Μεγαλώνω ένα κλάσμα, το μικραίνω ή φτιάχνω ισοδύναμό του.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Κλάσματα- κλασματικές μονάδες- κλασματικοί αριθμοί
Advertisements

ΟΜΑΔΑ: ΚΡΙΝΟΣ ΧΡΩΜΑ: ΛΕΥΚΟ
«Είμαστε σύννεφα και παίρνουμε όποιο σχήμα θέλουμε»
GABRIEL GARCÍA MÁRQUEZ
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΥΟ ΔΟΝΤΙΟΥ ΠΙΚΙ - ΠΙΚΙ.
Συγχώρα με, Αγάπη μου, που Ζούσα Πριν σε Γνωρίσω
Κλάσματα.
Μια όμορφη ιστορία του Paulo Coelho
Ο ΓΑΤΟΣ ΣΙΑΜ & ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΦΙΛΤΡΟ
Μια ιστορία για δύο βότσαλα με φόντο φωτογραφίες από την Κίνα!
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Έ.
kοκκινοσκουφίτσα παραμύθι
Αυτό το ΤΑΝΤΡΑ ήρθε από την Ινδία. Δεν πειράζει αν είσαι ή οχι προληπτικός, αξίζει ο κόπος να διαβάσεις...OK? Αυτό είναι ένα Tantra Totem Nepalese για.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ.
ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ
Στο σούπερ μάρκετ. Σήμερα οι φίλοι μας είναι στο σούπερ μάρκετ και ψωνίζουν: -Λοιπόν τι χρειαζόμαστε; Για κοίτα την λίστα -Για να δούμε...γάλα, γιαούρτια,
Χριστούγεννα όπως πραγματικά έγιναν
Τα παράδοξα των καιρών μας
ΕΡΓΑΣΙΑ Α΄ ΤΡΙΜΗΝΟΥ Κ ΕΊΜΕΝΑ Ν ΕΟΕΛΛΗΝΙΚΉΣ Λ ΟΓΟΤΕΧΝΊΑΣ Μ ΑΡΊΑ Μ ΟΥΡΚΟΚΏΣΤΑ Τ ΜΉΜΑ Α'2 Το σοφό σπουργίτι.
Ο λύκος που ήταν χορτοφάγος
Ο Μάνος Χατζιδάκις για το νησί των συναισθημάτων
Παρίσι!Μία πόλη γεμάτη αξιοθέατα!!!!
A ARTE DE VIVER JUNTO Η τέχνη της συμβίωσης Automatic.
Ε.Π.Λ.ΗΕ.Π.Λ.Η Πάσχω από… …εσείς; Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο!
ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΜΟΥ ΦΕΤΟΣ..
Μια ιστορία για δύο βότσαλα Πάνω σε φωτογραφίες της Κίνας!
Ας μιλήσουμε για τη φιλία!!!
Ίσα ή ισοδύναμα κλάσματα
Καμιά φορά κάθομαι και σκέπτομαι..
Το παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας (από την πλευρά του Λύκου)
Ενότητα 8 Υποενότητες 1,2 Γλωσσοδέτες
O γέρος και τα τρία αδέλφια
Σχολικοσ εκφοβισμοσ ...Και άλλα ερωτήματα που βασανίζουν τα παιδιά που είναι θύματα εκφοβισμού... Θα μου κάνουν κακό ή απλά το κάνουν για να περάσει η.
Ένα παραμύθι κατά του σχολικού εκφοβισμού
Ισοδύναμα κλάσματα Δύο κλάσματα είναι ισοδύναμα όταν φανερώνουν το ίδιο μέρος μιας ποσότητας, π.χ.   ― = ―
Ξυπνάς το πρωί. Μια μέρα ξεκινάει….
Ισοδύναμα κλάσματα Δημοτικό Σχολείο Μενιδίου
ΑΠΟ ΚΛΑΣΜΑ ΣΕ ΜΕΙΚΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΙΚΤΟ ΣΕ ΚΛΑΣΜΑ!!!
Κοκ : μαμά είναι έτυμη η πίτα να την πάω στην γιαγιά?
