ΓΕΩΜΟΡΦΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΟΛΔΑΒΙΑΣ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
1 Διασυνοριακή Συνεργασία Δημιουργία εργαστηρίου μοριακής βιολογίας για τη προστασία της δημόσιας υγείας. HELLENIC REPUBLIC Regional Health Care Administration.
Advertisements

ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΕΝΕΡΓΟΤΗΤΑΣ ΦΩΣΦΟΛΙΠΑΣΗΣ Α2 (PLA2) ΣΤΟ BAL
1 Ακοολογία Ενότητα 2 : Tυμπανομετρία - Ακουστικά αντανακλαστικά (Μέρος A’) Ναυσικά Ζιάβρα Ελληνική Δημοκρατία Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου.
 Η θεραπεία της παχυσαρκίας έχει αποτελέσει αντικείμενο διαφόρων μεθόδων, από τελείως ανορθόδοξες έως πλήρως επιστημονικά τεκμηριωμένες  Οι μαγικές συνταγές.
Χρηματοοικονομικές Δημόσιες Σχέσεις Ενότητα 4: Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Το περιεχόμενο του μαθήματος διατίθεται με άδεια Creative.
Τμηματοποίηση – Στόχευση - Τοποθέτηση
ΜΟΛΥΒΔΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ Επίκ. Καθηγητής Δικαστικής Τοξικολογίας Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ.
Χριστουγεννιάτικες Ευχές από το Δ1 3 ο Δημοτικό Πτολεμαΐδας.
Άνοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο, Χειμώνας και πάλι Άνοιξη…
ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ Η΄ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
Δρ. Δημήτριος Μακρής, Διευθύνων Σύμβουλος Ο.Λ.Θ. Α.Ε.
ΜΑΘΗΜΑ: ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΑ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ ΣΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΩΝ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ Π. ΚIEKKAΣ.
ΜΗ ΣΠΟΡΟΓΟΝΑ ΑΝΑΕΡΟΒΙΑ, Actinomyces, Nocardia Κουμάκη Βασιλική, MD, MPH, PhD Λέκτορας Μικροβιολογίας Ιατρικής Σχολής, ΕΚΠΑ.
Κεφάλαιο 4 Ενεργειακή Ανάλυση Κλειστών Συστημάτων
Δημιουργία και Δέσμευση Αξίας Πελατών Τριάρχη Ειρήνη
Κωνσταντίνος Α. Σδρόλιας
Προγραμματισμός Δράσεως Επιχειρήσεων.
Η μεταβαση των μαθητων απο την οπτικη τησ β/θμιασ εκπαιδευσησ : Δυσκολιεσ – προβληματα- καθοριστικεσ παραμετροι Σ. ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ.
Εγκυρότητα και αξιοπιστία
Βασικές έννοιες της Τοξικολογίας Η έννοια της τοξικότητας- επικινδυνότητας. Παράγοντες που προσδιορίζουν την επικινδυνότητα Άρτεμις Αγησ. Ντονά.
ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ ΑΡΓΙΛΙΟ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ
Μ. ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ-ΛΟΥΤΣΙΔΟΥ Καθηγήτρια Τοξικολογίας
Ανάπτυξη προγράμματος για την ασφαλή μετάβαση από βαθμίδα σε βαθμίδα
Γενετική Βασικές έννοιες
ΑΝΤΙΔΟΤΑ.
Δυναμική της Ομάδας και Επικοινωνία
ΔΙΚΤΥΟ PERT Τα σύνθετα έργα απαιτούν μια σειρά ενεργειών για την υλοποίησή τους, μερικές από τις οποίες μπορεί να γίνουν σειριακά και άλλες είναι δυνατόν.
Δραστηριότητες αφήγησης
Ο ελληνικός κόμβος για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων
Κεφάλαιο 11 Ψυκτικοί Κύκλοι
