Stereoblindness: η αδυναμία να δούμε μία εικόνα τρισδιάστατα

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Αποστόλου Φωτεινή Β΄ Παθολογική Κλινική ΠΠΝΙ
Advertisements

Ο David Doubilet γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1946, και άρχισε καταδύσεις στην ηλικία των 8 ετών. Πέρασε 13 χρόνια φωτογραφίζοντας κατά μήκος των ακτών.
Π ΑΡΑΛΛΗΛΗ / ΚΑΤΑΝΕΜΗΜΕΝΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ Εισαγωγή στο OpenMP.
Παραγωγή τυχαίων γεωμετρικών δομών Παναγιώτης Τίγκας Ενδιάμεση εξέταση πτυχιακής εργασίας.
Γιββερελλίνες.
Πλαστικότητα του εγκεφάλου
תכונות מערכת הראיה אותות חזותיים תכונות מערכת הראיה מערכת השמיעה
Κινητικά προβλήματα Πολλαπλές αναπηρίες
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ - ΒΑΘΟΣ - ΜΕΓΕΘΟΣ - ΚΙΝΗΣΗ
Παιδιά με παράγοντες «υψηλού κινδύνου». Η ανάπτυξη ενός παιδιού μπορεί να επηρεαστεί από ατομικούς- βιολογικούς παράγοντες, οι οποίοι δρουν προγεννητικά.
Από το σταφύλι στο ποτήρι μας Σταθάτος Ιωάννης (PhD) ΕΚΦΕ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ 18/12/13 ΕΚΦΕ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ 18/12/13.
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΕΥΘΥΝΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Καθηγήτρια Χαριτινη ΔΙΠΛΑ.
Δια-εθνικός πολιτικό-οικονομικός μετασχηματισμός; Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Γ. Μαυρομμάτης.
1 Επιχειρησιακή Στρατηγική και Πολίτικη Στρατηγική Ανάλυση του Εξωτερικού Περιβάλλοντος Τριάρχη Ειρήνη Ελληνική Δημοκρατία Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα.
Γεωμετρική εποχή Κλασική Εποχή Ελληνιστική εποχή Σήμερα (Παρόν- Τώρα) Άλλες εποχές Πώς και γιατί μετακινούμαστε; Αρχαϊκή εποχή.
ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ Δωρεά οργάνων είναι η εκδήλωση της επιθυμίας του ατόμου τα όργανά του, μετά το τέλος της ζωής του να δώσουν ζωή σε κάποιον πάσχοντα συνάνθρωπό.
5-1 STEPHEN P. ROBBINS, DAVID A. DECENZO, MARY COULTER Διοίκηση επιχειρήσεων Αρχές και εφαρμογές.
ΟΙ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ Ο χάρτης της γης, Theatrum Orbis Terrarum, το έτος 1570.
8-1 STEPHEN P. ROBBINS, DAVID A. DECENZO, MARY COULTER Διοίκηση επιχειρήσεων Αρχές και εφαρμογές.
ΤΕΧΝΕΣ & ΨΗΦΙΔΩΤΑ. Ο Χριστός ανάμεσα στους Αποστόλους Ο Χριστός ανάμεσα στους Αποστόλους, ψηφιδωτό στην Santa Pudenziana της Ρώμης, τέλη 4ου αι. με αποκαταστάσεις.
Αντικείμενο του παρόντος είναι να διερευνήσει τις προοπτικές του έντυπου τύπου, όπως αυτός διαμορφώνεται υπό το νέο πρίσμα της ταχύτατης ανάπτυξης του.
Χριστούγενα στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο Μία εργασία στο μάθημα της Πληροφορικής Αντώνης Παπαμιχαήλ Παναγιώτης Σελπεσάκης Ιωάννα Ιορδάνοβα.
ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑΚΩΝ ΕΛΛΕΙΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΒΡΕΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ Νησιώτου – Μαντέλου Ιουλία Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Παιδαγωγικό τμήμα Ειδικής Αγωγής.
Xρονία μυελογενής λευχαιμία. ΧΜΛ Χρονία μυελογενής ή κοκκιοκυτταρική λευχαιμία εντάσσεται στα μυελουπερπλαστικά νοσήματα και η νόσος αφορά κυρίως την.
Κεφαλαιακός Προϋπολογισμός 2 Σαριαννίδης Νικόλαος Πτυχίο Στατιστικής, MSc in Investments, PhD in Finance.
Κλεάνθης Συρακούλης ΔΙΟΙΚΗΣΗ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΡΓΩΝ (Υ103)
Αγγελική Κουγιουρούκη.  Η πρώτη αναφορά σε φωτοβόλο ναυτιλιακό βοήθημα περιέχεται στο Ομηρικό έπος της Ιλιάδας  Ορόσημο των παγκόσμιων φάρων και φανών.
1 Ανάλυση Κινδύνου και Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου Το Σύστημα HACCP.
ΣΧΗΖΟΦΡΕΝΕΙΑ !!! 1)ΘΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ 2)ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 3)ΑΙΤΙΑ 4)ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΟΥΣΙΩΝ.
H MetLife στην Ελλάδα Ασφαλισμένοι σε Ατομικά και Ομαδικά Προγράμματα Νο1 Πάροχος Ομαδικά & Επενδυτικά Προγράμματα 129εκ. Σε παροχές το
Οι διασημότεροι πίνακες του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου Οι μαθητές της Β΄1 τάξεως: Κωνσταντίνος Καραδούκας και Κούρτη Πελαγία. Επιβλέποντες καθηγητές: Σμαράγδα.
Το θέατρο των Corrales  Μη θρησκευτικά, κοσμικά θέματα  Χώρος= δημόσια θέατρα ή corrales (από το 1625 και μετά)  Λέγονται corrales επειδή αρχικά παίζονταν.
Ο υπολογιστής στην εκπαίδευση. Η αναβάθμιση του μαθησιακού περιβάλλοντος στο σχολείο, με την αξιοποίηση των δυνατοτήτων των υπολογιστών, δεν είναι εύκολη.
Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Οικολογικά Σχολεία» Έλενα Περικλέους.
Τύποι κινδύνων Οι βασικοί τύποι κινδύνων είναι δύο:
Το πλαίσιο Διαλειτουργικότητας της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Ασκήσεις Κεφάλαια
ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΡΕΚΟΡ»
Προδιαγραφές Ευχρηστίας Ιστοχώρων Γενικές Αρχές και Σημεία Ελέγχου
Νεοελληνική μεταπολεμική ποίηση: α΄ και β΄ μεταπολεμική γενιά
ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
Κλασικισμός ..εισαγωγικά.
Βία στο Χώρο Εργασίας.
ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ
Το Εικονογραφημένο Βιβλίο στην Προσχολική Εκπαίδευση
Τμήμα Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας, Γ. Ν. Πειραιά "Τζάνειο"
Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ο Ν Ι Κ Ο Σ Υ Ν Ε Δ Ρ Ι Ο “ Η συμβουλευτική σταδιοδρομίας στη μεταμοντέρνα εποχή: έρευνα και συμβουλευτική πρακτική” 23 & 24 Νοεμβρίου.
Ο Παγκόσμιος Ιστός Φακίνος Αποστόλης 1.
110 ΓΕΛ ΠΑΤΡΑΣ Σχ. Έτος Τμήμα Α4 ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.
ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑΚΩΝ ΕΛΛΕΙΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΒΡΕΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΥΛΙΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ
Μαλτα Αρέθα Ναταλία Β1 Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Κων/να Μαλάμου
TZOTTO Π.Γ.Ε.Σ.Σ. ΜΑΘΗΜΑ: ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ:
Εφαρμογές Πληροφορικής Κεφάλαιο 9
ΠΟΛΩΝΙΑ Ε.Μ. Ζ.Γ. Τ.Κ. Λ.Ε. Τ.Γ. Presentation by: -Piotr Wójcik
Βρουκέλλες.
Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων
Εισαγωγή στις Αρχές της Επιστήμης των Η/Υ
ΑΚΤΙΝΕΣ Χ.
Το Εικονογραφημένο Βιβλίο στην Προσχολική Εκπαίδευση
ΚΥΨΕΛΕΣ ΚΑΥΣΙΜΟΥ Επιμέλεια: Γ. Χαριστός, Γ. Νερούτσου
Εισαγωγή στην Open PM2 Κλεάνθης Συρακούλης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ
2ο Λύκειο Αγίας Βαρβάρας
GRIFFITHS J. DAVID, ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, ΠΕΚ 2012
კულტურის კვლევების შესავალი
ΠΟΛΥΓΛΩΣΣΙΑ intoduzione
Do Now: 3) y = -1/2cos (x - π/2) + 3 4) y = 25sin (x + 2π/3) - 20
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Stereoblindness: η αδυναμία να δούμε μία εικόνα τρισδιάστατα Η θεραπεία περιλαμβάνει επίπονες ασκήσεις ευθυγράμμισης των ματιών, γυαλιά, χειρουργικές επεμβάσεις. Θεωρείται ότι αφορά το 5% του πληθυσμού (!) Τα άτομα αναγκάζονται να χρησιμοποιούν cues όπως η μετακίνηση των αντικειμένων, οι σκιές, οι επικαλύψεις, η γνώση του πραγματικού μεγέθους των αντικειμένων κλπ. http://www.bbc.com/future/story/20120719-awoken-from-a-2d-world Critical period: Κατά τα πρώτα χρόνια της παιδικής ηλικίας, το άτομο πρέπει να εκτεθεί σε τρισδιάστατα ερεθίσματα ώστε να αναπτυχθούν οι «διοφθάλμιοι νευρώνες» που θεωρούνται υπεύθυνοι για την τρισδιάστατη όραση. Σε άτομα με στραβισμό αυτό πιθανόν δε συμβαίνει. (David Hubel, Torsten Wiesel, Nobel 1981)