Σεμπάστιαν Πίλαρτζικ Θάνος Κανέλλος Τζαβέλας Νέστορας
ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ (1)
Παρουσίαση: Μίτσης Παναγιώτης. Η Ελένη 15 € Πώς θα σκεφτώ για να εκτιμήσω; Τι είναι περισσότερο; Τα ¾ του 240 ή τα 6/8 του 220; Αν παρατηρήσω προσεκτικά.
ΤΑ ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΑ - ΜΑΡΙΑΣ Όταν τρως σπιτικό φαγητό το καταλαβαίνεις…… μυρίζει και έχει Μμμμμ… άλλη γεύση!!!!!!!!!!!!
Μια βόλτα στο θέατρο Σπύρος Ρουμελιώτης Α’3.
Μια φορά κι έναν καιρό, υπήρχε ένα νησί στο οποίο ζούσαν όλα τα συναισθήματα. Εκεί ζούσαν η Ευτυχία, η Λύπη, η Γνώση, η Αγάπη και όλα τα άλλα συναισθήματα.
Αγαπημένο μου παιδί....
Μια φορά πήγαινα από το σπίτι στην γιαγιά μου και δεν έβλεπα κάτω στο πεζοδρόμιο. Του παγωτατζή χάλασε το φορτηγό του, είχα λίγα λεφτά και αγόρασα ένα.
Πώς σχηματίζουμε την προστακτική των σύνθετων ρημάτων
Μαθαίνω τη γλώσσα των αριθμών Πράξεις με μεικτές αριθμητικές παραστάσεις.
Στρογγυλοποίηση φυσικών και δεκαδικών αριθμών Πρόχειροι λογαριασμοί.
Μαθηματικά ΣΤ΄ τάξης Δίκαιη μοιρασιά! Διαίρεση φυσικών και δεκαδικών αριθμών.
Η έννοια του κλάσματος ΠΩΣ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΕΙΣ ΜΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΣΕ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ; ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΑ; ΠΩΣ ΜΟΙΡΑΣΑΜΕ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ;
Ο βασιλιάς και το αλάτι Παραμύθι από τη Λιβύη
Εξισώσεις στις οποίες ο άγνωστος είναι μειωτέος ή αφαιρετέος
Τα παράδοξα των καιρών μας
Χρυσή Αλαμάνη- Ε’ τάξη- ΕΤΟΣ
Αγαπημένο μου παιδί....
Σύγκριση και διάταξη κλασμάτων
Φτιάχνω διψήφιους αριθμούς με πρόσθεση ίδιων ή διαφορετικών αριθμών.
ΑΠΟ ΚΛΑΣΜΑ ΣΕ ΜΕΙΚΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΙΚΤΟ ΣΕ ΚΛΑΣΜΑ!!!
Τα παραμύθια μας 1η προσπάθεια.
Μάθημα 8ο Ζητήματα γραφής και επιμέλειας κειμένου-εργασίας
Η Κοκκινοσκουφίτσα.
ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.
Μια όμορφη ιστορία του Paulo Coelho
Δημοτικό Σχολείο Μενιδίου Μαθηματικά Ε΄ ¨ Ισοδύναμα κλάσματα¨
Γίνεται και με πιο εύκολο τρόπο
Δημοτικό Σχολείο Μενιδίου
Δημοτικό Σχολείο Μενιδίου
Ένα ανοιξιάτικο πρωινό ένας λαγός είχε βγει έξω από την φωλιά του και έτρωγε φρέσκο χορταράκι. Καθώς έτρωγε, είδε μια χελώνα να περνάει λίγο πιο μακριά.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Μεγαλώνω ένα κλάσμα, το μικραίνω ή φτιάχνω ισοδύναμό του.

