Μουσικό Σχολείο Πατρών

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Κατασκευή σχολικού ιστότοπου Οι μαθητές της Α΄ Λυκειου που ανέλαβαν το project με θέμα «κατασκευή σχολικού ιστότοπου» χωρίστηκαν σε έξι ομάδες. Σε κάθε.
Advertisements

1 Πρόγραμμα «ΜΕΛΙΝΑ- Εκπαίδευση και Πολιτισμός»  Πρόγραμμα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, σε θέματα αισθητικής αγωγής.  1995.
Πρεσβευτής του τόπου μου Δημιουργία Blog και ανάρτηση σε αυτό ψηφιακού υλικού με θέμα την πόλη μας, την Πάτρα.
Συνεργασίες σχολείων στην Ευρώπη
“Σταγόνες ζωής, Ιστορίες για το βιβλίο του ΕΝΟ”
Α. Αναλυτικό Α’ Γυμνασίου
Πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης
το αμπέλι 1ο 12/θ Δημοτικό Σχολείο Σουφλίου Δ΄ Τάξη
Animation Η παρουσίαση βασίζεται στην προσπάθεια να αναδειχθεί η αξία της βιωματικής μάθησης στη σύγχρονη εκπαιδευτική διαδικασία και ο ρόλος που διαδραματίζουν.
ΣΤ΄ Τάξη 42ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών
ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ – ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ, ΙΣΤΟΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΠΥΛΩΝ
Αργύρη Παναγιώτα , Μαθηματικός
«Καινοτομικές/Μαθητοκετρικές» Εκπαιδευτικές Προσεγγίσεις, Μέρος Β’ :
Παρουσίαση από τους μαθητές της 5Α Τάξης Anna Thomas Οι απόψεις των παιδιών και των δασκάλων για τη σχολική στολή.
Επιμέλεια παρουσίασης: Ασημακοπούλου Κατερίνα Σιλιγάρδου Χρύσα Τζοβάρα Αλεξάνδρα.
ΕΝΙΑΙΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ «ΙΑΜΑΤΙΚΗ»
1 Μια διδακτική πρόταση για τις εκπαιδευτικές επισκέψεις ΘΕΜΑ ΠΡΟΟΔΟΥ.
Ευρωπαϊκή Επιτροπή Γενική Διεύθυνση Εκπαίδευσης & Πολιτισμού Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Πολιτισμός και Παραδόσεις της Πατρίδας μου.
Τμήμα Αγγλικών Γυμνασίου ΣΧΟΛΗ Ι.Μ.ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ Εκπαιδευτικοί στόχοι.
Podcast με ΘΕΜΑ «Διατροφη και υγεια»
7ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ-Λ.Τ. ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ
1 ο ΠΕΚ Θεσσαλονίκης Σύγχρονες διδακτικές προσεγγίσεις για την ανάπτυξη κριτικής-δημιουργικής σκέψης Προετοιμασία μαθήματος με.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ Τ.Ε.Ι. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.
Α’ ΛΥΚΕΙΟΥ-4ο ΓΕ.Λ. ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
Συνεργασία με το Δημοτικό Κάμπινγκ Αλεξανδρούπολης
DLQ Βοήθημα για το μάθημα Ενότητα 2 – Παραγωγή Βοήθημα για τον εκπαιδευτή.
Χαρακτηριστικά Βίντεο - Ανάπτυξη εφαρμογών πολυμέσων.
Η σκηνοθετημένη φωτογραφία 1 ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Κρήτης Με αφορμή το φωτογραφικό έργο του Bernard Faucon, εξετάσαμε τη φωτογραφία σαν αφήγηση.
Η ευρυζωνικότητα στην υπηρεσία της εκπαίδευσης στις απομακρυσμένες περιοχές Εργαστηριακή συνεδρία χρηστών δορυφορικής ευρυζωνικότητας Ελληνογερμανική Αγωγή,
Μια φορα κι eναν καιρο στο Διαδικτυο…
Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών Χίου
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Φωτογραφικές μηχανές και φωτογραφίες:
ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ
Καινοτομίες στη Μέση Εκπαίδευση Καινοτομίες στην Μουσική Εκπαίδευση ΑΧΛ2009.
