Τι είναι η βουλιμία; Η βουλιμία είναι μία διαταραχή διατροφής και αναφέρεται στην υπερβολική κατανάλωση τροφής μέχρι σημείου υπερβολικού κορεσμού,

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΜΑΘΗΜΑ 7. ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΓΕΝΕΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ — ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΣΕ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟ ΓΕΝΕΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ.
Advertisements

1. Το στόμα 2. Ο οισοφάγος 3. Το στομάχι 4. Το λεπτό και παχύ έντερο ΛΟΙΠΑ ΟΡΓΑΝΑ ΑΛΛΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ: 5. Ήπαρ και πάγκρεας.
ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ, ΟΔΟΙ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ, ΔΙΑΛΥΜΑΤΑ.
302 ΑΣΑΚ – ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ ΜΑΘΗΜΑ 3)
ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ: ΠΡΟΛΗΨΗ, ΔΙΑΓΝΩΣΗ, ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΡΙΑ ΣΚΩΚΟΥ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΝ ΠΑΤΡΩΝ.
ΚΑΡΔΙΑΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ. Η καρδιά Η καρδιά είναι μια μυϊκή αντλία στο θώρακα που εργάζεται διαρκώς, ωθώντας μέρα-νύχτα αίμα σε όλο το σώμα. Συσπάται και χαλαρώνει.
Διατροφική υποστήριξη. 2  Στόχος :  Να αποκαλύψει προϋπάρχουσα πλημμελή διατροφή  Να αποτρέψει επιπλέον ελλείμματα πρωτεϊνών και θερμίδων  Να βελτιστοποιήσει.
1 Λοιμώδη Νοσήματα – Υγιεινή Αγροτικών Ζώων – Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας, Τμήμα Ζωικής Παραγωγής, ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ - Ανοιχτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Ηπείρου.
ΒΙΟΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ STRESS – Μάθημα 7ο Άσκηση και διαχείριση του stress 1.
ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ Κομοτηνή 07/12/2011 Θεοφάνης Βορβολάκος Ψυχιάτρος Λέκτορας ΔΠΘ.
Κλινική εκτίμηση του οξέως ασταθούς ασθενούς Εκτίμηση των λειτουργιών των ζωτικών οργάνων Νοσηλευτικά ζητήματα στον βαρέως πάσχοντα ασθενή Νοσηλευτικές.
ΑΝΑΠΝΟΗ. ΕΙΝΑΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΟΞΥΓΟΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΑΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ & ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΑΙΜΑ,ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ ΣΥΝΔΕΤΙΚΟΣ ΙΣΤΟΣ- ΚΑΚΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΕΜΦΟΥ -ΤΑ.
Πεπτικό σύστημα Φυσιολογία ΙΙ Λειτουργία πεπτικού Παροχή θρεπτικών συστατικών στον οργανισμό Μηχανική προώθηση της τροφής Πέψη Απορρόφηση.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ: ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΥΠΟΣΙΤΙΣΜΟΥ.
Τμήμα Α 3 1 ο Γυμνάσιο Άργους. Το κάπνισμα δεν είναι παιχνίδι.Το κάπνισμα σκοτώνει.
Οδοντικά προβλήματα των κουνελιών Σεραφείμ Αθ. Παπαδημητρίου αν. καθηγητής Κλινική Ζώων Συντροφιάς Κτηνιατρική Σχολή Α.Π.Θ.
ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΗ ΣΩΜΑΤΙΚΩΝ- ΨΥΧΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ Α. ΣΩΜΑΤΟΜΟΡΦΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ Β. ΣΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΜΕ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Γ. ΣΥΝΝΟΣΗΡΟΤΗΤΑ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΩΝ-ΣΩΜΑΤΙΚΩΝ.
ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΕΣ ΕΠΗΛΗΨΙΑ ΗΛΙΑΣΗ ΘΕΡΜΟΠΛΗΞΙΑ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑΓΜΑΤΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΘΕΩΡΙΑ.
ΑΓΧΩΔΕΙΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ. ΄νεύρωση΄ Παλαιά ψυχιατρική ορολογία για να περιγράψει καταστάσεις που χαρακτηρίζονταν από χρόνιο άγχος και περιελάμβανε μη ψυχωσικές.
Δρ. Σπυρούλα Σπύρου C.D.A. Κολλέγιο  Μάθημα
KATAΓΜΑΤΑ. Επιδημιολογικές έρευνες: Tα περισσότερα κατάγματα εμφανίζονται από την ηλικία των 10 έως των 45 ετών.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗΣ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ 26 Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 12 Μαΐου 2016, Ώρα – Αθήνα, Ξενοδοχείο Divani.
Μεταβολισμός και θερμορύθμιση Φυσιολογία ΙΙ 2014.
ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΤΡΑΥΜΑ ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ ΕΝΔΟΚΡΙΝΕΙΣ ΑΠΟΚΡΙΣΕΙΣ ( αντίδραση στο stress που διαρκεί 2-5 μέρες και συνδέεται.
Γιάννης Μελέτης 15/1/2007.
Αύξηση κεντρικής θερμοκρασίας του ανθρώπινου σώματος εξαιτίας της επαναρύθμισης του θερμορυθμιστικού κέντρου του υποθαλάμου σε υψηλότερο επίπεδο, μέσω.
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΚΜΗΣ. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ Προσβάλλει σχεδόν όλους τους εφήβους σε άλλοτε άλλο βαθμό, η μεγαλύτερη επίπτωση παρατηρείται στα 18 χρόνια της.
TM KEΦΑΛΑΙΟ 3 ΟΦΕΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ STRESS ΣΤΟ MANAGEMENT.
Ορισμός ορθών και διατμητικών τάσεων F = τυχαία δύναμη ασκούμενη στην επιφάνεια εμβαδού Α ΟΡΘΗ ΤΑΣΗ (Normal stress) ΔΙΑΤΜΗΤΙΚΗ ΤΑΣΗ (Shear stress) ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ.
ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ Ι Ενότητα 6: Σχολική Νοσηλευτική Αθηνά Καλοκαιρινού – Αναγνωστοπούλου Καθηγήτρια Τμήμα Νοσηλευτικής Τομέας Δημόσιας Υγείας Εργαστήριο.
ΤΟ ΝΕΥΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΙΚΟ ΝΕΥΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
Τριμηνιαία Έκθεση για την Ελληνική Οικονομία
Ορμονικά συστήματα Επινεφρίδια 1α. Ο μυελός και οι ορμόνες του
Π. ΙΑΚΩΒΑΚΗ¹, Α. ΚΑΤΑΤΣΗ², Α. ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ³, ΑΘ. ΤΖΙΜΑΡΑ4, Α. ΑΝΤΩΝΙΟΥ5
Τι είναι τα ABG? pH [H+] PCO2 Partial pressure CO2
Ευάγγελος Λιάρας IE & Chatham House, Centre on Global Health
Επαγγελματικός Κίνδυνος και διαχείρισή του
Απόφαση Απόφαση θεωρείται η διαδικασία επιλογής μεταξύ εναλλακτικών λύσεων για την επίτευξη κάποιου στόχου.
Βασικές αρχές διαχείρησης του πόνου
ΟΡΙΣΜΟΣ: ΕΓΚΑΥΜΑΤΟΣ – ΕΓΚΑΥΜΑΤΙΚΗΣ ΝΟΣΟΥ
Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος
« Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ: Η ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΥΓΙΗ ΕΝΗΛΙΚΗ ΖΩΗ».
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ – ΤΟΜΕΑΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ - ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
Μεταιχμιακό ή Στεφανιαίο (limbic) Σύστημα
Προαγωγή Υγείας σε Ατομικό Επίπεδο
ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ
Αισθητικό – κινητικό ανθρωπάριο
ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ… Η ΖΩΗ ΜΑΣ «Είμαστε ό,τι τρώμε»
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ γ.γ Ε.Ε.Κ.Ε
ΔΕΡΜΑΤΟΠΑΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΕΡΠΕΤΩΝ
Κακή θρέψη - Υποθρεψία Η κακή θρέψη (υποθρεψία) αναπτύσσεται σε περιπτώσεις όπου οι καθημερινές διατροφικές ανάγκες δεν καλύπτονται εξ αιτίας: Μειωμένης.
ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ
ΔΙΑΛΕΞΗ 9 Δραστηριότητα και κινητικότητα Ύπνος.
ΔΙΑΛΕΞΗ 7 ΤΥΠΟΙ ΣΑΚΧΑΡΩΔΟΥΣ ΔΙΑΒΗΤΗ ΑΙΤΙΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΔΙΑΓΝΩΣΗ
Συμβουλές για ένα υγιές βάρος
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ
Φυσικοί Παράγοντες.
ΕΜΜΗΝΟΡΥΣΙΑΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ
Νοσηλευτική φροντίδα ασθενούς που υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση
Ορμονικά συστήματα Επινεφρίδια 1α. Ο μυελός και οι ορμόνες του
ΑΓΧΩΔΕΙΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ Άγχος Φόβος
ΨΥΧΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΤΟΥΣ
ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
Ο ρόλος του οπτικού συστήματος στις επιδόσεις των αθλητών
ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΕΜΒΡΥΟΥ ΟΡΙΣΜΟΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΕΜΒΡΥΟΥ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟ ΓΕΝΕΤΙΚΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΤΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΟΣΟΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ.
ΓΥΝΑΙΚΑ- ΠΑΙΔΙ.
Προγράμματα Προαγωγής Υγείας στην Ελλάδα και διεθνώς
ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Τι είναι η βουλιμία; Η βουλιμία είναι μία διαταραχή διατροφής και αναφέρεται στην υπερβολική κατανάλωση τροφής μέχρι σημείου υπερβολικού κορεσμού, που συχνά συνοδεύεται από την αίσθηση απώλειας του ελέγχου.  