Μία μέρα η Κοκκινοσκουφίτσα ξεκίνησε να πάει το φαγητό στη γιαγιά της Μία μέρα η Κοκκινοσκουφίτσα ξεκίνησε να πάει το φαγητό στη γιαγιά της. Ανυπομονούσε τόσο πολύ να τη συναντήσει, ώστε άρχισε να τρέχει με όλη της τη δύναμη!

Μετά από λίγη ώρα – χωρίς να χάσει το χαμόγελό της – η Κοκκινοσκουφίτσα κατάλαβε πως θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτική.

Μέσα στο κατσαρολάκι της δεν είχαν απομείνει παρά τα από το φαγητό της γιαγιάς.

…σκέφτηκε η Κοκκινοσκουφίτσα και συνέχισε πιο προσεκτικά αυτή τη φορά. Δεν πειράζει. Η γιαγιά με αγαπάει τόσο πολύ που θα με συγχωρήσει!

Ξαφνικά μπροστά της εμφανίστηκε η κακιά μάγισσα. Φαγητό στη γιαγιά μου, καλή μου κυρία! Πού πηγαίνεις μικρή μου; Ξαφνικά μπροστά της εμφανίστηκε η κακιά μάγισσα. Όπως θα προσέξατε η Κοκκινοσκουφίτσα, εκτός από ένα μόνιμο χαμόγελο έχει και κλειστά τα μάτια…………

Θέλεις να κάνω τα μαγικά μου και να σου ξαναγεμίσω το κατσαρολάκι; Ποιο φαγητό; Δεν είδες ότι το περισσότερο σου χύθηκε; Ναιαιαιαιαιαι!!!! …φώναξε η Κοκκινοσκουφίτσα, χωρίς να σκεφτεί ότι η μάγισσα ήταν κακιά……

Βλέπω ότι το κατσαρολάκι σου είναι γεμάτο Θα σου διπλασιάσω τον παρανομαστή κι έτσι θα σου διπλασιάσω και το φαγητό. Βλέπω ότι το κατσαρολάκι σου είναι γεμάτο κατά τα Εσείς τι λέτε παιδιά; Θα διπλασιαστεί το φαγητό; Ας δούμε…….

Τι μέρος του φαγητού έχει απομείνει; Έχουν απομείνει τα Πώς θα γίνει το κλάσμα αν του διπλασιάσουμε τον παρανομαστή; Θα γίνει Τι παθαίνει το κλάσμα αν του διπλασιάσουμε τον παρανομαστή;

Η μάγισσα πέταξε μακριά…….. …και η Κοκκινοσκουφίτσα συνέχισε το δρόμο της.

Είδα τι σου έκανε η μάγισσα. Θέλεις να σε βοηθήσω; Επειδή όμως είμαι μικρή ακόμη, το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να σου διπλασιάσω τον αριθμητή. Είδα τι σου έκανε η μάγισσα. Θέλεις να σε βοηθήσω; Βοήθησέ με κι εσύ να δούμε τι θα γίνει….. Για καλή της τύχη η Κοκκινοσκουφίτσα, συνάντησε την καλή νεράιδα.

Τι μέρος του φαγητού έχει απομείνει; Έχουν απομείνει τα Πώς θα γίνει το κλάσμα αν του διπλασιάσουμε τον αριθμητή; Θα γίνει Τι παθαίνει το κλάσμα αν του διπλασιάσουμε τον αριθμητή;

Ευχαριστώ καλή μου νεράιδα! Δεν κάνει τίποτα Κοκκινοσκουφίτσα. Μακάρι να μπορούσα να σε βοηθήσω περισσότερο! Ευχαριστώ καλή μου νεράιδα!

Τι άλλο θα μου συμβεί σήμερα;!! Τι κάνεις εσύ εδώ; Ήρθα να σε βοηθήσω! Τι άλλο θα μου συμβεί σήμερα;!! Τι κάνεις εσύ εδώ; Μετά από λίγο, η Κοκκινοσκουφίτσα είχε άλλη μία απρόοπτη συνάντηση.

