Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης ΒΑΡΥΤΗΤΑ (ΜΑΘΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ) Ζουμπουρτικούδη Ελένη Η ΒΑΡΥΤΗΤΑ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ff.c Επέλεξα τους FF.C ή αλλιώς FortiFied Concept που σημάνει ‘Οχυρωμένη Αντίληψη’, διότι μέσα από την μουσική τους έμαθα πράγματα που δεν πρόκειται να.
Advertisements

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ
Part IV: Hybridization
Ρωτήθηκαν 67 άτομα μιας σχολής χορού και έδωσαν τις εξής απαντήσεις: Μ,Μ,Μ,Μ,Μ,Μ,Μ,Μ,Μ,Μ,L,L,L,L,L,L, L,L,L,L,T,T,T,T,T,T,T,M,M,M,M,M,M,M,M,M,M,L,L,L,L,L,L,L,T,T,T,T,T,M,M,
θεωρία μοριακών τροχιακών θεωρία δεσμού σθένους
Τεχνολογία Προηγμένων Ψηφιακών Κυκλωμάτων & Συστημάτων Καθηγητής: Παπαδόπουλος Γ. Πιτσιώρης Γεώργιος 4830 Ε’ Έτος.
Δύναμη και μεταβολή της ταχύτητας
Α ) ΠΟΣΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΕΚΤΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟ; Απαντήσεις: Ν,Ν,Ν,Ν,Ν,Ο,Ν,Ν,Ο,Ν,Ν,Ν,Ν,Ν,Ο,Ν,Ν,Ο,Ν,Ο,Ν, Ν,Ν,Ο,Ν,Ο,Ν,Ν,Ν,Ν,Ν,Ο,Ν,Ν,Ν,Ν,Ν,Ν,Ν,Ν,Ν,Ν,
Διαχείριση Έργων Πληροφορικής
©Γεωργιλά Χιονία Καθηγήτρια Πληροφορικής ΠΕ1901
/ e I / / i:/ / e / / a I / / u: / / ɑ :/ / ə ʊ / Aa Ee Ii Rr Oo / e I ʧ / / ʤ e I / /ke I / / bi : / si:/ /di:/ / ʤ i:/ /pi:/ /ti:/ /vi:/ /zi:/ / ef /
O Νεύτωνας και η εποχή του “ If I have seen further, it is by standing on the shoulders of Giants” Isaac Newton Κώστας Ταμπάκης, ASEL, ΠΤΔΕ, ΕΚΠΑ.
8051 A R0 R1 P1 P3.3 P3.2 P3.1 P3.0 FF P1 FF P3 TH … FF 00 … TL002 Αρχικοποίηση Τ0 CLR TR0 MOV TL0,#
Ασκήσεις φακών. FF Μικρή λάμπα η ακτίνα από τη λάμπα δεν περνά από την κυρία εστία, όμως περνά η προέκταση της Είδωλο λάμπας (φανταστικό)
Kαταχωρητές και Μετρητές (Registers και Counters)
CSS – Cascading Style Sheets (Ιδιότητες φόντου - background) Καθορίζουν το φόντο των στοιχείων της HTML Χρώμα φόντου Φόντο εικόνας (τοποθέτηση εικόνας,
CSS – Cascading Style Sheets (μορφοποίηση συνδέσμων) Οι σύνδεσμοι μπορεί να βρίσκονται σε μία από τέσσερις καταστάσεις: link(ένας κανονικός σύνδεσμος που.
מערכת השמיעה אותות חזותיים תכונות מערכת הראיה מערכת השמיעה
Διαχείριση Έργων Πληροφορικής
Αρχιτεκτονική Open eClass Θερινό Σχολείο, 14 – 20 Ιουλίου 2014 Γιώργος Φουρτούνης Μονάδα Αριστείας ΕΛ/ΛΑΚ ΤΕΙ Αθήνας.
ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΦΩΤΟΔΙΟΔΩΝ ΑΣΚΗΣΗ 2 ΜΙΚΡΟΕΛΕΓΚΤΕΣ - ΜΙΚΡΟΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΕΣ Β. ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΑΚΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΙV ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.
ΣΥΜΠΙΕΣΤΕΣ Ο ΣΥΜΠΙΕΣΤΗΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΠΙΕΣΕΙ ΤΟΝ ΑΤΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΟΥ ΑΤΜΟΠΟΙΗΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΗ ΥΠΟΨΥΞΕΩΣ - ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΕΩΣ.
ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΜΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΤΗΣ Φ.Π.ΜΑΝΑΚΙΔΟΥ.
© Ανδρέας Νεάρχου Πανεπιστήμιο Πατρών Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων 1 Διοίκηση Λειτουργιών Ενότητα 5: Διοίκηση έργων ΙΙ (project management) Ανδρέας Νεάρχου.
Ενότητα: Αγωγιμομετρικές Τιτλοδοτήσεις Διδάσκοντες: Σογομών Μπογοσιάν, Καθηγητής Αλέξανδρος Κατσαούνης, Επίκουρος Καθηγητής Δ. Σωτηροπούλου, Εργαστηριακό.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η/Υ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Παράδειγμα εφαρμογής του αλγορίθμου BP σε δίκτυο