Στη συνέχεια το άτομο εκδηλώνει αντισταθμιστικές συμπεριφορές από φόβο μήπως αυξηθεί το σωματικό του βάρος. Στις συμπεριφορές αυτές συγκαταλέγονται η πρόκληση εμετού, η χρήση καθαρτικών/διουρητικών, η υπερβολική εκγύμναση κλπ. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση είναι δυνατόν να προκληθούν προβλήματα σωματικής υγείας

Βουλιμια στις γυναικες Οι γυναίκες που πάσχουν από ανορεξία ή βουλιμία απεικονίζουν τους εαυτούς τους με εμφανώς διαφορετικά χαρακτηριστικά από ό, τι οι γυναίκες που δεν έχουν διατροφικές διαταραχές και οι οποίες θεωρούνται πως έχουν φυσιολογικό βάρος «Οι γυναίκες που πάσχουν από διατροφικές διαταραχές συνήθως τείνουν να κρύβουν την κατάστασή τους, ακόμη και από τους θεραπευτές τους.

ΒΟΥΛΙΜΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ Μέσα από μία σειρά ερευνών, αξιολογήθηκαν οι ανησυχίες γύρω από τις διατροφικές διαταραχές στους αντρών. Οι ερευνητές αξιολόγησαν 5.500 άνδρες οι οποίοι ήταν μεταξύ 12-18 ετών το 1999 και τους οποίους παρακολούθησαν μέχρι το 2011. Εκτός από την εικόνα του σώματος και τις διατροφικές διαταραχές, αξιολόγησαν επίσης τη μάζα του σώματος.

Κατά την ενηλικίωση, σχεδόν το 18% του δείγματος ανέφερε έντονη ανησυχία για το βάρος και τη διάπλαση και τουλάχιστον το 7,6% υιοθετούσαν ανθυγιεινές συμπεριφορές στη προσπάθεια να επιτύχουν το ιδανικό σώμα.   Μόνο το 2,5% του δείγματος παρουσίασε υψηλή ανησυχία για το αδυνάτισμα.Τέλος, λιγότερο από το 1% πληρούσε τα κριτήρια για ψυχογενή βουλιμία.