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΠΟΛΥΜΕΡΩΝ
Χρονικός Προγραμματισμός των έργων
Κεφάλαιο 10 Κύκλοι παραγωγής ισχύος με ατμό & Συνδυασμένοι Κύκλοι
Μέρος από εργαστηριακή εργασία Φοιτητών ΠΤΝ
Καμπύλη κορεσμού της αιμοσφαιρίνης
Ανίχνευση νετρίνων
Ενότητα 5 : Ωτοακουστικές εκπομπές (Μέρος Β’) Ναυσικά Ζιάβρα
Πως θα κατασκευάσουμε μια τοπογραφική τομή
Ενότητα 8 : Αίτια βαρηκοΐας (Μέρος Α’) Ναυσικά Ζιάβρα
Ενότητα 11 : Συχνές ακοολογικές παθήσεις (Μέρος Β’) Ναυσικά Ζιάβρα
Σχεδίαση Μεικτών VLSI Κυκλωμάτων
3.1.1 Ενσύρματα μέσα μετάδοσης
ΙΜΠΡΕΣΙΟΝΙΣΜΟΣ.
Τα δίκτυα του φυσικού αερίου
5ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συμπόσιο Ναύπλιο, 01 Οκτωβρίου 2017 «Ο ρόλος της Αυτογνωσίας στον προσανατολισμό και την επιλογή επαγγέλματος στα Κωφά.
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΤΟΞΙΚΟΛΟΓΙΑ
Κατά τη μεσοπολεμική περίοδο και μεταπολεμικά ο χρυσός αντικαθιστά ολοκληρωτικά τον άργυρο στο διεθνές νομισματικό σύστημα, ως συνέπεια της οριστικής διάλυσης.
Οπτικός γραμματισμός: η περίπτωση της Βιβλιοθήκης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Χρυσάνθη Γεωργούλη.
International Credit Mobility
Χ Α Π GOLD Global Initiative for Chronic Obstructive Lung Disease
Μεθοδολογία των Κοινωνικών Επιστημών
Κουκουλέτσος Αναστάσιος Παπαδοπούλου Χαρά Σιμωτάς Αθανάσιος
ΑΙΤΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΑ
Φυσικοί Πόροι και Περιβαλλοντική Αειφορία
Διεθνές Νομισματικό Σύστημα και Χρηματοοικονομικές Δυνάμεις
Διεθνές Εμπόριο και Άμεσες Ξένες Επενδύσεις
Πρακτικές Εξαγωγών και Εισαγωγών
Κοινωνικές & Πολιτισμικές Δυνάμεις
Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού σε ένα Διεθνές Πλαίσιο
Διεθνής κρίση & ελληνική κρίση
Κεφάλαιο 5 Ο πρώτος νόμος σε ανοικτά συστήματα (σε όγκους ελέγχου)
Επιμέλεια διαφάνειας Mehmet Kanoglu
ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΔΠΜΣ: Επιστήμη και Τεχνολογία Υδατικών Πόρων Τίτλος Εργασίας «Πρόγραμμα διαχείρισης και προστασίας των υδατικών πόρων στην.
Το μαγνητικό πεδίο.
Κεφάλαιο 10 Κύκλοι παραγωγής ισχύος με ατμό & Συνδυασμένοι Κύκλοι
Εισαγωγή στο διεθνοποιημένο εταιρικό περιβάλλον
Διεθνής Προϋπολογισμός Κεφαλαίου
Βασικές έννοιες της Μηχανικής
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΤΟΧΗΣ ΥΛΙΚΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ: Δρ
Crustal cross-sections with Moho depth from gravity inversion showing the along-strike variations of OCTZ structure and ocean-basin width for the South.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΓΕΩΜΟΡΦΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΟΛΔΑΒΙΑΣ Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής Γκλίγκα Αναστασία Εργασία στο μάθημα της γεωγραφίας

Η Μολδαβία είναι χώρα που βρίσκεται ανάμεσα στη Ρουμανία από τα δυτικά και την Ουκρανία από τα ανατολικά. Τα σύνορά της με τη Ρουμανία οριοθετούνται από τον ρου των ποταμών Προύθου και κάτω Δούναβη.