Ενότητα 3: Αλληλεπίδραση Ύλης - Ακτινοβολίας Όνομα Καθηγητή: Χριστόφορος Κροντηράς Τμήμα Φυσικής.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ Ν ΙΚΟΣ Φ ΑΚΩΤΑΚΗΣ Καθηγητής Μηχανισμός Παραγωγής & Αντίληψης Ομιλίας.
Εισαγωγή στη βελτιστοποίηση (Μέρος 1) Daniel Kirschen.
1 Θερμοδυναμική. 2 Τι είναι ένα θερμοδυναμικό σύστημα; Ως σύστημα θεωρούμε ένα τμήμα του φυσικού κόσμου, που διαχωρίζεται από τον υπόλοιπο κόσμο με πραγματικά.
ΥΛΙΚΑ 1 L8 2.5 ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΩΝ ΧΑΛΥΒΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΗ
ΜΙΚΡΟΕΛΕΓΚΤΕΣ-ΜΙΚΡΟΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΕΣ
Επεξεργασία Ομιλίας & Ήχου
Welcome!.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΈΡΓΩΝ
Διαχείριση ενσωμάτωσης
Ο αποικισμός.
Δυαδικό Σύστημα Δεκαδικό Σύστημα Δεκαεξαδικό Σύστημα
Κρεολές και πίτζιν γλώσσες
Χρονικός Προγραμματισμός των έργων
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΗΓΜΕΝΩΝ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΚΥΚΛΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ
ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ Δύναμη και Επιτάχυνση Επιταχυνσιόμετρο
Καθηγητής Σιδερής Ευστάθιος
Αξιοποίηση Σύγχρονης και Ασύγχρονης Τηλεεκπαίδευσης στις Κυκλάδες
Διδάσκων: Δρ. Γενειατάκης Δημήτρης
Μερικά καθολικά σήματα, όπως το ρολόι, κατανέμονται σε όλο το ολοκληρωμένο κύκλωμα. Το μήκος των καλωδίων αυτών μπορεί να είναι σημαντικό. Για μεγέθη ψηφίδων.
Γιώργος Αγγελόπουλος Α.Μ. : 5902
1ος νΟμος του ΝεΥτωνα Αν η συνισταμένη των δυνάμεων που ασκούνται σε ένα σώμα είναι ίση με μηδέν (ΣF=0N) τότε το σώμα ή θα ηρεμεί (υ=0) ΣF= 0 F υ=0 B.
Ποσοτικές Μέθοδοι Δρ. Χάϊδω Δριτσάκη MSc Τραπεζική & Χρηματοοικονομική
ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΤΕΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΤΜΗΜΑ: Γ2 ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΣΙΔΕΡΗΣ ΑΓΑΛΟΣ
2η ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΆΣΚΗΣΗ Η ΒΑΡΥΤΗΤΑ
Χρονοπρογραμματισμός έργων
Χειμερινό εξάμηνο 2017 Έκτη – έβδομη διάλεξη
«Source separated food waste collection system from hotels for
Ηλεκτροτεχνία Εργαστήριο Ι
ΗΜΥ-210: Σχεδιασμός Ψηφιακών Συστημάτων Χειμερινό Εξάμηνο 2007
ΗΜΥ-210: Λογικός Σχεδιασμός Εαρινό Εξάμηνο 2005
הידראוליקה להנדסאי מגמת מכונות מאת: דני סלוצקי.
مدرس: جواد اسماعیل زاده موسسه آموزش عالی خاوران
Giáo viên: Lâm Thị Ngọc Châu
ΒΟΗΘΗΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ – Λειτουργία του JK Flip-Flop
ΗΜΥ-210: Λογικός Σχεδιασμός Εαρινό Εξάμηνο 2005
Εργασία 1 i) Προσομοιώστε τη λειτουργία του κυκλώματος (a). Χρησιμοποιείστε στη θέση του Εn ρολόι συχνότητας 1kHz και στη θέση του D παλμούς της μορφής:
Τριπλά σημεία συνάντησης (triple junctions)
ΑΣΚΗΣΗ 4: Θεμελιώδης Νόμος της Μηχανικής
5N 20h 17h 16h 19h 18h -20° -10° 0° +10° +20o +30° +40° 15h 14h 13h
ЎЗБЕКИСТОН РЕСПУБЛИКАСИ ОЛИЙ ВА ЎРТА МАХСУС ТАЪЛИМ ВАЗИРЛИГИ ФАРҒОНА ПОЛИТЕХНИКА ИНСТИТУТ ҚУРИЛИШ ФАКУЛЬТЕТИ “Архитектура” кафедраси доценти А.А.Холмурзаевнинг.
Архимед күші”.
1ος νΟμος του ΝεΥτωνα Αν η συνισταμένη των δυνάμεων που ασκούνται σε ένα σώμα είναι ίση με μηδέν (ΣF=0N) τότε το σώμα ή θα ηρεμεί (υ=0) ΣF= 0 F υ=0 B.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης ΒΑΡΥΤΗΤΑ (ΜΑΘΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ) Ζουμπουρτικούδη Ελένη Η ΒΑΡΥΤΗΤΑ

Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Η βαρύτητα Στη φυσική, βαρύτητα ονομάζεται η ιδιότητα των υλικών σωμάτων να έλκουν και να έλκονται αμοιβαία με άλλα υλικά σώματα. Τα ελκυόμενα σώματα κινούνται με επιταχυνόμενη κίνηση προς το έλκον σώμα. Οι έλξεις είναι αμοιβαίες. Το μέτρο της αντίστασης, που παρουσιάζει κάθε σώμα στη μεταβολή της κινητικής του κατάστασης, το ονομάζουμε μάζα του σώματος. Η δύναμη έλξης, που ονομάζεται βάρος, είναι μεγαλύτερη όταν τα σώματα είναι πλησιέστερα ή όταν έχουν μεγαλύτερη μάζα. Η βαρύτητα στη γη έλκει τα υλικά σώματα και προκαλεί την πτώση τους στην επιφάνειά της όταν αφεθούν ελεύθερα. Επιπροσθέτως, η βαρύτητα είναι η αιτία της ύπαρξης της γης, του ήλιου και των άλλων αστρικών σωμάτων. Χωρίς αυτή δεν θα υπήρχε ζωή, όπως τη γνωρίζουμε σήμερα. Η βαρύτητα είναι επίσης υπεύθυνη για την τροχιά της γης και των υπόλοιπων πλανητών γύρω από τον ήλιο, την τροχιά της σελήνης γύρω από τη γη, τον σχηματισμό παλιρροιών και άλλα φυσικά φαινόμενα που παρατηρούμε. Η βαρύτητα είναι μία από τις τέσσερις βασικές αλληλεπιδράσεις στη φύση. Οι άλλες τρεις είναι η ηλεκτρομαγνητική δύναμη, η ασθενής πυρηνική και η ισχυρή πυρηνική. Η βαρύτητα είναι η πιο αδύναμη από τις τέσσερις αλληλεπιδράσεις, αλλά δρα σε μεγάλες αποστάσεις και είναι πάντοτε ελκτική. 2Η ΒΑΡΥΤΗΤΑ

Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Πώς επηρεάζει την καθημερινότητα; Μας κρατάει στο έδαφος, διατηρεί το φεγγάρι σε τροχιά και είναι υπεύθυνη για τη σταθερότητα των γαλαξιών. Η βαρύτητα ελέγχει τον Κόσμο μας, αλλά τα μυστήρια παραμένουν. Παρακάτω θα εξετάσουμε ό,τι σχετίζεται με τη βαρύτητα αλλά και θα δούμε κάποια ζητήματα, όπως: Υπάρχει η σκοτεινή ύλη; Είναι λανθασμένη η γενική σχετικότητα; Υπάρχουν τα βαρυτόνια ή γκραβιτόνια; Η βαρύτητα μπορεί να ενταχθεί σε μια θεωρία των πάντων; Το 1666, λέει ο θρύλος, ένας 23-χρονος καθόταν στον κήπο του σπιτιού του στο Woolsthorpe της Αγγλίας και ατενίζοντας πάνω στο φεγγάρι, είδε ένα μήλο να πέφτει από ένα δέντρο στο έδαφος. Θα μπορούσε να υπάρχει μια παγκόσμια δύναμη που θα μπορούσε να εξηγήσει την κίνηση και του μήλου και του φεγγαριού; αναρωτήθηκε. Ο νεαρός, βέβαια, ήταν ο Ισαάκ Νεύτωνα, και η καθολική δύναμη για την οποία αναρωτήθηκε ήταν η βαρύτητα. Δύο χιλιάδες χρόνια πριν γεννηθεί ο Νεύτωνας, οι Έλληνες φιλόσοφοι πίστευαν ότι τα "γήινα" αντικείμενα έλκονται προς την φυσική θέση τους, τη Γη. Η ιδέα του Νεύτωνα για τη βαρύτητα έφθασε πέρα από τον πλανήτη μας, ενοποιώντας τους νόμους που διέπουν τη Γη και τον ουρανό για πρώτη φορά. 3Η ΒΑΡΥΤΗΤΑ

Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Η βαρύτητα σε άλλους πλανήτες 4Η ΒΑΡΥΤΗΤΑ Στη Γη ζυγίζω 50 κιλά. Στον Κρόνο ζυγίζω 53,2 κιλά. Στον Δία ζυγίζω 118,2 κιλά. Στον Άρη ζυγίζω 18,8 κιλά. Στον Πλούτωνα ζυγίζω 3,3 κιλά. Στη Σελήνη ζυγίζω 8,3 κιλά. Στην Αφροδίτη ζυγίζω 45,3 κιλά.

Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Η διαδικασία m2 m1 F1 F2 r F1=F2= G m1 x m2 r² Η βαρυτική σταθερά G είναι μια βασική ποσότητα για τον νόμο της παγκόσμιας έλξης του Νεύτωνα. 5Η ΒΑΡΥΤΗΤΑ

Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Επίλογος Σας ευχαριστώ πολύ!!! 6Η ΒΑΡΥΤΗΤΑ