ΓΑΛΑΞΙΑΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ Λίγγρη Δήμητρα

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Επίδραση φορολογικής πολιτικής στον κλάδο Κινητής Τηλεφωνίας Αύγουστος 2011 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ.
Advertisements

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ» ΜΑΘΗΜΑ: Οργάνωση εξωσχολικών επισκέψεων / δράσεων Σχέση Μουσείου.
Πως παίζουν τα παιδιά?. Σωματικά χαρακτηριστικά των παιδιών προσχολικής ηλικίας  Τα παιδιά είναι ιδιαίτερα κινητικά  Χρειάζονται συχνά περιόδους ξεκούρασης.
Γ ΕΩΠΟΝΙΚΟ Π ΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Α ΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΗΡΟΤΡΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΗ ΠΡΟΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΒΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΠΟΛΗΣ.
ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ: ΠΡΟΛΗΨΗ, ΔΙΑΓΝΩΣΗ, ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΝ ΠΑΤΡΩΝ.
1 Φάκελος υλικού & επαγγελματική ανάπτυξη Μαυρομμάτη Ευφημία Σχολική Σύμβουλος.
Λέανδρος Περιβολαρόπουλος Τμήμα Φυσικής Παν/μιο Ιωαννίνων Open page.
Αστροφυσική II Ενότητα 1: Πρωτοαστέρες Χριστοπούλου Παναγιώτα Ελευθερία Σχολή Θετικών Επιστημών Τμ. Φυσικής.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ: ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΥΠΟΣΙΤΙΣΜΟΥ.
ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΠΟΙΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΜΕΤΡΩΝ ΠΤΗΝΟ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ Για τον ποιοτικό προσδιορισμό του ρυπαντικού φορτίου οργανικής προέλευσης χρησιμοποιούνται.
Αισθητήρια Όργανα και Αισθήσεις 1.  Σύστημα αισθητηρίων οργάνων: αντίληψη μεταβολών εξωτερικού & εσωτερικού περιβάλλοντος  Ειδικά κύτταρα – υποδοχείς.
ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΩΝΤΕΣ ΓΑΛΑΞΙΕΣ Αναστασιάδης Ιωάννης ΑΜ:
ΥΠΕΡΤΡΟΦΙΑ ΠΡΟΣΤΑΤΗ. Τι είναι ο προστάτης και ποια η χρησιμότητα του; Ο προστάτης είναι ένας αδένας μεγέθους ενός καρυδιού και ανευρίσκεται μόνο στους.
Δημόσιες σχέσεις – Συμπεριφορά, δεοντολογία Διονύσης Ανανιάδης Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος 11 ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δερματολογίας Αφροδισιολογίας
Εργασία στο μάθημα της Τεχνολογίας Σχολικό Έτος: Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Μαυρομματάκη Σταυρούλα.
Επιστημονική Φωτογραφία (Θ) Ενότητα 1: Άστροφωτογράφιση Αθανάσιος Αραβαντινός Τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα.
ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ ΚΙΡΡΩΣΗΣ. ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ ΠΥΛΑΙΑΣ ΥΠΕΡΤΑΣΗΣ.
Τα γυναικεία γεννητικά όργανα διακρίνονται σε εσωτερικά και εξωτερικά. Εξωτερικά είναι το αιδοίο το οποίο αποτελείται από τα μεγάλα και μικρά χείλη εσωτερικά.
Φάκελος υλικού του (υποψήφιου) εκπαιδευτικού & επαγγελματική ανάπτυξη
Προβλήματα στην παραγωγή & εξαγωγή ποιοτικών ελαιολάδων
Η μεταβαση των μαθητων απο την οπτικη τησ β/θμιασ εκπαιδευσησ : Δυσκολιεσ – προβληματα- καθοριστικεσ παραμετροι Σ. ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ.
Εισαγωγή στην Ειδική Αγωγή
Αισθητήρια όργανα – αισθήσεις
Τομέας Φυσικής Στερεάς Κατάστασης
ΔΙΠΛΟΘΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ.