ποταμοι Οι ποταμοί της Μολδαβίας ανήκουν στη λεκάνη της Μαύρης θάλασσας. Ο μεγαλύτερος είναι ο Δνείστερος, ο ρους του οποίου εκτείνεται σε μήκος 1.420 χλμ. εντός των μολδαβικών εδαφών. Ο δεύτερος μεγάλος ποταμός είναι ο Προύθος, αριστερός παραπόταμος του Δούναβη. Άλλοι σημαντικοί ποταμοί είναι ο Ρέουτ, ο Ίκελ και ο Μπικπου είναι όλοι παραπόταμοι του Δνείστερου. Στα Ν βρίσκονται οι μικρότεροι ποταμοί Κογκίλνικ και Γιαλπούχ. Τα αλιεύματα που προέρχονται από τους ποταμούς (οξύρρυγχοι, κυπρίνοι κ.ά.) αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους οικονομικούς πόρους της χώρας.

Ποταμοι της μολδαβιασ ποταμός Εκβάλλει Συνολικό Μέγεθος Στη Μολδαβία Δνείστερος Μαύρη Θάλασσα 1352 657 Προύθος Danude 967 695 Ρέουτ 286 Κογκίλνικ Μαύρη Θαλάσσα 243 125 Μπικ Δνείστερο 155

λιμνεσ Όταν υπερχειλίζουν ο Προύθος και ο Δνείστερος σχηματίζονται λίμνες κατά μήκος του ρου τους.Η λίμνη Μπικάζ της Μολδαβίας, στην εξωτερική κατωφέρεια των ανατολικών Καρπαθίων, περιβάλλεται από εκτεταμένα δάση.

Οροσειρεσ -βουνα Η Μολδαβία είναι μια γενικά χαμηλή υψομετρικά χώρα, χωρίς μεγάλες οροσειρές, αφού το ψηλότερο σημείο που θα συναντήσει κανείς εκεί είναι το Balănesti Hill, το ύψος του οποίου ανέρχεται στα 430 μέτρα. Γενικότερα, το μέσο υψόμετρο της χώρας είναι μόλις 147 μέτρα.

Συσταση εδαφουσ Τα εδάφη της Μ. αποτελούν τμήμα ενός διαβρωμένου και χαμηλού αρχαίου οροπεδίου, που στο μεγαλύτερο μέρος του καλύπτεται από στέπες. Η ανυψωμένη αυτή πεδιάδα τέμνεται από μερικές λοφώδεις εκτάσεις και από πυκνά δασωμένες κοιλάδες ποταμών και βαθιές χαράδρες.
 Το υπέδαφος είναι φτωχό σε μεταλλεύματα. Τα σπουδαιότερα χρήσιμα ορυκτά είναι τα δομικά υλικά, όπως ασβεστόλιθος, γύψος, άργιλος και χαλίκι. Στο νοτιότερο άκρο της χώρας υπάρχουν μικρά αποθέματα λιγνίτη και φωσφοριτών.

ΔΙΤΚΥΟΓΡΑΦΙΑ http://www.ygeiaonline.gr/component/k2/item/35680-moldabia https://en.wikipedia.org/wiki/B%C4%83l%C4%83ne%C8%99ti_Hill https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_rivers_of_Moldova https://en.wikipedia.org/wiki/Dniester https://en.wikipedia.org/wiki/Extreme_points_of_Moldova https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CE%BD%CE%B5%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%82 https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%BF%CE%BB%CE%B4%CE%B1%CE%B2%CE%AF%CE%B1#/media/File:Flag_of_Moldova.svg https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_rivers_of_Moldova#/media/File:Republika_Mo%C5%82dawii_-_Republica_Moldova_-_Republic_of_Moldova.png https://en.wikipedia.org/wiki/B%C4%83l%C4%83ne%C8%99ti_Hill#/media/File:Moldova_relief_map.png http://travel2moldova.com/post/97134850967/lakes-south-moldova