ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Αντιβιοτικά Αντιιικά - Αντιμυκητιασικά
Advertisements

ΔΥΣΑΡΕΣΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
HACCP Αρχές Εφαρμογής σε ζυμούμενα προϊόντα με βάση το κρέας
η κλινικη μικροβιολογια στην ταχεια διαγνωση των λοιμωξεων
ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΠΑΘΟΓΟΝΑ ΕΙΔΗ- ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΠΕΠΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΙΔΙΚΗ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΖΩΩΝ
Ολική αρίθμηση Ψυχρότροφων μικροοργανισμών
Φλεγμονές του γεννητικού συστήματος Κολπίτιδες Συριστατίδης Χαράλαμπος Μαιευτήρας – Χειρουργός Γυναικολόγος Επίκουρος Καθηγητής Υπεύθυνος Μονάδας Υποβοηθούμενης.
1 ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΣΚΗΣΗ ΠΡΑΞΗΣ 6 ηΑ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΣΤΕΡΙΩΣΗ.
Δρ. Ε. Μαλισσιόβα DVetMed, MSc, MSc, PhD Καθηγήτρια Εφ/γών, Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων, ΤΕΙ Θεσσαλίας Επιστ. Συν/δα Εργ. Υγιεινής & Επιδημιολογίας Τμήμα.
GRAM (+) ΣΠΟΡΟΓΟΝΑ ΒΑΚΤΗΡΙΔΙΑ BACILLUS CLOSTRIDIUM Ε.Θ.Πιπεράκη.
Εκπαιδευτικά Προγράμματα Α. Σεμινάρια Βραχείας Διάρκειας (120 ωρών) Β. Επαγγελματικά Σεμινάρια (120 ωρών) Γ. Ταχύρυθμα Σεμινάρια 80 ωρών Δ. Συνέδρια –
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2015/2016 ΣΥΣΤΗΜΑ ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ.
ΔΙΑΡΡΟΙΑ ΤΩΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΩΝ Βασιλική X. Πιτυρίγκα Ιατρός Βιοπαθολόγος Επίκουρη Καθηγήτρια Μικροβιολογίας Ε.Κ.Π.Α.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ Χ. ΠΙΤΥΡΙΓΚΑ ΙΑΤΡΟΣ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΣ ΛΕΚΤΟΡΑΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΒΑΣΙΛΙΚΗ Χ. ΠΙΤΥΡΙΓΚΑ ΙΑΤΡΟΣ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΣ ΛΕΚΤΟΡΑΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑΣ.
Τεχνολογία & Ποιοτικός Έλεγχος Γάλακτος και Γαλακτοκομικών Προϊόντων
1 Λοιμώδη Νοσήματα – Υγιεινή Αγροτικών Ζώων – Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας, Τμήμα Ζωικής Παραγωγής, ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ - Ανοιχτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Ηπείρου.
Δρ. Ευριπίδου Πολύκαρπος C.D.A College Limassol 2015/2016.
Ταξιδεύετε με το αεροπλάνο από την Αθήνα στο Παρίσι για να παρακολουθήσετε ένα πολύ σημαντικό συνέδριο Μικροβιολογίας Μισή ώρα μετά την απογείωση, οι αεροσυνοδοί.
9 ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ Λοιμώξεις Καρδιακού Συστήματος. Το αίμα των υγιών ατόμων είναι στείρο από μικροοργανισμούς (βακτήρια, μύκητες, παράσιτα και ιούς) Μικροβιαιμία:
1 ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 1η: ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ.
Μικροβιολογία Τροφίμων I Ενότητα 4: Μικροβιολογική Αλλοίωση Γάλακτος και Γαλακτοκομικών Προϊόντων. Δρ. Ιωάννης Γιαβάσης, Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Τεχνολογίας.
1 ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΣΚΗΣΗ ΠΡΑΞΗΣ 6 η -ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ -ΠΑΣΤΕΡΙΩΣΗ, ΥΠΕΡΠΑΣΤΕΡΙΩΣΗ -ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΠΑΣΤΕΡΙΩΜΕΝΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ.
ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
1 ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΣΚΗΣΗ ΠΡΑΞΗΣ 4 Η ΑΛΛΑΝΤΙΑΣΗ Ή ΒΟΤΟΥΛΙΣΜΟΣ Φραγκιαδάκης Γ. Α.
