Aγοράσαμε γάλα ήδη παστεριωμένο και το θερμάναμε έως τους 45ο C.
Στη συνέχεια, σε μια μικρή ποσότητα γάλακτος θερμοκρασίας 45ο C διαλύσαμε μερικές κουταλιές παραδοσιακό, ελληνικό γιαούρτι.
Αναμείξαμε αυτή την ποσότητα με το σύνολο του γάλακτος Αναμείξαμε αυτή την ποσότητα με το σύνολο του γάλακτος. Με αυτό τον τρόπο «εμβολιάσαμε» το γάλα μας με την καλλιέργεια των απαραίτητων μικροοργανισμών.
Μοιράσαμε το «εμβολιασμένο» γάλα σε κουπάκια.
Τα σκεπάσαμε με κουβέρτα για να διατηρήσουμε όσο το δυνατόν σταθερή τη θερμοκρασία γύρω στους 45ο C. Αυτή είναι η ευνοϊκή για τον πολλαπλασιασμό των βακίλων του γιαουρτιού θερμοκρασία.
Αφήσαμε ακίνητα τα κουπάκια για 5 ώρες, οπότε ολοκληρώθηκε η ζύμωση του γάλακτος και η μετατροπή του σε γιαούρτι. Κατόπιν βάλαμε το γιαούρτι στο ψυγείο και…..
Την άλλη μέρα το απολαύσαμε.