Δρ. Παπανικολάου Δημήτρης

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Online Journalism Η δημοσιογραφία στον ψηφιακό κόσμο-χώρο
Advertisements

ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΝΕΡΟΥ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ
Τί είναι αυτό που το λέμε επιστήμη;
Λέκτορας Πνευμονολογίας
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΟΜΙΛΟΣ «ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ» LOGICOMIX o ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΛ ΑΘΗΝΩΝ.
Οι μαύρες τρύπες είναι γιγαντιαία άστρα τα οποία κατά το τέλος της ζωής τους καταρρέουν στην ιδία τους τη μάζα με αποτέλεσμα να καμπυλώνουν άπειρα τον.
Φιλοσοφική / Ερμηνευτική Παιδαγωγική
ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΣΤΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ SPANGEN ΡΟΤΕΡΝΤΑΜ, ΟΛΛΑΝΔΙΑ
Μάθημα 6: Γλώσσα και περιεχόμενο Διδάσκουσα: Βασιλάκη Ευγενία ΠΤΔΕ, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Ιστορία Οικονομικών Θεωριών Ενότητα 1: Εισαγωγή στην ΙΟΘ Νίκος Θεοχαράκης Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών Τμήμα Οικονομικών Επιστημών.
Αυτόνομοι Πράκτορες Ενισχυτική Μάθηση (Q-learning algorithm) in PONG Χανιά, 4/3/2011 Μπαμπαλής Μπάμπης.
ΤΕΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ CRM ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΣΑΒΒΙΔΗΣ.
ΜΜΕ, ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Συνοπτικά Συμπεράσματα έρευνας φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Σχολικό έτος 2011 – Aυτοκίνητο ονομάζεται κάθε τροχοφόρο επιβατικό όχημα με ενσωματωμένο κινητήρα Τα αυτοκίνητα σχεδιάζονται ώστε να κινούνται.
ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. SCHOOLS OF EUROPEAN EDUCATION.
Συγγραφείς: Lian McGuire ABC –DCU & Ιφιγένεια Σωτηροπούλου, ΕΑΠ Εισαγωγή στη Μεθοδολογία της Μάθησης Ομηλίκων.
Το ψυχοπαιδαγωγικό υπόβαθρο της Διδακτικής. Σκοπός της Διάλεξης Να μελετηθεί η ανάδυση του γνωστικού πεδίου που οριοθετείται με τον όρο ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ.
ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Δρ Φώτης Κιλιπίρης, καθηγητής Κατεύθυνση Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων & Φιλοξενίας Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αλεξάνδρειο.
Dr Angeliki Trikaliti, Chemist School Advisor The structure of the Greek education system Primary Education Ages 3-12 Secondary Education Ages
΄ Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας & Θεωρίας της Επιστήμης Σύλβα Χαραλάμπους Κύρια ερευνήτρια Ελληνικό Ινστιτούτο.
Κεφάλαιο 1 ο Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ 1. Η ταξινόμηση των δημόσιων φορέων 1. Κεντρική Διοίκηση ( Βουλή, Κυβέρνηση, υπουργεία ). 2. Οργανισμοί τοπικοί.
Ρόλος του Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στη σύγχρονη οικονομία.
΄ Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας & Θεωρίας της Επιστήμης Σύλβα Χαραλάμπους Κύρια ερευνήτρια Ελληνικό Ινστιτούτο.
Η Νίκη της Σαμοθράκης Δημιουργήθηκε στα τέλη του 3ου - αρχές 2ου αιώνα π.Χ. (περ. στα 220 με 190 π.Χ.). Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε τον καλλιτέχνη.
ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΌ ΤΗΝ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΣΟΦΙΑ ΧΙΛΙΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΌ ΤΗΝ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΣΟΦΙΑ ΧΙΛΙΟΥ.
