Ασκήσεις στην Java-XML

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Επιμέλεια: Τίκβα Χριστίνα
Advertisements

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ PHP. Τι θα μάθουμε;  Να καταλάβουμε τι είναι η PHP και πώς δουλεύουν τα PHP scripts  Τι χρειάζεται για να ξεκινήσουμε με την PHP  Να.
Δημιουργία ιστοσελίδων στο διαδίκτυο με Dreamweaver, PHP, MySQL και Apache ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Ι (Β ή Γ Λυκείου) ΜΑΘΗΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ(2ωρο) [Στην περίπτωση που.
Αλγόριθμοι Αναζήτησης
POINTERS, AGGREGATION, COMPOSITION. POINTERS TO OBJECTS.
Δ.Π.Θ. Επεξεργασία Κειμένου - 1 Επεξεργασία Κειμένου Ένα πρόγραμμα σε γλώσσα HTML είναι ανεξάρτητο της μηχανής όπου θα εκτελεστεί. Δηλαδή αγνοούνται τα.
ΤΕΧΝΙΚΕΣ Αντικειμενοστραφουσ προγραμματισμου
ΤΕΧΝΙΚΕΣ Αντικειμενοστραφουσ προγραμματισμου
Σημειώσεις : Χρήστος Μουρατίδης
MySQL + Γλώσσα Προγραμματισμού
Προγραμματισμός Ι Παράδειγμα: Παράδειγμα:Να γραφεί πρόγραμμα που να δέχεται ως είσοδο κείμενο, να απαριθμεί τις εμφανίσεις των ψηφίων 0-9, τα λευκά διαστήματα.
Μάθημα : Βασικά Στοιχεία της Γλώσσας Java
ΤΕΧΝΙΚΕΣ Αντικειμενοστραφουσ προγραμματισμου
ΜΑΘ-3122/106 Προγραμματισμός
Δ.Π.Θ. Συνδέοντας έγγραφα - 1 Συνδέοντας έγγραφα Μια σύνδεση στο Web (link) αποτελείται από δύο μέρη : Aυτό που βλέπουμε στη σελίδα και λέγεται άγκυρα.
Σχεδίαση-Ανάπτυξη Εφαρμογών Πληροφορικής Αντώνιος Συμβώνης, ΕΜΠ, Slide 1 Week 11: Intro to Applets Εβδομάδα 11: Εισαγωγή στα Applets.
Εισαγωγή στο Blackboard
Συνέπεια Τόξου (Arc Consistency)
ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΣΤΡΑΦΟΥΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ Στατικές μέθοδοι και μεταβλητές Εσωτερικές κλάσεις.
ΘΠ06 - Μεταγλωττιστές Πίνακας Συμβόλων. Πίνακας Συμβόλων (Symbol Table) (Ι)  Είναι μια δομή στην οποία αποθηκεύονται τα ονόματα ενός προγράμματος και.
ΜΕΤΑΒΛΗΤΕΣ - ΤΥΠΟΙ ΜΑΘΗΜΑ 3.
Μποχρίνη Σταυρούλα ΑΜ:3173 Σταθόπουλος Αναστάσιος ΑΜ:3220.
Ολυμπιάδα Πληροφορικής
Ολυμπιάδα Πληροφορικής
1 Ολυμπιάδα Πληροφορικής Μάθημα 5. 2 Στόχοι μαθήματος Πίνακες 2 διαστάσεων.
ΕΝΟΤΗΤΑ 3 – MS Windows – Περιβάλλον εργασίας
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ – ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η/Υ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ.
ΤΗΣ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑΣ : ΤΣΑΛΤΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Α.Μ. : 30920
Εισαγωγή στον Προγραμματισμό, Αντώνιος Συμβώνης, ΣΕΜΦΕ, ΕΜΠ, Slide 1 Εβδομάδα 11: Εκτέλεση Java χωρίς το BlueJ.
ΘΠ06 - Μεταγλωττιστές Πίνακας Συμβόλων Φροντιστήριο - 30/04/2009.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ & ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ 2η Εργασία Μαθήματος Γιώργος Γιαγλής Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας.
PHP/MYSQL ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΕΠΟΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥ-ΜΗΧΑΝΗΣ ΤΥΡΟΛΟΓΟΥ ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΑΜ 875 ΡΙΖΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΜ 816.