Σύνδεση στόχου με Πληροφορική 1 Παραδείγματα κριτικής σκέψης –Δημιουργία ιστοσελίδας ή video clip με καθορισμένα κριτήρια για ένα θέμα της επικαιρότητας.
Πολυμέσα Οι “multi-διαστάσεις’’ των multimedia. Περιγραφή Ο κλάδος της πληροφορικής τεχνολογίας που ασχολείται με τον συνδυασμό ψηφιακών δεδομένων πολλαπλών.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ : ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: ΠΟΝΤΙΚΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ (ΠΕ02) ΧΕΛΜΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ( ΠΕ01)
6ο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας Ημαθίας
ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ – ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ, ΙΣΤΟΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΠΥΛΩΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥΣ.
Στέκομαι, περπατώ…φρενάρω
Κινούμενη Εικόνα - Animation. … κάποτε ήταν το Κινούμενο Σχέδιο  Τα κινούμενα σχέδια είναι ταινίες, στις οποίες πρωταγωνιστούν ζωγραφιστές φιγούρες αντί.
Τίτλος προγράμματος Αγωγής Σταδιοδρομίας : Δημιουργία μαθητικής εφημερίδας 1 Μαθητική εφημερίδα ΓΕΛ Σιδηροκάστρου efimeridapallatideio.wordpress.com.
Καταιγισμός ιδεών Συνιστάται για την πολυεπίπεδη εξέταση ζητήματος ή κεντρικής έννοιας, μέσω της παρακίνησης των εκπαιδευόμενων να προβούν σε ελεύθερη,
Να μάθουν την ιστορία του Γ.Σ.Ο (πότε και πως ιδρύθηκε, τα ιδρυτικά του μέλη και λίγα λόγια για τον καθένα). Να εντοπίσουν τις διάφορες εκδηλώσεις που.
Κατή Αργυρώ Πρωτοψάλτου Θεόφιλος Τσαρτσαράκης Αντώνιος
Πηγή: Ματσαγγούρας, Η. (2000) Ομαδοσυνεργατική διδασκαλία και μάθηση
Αντωνιάδου Σοφία Ζυγούρης Φώτης Καπουλίτσας Θανάσης
Παιδαγωγική: Ειδική Διδακτική των Αρχαιογνωστικών Μαθημάτων
5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης.
Ευάγγελος Αλμπανίδης Καθηγητής
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ
Ηλεκτρονικό Περιοδικό
ΜΝΗΜΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΞΕΝΑΓΟΥ
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εθισμός σε αυτά
Ένα Επιτραπέζιο παιχνίδι γνώσεων και……ευαισθητοποίησης
Πρόγραμμα Αγωγής Σταδιοδρομίας
Αναζητώντας το καλό κλίμα στο σχολείο
Ο Παγκόσμιος Ιστός – Εισαγωγή στην έννοια του Υπερκειμένου
Ιθκιέρδο Μαρία Ιωακίνα
Πληροφορίες στον Παγκόσμιος Ιστός
ΣΧΕΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ( PROJECT)
Μετά το σχεδιασμό και την υλoποίηση των προγραμμάτων ΠΕ…
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα…
Γερολυμάτου Σταυρούλα ΑΜ: ΣΧΨ
Περιδιαβαίνοντας στα σοκάκια του χωριού μου…
ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ – ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ, ΙΣΤΟΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΠΥΛΩΝ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ αποτελεί σημαντικό μέρος της μεθοδολογικής προσέγγισης Χριστίνα Παπαζήση Σχολική Σύμβουλος ΠΕ04.
Γυμνάσιο Δρεπάνου Αργολίδας
Meteo Ανθή Θεοδώρου - φιλόλογος πρεσβευτής eTwinning Γενικό Λύκειο Ασκληπιείου Αργολίδας
ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ 8ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Μουσικό Σχολείο Πατρών «Πάνω σε ξένα χώματα…..». Μια ταινία ιστορικής τεκμηρίωσης Αναγνωστοπούλου Πηγή Παναγιώτου Στέλλα Παπανικολάου Εμμανουέλα, Α’ Λυκείου