1 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Μουντάκης Κώστας Ομότιμος Καθηγητής Πρώην σύμβουλος του Παιδ. Ινστιτούτου Μάθημα 2o ΠΗΓΕΣ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ: ΕΠΙΣΤΗΜΗ.
PROPAGANDA WHY?.
Ιστορία Οικονομικών Θεωριών
Το σχολείο -Η γένεση του σχολείου -Οι λειτουργίες του σχολείου
Καθηγητής: Γεώργιος Κουρτέσας
Μάθημα: Ιστορία και Πολιτισμός στην Εκπαίδευση
Θεωρίες περί συγκινήσεων…συνέχεια
ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΌ ΤΗΝ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΣΟΦΙΑ ΧΙΛΙΟΥ
Η ΤΕΧΝΗ… ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΡΟΛΟΓΙΑ
Διδακτική της Πληροφορικής και των ΤΠΕ Μάθημα επιλογής Στ’ εξάμηνο, Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία, Πανεπιστήμιο.
ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΜΑΘΗΜΑ 13Κ3: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑ
Η Επικοινωνία Α΄.
Ψυχολογία.
ΓΕΛ ΜΑΡΤΙΝΟΥ ΣΧ.ΕΤΟΣ: ΤΑΞΗ:Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΑΘΗΜΑ:ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
Εισαγωγή στην Κοινωνιολογία
ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ Η μελέτη των διεθνών σχέσεων από μια χωρική ή αλλιώς γεωγραφική οπτική Αναλύει και συσχετίζει γεωγραφικούς παράγοντες για να διαγνώσει την.
Κάπνισμα, ο φιλικός δολοφόνος
Ενότητα 2η : ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ μ.Χ.
Το σοσιαλιστικό σύστημα
Η προστασία του ασθενέστερου διαδίκου στις συμβάσεις καταναλωτών
Ψυχανάλυση και Εξελικτικές Θεωρίες: Ανιχνεύοντας τις συνδέσεις, τις αλληλεπιδράσεις και τις προοπτικές  Νίκος. Α. Μυλωνάς Τμήμα Ψυχολογίας Πανεπιστημίου.
Επιμορφωτική Ενότητα 3 Έμφαση στη φύση της επιστήμης
Muhammad ibn Zakariya Razi
Η βεβαιότητα της μαθηματικής αλήθειας
ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ «Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ»
Περί Ελαιολάδου… Το μάζεμα της ελιάς.
Google: teiwest Τ.Ε.Ι. ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τμήμα Φυσικής-Τομέας Αστροφυσικής, Αστρονομίας και Μηχανικής
Καθοδικός σωλήνας (σωλήνας Brown)
Εισαγωγή στις Κοινωνικές Επιστήμες
Θεσμική ποιότητα και επιδόσεις στην ελληνική αγορά εργασία Τράπεζα της Ελλάδας 22 Μαρτίου 2010 Ηλίας Κικίλιας ΟΑΕΔ και Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών.
ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
5. Κουλομετρία ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΧΗΜΕΙΑΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΧΗΜΕΙΑ ΙΙΙ 5. Κουλομετρία ΜΑΜΑΝΤΟΣ.
lat. socios (mulţime) + gr. λόγος [logos] (ştiinţă, cercetare)
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ MSc Ιατρική Σχολή Παν. Αθηνών
Πολυτεχνείο Κρήτης - Αρχιτεκτονική Σχολή χειμερινό εξάμηνο Ιστορία & Θεωρία Αρχιτεκτονικής 1 Αμαλία.
Φιλοσοφική Ερμηνευτική
Εμπειρογνώμονες (στο πλαίσιο της φιλοσοφικής ερμηνευτικής)
B R A I N Διαφορές μεταξύ αριστερού και δεξιού ημισφαιρίου
Ο Karl Marx και η Πολιτική Οικονομία στην Ελλάδα Εκδήλωση Περιοδικού Ξενοφών, 3o Τεύχος Πανεπιστήμιο Πειραιά, Θεόδωρος Μαριόλης Τμήμα Δημόσιας.
MATH 1310 Section 5.3.
Το πρόβλημα της επαγωγής
ΥΓΕΙΑ – ΝΟΣΟΣ – ΑΣΘΕΝΕΙΑ Βασικές έννοιες
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Δρ. Παπανικολάου Δημήτρης Το Τρίτο Πρόγραμμα της ελληνικής ραδιοφωνίας στα χρόνια του Μάνου Χατζιδάκι: κοινωνικές και πολιτιστικές προσεγγίσεις Δρ. Παπανικολάου Δημήτρης

