ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ Αιφνιδιασμός (πρωτεύων - δευτερεύων)

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Adverbs of frequency Angela Xidias.
Advertisements

Τ.Π.Ε. το λενε τωρα… Αχιλλεας Καρετσος ΠΕ 19 - Η πληροφορικη στο Δημοτικο.
Μουστάκα Φρίντα Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής MSc, Med, PhD.
ΜΠΕΜΠΕΤΣΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Ph.D.. ΕΡΕΥΝΕΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ Ή ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΒΑΡΟΥΣ: Α) ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ ΕΜΕΤΟΣ Β) ΧΡΗΣΗ ΔΙΟΥΡΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΤΙΚΩΝ.
Κων/νος Πατερόπουλος (MSc) Αντιπρόεδρος ΜΓΣ Εθνικού Αντιπρόεδρος ΜΓΣ Εθνικού Αλεξανδρούπολη, 26 Σεπτεμβρίου 2015 Αθλητικά σωματεία: Βελτίωση της λειτουργίας.
ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΠΑΙΔΩΝ - ΠΡΟΕΦΗΒΩΝ - ΕΦΗΒΩΝ N. Apostolidis PhD.
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑ 13: ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ- ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΕΣ ΤHΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΣΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΕΚ ΑΙΓΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ.
ΕΝΔΟΦΛΕΒΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΥΓΡΩΝ
Λογιστική Κόστους Ενότητα # 5: Συμπαράγωγα Διδάσκουσα: Σάνδρα Κοέν Τμήμα: Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων.
ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ N. Apostolidis Ph.D.. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ οι βασικές θέσεις & στάσεις οι μετατοπίσεις η αλλαγή κατεύθυνσης τα σταματήματα.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ Ξεκινώντας από το κάθε παιδί και τις ανάγκες του... Δίνοντας του ποικιλία ερεθισμάτων, ευκαιριών και επιτυχιών... Θα βάλουμε.
Η ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΜΥΝΑ N. Apostolidis Ph.D.. ΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΤΟΥ ΑΜΥΝΤΙΚΟΥ ΠΑΙΚΤΗ n αλτική ικανότητα n ταχύτητα - εκρηκτικότητα n φυσική κατάσταση n επικοινωνία.
“Friends” Υποτιτλιστική δραστηριότητα εκμάθησης αγγλικών Πατήστε εδώ για να ξεκινήσετε (Για να μεταβείτε σε άλλες σελίδες αυτής της παρουσίασης, χρησιμοποιήστε.
Εργοθεραπεία Μάθημα: Κινησιολογία
ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ
Σημειώσεις 5ης Συνάντησης
ΔΟΜΗ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Εταιρική Διακυβέρνηση
Τμημα προσχολικησ αγωγησ και εκπαιδευσησ Διδασκουσα: ΡΗΓΑ ΑΣΗΜΙΝΑ
Τα αθλήματα μας βοηθούν για τη σωματική κατάσταση και όχι μόνο.
ΥΠΕΡΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΚΑΤΑΠΟΝΗΣΗ ΚΑΨΙΜΟ
5ο FORUM ΥΓΕΙΑΣ Η Νοσοκομειακή Υποδομή της Αχαΐας και Δυτ. Ελλάδας
Εταιρική Διακυβέρνηση
Θεωρητικές Αρχές και Μέθοδοι Ιστορικής Κοινωνιολογίας
Αρχές Οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων 1ο εξάμηνο ΛΕΟΝΤΙΤΣΗ ΛΟΥΚΙΑ
ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ ΕΡΕΧΘΕΙΟ - ΚΑΡΥΑΤΙΔΕΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΌΤΗΤΑΣ
Η ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
OI ΕΠΙΘΕΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΔΥΟ ΠΑΙΚΤΩΝ
Νέα Ιωνία Βόλου: ΜΑΡΙΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ
Οι μαθητές μου κι εγώ γυρίζουμε ταινία
Βιοκινητική αξιολόγηση αθλητικών ικανοτήτων
ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΥΟ ΠΑΙΚΤΩΝ
ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ
Η διαμόρφωση του Fair-play
Απ’ το ΚΕΔΔΥ στο ΚΕΔΔΥ Ξάνθη 21/3/2017.
Οργάνωση & Διοίκηση Αθλητισμού
Η ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ
Μάθημα 2ο Δημιουργία χαρακτήρα Συγγραφή σκηνής.
Γίνε ο Κατάλληλος Ηγέτης!!!
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΟΙΚΕΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Project τμηματοσ γυναικων
Σχολείο Ανοιχτού Εκπαιδευτικού Περιεχομένου
Για να γίνει το γεύμα σας πιο ισορροπημένο...
ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΣΚΗΣΗ (PERSONAL TRAINING)
Η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΝΟΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ Παναγιώτου Νικολέτα1, Πρεζεράκος Παναγιώτης2, Κουράκος Μιχαήλ3, Δρελιώζη.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Νοσηλευτική Φροντίδα σε παθήσεις Θυρεοειδή
Νοσηλευτική φροντίδα ασθενούς που υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση
Νοσηλευτικής Υπηρεσίας ΩΚΚ Παιδιατρικής Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ
Νοσηλευτική φροντίδα τραυματία
Μανομενίδης Γεώργιος Νοσηλευτής PhD
Κούρτη Μαρία Βιολόγος, Msc, PhD Ιανουαρίου 2018
Νοσηλευτική φροντίδα ασθενών που βιώνουν Απώλεια, Θρήνο και Θάνατο
Το μοντέλο JOHARI.
«Προώθηση οίνων σε αγορές τρίτων χωρών»
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
Παραπτωματικότητα: πρόληψη & αντιμετώπιση
Παραπτωματικότητα: πρόληψη & αντιμετώπιση
Παραπτωματικότητα: πρόληψη & αντιμετώπιση Μαρία Σμυρνάκη, Ψυχολόγος MSc στις Εξαρτήσεις, PhD Επιστημών Αγωγής Παν/μίου Κρήτης, Υπεύθυνη Ανοικτής Δομής.
Αγωγή Καταναλωτή Τζίκα Ευαγγελία Υπεύθυνη Έρευνας & Ανάπτυξης ΚΡΙΚΡΙ
Λογιςτικη κοςτους ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΑ.
ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΟΡΙΣΜΟΙ
Ζωοτεχνία Ι Πρώτο μάθημα: Εισαγωγή στη Ζωοτεχνία
Αποτίμηση Επιχειρήσεων Ενότητα 3
Παιδοψυχιατρική Dr. Μαρία Παπαδημητρίου, MD, PhD
ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Ηλεκτρονικές εφαρμογές Φορολογίας Κεφαλαίου
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ Αιφνιδιασμός (πρωτεύων - δευτερεύων) ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ Αιφνιδιασμός (πρωτεύων - δευτερεύων) Διάσπαση προσωπικής άμυνας Διάσπαση άμυνας ζώνης Διάσπαση μικτών αμυνών Διάσπαση πιεστικής άμυνας Παιχνίδια από τις πλάγιες και τελική γραμμή Ειδικές επιθετικές καταστάσεις N. Apostolidis Ph.D.