AITIA Τα αίτια των σοβαρών βουλιμικών επεισοδίων είναι: 1. Οργανικά νοσήματα και ϕάρμακα.Οποιοσδήποτε παθολογικός παράγοντας, που διαταράσσει τα εγκεϕαλικά κέντρα της όρεξης και ρύθμισης διατροϕικής συμπεριϕοράς ή τις συνδέσεις τους με την περιϕέρεια μπορεί να οδηγήσει σε βουλιμία. 2.Stress, ψυχολογικά νοσήματα Το υπερβολικό άγχος και ποικίλα ψυχιατρικά νοσήματα (π.χ. κατάθλιψη), προκαλούν σοβαρές βουλιμικές κρίσεις.

Αντιμετώπιση Στην περίπτωση της βουλιμίας είναι ιδιαίτερα χρήσιμη η συνεργασία με κάποιον ειδικό ενώ υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους η ομαδική θεραπεία μπορεί να αποτελέσει σημαντική πηγή βοήθειας για τα άτομα με προβλήματα βουλιμίας. Οι μελέτες δείχνουν ότι η γνωσιακή ψυχοθεραπεία μπορεί να διακόψει τη συνήθεια της υπερφαγίας. Υπάρχουν διάφοροι μέθοδοι ψυχοθεραπείας, όπως διαπροσωπική, ψυχαναλυτική, ύπνωση κ.ά., αλλά αυτή που έχει τα καλύτερα αποτελέσματα είναι η γνωσιακή.

Ανορεξία, το σύμπτωμα. Θυμηθείτε πως άλλο είναι η μειωμένη όρεξη των παιδιών για το ϕαγητό και άλλο η παθολογική απώλεια όρεξης, η οποία στις ηλικίες αυτές μπορεί να οϕείλεται σε διάϕορες αιτίες:

ΑΙΤΙΑ ΑΝΟΡΕΞΙΑΣ 1. Λοιμώξεις συνήθως ιογενείς ή άλλα νοσήματα που προσβάλλουν το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού και προκαλούν εξάντληση και αδυναμία. 2. Ηπατίτιδα που προκαλείται από ιογενή λοίμωξη. 3. Επίμονη άρνηση του παιδιού να ϕάει που, αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα, διαταράσσει το μεταβολισμό, με αποτέλεσμα να εμϕανίσει παθολογική ανορεξία.

Συμπτώματα παθολογικής ανορεξίας Η παθολογική ανορεξία παρουσιάζει συμπτώματα που εκδηλώνονται με τους παρακάτω τρόπους: - Το παιδί χάνει απότομα βάρος ή δεν αναπτύσσεται ανάλογα με την ηλικία του και το ϕύλο του. - Τα παιδιά με ανορεξία συχνά δεν αισθάνονται καλά, υποϕέρουν από πονοκεϕάλους, ζαλάδες και δυσκολίες στην συγκέντρωση, ενώ πολύ συχνά είναι κακοδιάθετα.

- Το γαστρεντερικό τους σύστημα είναι διαταραγμένο, με αποτέλεσμα να εμϕανίζουν πόνους στο στομάχι και στην κοιλιά. Γι' αυτό και εμετοί, διάρροιες, πόνοι στην κοιλιά και ίσως πυρετός είναι συνήθη συμπτώματα. - Ορμονικές και ενδοκρινολογικές διαταραχές. - Τα παιδιά με ανορεξία είναι υπερβολικά αδύνατα, σε βαθμό που να εμϕανίζουν επιπτώσεις στην υγεία τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα παιδιά με ανορεξία κρυώνουν ακόμη και όταν κάνει ζέστη, αϕού δεν υπάρχει αρκετό λίπος για να τα ζεστάνει. - Όταν η ανορεξία επιμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα και σε έντονο βαθμό, μπορεί να επηρεάσει την καρδιά, το συκώτι και τα νεϕρά. Στα μεγαλύτερα κορίτσια μπορεί να καθυστερήσει την έμμηνο ρύση, κάτι που έχει επιπτώσεις στη γενικότερη ανάπτυξη του οργανισμού.

Βιβλιογραφια http://el.wikipedia.org/wiki http://www.psychologynow.gr/ http://www.iatropedia.gr/ http://www.diatrofi.gr/ http://www.hcfed.gr/

ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΛΙΣΜΑΝ ΚΙΟΣΙΑ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΝΤΟΓΟΝΗΣ ΜΑΡΙΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