1 ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΣΚΗΣΗ ΠΡΑΞΗΣ 4 Η ΣΑΛΜΟΝΕΛΛΩΣΗ.
1 ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 7 Η ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΚΡΕΑΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ.
1 ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΣΚΗΣΗ ΠΡΑΞΗΣ 4 Η ΑΛΛΑΝΤΙΑΣΗ Ή ΒΟΤΟΥΛΙΣΜΟΣ.
Τεχνολογία & Ποιοτικός Έλεγχος Γάλακτος και Γαλακτοκομικών Προϊόντων Ενότητα 3 (Μέρος Α): Υγιεινή & Ποιότητα Γάλακτος. Ελένη Μαλισσιόβα, Καθηγήτρια Εφαρμογών,
Αντιμικροβιακά φάρμακα ΙΙ Σπύρος Πουρνάρας Αναπληρωτής Καθηγητής.
1 Ανάλυση Κινδύνου και Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου Το Σύστημα HACCP.
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλίας Χημεία Τροφίμων Ενότητα #1: Εισαγωγή στην Επιστήμη Τροφίμων Αθανάσιος Μανούρας Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και.
1 Λοιμώδη Νοσήματα – Υγιεινή Αγροτικών Ζώων – Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας, Τμήμα Ζωικής Παραγωγής, ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ - Ανοιχτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Ηπείρου.
Ο Βόλος στο πέρασμα των χρόνων…  Εργασία στο μάθημα της τοπικής ιστορίας Μέλη ομάδας: Ασπρούδης Στέφανος Ευτυχίδης Αποστόλης Ζυλάλι Οργκές Γκέσκoυ Μαλένα.
1 ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΣΚΗΣΗ ΠΡΑΞΗΣ 1 Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ.
Χημεία Τροφίμων Ενότητα #1: Εισαγωγή στην Επιστήμη Τροφίμων
Kίνδυνοι τροφίμων (ή πηγές κινδύνου = hazards)
Τροφιμογενείς δηλητηριάσεις Νομοθεσία Υγιεινής & Ασφάλειας Τροφίμων
«Η επιτραπέζια ελιά ως λειτουργικό προϊόν- Μια νέα προσέγγιση»
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΗΛΙΟΣ, MSc, PhD Δ/ΝΣΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΔΕ
ΥΓΕΙΝΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ Χώρου & Εξοπλισμού.
Ανίχνευση παθογόνων μικροοργανισμών στα τρόφιμα
ΝΕΟΓΝΙΚΗ ΜΗΝΙΓΓΙΤΙΔΑ Κυφωνίδης Δημήτριος Διευθυντής Παιδιατρικής Κλινικής.
Παρουσίαση περιστατικού
ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΡΕΚΟΡ»
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΞΑΠΛΑΝΤΕΡΗ, M.D., PhD.
Copyright© 2007 (Ν. 2121/93), Αριστέα Βελεγράκη.
Μηχανισμοί παθογένειας των μικροβίων
Project Ομάδας (4 άτομα)
5ος ΚΥΚΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ
14 Επαναληπτική άσκηση.
Σχέδια Δειγματοληψίας
ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΧΡΩΣΕΙΣ
ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΩΝ
Η ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ Η ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ
ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ ΖΩΩΝ 5-6/ Π.Παπαζαφείρη
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ
Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΡΑΠΕΖΙ: ΤΟ ΕΠΕΙΓΟΝ ΣΤΗ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΙΑ Πυρετός και εξάνθημα
ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΒΑΚΤΗΡΙΑΚΗΣ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Παθογόνα Τροφίμων Ενότητα 7: Shigella
Παθογόνοι μικροοργανισμοί στα τρόφιμα Ενότητα 1: Εισαγωγή
Βακτηριακές λοιμώξεις
Ενότητα 7: Μικροβιολογία προϊόντων που υφίστανται αφυδάτωση
Ενότητα 8: Μικροβιολογία προϊόντων που υφίστανται ακτινοβόληση
Μικροβιολογία Τροφίμων και Μικροβιολογική Ανάλυση
Ενότητα 3: Μικροβιολογία κονσερβοποιημένων τροφίμων
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΣΚΗΣΗ ΠΡΑΞΗΣ 1Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ

ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Μετά την ολοκλήρωση του μαθήματος θα: 1. Έχετε αντίληψη των βασικών εννοιών της μικροβιολογίας τροφίμων και των κυριοτέρων ομάδων μικροβίων στη βιομηχανία τροφίμων 2. Είστε σε θέση να κατανοήσετε αποτελέσματα μικροβιολογικών αναλύσεων και τη σχέση τους με τις νομοθετικές απαιτήσεις και το σύστημα HACCP 3. Μπορείτε να συμβάλετε στην λήψη αποφάσεων όσο αφορά την μικροβιολογική ασφάλεια και ποιότητα των τροφίμων

ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 4. Έχετε κατανοήσει τη σχέση μεταξύ μικροβίων και κανόνων ορθής υγιεινής τροφίμων 5. Γνωρίζετε τις κύριες μεθόδους αποτροπής της ανάπτυξης των μικροβίων στα τρόφιμα 6. Ξέρετε τι είναι οι τροφικές δηλητηριάσεις, πως προκαλούνται και πως μπορούν να αποτραπούν 7. Έχετε δει τη λειτουργία ενός μικροβιολογικού εργαστηρίου κ.λπ.

ΠΩΣ ΜΟΛΥΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΕ ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΑΝΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΟ ΤΡΟΦΙΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΙΡΟ ΜΙΚΡΟΒΙΑΚΟ ΦΟΡΤΙΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΤΡΟΦΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ – ΤΡΟΦΗ ΜΙΚΡΟΒΙΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΠΗΓΕΣ ΜΟΛΥΝΣΗΣ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΩΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΟ ΠΕΠΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ ΤΑ ΕΝΤΟΜΑ ΤΑ ΤΡΩΚΤΙΚΑ Η ΣΚΟΝΗ Ο ΑΕΡΑΣ

Ο ΣΤΑΦΥΛΟΚΟΚΚΟΣ ΣΕ ΦΟΡΕΙΣ Staphylococcus aureus ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΠΑΘΟΓΟΝΟ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Ο ΣΤΑΦΥΛΟΚΟΚΚΟΣ ΣΕ ΦΟΡΕΙΣ: ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΟΙ, ΑΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΟΙ

ΤΑ ΛΥΜΑΤΑ: ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΑ - ΚΑΤΕΡΓΑΣΜΕΝΑ

ΤΑ ΛΥΜΑΤΑ: ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΑ - ΚΑΤΕΡΓΑΣΜΕΝΑ

ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΖΩΪΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ

ΕΝΤΟΜΑ

ΕΝΤΟΜΑ

ΤΡΩΚΤΙΚΑ

ΠΗΓΕΣ ΜΟΛΥΝΣΗΣ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΤΑ ΠΑΡΑ-ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΡΕΑΤΟΣ Ή ΙΧΘΥΗΡΩΝ Η ΣΚΟΝΗ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΟ ΝΕΡΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΠΑΡΑΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΦΑΓΕΙΩΝ

ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΖΩΙΚΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ: ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

ΒΑΚΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΜΥΚΗΤΕΣ ΑΠΟ ΣΚΟΝΗ/ΑΕΡΑ

ΜΟΛΥΝΣΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΧΩΜΑΤΟΣ

ΜΟΛΥΝΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΟΤΙΣΜΑ

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

ΠΩΣ ΜΟΛΥΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΧΩΡΑΦΙ, ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ, ΜΕΤΑΦΟΡΑ, ΥΠΟΛΛΕΙΜΑΤΑ ΣΕ ΠΕΡΙΕΚΤΕΣ, ΣΚΟΝΗ, ΝΕΡΟ Ο ΜΥΚΗΤΑΣ GEOTRICHUM ΟΙΚΙΑΚΗ ΜΥΓΑ, ΜΥΓΑ ΤΟΥ ΞΥΔΙΟΥ, ΜΥΓΕΣ ΦΡΟΥΤΩΝ

Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΦΥΤΙΚΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ

Geotrichum candidum ΡΟΔΑΚΙΝΑ, ΤΟΜΑΤΕΣ ΤΥΡΙ

ΑΛΛΕΣ ΜΥΚΗΤΙΑΚΕΣ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ

ΜΥΓΕΣ ΤΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ

ΠΩΣ ΜΟΛΥΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΖΩΪΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ, ΚΡΕΑΤΑ, ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ Γενικά ωμά προϊόντα όπως κρέατα, πουλερικά και ψάρια είναι έντονα μολυσμένα με παθογόνα μικρόβια ακόμη και αν τα δύο πρώτα προέρχονται από τα πιο μοντέρνα σφαγεία. Αυτό οφείλεται σε αδυναμίες των τεχνολογιών και σε ανθρώπινους παράγοντες. Στο περιβάλλον του ψυγείου είναι δυνατόν να έχουμε μεταφορά μικροβίων από μολυσμένα τρόφιμα, όπως τα ωμά, και από μολυσμένες επιφάνειες του ψυγείου σε άλλα μη μολυσμένα τρόφιμα με τους ανθρώπινους χειρισμούς.

ΠΩΣ ΜΟΛΥΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΖΩΪΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ, ΚΡΕΑΤΑ, ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ ΣΦΑΓΗ ΕΚΔΟΡΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΝΕΡΟ ΠΛΥΣΕΩΣ ΖΕΜΑΤΙΣΜΑ ΠΟΥΛΕΡΙΚΩΝ

Η ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ, ΑΠΟΠΤΙΛΩΣΗ

ΚΡΕΑΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΤΕΜΑΧΙΣΜΟΥ Ή ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΠΕΡΙΕΚΤΕΣ ΘΑΛΑΜΟΙ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ, ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ Κ.ΛΠ.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΡΕΑΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΡΕΑΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ

ΙΧΘΥΗΡΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΝΕΡΟ ΛΥΜΑΤΑ ΠΟΛΕΩΝ ΕΚΣΠΛΑΧΝΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΕΚΤΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΠΑΓΟΣ

ΓΡΑΜΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΙΧΘΥΗΡΩΝ

ΑΝΟΙΚΤΗ ΑΓΟΡΑ ΨΑΡΙΩΝ

Η ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΨΑΡΙΩΝ

ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΒΙΑΚΟ ΦΟΡΤΙΟ ΖΩΟΥ ΑΜΕΛΞΗ, ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΜΕΛΞΗΣ ΔΟΧΕΙΑ ΑΜΕΛΞΗΣ, ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΦΥΛΑΞΗΣ-ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΖΩΟΣΤΑΣΙΟΥ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΑΠΟΔΑΡΣΗΣ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΣΚΕΥΗ ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΩΝ

ΠΗΓΜΑΤΑ ΣΕ ΓΑΛΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΥΡΙΟΥ

ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΥΡΙΟΥ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΕ ΥΨΗΛΗ ΥΓΡΑΣΙΑ

ΤΟ ΟΙΚΙΑΚΟ ΨΥΓΕΙΟ, ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΓΚΗ

ΧΑΜΗΛΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ Τα οικιακά ψυγεία κάτω από ορισμένες συνθήκες δεν μπορούν να μας προστατεύσουν από ορισμένα παθογόνα μικρόβια, που προκαλούν τροφικές δηλητηριάσεις. Και αυτό γιατί ακόμη και σε θερμοκρασίες 0-4 βαθμούς είναι δυνατόν αυτά να αναπτυχθούν. Οι επιστημονικές ονομασίες των παθογόνων μικροβίων που μπορούν να πολλαπλασιαστούν ακόμη και σε 0-4 βαθμούς Κελσίου είναι: Listeria monocytogenes, Yersinia enterocolitica, Aeromonas spp και ορισμένοι τύποι του Clostridium botulinum που προκαλεί την αλλαντίαση.