Θα κάνω τα μαγικά μου και θα σου πολλαπλασιάσω το φαγητό!

Εγώ θα σου διπλασιάσω και τον αριθμητή και τον παρανομαστή Εγώ θα σου διπλασιάσω και τον αριθμητή και τον παρανομαστή. Θα σου κάνω το φαγητό 4 φορές περισσότερο!!!! Η καλή νεράιδα σου διπλασίασε το φαγητό διπλασιάζοντας τον αριθμητή του.

Πόσο έξυπνος είμαι!!!! Με θαυμάζω…..

Τι μέρος του φαγητού έχει απομείνει στην Κοκκινοσκουφίτσα; Έχουν απομείνει τα Αν ο Γκούφι διπλασιάσει ΚΑΙ τον αριθμητή ΚΑΙ τον παρανομαστή, πώς θα γίνει το κλάσμα; Θα γίνει Τι παρατηρείτε;

Δε μπορώ να καταλάβω τι πήγε στραβά…..

Ποιο κλάσμα εκφράζει την χρωματισμένη ποσότητα. Αν διαιρέσουμε αριθμητή και παρανομαστή με τον ίδιο αριθμό, πώς θα γίνει το κλάσμα; Τι παρατηρείτε;

Τι θα συμβεί αν διπλασιάσουμε τον παρανομαστή ενός κλάσματος; Τι θα συμβεί αν διαιρέσουμε με το 2 τον αριθμητή ενός κλάσματος;

Για να μικρύνω ένα κλάσμα... διαιρώ τον αριθμητή του κλάσματος  με έναν αριθμό (όσες φορές θέλω να το μικρύνω) ή πολλαπλασιάζω τον παρονομαστή του κλάσματος με έναν αριθμό (όσες φορές θέλω να το μικρύνω).

Τι θα συμβεί αν διαιρέσουμε με το 2 τον παρανομαστή ενός κλάσματος; Τι θα συμβεί αν διπλασιάσουμε τον αριθμητή ενός κλάσματος;

Για να μεγαλώσω ένα κλάσμα... Ή πολλαπλασιάζω τον αριθμητή του κλάσματος  με έναν αριθμό (όσες φορές θέλω να το μεγαλώσω) Ή διαιρώ τον παρονομαστή του κλάσματος με έναν αριθμό (όσες φορές θέλω να το μεγαλώσω).

Τι θα συμβεί αν διαιρέσω ΚΑΙ τον αριθμητή ΚΑΙ τον παρανομαστή ενός κλάσματος με το 2; Τι θα συμβεί αν πολλαπλασιάσω ΚΑΙ τον αριθμητή ΚΑΙ τον παρανομαστή ενός κλάσματος με το 2;

Τα κλάσματα που έχουν την ίδια αξία, ονομάζονται ισοδύναμα. Αν πολλαπλασιάσουμε ή διαιρέσουμε ΚΑΙ τον αριθμητή ΚΑΙ τον παρανομαστή ενός κλάσματος με τον ίδιο αριθμό, η αξία του κλάσματος δεν αλλάζει. Τα κλάσματα που έχουν την ίδια αξία, ονομάζονται ισοδύναμα. Η διαίρεση των όρων ενός κλάσματος με τον ίδιο αριθμό, ονομάζεται απλοποίηση.

Δεν ξέρω με πόσο φαγητό θα φτάσω στη γιαγιά Δεν ξέρω με πόσο φαγητό θα φτάσω στη γιαγιά. Εκείνο που ξέρω είναι ότι μετά από τόση ώρα, σίγουρα θα χρειαστεί ένα γερό ζέσταμα.

Δημιουργία: Ζάρκος Δημήτριος Μίσσιου Γεωργία http://mathitiskaidaskalos.blogspot.gr/