Στατική ή πειθαρχημένη επίθεση (set play) Οι παίκτες κινούνται βάσει προκαθορισμένου σχεδίου, με απόλυτη ακρίβεια Αφαιρείται τυχόν ατομική πρωτοβουλία Απαιτείται απόλυτη πειθαρχεία Ο ρυθμός του παιχνιδιού καθορίζεται από την επίθεση κι όχι από την άμυνα Ο προπονητής καθοδηγεί απόλυτα το παιχνίδι και κινεί τους παίκτες σαν πιόνια

Η ελεύθερη επίθεση (free lance) Βασίζεται στην ατομική πρωτοβουλία και ικανότητα των παικτών και στην αυθόρμητη συνεργασία τους Υπάρχει επιθετική βάση, αλλά την εξέλιξη και τον ρυθμό τον υπαγορεύει η άμυνα Ο ρόλος του προπονητή περιορίζεται στον έλεγχο του ρυθμού, τις αλλαγές και τα time outs Απαιτείται επίπονη προετοιμασία, καλλιέργεια των ατομικών ικανοτήτων και επιθετικών συνεργασιών Απαιτείται γρήγορη αντίδραση σε κάθε είδους αλλαγής της άμυνας, σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο Οι παίκτες να μη παρασύρονται σε αλόγιστες ατομικές προσπάθειες, αλλά να βάζουν το «εγώ» κάτω απ’ το «εμείς»

Η ημιελεύθερη επίθεση (pattern basketball) Εφαρμόζονται επιθετικά συστήματα μέσα από τα οποία όμως οι παίκτες αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες Τα συστήματα αποτελούνται από διαδοχικές επιθετικές συνεργασίες (pattern) Η επιθετική τακτική διακρίνεται από ευελιξία λαι παραλλαγές Το ρυθμό της επίθεσης υπαγορεύει η αντίπαλη άμυνα Ο προπονητής ελέγχει το παιχνίδι, επιτρέποντας ταυτόχρονα και ατομικές πρωτοβουλίες

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ Απλότητα Ευελιξία Ρυθμός Αμυντική ισορροπία Συνέχεια της κίνησης Ισορροπία βολής Επιθετική διεκδίκηση Κίνηση στην αδύνατη πλευρά Σύνδεση με την άμυνα Σχετικές ασκήσεις