Περιεχόμενα Εισαγωγή Είδη κίνησης Αρχή λειτουργίας μηχανισμών
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ ΙΣΤΩΝ
Τι είναι οξείδωση και αναγωγή;
Οι Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΑ
ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΠΑΡΑΛΥΣΗ Κ. Ασωνίτου.
Το φάσμα του λευκού φωτός
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ(6)
Συνάντηση γονέων και μαθητών για το ταξίδι στην ΕΛΒΕΤΙΑ
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
Η γνωστική προσέγγιση για την κινητική εξέλιξη του ανθρώπου
Η ανάπτυξη του κωφού παιδιού
ΨΥΧΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝΑΔΥΟΜΕΝΟΥ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ
Ατομικός Φάκελος Αξιολόγησης Νηπίου (Portfolio Assessment)
Παυλίνα Χατζηθεοδούλου Λοϊζίδου Προϊσταμένη Τομέα Επιμόρφωσης
Συγχώνευση.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΗΓΜΕΝΩΝ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΚΥΚΛΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ Ι
Μελετήστε το άρθρο και διαμορφώστε μια σύντομη παρουσίασή του στην τάξη (ερευνητικά ερωτήματα, μεθοδολογία/συμμετέχοντες, σύντομη παρουσίαση των αποτελεσμάτων)
Μαρία Ξενιτίδου, Αντώνης Σαπουντζής ΔΠΘ
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ
Οικοδομώντας την αυτοεκτίμηση του παιδιού
Ανάπτυξη της γλώσσας Η ανάπτυξη της γλωσσικής ικανότητας περνάει από συγκεκριμένα στάδια απόκτησης γλωσσικών επιπέδων. Ο στόχος ενός παιδιού που μαθαίνει.
Καταστατική εξίσωση των ιδανικών αερίων
Άλλα είδη παραπομπής και βιβλιογραφίας.
Λύση προβλημάτων και Δημιουργικότητα
ΧΗΜΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ
الكيــمــيــــــــــــاء
Γαριπίδης Ιορδάνης Βιολόγος 3ο ΓΕΛ Χαϊδαρίου
Εργαστήριο Από την απλή παρατήρηση στην αξιοποίηση των στοιχείων της
ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ (χρήση αντισταθμιστή)
N.S. Seccareccia et al, Fig. S1.
Jeremy M. Berg et. al., ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ, ΠΕΚ 2017,
THOMAS H. CORMEN, et al., ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΥΣ ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΥΣ, Β΄ έκδοση, ΠΕΚ 2016,
המצגת נעשתה ע"י מלכה יאיון
برنامه ریزی کاربری اراضی شهری
Jeremy M. Berg et. al., ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ, ΠΕΚ 2017,
Περιφερειακό Σύστημα Ακοής
THOMAS H. CORMEN, et al., ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΥΣ ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΥΣ, Β΄ έκδοση, ΠΕΚ 2016,
Jeremy M. Berg et. al., ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ, ΠΕΚ 2017,
2ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ – ΡΟΕΣ ΚΟΣΤΟΥΣ
THOMAS H. CORMEN, et al., ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΥΣ ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΥΣ, Β΄ έκδοση, ΠΕΚ 2016,
Σάββατο 8 Ιουνίου 2019 Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
Jeremy M. Berg et. al., ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ, ΠΕΚ 2017,
Εργασία για το μάθημα της Φυσικής Β’ Λυκείου
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΓΑΛΑΞΙΑΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ Λίγγρη Δήμητρα 201227 Εργασία στη Γαλαξιακή και Εξωγαλαξιακή Αστρονομία 2013 ΓΑΛΑΞΙΑΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ Λίγγρη Δήμητρα 201227