Χαρακτηριστικά της πρώτης μεταπολιτευτικής κοινωνίας Κοινωνία Χαρακτηριστικά της πρώτης μεταπολιτευτικής κοινωνίας Ενθουσιασμός και ορμή για αλλαγή Ανασταλτικές τάσεις

Χαρακτηριστικά της πρώτης μεταπολιτευτικής κοινωνίας Κοινωνία Χαρακτηριστικά της πρώτης μεταπολιτευτικής κοινωνίας Ενθουσιασμός και ορμή για αλλαγή Ανασταλτικές τάσεις Προς διαμόρφωση δημοκρατική κοινωνία

Πολιτικές πρακτικές απέναντι στο ‘κοινωνικό’ της περιόδου Κοινωνία Πολιτικές πρακτικές απέναντι στο ‘κοινωνικό’ της περιόδου Ριζοσπαστικός φιλελευθερισμός (κατ’ επίφαση) Χειραφέτηση των Μαζικοποιημένες πολιτικές μαζών (πολιτική, οικονομία, πολιτισμός)

Λογική της μαζικότητας Κοινωνία Ανάλυση των τριών παραμέτρων ‘του κοινωνικού’ (Υπό τη μορφή σκιαγράφησης στην Εισαγωγή του βιβλίου) Πολιτική Οικονομία Πολιτισμός Λογική της μαζικότητας

Η φιλοσοφία του Μάνου Χατζιδάκι Μάνος Χατζιδάκις Η φιλοσοφία του Μάνου Χατζιδάκι

Όχι μόνο συνθέτης Φιλικές σχέσεις με καλλιτέχνες και διανοούμενους Άμεσος κληρονόμος των εκφράσεων της γενιάς του 1930 Ανθρωποκεντρική εστίαση στην παράδοση Ευαισθησία και ενδιαφέρον για τον άνθρωπο και τα προβλήματά του

Μάνος Χατζιδάκις Το ραδιοφωνικό Τρίτο Πρόγραμμα με το Μάνο Χατζιδάκι στο τιμόνι του Τρόπος λειτουργίας και οργάνωσης του σταθμού : Φιλελεύθερη φιλοσοφία (απόρροια της προσωπικότητας του Μάνου Χατζιδάκι) Αντίθεση με παγιωμένες καταστάσεις και αγκυλώσεις στα υπόλοιπα Προγράμματα της Ραδιοφωνίας

Πολιτισμός Η πολιτιστική πολιτική του Τρίτου Προγράμματος Μέθοδος: Μελέτη των εβδομαδιαίων προγραμμάτων του σταθμού για το διάστημα 1975-1981 Πηγή: Περιοδικό Ραδιοτηλεόραση Άξια προσοχής για λόγους που άπτονται του/της: Δημόσιου πολιτιστικού ραδιοφώνου στην Ελλάδα Κοινωνίας

Πολιτισμός Το χατζιδακικό Τρίτο Πρόγραμμα ως δημόσιο ραδιόφωνο πολιτισμού Κατά κύριο λόγο δεν διαφοροποιήθηκε από τα αντίστοιχα ραδιοφωνικά Προγράμματα σε Αμερική και Ευρώπη, τα οποία από το 1960 και μετά υιοθετούν μία πιο φιλελεύθερη προσέγγιση στον προγραμματισμό τους Σε πιο λεπτομερές επίπεδο ωστόσο η διαφοροποίηση υπήρξε. Αυτή είχε να κάνει με τα μουσικά προγράμματα

Πολιτισμός Ο μουσικός προγραμματισμός του Τρίτου Προγράμματος Η πολιτιστική πολιτική του προγραμματισμού του δεν καθορίζονταν από τον εμπορικό αντίκτυπο ή το mainstream κομμάτι και μόνο της ανώτερης κουλτούρας

Πολιτισμός Η πολιτιστική λογική του Τρίτου σε σχέση με την ευρύτερη λογική των ελληνικών δημόσιων μέσων επικοινωνίας Πρωτοπόρα λαμβάνοντας υπόψη ότι στην Ελλάδα η ραδιοτηλεόραση έχει να κάνει περισσότερο με κομματικούς σκοπούς παρά μ’ ένα οργανωμένο σχέδιο και συνεπείς προτάσεις (Παπαθανασόπουλος)

Πολιτισμός και κοινωνία Η κοινωνική παράμετρος στην πολιτιστική πολιτική του Τρίτου Το Τρίτο Πρόγραμμα ήταν εξίσου και πολιτικό ραδιόφωνο υπό την ευρύτερη έννοια της πολιτικής, ως στάση ζωής και ιδεολογίας (Βενιζέλος). Δύο από τις αντιπροσωπευτικότερες εκπομπές του το αποδεικνύουν Τα σχόλια του Τρίτου Η Λιλιπούπολη

Πολιτισμός και κοινωνία Η αισθητική της πολιτιστικής πολιτικής του Τρίτου Προγράμματος τ

Πολιτισμός και κοινωνία Σχέση κουλτούρας και κοινωνίας Σχολές σκέψης του 20ου αιώνα αναφορικά με την έννοια και το περιεχόμενο της κουλτούρας στη μαζική κοινωνία Φιλελευθεροποίηση της κουλτούρας στις αστικές, μαζικοποιημένες κοινωνίες, μεταπολεμικά

Πολιτισμός και κοινωνία Το χατζιδακικό Τρίτο ως παράδειγμα κοινωνικού φιλελευθερισμού Σύλληψη της έννοιας του πολιτισμού με ανθρωπολογικούς-ηθικούς όρους, συνάμα και αισθητικούς (η προσωπικότητα του Μάνου Χατζιδάκι ως καταλυτικός παράγοντας) Πρώτο δημόσιο δημοκρατικό μέσο απέναντι σε μια κοινωνία με έλλειμμα δημοκρατίας Ιδέα της ‘ανοιχτής κοινωνίας’ (Karl Popper)