Επικοινωνία Ανθρώπου Μηχανής HTML CGI JAVASCRIPT Κουμπούλης Χρήστος Α.Μ. 921 Χαλαβαζής Βασίλης Α.Μ. 988.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ (ΥΠΟΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ - ΣΥΝΑΡΤΗΣΕΙΣ) Καλλονιάτης Χρήστος Επίκουρος Καθηγητής Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας.
Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών
Tomcat Θ. Βαρβαρίγου Καθηγήτρια ΕΜΠ Τηλ
ΗΥ 150 – Προγραμματισμός Ξενοφών Ζαμπούλης ΗΥ -150 Προγραμματισμός Αρχεία.
ΗΥ150 – ΠρογραμματισμόςΞ. Ζαμπούλης ΗΥ-150 Προγραμματισμός Αρχεία.
Βασικά στοιχεία της Java
Εφαρμογές Πολυμέσων: Εισαγωγή στην HTML (1)
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλίας Αντικειμενοστραφής Προγραμματισμός Ι Ενότητα 2: Μεταβλητές και Τύποι Δεδομένων. Διδάσκων: Νικόλαος Θ Λιόλιος,
ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Κατασκευή Ιστοσελίδας Χρηματοοικονομικού.
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ b/d04/cd/maths/startup.swf.
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλίας Προγραμματισμός ΗΥ Ενότητα 4: Επαναληπτικές δομές. Διδάσκων: Ηλίας Κ Σάββας, Αναπληρωτής Καθηγητής. Τμήμα Μηχανικών.
Πίνακες στην JAVA ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ AΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΣΤΡΑΦΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ (Διαφάνειες: ΧΟΧΟΛΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ Προσαρμογή 2014: Κώστας Στάμος)
ΑΣΤΡΙΝΆΚΗ ΜΑΡΊΑ Δυσδιάστατοι πίνακες. Γιατί πολυδιάστατους πίνακες; Αναλόγως με τις ανάγκες του προγράμματος, μπορεί να είναι πιο εύχρηστοι Προβλήματα.
Κωδικός Θ: ΤΠ4003, Κωδικός Ε: ΤΠ4103 (ΜΕΥ/Υ) Ώρες (Θ - ΑΠ - Ε): Προαπαιτούμενα: ΤΠ2003,2103.
Πολυδιάστατοι Πίνακες στην JAVA ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ AΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΣΤΡΑΦΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΧΟΧΟΛΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ.
ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΣΤΡΑΦΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ
Εργαστηριακό σεμινάριο Χειμερινό εξάμηνο
Πίνακες και αλφαριθμητικά
Java DataBase Connectivity
Δομές.
ΔΟΜΗ ΑΠΛΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΝ συνθήκη_ισχύει ΤΟΤΕ εντολές ΤΕΛΟΣ_ΑΝ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
ΚΑΤΑΝΕΜΗΜΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ (ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ)
ΔΟΜΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ(if-else, switch) και Λογικοί τελεστές / παραστάσεις
Άσκηση 1: Μετατροπή Θερμοκρασίας
Hot Potatoes.
Βάσεις Δεδομένων Κωδικός Μαθήματος: MK741
Τύποι Μεταβλητών Τελεστές Βασική Είσοδος/Έξοδος
Πύλη Τηλεκπαίδευσης Τμήματος edu. dmst. aueb. gr Βασιλική Ταγκαλάκη (Ε
Web Services στη C# Εργαστήριο 3
Μάνος Σατόπουλος Συντάκτης λευκωμάτων και λάτρης των τεχνών
ΣΤΟΙΒΑ.
Κεφάλαιο 10 Streams.
Επιμέλεια: Τίκβα Χριστίνα
Databases Θ. Βαρβαρίγου Καθηγήτρια ΕΜΠ Τηλ
Εισαγωγή στη Java (Μέρος Α’)
ΤΕΧΝΙΚΕΣ Αντικειμενοστραφουσ προγραμματισμου
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ασκήσεις στην Java-XML