Hubble Space Telescope (διάφορες ερυθρομεταθέσεις)

(Ono et al. 2012) Hubble Ultra Deep Field (UDF12)

Πώς βρίσκουμε ότι το παρατηρούμενο αντικείμενο είναι γαλαξίας; Τεχνική “dropout” Μεγάλα ποσά μοριακού υδρογόνου, που απορροφούν σε μήκη κύματος πιο μπλε από 121,6nm. Από τη μετατόπιση της γραμμής βρίσκεται η ερυθρομετάθεση. http://www.firstgalaxies.org/the-first-galaxies

SDSS (Niino 2012)

H συσχέτιση μεταξύ SFR και μεταλλικότητας δεν είναι ξεκάθαρη για γαλαξίες με log[Ms/M⊙]≥10,5, ενώ για log[Ms/M⊙]≤10,25 για υψηλότερες SFR γαλαξιών έχουμε χαμηλότερες μεταλλικότητες απ’ ότι έχουν οι γαλαξίες με χαμηλότερο SFR. Η παρατηρούμενη διαφορά για τις διάφορες μάζες οφείλεται στο γεγονός ότι διαφοροποιείται η κατανομή των γαλαξιών για κάθε ερυθρομετάθεση ανάλογα με το κλάσμα της μάζας. Παρατηρούμε μια εξέλιξη με την ερυθρομετάθεση στη σχέση SFR-Z για μάζες της τάξεως log[Ms/M⊙]≤10,5. Για αυτό το εύρος μαζών γαλαξίες με υψηλότερο SFR εμφανίζουν μεγαλύτερη χημική εξέλιξη. Αυτό δημιουργεί μια αρνητική συσχέτιση μεταξύ SFR-Z, η οποία βαθαίνει για μεγαλύτερες ερυθρομεταθέσεις. Για log[Ms/M⊙]=10,5 βλέπουμε μια θετική συσχέτιση για SFR- Z, ενώ για υψηλότερες ερυθρομεταθέσεις είναι αρνητική παρόμοια με αυτή που παρατηρείται για μικρότερο εύρος μαζών. (Niino 2012)

Όσον αφορά τις μεταλλικότητες δεν μπορούμε να παρατηρήσουμε μεταβολές και εξελίξεις, καθώς το εύρος των ερυθρομεταθέσεων που ερευνούμε είναι αρκετά μικρό. Οι γαλαξίες με log[Ms/M⊙]≥10,5 και logSFR[M⊙yr-1]≤0,5 παρουσιάζουν πιθανώς μια αρνητική εξέλιξη στη μεταλλικότητά τους (μεγάλες μεταλλικότητες στις μεγαλύτερες ερυθρομεταθέσεις), μολονότι υπάρχει ένα μεγάλο εύρος λάθους, αφού το δείγμα είναι αρκετά μικρό. Μια πιθανή εξήγηση για την αρνητική χημική εξέλιξη στους χαμηλού SFR γαλαξίες είναι η μείωση του SFR μέσα σε αυτούς που έχουν υψηλά SFR και χαμηλή μεταλλικότητα. z=0,14 z=0,08 (Niino 2012)

z = 0,1 z = 0,3 Η σχέση της μεταλλικότητας με την ερυθρομετάθεση παραμένει αδιευκρίνιστη. Παρατηρούνται βέβαια διαφορετικές συσχετίσεις για τις διαφορετικές αποστάσεις. z = 0,5 (Li 2010)

Στη σχέση Ms/Lv,r=f(SFR) υπάρχει σημαντική συσχέτιση μεταξύ τους για τις διάφορες ερυθρομεταθέσεις. Αυτό δε συμβαίνει για τη μεταλλικότητα. Είναι αξιοσημείωτο ότι οι γαλαξίες σε μεγαλύτερες ερυθρομεταθέσεις έχουν συστηματικά χαμηλότερη μεταλλικότητα απ’ ότι σε μικρότερα με το ίδιο Ms/Lv,r. (Niino 2012)

z = 0,1 z = 0,3 z = 0,5 (Li 2010)

Οι μειώσεις στην ηλικία και στη μάζα οφείλονται στο ότι καθώς ο γαλαξίας αναπτύσσεται, η αστρική δημιουργία «απορροφά» μεγάλη ποσότητα αερίου. z = 0,1 z = 0,3 Η μεγάλη διασπορά δείχνει την ύπαρξη μεγάλου σφάλματος κατά τη θεώρηση της μεταφοράς αερίου μόνο μέσα στα άστρα. z = 0,5 (Li 2010)

Μεγάλες ερυθρομεταθέσεις Η ακτίνα μέσης λαμπρότητας πέφτει ακολουθώντας νόμο δύναμης Το μέγεθος ενός γαλαξία για την ίδια λαμπρότητα μειώνεται με την αύξηση της ερυθρομετάθεσης. (Ono et al. 2012) Hubble Ultra Deep Field (UDF12)

Η τιμή αυτή είναι συγκρίσιμη με αυτά που βλέπουμε σήμερα στα κέντρα των κανονικών σπειροειδών γαλαξιών. (Ono et al. 2012) Hubble Ultra Deep Field (UDF12)

Το ποσοστό του αερίου που παρατηρείται στους γαλαξίες ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΔΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ (ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΕΡΥΘΘΡΟΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ) Το ποσοστό του αερίου που παρατηρείται στους γαλαξίες Η μεταλλικότητα των γαλαξιών Το μέγεθος των γαλαξιών Η παρατηρούμενη αστρική δημιουργία στους γαλαξίες Η μάζα των γαλαξιών Αρκετά μοντέλα δημιουργούνται, βασιζόμενα στις παρατηρήσεις, για να μπορέσουν να τις εξηγήσουν.