Η γέννηση της αρχικής ιδέας: Συμμετοχή στο Πρόγραμμα «Κύπρος-Ελλάδα-Ομογένεια: Εκπαιδευτικές γέφυρες». Συμμετοχή με δημιουργία σχετικού Βίντεο-Ταινία Τεκμηρίωσης. Aνεύρεση θέματος για το βίντεο Ομόφωνη απόφαση για την εργασία με στόχο την ευαισθητοποίηση του θεατή πάνω στο Κυπριακό πρόβλημα και αφετέρου τη βιωματική προσέγγιση ενός ιστορικού θέματος μέσω της προφορικής μαρτυρίας των συμμετεχόντων στην τουρκική εισβολή του 1974.

Η υλοποίηση της ιδέας: Εξασφάλιση κατάλληλου ηλεκτρονικού εξοπλισμού (κάμερα, ηλεκτρονικά προγράμματα επεξεργασίας, κ.α.) Εύρεση κατάλληλου υλικού (άλμπουμ φωτογραφιών, παλιές φωτογραφίες, κ.α.) Καταγραφή ερωτήσεων για τη διαδικασία της συνέντευξης. Δημιουργία πρωτότυπης μουσικής επένδυσης Δημιουργία και καταγραφή προσχεδιασμένου λόγου για την αφήγηση.

Κατά την προετοιμασία του έργου: α’ μέρος. Ηχογράφηση της μουσικής και του λόγου. Τακτοποίηση του χώρου που επρόκειτο να διαδραματιστεί η ιστορία μας. Τοποθέτηση υλικών και ηλεκτρονικού υλικού. Προβάρισμα των προσχεδιασμένων κινήσεων, προκειμένου να ταιριάζουν με τη φωνή και όσα αυτή αφηγείται στο πίσω μέρος του βίντεο. Άσκηση υποκριτικής προκειμένου να καταστεί αληθοφανής η ιστορία μας.

Κατά τη δημιουργία του έργου: β’ μέρος. Στήσιμο του ηλεκτρονικού μας εξοπλισμού και πραγματοποίηση της συνέντευξης. Επεξεργασία λαθών και κόψιμο σκηνών μέσω ηλεκτρονικών προγραμμάτων.

Οι πηγές και τα προγράμματα επεξεργασίας που χρησιμοποιήσαμε: Πηγές: Ιστοσελίδες με ιστορικό περιεχόμενο Το διαδίκτυο, προκειμένου να γυρίσουμε μια σκηνή και να πληροφορηθούμε για το θέμα μας. Εργασίες άλλων μαθητών που ασχολήθηκαν με την εισβολή του 1974. Προγράμματα Επεξεργασίας: Power Director – Movie Maker: για την επεξεργασία του οπτικοακουστικού υλικού.

Ευχαριστούμε τους: Υπεύθυνους καθηγητές μας: κ. Βοζαΐτη Γεώργιο, Φιλόλογο κ. Καραπάνο Κωνσταντίνο, Πληροφορικής Παιδίατρο Χατζηιωάννου Θεόδωρο (από τον οποίο πήραμε την συνέντευξη)

Ιστοσελίδα Μουσικού Σχολείου Πατρών http://lyk-mous-patras.ach.sch.gr/ Ιστοσελίδα Μουσικού Σχολείου Πατρών http://lyk-mous-patras.ach.sch.gr/ Πάνω σε Χώματα Σας ευχαριστούμε για την παρακολούθηση!