία Εκτός από την επικοινωνία ένα ακόμα σημαντικό χάρισμα του διαδικτύου είναι η εύρεση πληροφοριών και η άμεση πρόσβαση σε αυτές. Πλέον, το διαδίκτυο μας παρέχει οποιαδήποτε πληροφορία. Στο διαδίκτυο δημοσιεύονται καθημερινά ένα τεράστιο ποσό ηλεκτρονικών αρχείων.

20 Ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες
Οι ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες είναι εξαιρετικά σημαντικές για τους φοιτητές πανεπιστημίου που ψάχνουν επιστημονικές πληροφορίες για τις σειρές μαθημάτων τους. Ένα άλλο σημαντικό όφελος του Διαδικτύου είναι η δυνατότητά του να ελαχιστοποιήσει τις αποστάσεις και να παρέχει τις υπηρεσίες επικοινωνίας αποτελεσματικά και χωρίς οποιοδήποτε κόστος.

21 Πηγεσ w=1920&bih=949&dpr=1 fL6AT03YzIBA&q=money&oq=money&gs_l=img.3..35i39k1j0l j2j ac.1.64.img TWwPI ZZOZT l=img.3..35i39k1j0l j4j ac.1.64.img C2Nn3Jdsg-IY psy-ab.3..0l n&gs_l=psy-ab.3..0i67k1j0l j7j c.1.64.psy-ab EAATZMfQtKk

22 Bιβλιογραφία 1 2 3

23 Τέλος


Κατέβασμα ppt "Θετικό Δημιουργικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google