Η περίπτωση του Bruce Bridgeman  Νευροεπιστήμονας από το Πανεπιστήμιο Santa Cruz της Καλιφόρνια με μονοφθάλμια (δισδιάστατη) όραση, λόγω στραβισμού. Το 2012 σε ηλικία 67 ετών πήγε σινεμά σε μία 3D ταινία. Βγαίνοντας από το σινεμά η τρισδιάστατη όρασή του είχε αποκατασταθεί. Αρκετά παρόμοια περιστατικά έχουν καταγραφεί. Κατάρριψη της κρίσιμης περιόδου; Η ερμηνεία της απόκτησης διοφθάλμιας όρασης του Bruce Bridgeman απαντιέται με δύο τρόπους: Μήπως δεν ισχύει η θεωρία της κρίσιμης περιόδου και η πλαστικότητα του εγκεφάλου παρέχει τη δυνατότητα σχηματισμού των διοφθάλμιων νευρώνων, πχ μετά από εξάσκηση; Ή μήπως κατά την κρίσιμη περίοδο τα άτομα εκτέθηκαν έστω και λίγο σε λίγα 3D ερεθίσματα; Στη συνέχεια η εξάσκηση ίσως ενεργοποιεί τους λίγους νευρώνες που σχηματίστηκαν συγκυριακά.

Stereograms: Κατασκευάζονται σε Η/Υ με τεχνικές που επιτρέπουν την παρατήρηση κρυμμένων 3D αντικειμένων, χωρίς τεχνικά μέσα. Τι κρύβεται στην παρακάτω εικόνα;