1. Δίνεται η παρακάτω κλάση με όνομα NumberHolder public class NumberHolder { public int anInt; public float aFloat; }

2. Γράψτε μία concrete κλάση η οποία υλοποιεί το interface CharSequence που βρίσκεται στο package java.lang. Γράψτε την main μέθοδο ως τεστ μέθοδο των μεθόδων που υλοποιείτε. 3. Υποθέστε ότι έχετε υλοποιήσει έναν time server ο οποίος περιοδικά ειδοποιεί τους clients για την τρέχουσα ημερομηνία και ώρα. Γράψτε ένα interface το οποίο μπορεί να χρησιμοποιήσει ο server για να επιβάλει ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο στους clients.

4. Γράψτε πρόγραμμα το οποίο θα δέχεται ως είσοδο μία λέξη και θα τυπώνει στην έξοδο την λέξη με αντίστροφη σειρά χαρακτήρων. Π.χ αν η είσοδος είναι “container” η έξοδος θα πρέπει να είναι “reniatnoc”. 5. Έναs αναγραμματισμός (anagram) είναι μία λέξη ή φράση η οποία δημιουργείται αν αλλάξουμε την θέση των γραμμάτων μιας άλλης λέξης ή φράσης. Για παράδειγμα, η λέξη "parliament" είναι ένας αναγραμματισμός της λέξης "partial men" και η λέξη "software" είναι αναγραμματισμός της λέξης "swear oft". Γράψτε πρόγραμμα το οποίο να βρίσκει αν δύο string είναι ουσιαστικά το ένα αναγραμματισμός του άλλου. Το πρόγραμμα πρέπει να αγνοεί white space και σημεία στίξης.

6. Να γραφεί πρόγραμμα το οποίο δέχεται ως είσοδο ένα όνομα αρχείου κειμένου και τυπώνει στην οθόνη τα περιεχόμενα του αρχείου. 7. Να γραφεί πρόγραμμα το οποίο δέχεται ως είσοδο ένα αρχείο xml, ελέγχει το well-formedness, κτίζει το αντίστοιχο DOM στην μνήμη και χρησιμοποιεί xpath εκφράσεις για να επιστρέφει τα συστατικά στοιχεία του αντίστοιχου xml εγγράφου.

7α. Θα χρειαστούν τα εξής jar αρχεία xerces.jar jdom.jar jaxen-core.jar saxpath.jar jaxen-jdom.jar

7β. Να γραφεί πρόγραμμα το οποίο δέχεται ως είσοδο το παρακάτω αρχείο xml <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?> <!-- This is an xml example --> <authors> <author order="first"> <firstName>George</firstName> <surname>Webber</surname> </author> <author order="additional"> <firstName>Helen</firstName> <surname>Spriggs</surname> </authors>

7β. Στην συνέχεια το πρόγραμμα θα πρέπει να διαβάζει το xml αρχείο, να κτίζει στην μνήμη ένα jdom και να τροποποιεί το jdom προσθέτοντας έναν επιπλέον author με στοιχεία όνομα “Bruce” και επώνυμο “Willis”. Τέλος, θα πρέπει να εκτυπώνει στην οθόνη την τροποποιημένη xml

8α. Να δημιουργηθεί στο DBMS MYSQL βάση με όνομα examples και μέσα σε αυτή πίνακας με όνομα author με τις εξής στήλες: firstName varchar(50) surname varchar(50) birthDate timestamp email varchar(255) Να εισαχθούν 3 εγγραφές στον παραπάνω πίνακα. 8β. Να γραφεί πρόγραμμα σε Java το οποίο να διαβάζει τον πίνακα examples και να τυπώνει τις στήλες της κάθε γραμμής στην οθόνη.

9. Να γραφεί web εφαρμογή με όνομα WebProject και context path /webproject η οποία να επιτρέπει μόνο μέσω login την εμφάνιση μιας συγκεκριμένης html σελίδας. Οι πληροφορίες για το username και password να αποθηκεύονται σε βάση δεδομένων.