Η ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ Η ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ Επίδειξη του συστήματος Ανάλυση σε επιμέρους επιθετικές ενέργειες Σύνδεση των μερών και εξάσκηση ως ολότητα χωρίς άμυνα με παθητική άμυνα με ενεργητική άμυνα Διδασκαλία των παραλλαγών παρουσίαση της παραλλαγής εξάσκηση εφαρμογή του συστήματος με την παραλλαγή 5 -5 με αντεπιθέσεις Κατευθυνόμενο διπλό Κανονικό διπλό Φιλικός αγώνας Επίσημος αγώνας

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ Καλή ατομική επιθετική ικανότητα των παικτών Ικανότητα στην εκτέλεση επιθετικών συνεργασιών Στόχος το εύκολο καλάθι (όχι προγραμματισμένο) Εναλλακτικός τρόπος έναρξης της επίθεσης Διαρκής απασχόληση των αμυντικών από τους επιθετικούς χωρίς μπάλα Αξιοποίηση των καλών επιθετικών (οδηγός) Αποφεύγουμε να βάζουμε τη μπάλα σε γραμμές και γωνίες. Διεισδύσεις από το κέντρο Κατάλληλη κίνηση των κεντρικών σε διεισδύσεις Διαγώνιες πάσες Κίνηση και σκρην μακριά από τη μπάλα

ΔΙΑΤΑΞΗ 1-2-2 Ο1 Ο2 Ο3 Ο4 Ο5

ΔΙΑΤΑΞΗ 1-4 Ο1 Ο2 Ο4 Ο5 Ο3

ΔΙΑΤΑΞΗ 2-1-2 Ο1 Ο2 Ο5 Ο4 Ο3

ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ 2-3 Ο1 Ο2 Ο3 Ο4 Ο5

Η ΕΠΙΘΕΣΗ FLEX ΔΙΑΤΑΞΗ 2-3 Ο2 Ο1 Ο3 Ο4 Ο5

Η ΕΠΙΘΕΣΗ FLEX ΔΙΑΤΑΞΗ 2-3 Ο2 Ο5 Ο3 Ο1 O4

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΖΩΝΗΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΖΩΝΗΣ Τοποθέτηση των περιφερειακών στα κενά της ζώνης Ουσιαστικές κινήσεις της μπάλας και των παικτών Διεισδυτική ντρίμπλα (split) Τοποθέτηση των σουτέρ σε ευνοϊκές θέσεις Ανακάλυψη του λόγου που παίζουν ζώνη Οι πρώτες επιθέσεις να εκδηλώνονται περιφερειακά Γρήγορη επιστροφή της μπάλας Οι διαγώνιες πάσες Μονή ή ζυγή τοποθέτηση των γκαρντ Η υπερφόρτωση (overload) Η επιθετική διεκδίκηση Διάσπαση πριν εφαρμοστεί

ΔΙΑΤΑΞΗ 2-1-2 Ο1 Χ1 Ο2 Χ2 Ο5 Χ3 Ο4 Χ4 Χ5 Ο3

ΔΙΑΤΑΞΗ 1-3-1 Ο1 Χ1 Χ2 Ο3 Ο4 Ο2 Χ5 Χ3 Ο5 Χ4

ΔΙΑΤΑΞΗ 1-3-1 Ο1 Ο3 Ο4 Ο2 Ο5

ΔΙΑΤΑΞΗ 1-3-1 Ο3 Ο4 Ο1 Ο2 Ο5

ΔΙΑΤΑΞΗ 1-3-1 Ο3 Ο4 Ο1 Ο2 Ο5

ΔΙΑΤΑΞΗ 1-3-1 Ο1 Ο4 Ο3 Ο2 Ο5

ΔΙΑΤΑΞΗ 1-3-1 Ο5 Ο3 Ο1 Ο4 Ο2

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ ΠΙΕΣΤΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ ΠΙΕΣΤΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ Όχι πανικός - διατήρηση ψυχραιμίας Εκμάθηση ενός συστήματος Στόχος το γρήγορο κι εύκολο καλάθι Προώθηση της μπάλας απ’ το κέντρο Τη μπάλα κρατούν οι καλοί χειριστές Χρησιμοποίηση κοντινών μεταβιβάσεων Εφαρμογή του δίνω και κόβω (give and go) Εφαρμογή της πίσω πόρτας (back door) Αποφυγή παγίδας Ο παίκτης του άουτ είναι ψηλός και καλός χειριστής Όχι άσκοπη ντρίπλα Δημιουργία τριών διεξόδων πάσας

Ο3 Ο2 Χ3 Χ4 Χ1 Χ5 Ο4 Χ2 Ο1 Ο5

Ο3 Ο4 Χ3 Ο2 Χ5 Χ4 Χ1 Ο1 Χ2 Ο5